Gravidutzele noastre dragi - 31
Subiectul anterior · Subiectul urmator
nko
Scris: Tuesday, September 29, 2015 11:07 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 1/22/2015
Offf gravidutze panicate..relaxati-va ca sa fie si bebeii linistiti.Cheek Kiss
Eu am simtit-o pe bebelina pe la 16 saptamani si de atunci in mod constant din ce in ce mai tare.Dar difera de la ssrcina la sarcina.Am o prietena care l-a simtit pe bebe undeva pe la 23 sapt.
Cat despre crampe si dureri eu le tot am de la 20 sapt.si mi s-a spus ca totul e ok, se intinde uterul si daca este mai putin elastic durerile sunt mai mari.La fel ca si Auras, se accentueaza cand merg mai mult, cand ma sprijin de pe un picior pe altul atunci cand ma imbrac, sau atunci cand ma intorc in pat.
Va pupacesc pe toate si incercati sa va relaxati putinCheek Kiss
corina_elena50
Scris: Wednesday, September 30, 2015 12:01 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/2/2015
Multumesc pentru urari gravidutele mele frumoase!eu pe la 15sapt l-am simtit pe bebe ca un fluturas sau ca atunci cand m-i se zbate ochiul.Acum il simt de cele mai multe ori in stanga mai sus decat e situat buricul.Mi-a zis doctorul ca acolo avea piciorusele.va pup pe toate computerlove
iuli33
Scris: Wednesday, September 30, 2015 12:58 AM
Nivel

Inregistrat: 8/26/2014
fetelor pana cand ati luat acid folic? daca mai sar cate o zi are ceva, m-am saturat de el
cookie
Scris: Wednesday, September 30, 2015 7:23 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 4/1/2015
Zambila wrote:
Moa, si eu tot in varf de pat is. Cat mai putin efort. Poate ne mai povestesc si celelalte burtici cum a fost sau cum e la ele si ne mai calmam. Ca daca nu, in ritmul asta, sigur ajungem material de studiu la spitalul 9 :)

Si eu am avut dureri sau intepaturi inca de la inceput, iar primul medic si prietenele imi recomandau no spa. Am luat de 2 ori, apoi am intrebat medicul la care sunt acum si mi-a spus ca sunt normale. Ba chiar am citit ca in primul trimestru nu e bine sa iei deloc medicamente, nici macar no spa. M-am suparat un pic, pentru ca prietenele ma certau ca nu iau si ca ar fi bine sa iau zilnic, preventiv uff. De atunci nu am mai luat nimic si am considerat ca este absolut normal sa te mai doara cate ceva, corpul este intr-o continua schimbare. Am avut chiar si niste intepaturi pe muschii de pe burta pe la inceputul trim 2, se simteau ca si cand ma curenta cineva, mai ales cand faceam miscari bruste. Medicul a spus ca sunt ligamentele care se intind si ca e absolut normal, ca o sa le mai simt si fara sa fac neaparat miscari bruste. Si asa a fost :)

Intepaturi usoare mai am si acum, o data la 3, 4 zile, mai ales in zona inghinala. In plus, uneori mai am momente in care simt o presiune pe uter, ca niste dureri usoare de menstruatie. Am un bebe de un kg acolo, cred ca e normal :)

Sa nu mai spun ca am o colega la birou care in prima parte a sarcinii, pana prin mijlocul trim 2 avea niste dureri aproape insuportabile. Eu m-am speriat cand am auzit-o..era nevoita sa plece acasa de durere..iar medicul nu i-a prescris nimic. I-a zis ca e absolut normal, dar unele femei au dureri mai mici, mai mari, altele nu au deloc. Fata de ea eu ma consider o norocoasa sic

