Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/27/2014 Mesaje: 1182
| O mamica de pe un alt forum a avut rezultat 50 si ceva... deci mai rau ca al tau. A facut amniocenteza si a iesit bine...bebe sanatos. Stiu ca e usor de zis si mai greu de facut, dar incearca sa gandesti pozitiv. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/2/2015 Mesaje: 303
| AndreiutzaEu wrote:la mine la dublu test a fost fata ... dupa care la eco la 16 sapt ii mai crescuse ceva intre timp se zice ca dc e fata se mai schimba ... dc e baiat ai mai putine sanse sa se schimbe
Tare :))))))))) a fost eco 4D?prima data ai fost sa-ti ia sange,nu?
|
|
Inregistrat: 8/26/2014 Mesaje: 322
|
moa nu intra in panica,dublul test este statistic nu da un diagnostic.Ti a iesi risc mare de sindrom Down( trisomia 21 ) dar asta nu inseamna ca bebe este cu probleme.Amniocenteza este invaziva dar nu atat de riscanta pe cat se spune, nasa mea a facut la medlife si bebe a fost ok.Pe mine ma bate gandul sa fac direct amniocenteza , fara dublu test pt ca in caz ca iese prost trebuie facuta oricum,nu mai cheltui de 2 ori.La amnio este si o procedura mai rapida care iti da rezultatul dupa 3 zile , asa nu mai stai 2 saptamani cu stres. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 4/6/2015 Mesaje: 515
| Cum sa nu intru in panica cu un risc asa de mare?de cand am aflat plang incontinuu,nu pot sa cred ca patesc asa ceva! |
|

Inregistrat: 6/18/2014 Mesaje: 570
| Moa, pentru numele lui Dumnezeu, potoleste-te! Stii de ce trebuie sa stai calma? 1. Pentru ca dublu test nu pune diagnostic. Iti arata doar un risc. Poate iesi cu risc mare si bebe sa fie foarte bine. Poate iesi cu risc mic si bebe sa aiba acele defecte genetice, fereasca Dumnezeu! 2. Iti povestesc de un coleg de serviciu si sotia lui. Acum doi ani au fost neoameni pentru aproape o luna. Iesise sublu test naspa rau. Sindr Down. Trebuia amnio, costa enorm, nu se facea in oras, doar la Iasi. El nu mai vazuse bani de o luna jumate la serviciu. Era cum nu se putea mai nasol. A facut pe naiba in 14, a gasit bani, a fugit la Iasi. Bebita era foarte foarte bine. Si foarte foarte sanatoasa. La fel cum e si acum. Imi inchipui ca e enorm de greu sa te calmezi. Nimeni nu cred ca stie-si nici nu ar vrea sa ar vrea sa cunoasca-prin ce treci tu acum, dar incearca sa ai speranta. Si credinta. Eu cred ca va fi bine. Si ma gandesc ca daca ai banii necesari, n-ar strica sa repeti testul in alt cabinet. Sa ma ierte Dumnezeu, ca nu vreau sa vorbesc cu pacat, dar la cate am vazut si am auzit in ultima perioada in sistemul medical si farmaceutic din Romania, pe unii medici ii banuiesc de mercantilism si blaturi cu diverse firme, laboratoare sau cabinete. |
|

