Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2015 Mesaje: 1688
| cookie wrote:Comunicarea cu medicul tau trebuie sa fie foarte buna, o sa tot ai intrebari si pot sa apara multe situatii pe parcursul sarcinii. Dar doctorita la care mergi acum nu merge si la spital? Sau o sa nasti tot la Sanador? Pe mine medicul meu ma mai cheama la cabinet, dar de cele mai multe ori la spital unde nu platesc decat daca vreau eu sa-i dau ceva. Cat despre petele maronii nu trebuie neglijate, nu vreau sa te sperii dar eu stiu de cand am avut si eu niste episoade de genul asta ca o pata maronie inseamna sange care nu s-a eliminat imediat, de unde si schimbarea culorii, deci tot o sangerare. Multa sanatate si ai grija de voi
Ce faci Cookie? ... Ce face bebele tau?
Tu ce ai fetita sau baietel ca nu mai stiu? |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/1/2015 Mesaje: 233
| AndreiutzaEu wrote:
Ce faci Cookie? ... Ce face bebele tau?
Tu ce ai fetita sau baietel ca nu mai stiu?
Eu sunt bine, multumesc :) Si bebe la fel, un baietel sanatos tun spre fericirea noastra! Am unele probleme cu arsurile, mancarimi ale pielii si cu pantofii/hainele care nu ma mai incap :)) In rest sunt ok, ma bucur de o burtica superba si de atentia celor din jur . Voi cum sunteti? |
|

| cookie wrote:Eu sunt bine, multumesc :) Si bebe la fel, un baietel sanatos tun spre fericirea noastra! Am unele probleme cu arsurile, mancarimi ale pielii si cu pantofii/hainele care nu ma mai incap :)) In rest sunt ok, ma bucur de o burtica superba si de atentia celor din jur  . Voi cum sunteti?
La fel si noi! La mine dupa cum spuneam a fost fetita si la aproape 16 saptamani " si-a aratat" barbatia
hainele nici pe mine nu ma mai incap si imi bat capul cu arsurile la stomac... Am inceput sa simt cam o data la 2-3 zile ca niste floricele care se coc si sar in burtica sau ca niste aripi de fluture
In rest asteptam morfologia de trim 2 pe 21 septembrie sa il vedem pe bebe 4 d |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 8/26/2014 Mesaje: 322
| cookie wrote:Comunicarea cu medicul tau trebuie sa fie foarte buna, o sa tot ai intrebari si pot sa apara multe situatii pe parcursul sarcinii. Dar doctorita la care mergi acum nu merge si la spital? Sau o sa nasti tot la Sanador? Pe mine medicul meu ma mai cheama la cabinet, dar de cele mai multe ori la spital unde nu platesc decat daca vreau eu sa-i dau ceva. Cat despre petele maronii nu trebuie neglijate, nu vreau sa te sperii dar eu stiu de cand am avut si eu niste episoade de genul asta ca o pata maronie inseamna sange care nu s-a eliminat imediat, de unde si schimbarea culorii, deci tot o sangerare. Multa sanatate si ai grija de voi
buna Cookie.Doctora este si la Municipal dar nu m-a chemat niciodata acolo,bine nici nu am fost de multe ori,sunt abia la inceput.Despre nastere nu am vorbit dar clar eu vreau la stat,sper sa nu fie probleme.Doctora a raspuns imediat si a fost foarte draguta numai ca eu sunt paranoia rau si ma gandesc sa nu o stresez cu toate prostiile.Din discutiile cu prietenele altele nici nu ar fi bagat in seama putin mucus maro si ma gandeam sa nu fiu eu exagerata. Este si prima sarcina si ne dorim mult copilul. |
|

| Fetele voi la cat timp faceti eco? |
|

| iuli33 wrote:
buna Cookie.Doctora este si la Municipal dar nu m-a chemat niciodata acolo,bine nici nu am fost de multe ori,sunt abia la inceput.Despre nastere nu am vorbit dar clar eu vreau la stat,sper sa nu fie probleme.Doctora a raspuns imediat si a fost foarte draguta numai ca eu sunt paranoia rau si ma gandesc sa nu o stresez cu toate prostiile.Din discutiile cu prietenele altele nici nu ar fi bagat in seama putin mucus maro si ma gandeam sa nu fiu eu exagerata. Este si prima sarcina si ne dorim mult copilul.
Eu nu sunt paranoia, dar merg pe principiul ca mai bine sufli si in iaurt :) Sangerarile in sarcina pot aparea si fara sa fie vreo problema (eu sunt cel mai bun exemplu in acest sens si am tot citit despre femei care au avut sangerari fara nicio explicatie in sarcina si nu au aparut probleme), dar nu trebuie ignorate. Ai facut foarte bine ca ai sunat medicul, el stie cel mai bine ce e de facut :) |
|

| AndreiutzaEu wrote:Fetele voi la cat timp faceti eco?
In ultimul timp ne cheama la o luna medicul si de fiecare data facem si eco. |
|

| cookie wrote:
In ultimul timp ne cheama la o luna medicul si de fiecare data facem si eco.
Intrebam pt ca Eu am fost ultima data de 12 august si in septembrie pe 21 am morfo de trim 2 si mi-a zis dr ca dc vreau sa ma duc inca o data pana atunci sa ma duc, dc nu , sa nu ma duc...ca e bebe sanatos si nu are sens... ma pot duce atunci pe 21 avand in vedere ca nu-s probleme... ca se pot face eco si la o luna jum nu-i problema avand in vedere ca bebe e sanatos....mai ales acum la inceput pana in morfo de trim 2.... si nu stiu ce sa fac.... sa ma ami duc o data? sau sa astept pana pe 21 la morfo |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/15/2014 Mesaje: 295
| AndreiutzaEu wrote:Fetele voi la cat timp faceti eco? Pe mine ma cheama o data pe luna, am fost pe 5 august si acum m-a chemat pe 2 septembrie . La prima sarcina la fel ma chema tot o data pe luna |
|