Referitor la miscari stiu ca e un motiv de ingrijorare de-abia dupa ce incepi sa-l simti constant..si brusc simti ca e mai lenes sau nu-l mai simti deloc. Am auzit multe situatii in care au simtit bebeii mai tarziu. Eu nu am simtit fluturasi, am simtit ca niste pestisori mici mici mici sub linia chilotului, cred ca acolo s-a prins el de la inceput, ca acum loveste de multe ori in partea de jos, de simt ca imi da suturi in fund pe interior love Asa ca l-am simtit inca de prin sapt. 12-13, dar nu ma credea nimeni. Ziceau ca sunt balonata Lol Dar eu stiam ca erau miscari diferite, apoi usor usor am simtit mai clare miscarile. Prietenele mele au simtit desigur mai tarziu, iar loviturile in fund nu le sunt familiare Hilar
Suntem diferite, asta e clar.
Zambila, medicul meu mi-a spus ca dureri ingrijoratoare sunt cele puternice de spate sau in cazul altor dureri ca intensitate devin ingrijoratoare daca nu poti sa mergi.

Moa, daca nu esti impacata cu faptul ca nu l-ai simtit inca, cere-i si medicului tau o parere, mai bine sa fii sigura.

Iuli, din cate imi aduc aminte am luat acid folic pana in sapt. 12, dar la recomandarea medicului. Intreaba mai bine, poate difera de la caz la caz.

Va pup pe toate, burtici computerlove
Zambila
Scris: Wednesday, September 30, 2015 9:03 AM
Nivel

Inregistrat: 6/18/2014
Fetelor, multumesc de raspunsuri Cheek Kiss
Iuli, eu acid folic am luat pana am ajuns la medic si mi-a dat vitaminele prenatale. Alea au in ele si acid folic,astfel incat nu am mai luat acid folic separat. Acum, pentru trimestrele II si III, vad ca Femibionul are in continuare acid folic in compozitie, dar cam la jumatate fata de cantitatea de la Femibion I.
moa
Scris: Wednesday, September 30, 2015 9:58 AM
Nivel

Inregistrat: 4/6/2015
Neata fetelor!eu iau si acid folic si femibion pana voi naste!NuStiu

Am simtit bebelusul pe la 16 saptamani cred,dar de atunci nimic,de asta sunt ingrijorata.cand am fost la eco inimioara batea,dar el dormea cu manutele la ochi si nu a putut nicicum sa_l trezeasca.oare doarme asa incontinuu?nu ma pot duce din saptamana in saptamana la doctorNuStiu !
AndreiutzaEu
Scris: Wednesday, September 30, 2015 10:11 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/27/2015
moa wrote:

Am simtit bebelusul pe la 16 saptamani cred,dar de atunci nimic,de asta sunt ingrijorata.cand am fost la eco inimioara batea,dar el dormea cu manutele la ochi si nu a putut nicicum sa_l trezeasca.oare doarme asa incontinuu?nu ma pot duce din saptamana in saptamana la doctorNuStiu !

Si eu iau acid folic pana la nastere... iar cu miscarile eu l-am simtit pe bebe foarte vag undeva la 16-17 saptamani... dar atunci il simteam la 3-4 zile doar in pat... ca si cand as fi avut pestisori in burta sau bule de aer... de pe la 18 ca floricele care se coc in ceaun si mai tare din sapt 21... iar zilnic il simt de vre-o 4 zile... si tot de vre-o 4 zile a inceput si burtica sa se miste putin, dar sunt femei care il simt pe la 23 saptamani... de exp prietena mea care era f slaba la prima sarcina la simtit pe bebe la 6 luni jum prima data , iar la adoua pe la 5 luni...Dc ai fost la eco si totul e ok si ii bate inimioara si l-ai vazut agitandu-se inseamna ca inca nu ii simti tu loviturile dar el se misca. Ca sa fii mai sigura pt linistea ta mai fa o eco...Cheek Kiss Cheek Kiss Cheek Kiss

La mine nu merge cu dulciurile... Adica dc vreau sa il simt intr-un anumit moment chiar dc pap dulciuri tot nu vrea sa miste atunci... are programul si orele lui stabilite dejaHaha Haha Haha

