Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/15/2014 Mesaje: 295
| Buna Dragelor! Am primit azi rezultatul analizelor de la bitest si ma cam ingrijoreaza faptul ca mi-a iesit valoarea papp-a semnificativ scazuta o sa incerc sa atasez rezultatul . Edit : nu pot sa adaug fisierul dar va scriu ce imi zice aici: PAPP-A 792,349 mU/L Frec beta-Hcg 29,626 ng/mL La Comentariu scrie asa: Desi calculul combinat a aratat un risc scazut de anomalii fetale la nastere atragem atentia asupra unei valori PAPP-A semnificativ scazuta in comparatie cu mediana corespunzatoare varstei gestational e. Acest comentariu ma sperie pe mine valoarea PAPP-A mica . Abia in 2 septembrie am programare la ginecolog sa ma lamureasca ce este cu valoarea asta . |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/26/2015 Mesaje: 603
| biancaanamaria wrote:Buna Dragelor! Am primit azi rezultatul analizelor de la bitest si ma cam ingrijoreaza faptul ca mi-a iesit valoarea papp-a semnificativ scazuta o sa incerc sa atasez rezultatul . Edit : nu pot sa adaug fisierul dar va scriu ce imi zice aici: PAPP-A 792,349 mU/L Frec beta-Hcg 29,626 ng/mL La Comentariu scrie asa: Desi calculul combinat a aratat un risc scazut de anomalii fetale la nastere atragem atentia asupra unei valori PAPP-A semnificativ scazuta in comparatie cu mediana corespunzatoare varstei gestational e. Acest comentariu ma sperie pe mine valoarea PAPP-A mica  . Abia in 2 septembrie am programare la ginecolog sa ma lamureasca ce este cu valoarea asta  .
La mine la bitest scris asa papp-a este crescut in raport cu profilul hormonal am zis ca innebunesc pana am ajuns la medic si mi.a zis ca nu e nici o problema valorile sunt fffff bune si nu e niciun risc... Sincer nu stiu ce sa zic despre el scazut dar iti zic sa stai linistita pt ca si daca vede ceva dr ce I se pare neinregula te trimite la triplu test din cate stiu eu.pupici |
|

Inregistrat: 1/22/2015 Mesaje: 667
| biancaanamaria wrote:Buna Dragelor! Am primit azi rezultatul analizelor de la bitest si ma cam ingrijoreaza faptul ca mi-a iesit valoarea papp-a semnificativ scazuta o sa incerc sa atasez rezultatul . Edit : nu pot sa adaug fisierul dar va scriu ce imi zice aici: PAPP-A 792,349 mU/L Frec beta-Hcg 29,626 ng/mL La Comentariu scrie asa: Desi calculul combinat a aratat un risc scazut de anomalii fetale la nastere atragem atentia asupra unei valori PAPP-A semnificativ scazuta in comparatie cu mediana corespunzatoare varstei gestational e. Acest comentariu ma sperie pe mine valoarea PAPP-A mica  . Abia in 2 septembrie am programare la ginecolog sa ma lamureasca ce este cu valoarea asta  .
Bianca eu am facut bitestul format din analiza la sange + ecografie morfologie. Aceste valori de la sange trebuie interpretate in raport cu datele de la masuratorile ecografice. |
|

| nko wrote:
Bianca eu am facut bitestul format din analiza la sange + ecografie morfologie. Aceste valori de la sange trebuie interpretate in raport cu datele de la masuratorile ecografice.
Si eu tot asa am facut am fost prima data la ginecolog mi-a facut ecografia dupa care mi-a completat o fisa si m-a trimis cu ea la synevo pentru analiza de sange , asta care primit-o azi. La ecografie l-a masurat pe bebe foarte atent mi-a pus sa-I aud si inimioara a fost totul foarte in detaliu dupa care mi-a spus ca totul pare a fi in regula eu aveam atunci 12 sapt si 1 zi si bebe arata de 12 si 5 zile mi-a zis sa stau linistita ca totul e bine doar sa nu fac efort pentru ca eu la 10 saptamani am sangerat , si a ramas sa merg la control in 2 septembrie cu rezultatul la analiza de sange. M-am stresat un pic cand am citit ca ar fi prea mica valoarea la Papp-a dar m-am calmat ca ii fac rau lui bebe asa ca stau linistita pana ajung la dr si ma lamureste el. |
|