| AndreiutzaEu wrote:
Intrebam pt ca Eu am fost ultima data de 12 august si in septembrie pe 21 am morfo de trim 2 si mi-a zis dr ca dc vreau sa ma duc inca o data pana atunci sa ma duc, dc nu , sa nu ma duc...ca e bebe sanatos si nu are sens... ma pot duce atunci pe 21 avand in vedere ca nu-s probleme... ca se pot face eco si la o luna jum nu-i problema avand in vedere ca bebe e sanatos....mai ales acum la inceput pana in morfo de trim 2.... si nu stiu ce sa fac.... sa ma ami duc o data? sau sa astept pana pe 21 la morfo
Eu zic sa ii asculti recomandarile - ei stiu cel mai bine, iau in calcul mai multi factori si decid cand e momentul sa mai revii. Asta desigur daca nu apar dureri, sangerari sau alte semne de intrebare, caz in care anunti medicul si vedeti mai departe cum procedati. In plus, am inteles ca morfologia de trimestrul 2 e cea mai concludenta, pentru ca atunci copilul este suficient de dezvoltat ca sa afli daca este ok.
Eu pana acum am mers la 5, 6, 8, 12, 16 si 21 de saptamani, urmand sa merg acum la 25. Eu as fi mers si mai rar, pentru ca mi se pare ca il stresam pe bebe cu ecografiile, dar nici nu as putea sa nu le mai fac sau sa nu merg cand ma cheama medicul. Cred ca totusi in tara noastra se exagereaza cu ecografiile in sarcinile normale. Si cand zic asta ma gandesc si la cum se procedeaza in alte tari, ca nu te cheama decat spre sfarsitul sarcinii la eco (in cazul in care nu ai alte probleme).
|
|

| cookie wrote:
Eu zic sa ii asculti recomandarile - ei stiu cel mai bine, iau in calcul mai multi factori si decid cand e momentul sa mai revii. Asta desigur daca nu apar dureri, sangerari sau alte semne de intrebare, caz in care anunti medicul si vedeti mai departe cum procedati. In plus, am inteles ca morfologia de trimestrul 2 e cea mai concludenta, pentru ca atunci copilul este suficient de dezvoltat ca sa afli daca este ok.
Eu pana acum am mers la 5, 6, 8, 12, 16 si 21 de saptamani, urmand sa merg acum la 25. Eu as fi mers si mai rar, pentru ca mi se pare ca il stresam pe bebe cu ecografiile, dar nici nu as putea sa nu le mai fac sau sa nu merg cand ma cheama medicul. Cred ca totusi in tara noastra se exagereaza cu ecografiile in sarcinile normale. Si cand zic asta ma gandesc si la cum se procedeaza in alte tari, ca nu te cheama decat spre sfarsitul sarcinii la eco (in cazul in care nu ai alte probleme).
Sunt perfect de acord cu tine :* |
|

| AndreiutzaEu wrote:
Sunt perfect de acord cu tine :*
|
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/12/2015 Mesaje: 509
| Moa felicitari pt bebelinul sanatos ! Crestere mare si sanatoasa in continuare !
Iuli33 nu stiu ce sa zic despre acea mica scurgere, ca eu de cand am ramas insarcinata nu am avut nici o problema de genul! In schimb am luat Arefam in primele luni de sarcina . E bine sa discuti cu dr despre orice fel de problema ai, nu e nici un deranj, ca doar il platesti cand mergi la controale, nu ? Pup, si sigur e totul ok !
Cookie, AndreiutzaEu eu pana acum tot asa am fost la control, cam la o luna. Pe mine nu ma programeaza niciodata pt urm. control, ci eu il sun si ii zic cand vreau sa merg, el doar imi spune ca ne vedem cam peste o luna cum este protocolul! Ultima data am fost in iulie prin 24 parca, atunci cand am facut morfo de trim2, iar acum sincer nu as vrea sa merg pana in septembrie prin a 2a sapt.! Nasa mea a nascut in Franta, si o fost in total la 3 sau 4 controale ... !
|
|

Inregistrat: 6/18/2014 Mesaje: 570
| Si pe mine m-a chemat "peste o luna", dar fara data exacta, urmand sa il sun eu. Din ce stiu eu, la inceput controalele se fac lunar, iar apoi, cand sarcina e mai mare din 2 in 2 saptamani, urmand ca pe ultima suta de metri sa fie controale saptamanale. In ceea ce priveste ecografiile, cred ca is minim una pe trimestru. Daca ar fi dupa mine, as face una pe saptamana ca sa vad bombonica si sa ma asigur ca este bine. |
|

Inregistrat: 4/6/2015 Mesaje: 515
| Fetelor sunt atat de trista!nu pot intelege ,masuratorile ecografice in limite normale si analize proaste!mi_a iesit trisomia 21 ,1_86 cica un risc mare de nu stiu ce!acum trebuie sa ma duc sa fac amniocenteza sau un test non invaziv!acest test costa 3800 ron!hai ca dau ,dar daca nu iese bine ce ma fac????ce va urma oare Dumnezeule?sant foarte speriata! Oare ce se va intampla cu copilasul meu????maine ma duc sal fac si pana la rezultat dureaza 2 saptamani de chin si de ganduri!o sa ma urc pe pereti de stres. |
|
|
|