Dimineata cand ne trezim la pranz intre 13-15... si seara dupa 20-21 .... cel mai mult hohot hohot hohot
AndreiutzaEu
Scris: Wednesday, September 30, 2015 10:14 AM
Nivel

nko wrote:
Offf gravidutze panicate..relaxati-va ca sa fie si bebeii linistiti.Cheek Kiss
Eu am simtit-o pe bebelina pe la 16 saptamani si de atunci in mod constant din ce in ce mai tare.Dar difera de la ssrcina la sarcina.Am o prietena care l-a simtit pe bebe undeva pe la 23 sapt.
Cat despre crampe si dureri eu le tot am de la 20 sapt.si mi s-a spus ca totul e ok, se intinde uterul si daca este mai putin elastic durerile sunt mai mari.La fel ca si Auras, se accentueaza cand merg mai mult, cand ma sprijin de pe un picior pe altul atunci cand ma imbrac, sau atunci cand ma intorc in pat.
Va pupacesc pe toate si incercati sa va relaxati putinCheek Kiss

Daaa.. si eu l-am simtit f incet la 16-17 sapt... mai tare de pe la 21 sapt... iar acum in mod constant de vre-o 4 zile... si a inceput si burtica sa se miste putin parca ar arunca bebe cu pietricele in burtica in locul in care se misca... si se tot foieste... sapt trecuta statea pe dreapta ca era mai umflata burtica,,, acum 3-4 pe stanga era mai umflat acum e egal e pe mijloc ... se tot plimba prin burticacopilas copilas copilas
AndreiutzaEu
Scris: Wednesday, September 30, 2015 10:17 AM
Nivel

moa wrote:

Mergi la dr dc esti mai linistita.... si al meu dormea acum 2 luni cu manutele la ochi i-a trebuit 15 min sa-l faca sa schimbe pozitia sa vd ce este ca era cu picioarele lipite... si atunci a inceput sa se frece la ochi s-a intors un pic si s-a culcat in alta poztie ... dar nu s-a trezit hohot Macar a vazut ce este
AndreiutzaEu
Scris: Wednesday, September 30, 2015 10:20 AM
Nivel

Zambila wrote:
Fetelor, musai sa va intreb ceva, ca experienta voastra e mai sfanta decat tratatele de OG. Deci, pe la inceput de trim II, is normale durerile alea usoare de burta, mai o cramputa, mai un fulgeraa? Eu credeam ca da, ca se mai intinde un muschi, o piele, un tendon. Si ca mine mai ziceau niste medici/asistente. Alti medici, printre care si al meu, zice ca nu e ok asa ceva. Nicio sangerare nu e ok-de acord, dar si nicio durere. Ca nu exista "muschi, ligamente sa se intind acum, la 13-14 saptamani, ci mai incolo cand e sarcina mult mai avansata si burta mult mai grea". Pe mine m-a speriat pentru ca eu mai simt usoare dureri de burta, ca la menstruatie. Nu constant pe timpul zilei, dar in fiecare zi macar o data-de doua ori. Nu ma doare tare, nu tre sa iau pastile. La voi au fost sau nu dureri/crampe de astea la inceput de trim II?
Si inca o intrebare, ca tot zicea Moa de simtit...iti simti bebele-la inceput- cand pui mana pe burtica sau simti ceva usor inauntru, fara sa atingi burtica? Eu stiam ca daca e prima sarcina, bebe se simte mai tarziu de 18 saptamani. Sau, ma rog, atunci isi da seama mamica de miscari.
Moa, rezultatele la bitest inca nu au venit. Cred ca maine sau poimaine. Tare sper sa dea Dumnezeu sa fie bune Hands

Eu deabia acum la 22 sapt il simt cand pun mana pe burtica... Pana acum doar inauntru
iuli33
Scris: Wednesday, September 30, 2015 11:00 AM
Nivel

Inregistrat: 8/26/2014
Multumesc feteor pentru raspunsuri.