Inregistrat: 3/12/2015 Mesaje: 509
| moa wrote:Cum sa nu intru in panica cu un risc asa de mare?de cand am aflat plang incontinuu,nu pot sa cred ca patesc asa ceva!
Moa ma gandesc ca e greu, fiecare am avut emotii la acest test ! Dar gandeste te ca e doar probabil si nu ceva sigur. Fi optimista pt bebe! Doamne, Doamne va face sa fie totul bine ...of, of ! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Moa, daca iese rau amniocenteza vei face avort? Daca da, merita sa o faci, daca nu....mai bine las-o balta! Cumnatei mele i-a iesit un rezultat asemenator cu al tau la ultima ei sarcina, era deja in luna a 4-a si a hotarat ca oricum n-o va intrerupe...n-a mai facut amniocenteza....in cele din urma a nascut o fetita perfect sanatoasa (din fericire, a fost o alarma falsa). Deci sfatul meu ar fi asta: nu te mai lua dupa statistici si imbarbateaza-te! Super-analizarile asta aduc mult stres asupra viitoarelor mamici...in loc sa se bucure de sarcina lor, stau cu inimioarele cat un purice de teama unor presupuse catastrofe! Gandeste-te bine: vrei sa-l pastrezi sau nu? Aici este cheia dilemei tale! Eu , la fiul meu cel mijlociu, am avut nu numai un rezultat prost, ci chiar o recomandare de avort...de aceea iti inteleg foarte bine zbuciumul! Hotararea pe care am luat-o, insa, m-a eliberat de orice stres, mi-am asumat riscurile si am mers inainte! (In cele din urma s-a dovedit ca era un rezultat gresit interpretat, deci as fi ucis copilul degeaba . Acuma are 15 ani si este mai inalt decat mine ) Oeice ai hotari, noi suntem cu tine |
|
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 3/7/2014 Mesaje: 229
| aurishta wrote:Moa, daca iese rau amniocenteza vei face avort? Daca da, merita sa o faci, daca nu....mai bine las-o balta! Cumnatei mele i-a iesit un rezultat asemenator cu al tau la ultima ei sarcina, era deja in luna a 4-a si a hotarat ca oricum n-o va intrerupe...n-a mai facut amniocenteza....in cele din urma a nascut o fetita perfect sanatoasa (din fericire, a fost o alarma falsa). Deci sfatul meu ar fi asta: nu te mai lua dupa statistici si imbarbateaza-te! Super-analizarile asta aduc mult stres asupra viitoarelor mamici...in loc sa se bucure de sarcina lor, stau cu inimioarele cat un purice de teama unor presupuse catastrofe! Gandeste-te bine: vrei sa-l pastrezi sau nu? Aici este cheia dilemei tale!
Sunt de aceeasi parere, inainte de analizele astea care mai mult te deruteaza, cel mai important este sa iti pui intrebarea: de ce fac aceasta analiza? Ce se intampla daca iese ca bebe ar putea avea probleme? Fac amniocenteza, si? Mai departe? Dragi burtici, daca stiti si simtiti ca acest copilas trebuie sa se nasca indiferent de rezultatul analizelor, atunci nu are rost sa le faceti, va stresati degeaba, va faceti tot felul de ganduri, in loc sa va bucurati de aceasta perioada frumoasa. Eu am doi copii, la niciuna dintre sarcini nu am facut teste de sange, doar ecografiile normale si cele morfologice. Am avut incredere ca Universul stie ce si de ce ne trimite, si noi vom accepta ceea ce vom primi. Cred ca inainte de orice analiza de acest gen trebuie sa luati o hotarare si sa fiti impacate cu decizia luata. Multa sanatate, sarcini frumoase, linistie si bebei sanatosi va doresc! |
|

| Off,este foarte greu de a lua o hotarare sau a te lasa la voi intamplarii!eu simt ca pe mine ma depaseste gandul de a avea un copil cu acest sindrom!ma gandesc ca in viata se intampla neprevazute.de ex poate mas imbolnavii eu.ce se intampla cu copilasul bolnav?am tot stat si analizat si mam tot gandit si mam tot razgandit ce sa fac!voi face aceasta analiza si ma voi ruga la Dumnezeu sa nu fie copilasul meu unul la 86 de copii care trebuie sacrificat!in capul si in inima se da o lupta de nedescris! |
|