Inregistrat: 1/22/2015 Mesaje: 667
| biancaanamaria wrote:Si eu tot asa am facut am fost prima data la ginecolog mi-a facut ecografia dupa care mi-a completat o fisa si m-a trimis cu ea la synevo pentru analiza de sange , asta care primit-o azi. La ecografie l-a masurat pe bebe foarte atent mi-a pus sa-I aud si inimioara a fost totul foarte in detaliu dupa care mi-a spus ca totul pare a fi in regula eu aveam atunci 12 sapt si 1 zi si bebe arata de 12 si 5 zile mi-a zis sa stau linistita ca totul e bine doar sa nu fac efort pentru ca eu la 10 saptamani am sangerat , si a ramas sa merg la control in 2 septembrie cu rezultatul la analiza de sange. M-am stresat un pic cand am citit ca ar fi prea mica valoarea la Papp-a dar m-am calmat ca ii fac rau lui bebe asa ca stau linistita pana ajung la dr si ma lamureste el. Pai atunci stai linistita pana ajungi cu analizele la medic.Sunt sigura ca e totul bine.:* |
|

| nko wrote:Pai atunci stai linistita pana ajungi cu analizele la medic.Sunt sigura ca e totul bine.:*
ASA O SA FAC |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/10/2015 Mesaje: 169
| Buna! Ma primiti si pe mine? Sunt o viitoare mamica, in cinci saptamani. Nu am confirmarea oficiala de la dr, abia saptamana viitoare ma duc la eco. Insa am facut de 2 ori HCG si a iesit bine. Va urmaresc de ceva timp si ma bucur sa fiu langa voi sa impartasim gandurile... |
|

Inregistrat: 4/6/2015 Mesaje: 515
| Bine ai venit,Bucurie! |
|

Inregistrat: 5/26/2015 Mesaje: 603
| Bucurie2015 wrote:Buna! Ma primiti si pe mine? Sunt o viitoare mamica, in cinci saptamani. Nu am confirmarea oficiala de la dr, abia saptamana viitoare ma duc la eco. Insa am facut de 2 ori HCG si a iesit bine. Va urmaresc de ceva timp si ma bucur sa fiu langa voi sa impartasim gandurile...
Bine ai venit!! Sarcina usoara si la termen.pupici |
|

| Bucurie2015 wrote:Buna! Ma primiti si pe mine? Sunt o viitoare mamica, in cinci saptamani. Nu am confirmarea oficiala de la dr, abia saptamana viitoare ma duc la eco. Insa am facut de 2 ori HCG si a iesit bine. Va urmaresc de ceva timp si ma bucur sa fiu langa voi sa impartasim gandurile...
Bine ai venit in grup! Felicitari sa ai parte de o sarcina usoara !!! |
|

Inregistrat: 11/24/2014 Mesaje: 404
| Bucurie - bine ai venit!! Sarcina usoara si la termen si bebel sanatos iti doresc!! Pupici |
|

Inregistrat: 8/5/2015 Mesaje: 302
| Buna fetelor,bine v-am gasit! Ma numesc Alina,si sambata am fost fericita posesoare a unui test pozitiv.(primul din viata mea) Ultima menstruatie a inceput in data de 1 iulie,de unde rezulta ca am 6 saptamani de sarcina. Am programare la medicul ginecolog maine dupa-amiaza,cand sper sa imi spuna ca este totul in regula. Intrebarea mea pentru voi,burtici cu experienta,este daca in aceasta perioada sunt normale secretii maronii,in cantitate redusa?si mici intepaturi in partea inferioara a abdomenului?
Sarcina usoara va doresc si bebei sanatosi si frumosi! |
|