Eu sunt un pic nelinistita cu rezultatele la drytest care trebuiau sa fie gata in 14 zile lucratoare si au trecut 16 zile. Tot sun la Sanador si imi spun ca poate maine, sper sa nu-mi fi ratacit probele ca nu stiu ce fac, am platit 770 lei pe eco si test.Oricum dureaza foarte mult si daca rezultatul este bun triplu test nu mai fac.
Moa nici eu nu simt miscarilele bebelului si parca incep sa ma ingrjorez, sau poate nu fac eu diferenta intre bebe si miscarile intestinale pt ca pe astea le simt. Eu de pe 8 septembrie, de la eco nu mai stiu nimic de bebe, sper sa fie bine, astept rezultatele analizelor sa pot merge la doctor.
biancaanamaria
Scris: Wednesday, September 30, 2015 11:11 AM
Nivel

Inregistrat: 10/15/2014
Buna dimineata fetelor sunny noi avem azi programare la doctor abia astept sa-l vad pe bebe si sa imi spuna ca e totul binecoeur .
Corina felicitari pentru baietel newclap sa fie sanatos si sa va aduca numai bucurii !
Eu am luat acid folic pana in sapt a 12 a din sapt a 12 a mi-a prescris tardyferon fol (fier cu acid folic).
Legat de miscarile lui bebe eu am inceput sa-l simt pe bebe bine de la 18 sapt si de atunci il simt zilnic si inainte de 18 am mai simtit din cand in cand cate ceva dar nu stiu sigur daca era bebe sau gaze.Din sapt 18 il simt zilnic foarte bine de vreo sapt se vede cand misca stau si ma uit atent si se vad asa umflaturi pe burtica coeur . Va pup pe toate revin cu vesti diseara cand ajung acasa .Cheek Kiss computerlove
corinaalexandra
Scris: Wednesday, September 30, 2015 11:17 AM
Nivel

Inregistrat: 5/26/2015
moa wrote:

Asa am patit si eu la 16 saptamani am simtito si dupa nimic vreo cateva zile Bune.m.am speriat dar la dr era bine hearts si acum imi da cate una de numai pot.pupici nu te stresa daca ai fost la dr si bebe e bine inseamna ca nu da destul de tare sa simti tu dar bebe misca in burtica nu doarme intruna.pupici
corinaalexandra
Scris: Wednesday, September 30, 2015 11:19 AM
Nivel

biancaanamaria wrote:
Buna dimineata fetelor sunny noi avem azi programare la doctor abia astept sa-l vad pe bebe si sa imi spuna ca e totul binecoeur .
Corina felicitari pentru baietel newclap sa fie sanatos si sa va aduca numai bucurii !
Eu am luat acid folic pana in sapt a 12 a din sapt a 12 a mi-a prescris tardyferon fol (fier cu acid folic).
Legat de miscarile lui bebe eu am inceput sa-l simt pe bebe bine de la 18 sapt si de atunci il simt zilnic si inainte de 18 am mai simtit din cand in cand cate ceva dar nu stiu sigur daca era bebe sau gaze.Din sapt 18 il simt zilnic foarte bine de vreo sapt se vede cand misca stau si ma uit atent si se vad asa umflaturi pe burtica coeur . Va pup pe toate revin cu vesti diseara cand ajung acasa .Cheek Kiss computerlove

Neata asteptam vestile cand vi de la dr.pupici
corinaalexandra
Scris: Wednesday, September 30, 2015 11:21 AM
Nivel

iuli33 wrote:
fetelor pana cand ati luat acid folic? daca mai sar cate o zi are ceva, m-am saturat de el

Eu am luat pana in saptamana 12.dar au mai fost zile cand am uitat spre rusinea mea Blushing. Eu eram foarte obosita in primul trimestru si cu munca si uitam... Pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.