Inregistrat: 2/27/2015 Mesaje: 1688
|
Eu zic sa te calmezi...Am o vecina in bloc care i-a iesit 1 din 90 si a facut amniocenteza... si acolo au iesit binele analizele....iar acum 3 sapt a nascut o bebelina perfect sanatoasa.... La amniocenteza se vede f bine.... Calmeaza-te sa nu-l agiti si pe bebe si nu stiu ... dar mergi si la biserica inainte si roaga-te la Doamne Doamne si o sa vezi ca va fi totul bine ... |
|

| Daca stiam sau contientizam in ce pericol de rezultat sunt nici ca faceam acest dublu test si lasam in voia Domnului!dar odata ce stiu simt ca nu voi putra merge pana la capat! |
|

| corina_elena50 wrote:
Tare :))))))))) a fost eco 4D?prima data ai fost sa-ti ia sange,nu?
Nup la dublu test a fost eco normala... 2d.... la 16 sapt a facut 2d si a intrat si in 3 d
Intai mi-a facut eco si dupa m-a trimis cu masuratorile pt sange ... ca nuj ce masoara de la eco cu analizele de la sange la dublu test |
|

| Zambila wrote:Moa, pentru numele lui Dumnezeu, potoleste-te! Stii de ce trebuie sa stai calma? 1. Pentru ca dublu test nu pune diagnostic. Iti arata doar un risc. Poate iesi cu risc mare si bebe sa fie foarte bine. Poate iesi cu risc mic si bebe sa aiba acele defecte genetice, fereasca Dumnezeu! 2. Iti povestesc de un coleg de serviciu si sotia lui. Acum doi ani au fost neoameni pentru aproape o luna. Iesise sublu test naspa rau. Sindr Down. Trebuia amnio, costa enorm, nu se facea in oras, doar la Iasi. El nu mai vazuse bani de o luna jumate la serviciu. Era cum nu se putea mai nasol. A facut pe naiba in 14, a gasit bani, a fugit la Iasi. Bebita era foarte foarte bine. Si foarte foarte sanatoasa. La fel cum e si acum. Imi inchipui ca e enorm de greu sa te calmezi. Nimeni nu cred ca stie-si nici nu ar vrea sa ar vrea sa cunoasca-prin ce treci tu acum, dar incearca sa ai speranta. Si credinta. Eu cred ca va fi bine. Si ma gandesc ca daca ai banii necesari, n-ar strica sa repeti testul in alt cabinet. Sa ma ierte Dumnezeu, ca nu vreau sa vorbesc cu pacat, dar la cate am vazut si am auzit in ultima perioada in sistemul medical si farmaceutic din Romania, pe unii medici ii banuiesc de mercantilism si blaturi cu diverse firme, laboratoare sau cabinete.
daaaa si asta repeta testul inainte in alta parte.... poate e o eroare de laborator |
|

| moa wrote:Daca stiam sau contientizam in ce pericol de rezultat sunt nici ca faceam acest dublu test si lasam in voia Domnului!dar odata ce stiu simt ca nu voi putra merge pana la capat!
Serios mai repeta o data testul in alta parte.... Doamne Doamne nu te poate lasa ... |
|

Inregistrat: 6/2/2014 Mesaje: 399
| Moa nu te stresa inainte de vreme.Stiu ca pare usor din afara de dat sfaturi.Dar atatea cazuri am auzit cu acest risc crescut..si pana la urma nu a fost nimic.Am avut o prietena care i a iesit foarte prost analiza ca dr nu recomandau nici macar amniocenteza dar ea a decis sa mearga mai departe si are un copil perfect sanatos,nici nu a vrut sa aud de doctori.e adevarat ca 6 luni s a macinat cum va fi dar Dumnezeu i a dat un baietel sanatos.Si faza cu repetatul la un alt laborator sunt perfect de acord.Dr din ziua de azi,unii,nu se gandesc prea mult la suletul nostru cat se gandesc la buzunarul lor. Capul sus si inainte de a lua o decizie investigheaza |
|
|
|