Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/18/2014 Mesaje: 570
| Varsta te trage mult in jos la statistica asta. de la 35 incolo zici ca femeile nu mai sunt femei :(((. Un pliu nucal de 1.55 e foarte foarte bine. Bebe a avut 1.4 la mine. Vad ca ai abia 12 saptamani si 3 zile,deci mai ai timp pana la 13 saptamani si 6 zile sa repeti testul in alta parte, inainte sa dai 2700 de lei. Poate am eu teoria conspiratiei in cap, dar mi se pare ca prea te imping sa faci NiftY. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/10/2015 Mesaje: 169
| Zambila wrote:Varsta te trage mult in jos la statistica asta. de la 35 incolo zici ca femeile nu mai sunt femei :(((. Un pliu nucal de 1.55 e foarte foarte bine. Bebe a avut 1.4 la mine. Vad ca ai abia 12 saptamani si 3 zile,deci mai ai timp pana la 13 saptamani si 6 zile sa repeti testul in alta parte, inainte sa dai 2700 de lei. Poate am eu teoria conspiratiei in cap, dar mi se pare ca prea te imping sa faci NiftY. Nu tin in mod expres sa il fac. Si ideea ta e una buna. Dar un test trebuie sa mai fac...ca sa ma linistesc altfel stau stresata pana la nastere. |
|

| Eu zic asa, Bucurie: atata timp cat e osul nazal pe pozitii si TN e 1.55, nu cred ca trebuie sa te stresezi foarte tare. Am vazut eu corect in postarile tale sau ai facut analizele la sange primele si abia la cateva zile distanta ecografia? Si mai stiu ca indiferent ce iti vom spune noi, doar un alt test te va calma. Eu una as repeta dublu testul, dar decizia este a ta. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2015 Mesaje: 1688
| Burtici ceai de te ati baut careva pe timpul sarcinii? |
|

Inregistrat: 4/6/2015 Mesaje: 515
| Bucurie2015 wrote:Fetelor sunt terminata...am fost acum la Screening pt dublu test. As avea risc mare de sindrom Down 1:185 Mi s-a recomandat sa fac un test NIFTY care costa 2700 lei. L-a mai facut cineva? M-am tot uitat pe net si am mai gasit un test PANORAMA. O fi acelasi test? Sunt varza...nu mai inteleg nimic. Dr. mi-a zis ca, conform ecografie, bebele ar fi ok...Doamne ajuta! Sunt toata moale si nu am chef de nimic...
Iubita mea,tu nu ai vazut prin ce am trecut eu?am avut risc 1: 86,si de fapt copilasul este bine.eu am facut prenatest si am dat 4000 ron,care este din adn_ul copilului.eu nu mai cred in asemenea prostii,daca ecografic e bine,sa vazut osul nazal si translucenta nucala e buna atunci nu ai de ce sa_ti faci griji.eu cred ca laboratoarele sunt mana in mana cu cabinetele de genetica.eu am plans zile intregi pana am inceput sa ma documentez,si am cam inteles cum sta treaba.asa cum este copiladul meu sanatos,asa este si al tau.nu te ingrijora pentru o prostie,nu te da cu moralul peste cap asa cum m_am dat eu. |
|

| AndreiutzaEu wrote:Burtici ceai de te ati baut careva pe timpul sarcinii?
Mie mi_a spus ca am voie sa beau doar musetel si menta.
|
|

Inregistrat: 5/26/2015 Mesaje: 603
| AndreiutzaEu wrote:Burtici ceai de te ati baut careva pe timpul sarcinii?
Eu beau de lamaie dar din lamaie nu din pliculet.pupici |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 8/26/2014 Mesaje: 322
| am primit si eu rezultatele drytest
le atasez pentru pareri,cred ca si eu am risc de down dar nu ma stresez prea tare,rtiu ca este o valoare statistica.
Tip de risc Risc calculat
Risc Varsta 1/338 Risc biochimic Trisomie 21 1/150 Risc combinat Trisomie 21 cu Translucenta nucala 1/356 Risc Trisomie 13/18 cu Translucenta nucala <1/10000
Rezultatul testului dublu este negativ. Valorile riscului estimat sunt interpretari statistice. Medianele sunt calculate pe baza valorilor extrase dintr-o baza de date a carei dimensiune asigura un rezultat corect pozitiv in proportie de 95%.
DUBLU TEST NU ARE VALOARE DE DIAGNOSTIC.
riscul biochimic este destul de mare am 34 de ani, nefumatoare, os nazal prezent si translucenta 2 mm |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/24/2014 Mesaje: 404
| Eu am 31 de ani, si nu mi au facut dublu test. Aici considera ca nu e nevoie de el, chiar azi cand am fost la moasa mi a zis ca sunt tanara si ca nu am nevoie de asa ceva, ca daca aveam peste 40 imi faceau. Mi a masurat burtica 21cm, bataile inimii fetitei 155 bpm, tensiunea 10/6..si am discutat muuult despre prima mea sarcina si nastere. S a crucit femeia cand a auzit ca e prima oara cand vad o moasa, m a intrebat daca avem asa ceva in Romania, nu mai zic ce fata a facut cand i am zis ca in spotale nu avem medicamente si ca m au dat jos din pat a doua zi dupa cezariana si ca am stat in pocioare ore intregi.. Pus copilul la san dupa operatie si lasat cu orele de am facut niste rani ingrozitoare..sper sa fie totul ok de data asta..mi a si zis ca daca e totul in regula ma vor lasa sa incerc sa nasc natural pentru ca aici nu ai optiunea cezarienei decat in caz de urgenta, a mai zis ca voi avea sustinere si indrumare cu alaptarea.. Doamne ajuta! |
|

| Iuli, eu stiu ca valoarea pe baza careia se recoamnda sau nu teste mai amanuntite e valoarea combinata. La tine aia e ok. Eu zic sa stai linistita |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Moa, Iuli, Zambila, Auras si Elena, rezolv imediat cu listutza! Corina, Inna, cu multa placere! Kamytza, te adaugam cu mare drag, dar fa intai un ticker cu varsta sarcinii, cum au fetele! Da click pe unul care iti place si te va trimite pe site-ul respectiv unde iti vei introduce datele tale. Apoi vei copia codul BBCode pe profilul tau de aici la semnatura. Sper ca ai inteles cat de cat! Daca nu te descurci, iti fac eu, doar sa-mi dai datele pe PM. Crissy, Juwy, va pup dulce, dulce! Sarcini usoare, burticutze! |
|
Inregistrat: 7/31/2015 Mesaje: 123
| Multumesc frumos... |
|

| Multumim Anelise!
Fetelor am o intrebare, eu de cand am ramas gravida imi bagam intrvaginal utrogestan 1 ovul seara,iar a doua zii ma tot trezeam cu acea scurgere de eliminare a ovulului zic eu.cand am fost ultima oara la control mi_a scos acest utrogestan zicand ca nu mai e nevoie,dar eu in continuare am niste scurgeri,mai apoase cei drept,dar sunt prezente.oare or fii normale?
Fata de care v_am zis ca a pierdut sarcina a avut scurgeri de lichid amniotic si doctorul cica nu a vazut.imi este rusine sa o intreb cum se manifesta aceasta scurgere de lichid.
Pana pe 19 cand ma duc la control ma poate lamurii cineva ce este cu scurgerile astea?
Va pup si va doresc o zii frumoasa si usoara! |
|

Inregistrat: 7/10/2015 Mesaje: 169
| moa wrote:Iubita mea,tu nu ai vazut prin ce am trecut eu?am avut risc 1: 86,si de fapt copilasul este bine.eu am facut prenatest si am dat 4000 ron,care este din adn_ul copilului.eu nu mai cred in asemenea prostii,daca ecografic e bine,sa vazut osul nazal si translucenta nucala e buna atunci nu ai de ce sa_ti faci griji.eu cred ca laboratoarele sunt mana in mana cu cabinetele de genetica.eu am plans zile intregi pana am inceput sa ma documentez,si am cam inteles cum sta treaba.asa cum este copiladul meu sanatos,asa este si al tau.nu te ingrijora pentru o prostie,nu te da cu moralul peste cap asa cum m_am dat eu.
Asa ma gandeam si eu. Multumesc mult pt incurajare! |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| kamytza wrote:Multumesc frumos... Rezolvat! Cu placere! Moa, pup! |
|
|
|