| Alina_N wrote:Buna fetelor,bine v-am gasit! Ma numesc Alina,si sambata am fost fericita posesoare a unui test pozitiv.(primul din viata mea) Ultima menstruatie a inceput in data de 1 iulie,de unde rezulta ca am 6 saptamani de sarcina. Am programare la medicul ginecolog maine dupa-amiaza,cand sper sa imi spuna ca este totul in regula. Intrebarea mea pentru voi,burtici cu experienta,este daca in aceasta perioada sunt normale secretii maronii,in cantitate redusa?si mici intepaturi in partea inferioara a abdomenului? Sarcina usoara va doresc si bebei sanatosi si frumosi!
Bine ai venit Alina_N ! Eu am avut timp de 3 zile scurgerii maronii la inceput de sarcina prin sapt 5 , din fericire la mine nu au avut efect negativ asupra sarcinii s-a dezvoltat normal . Recomandarea mea este sa nu astepti pana maine cand ai programare si sa mergi urgent la un control fie ca mergi la ginecologul tau fie ca mergi la urgente du-te nu sta ca nu sunt bune scurgerile maronii, roz,rosii. |
|

Inregistrat: 7/7/2015 Mesaje: 299
| Alina_N wrote:Buna fetelor,bine v-am gasit! Ma numesc Alina,si sambata am fost fericita posesoare a unui test pozitiv.(primul din viata mea) Ultima menstruatie a inceput in data de 1 iulie,de unde rezulta ca am 6 saptamani de sarcina. Am programare la medicul ginecolog maine dupa-amiaza,cand sper sa imi spuna ca este totul in regula. Intrebarea mea pentru voi,burtici cu experienta,este daca in aceasta perioada sunt normale secretii maronii,in cantitate redusa?si mici intepaturi in partea inferioara a abdomenului? Sarcina usoara va doresc si bebei sanatosi si frumosi!
Buna Alina si Felicitari! Sarcina usoara iti doresc! eu am avut aceste secretii maronii timp de aprox.3 saptamani,incepand cu saptamana a 4-a de sarcina. Prezenta lor poate semnifica fie ca este vorba de implantarea ovulului la nivelul uterului -fapt ce provoaca aceste secretii maronii,de culoare maro deschis (si sunt normale), fie este vorba de ceva mai grav (o posibila amenintare de pierdere de sarcina),cand culoarea secretiei este maro inchis spre negru sau maro rozaliu,insotit de sangerari si dureri mari si trebuie mers la medic urgent. Eu am mers atunci de urgenta la medic,aici in uk si mi-a zis ca pot sta linistita si m-a tinut sub supraveghere,desi parea convinsa dra doctor ca sunt gravidute care au secretiile astea. Imi tot explica ca trebuie sa imi fac griji daca secretiile sunt insotite de sangerari si de dureri severe in zona pelvisului si a abdomenului (severe adica sa nu poti sa mergi de durere). Am avut si eu mici intepaturi si la fel mi-a spus ca sunt normale,dar sa nu devina acute astfel incat sa-mi creeze probleme in a ma mobiliza. Incearca sa faci si repaus o perioada, cu siguranta bebe tau e bine si tocmai s-a mutat "la etaj" si totul va decurge bine. Te pup si multa sanatate! Sper sa te ajute experienta mea, daca ai dureri sa nu stai, fugi la un control repede! Pupici si Doamne Ajuta! Sarcina usoara,sa stai linistita pentru bebe |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 3/19/2015 Mesaje: 9
| Alexandra Stb wrote:Prima ecografie am facut-o pe 24.07.2015 cand mi s-a spus ca am 4 saptamani si 4 zile, urmatoarea pe 4.08.2015 de ziua mea cand mi s-a spus ca dimensiunile sunt pentru 5 saptamani si 6 zile dar vezicula vitelina e de 6mm iar CRL de 2.6 mm iar frecventa cardiaca de 65bpm, si ca s-ar putea ca embrionul sa nu fie bun. Mi s-a spus sa fac Beta Hcg in dinamica, si asta am facut In 4.08 aveam 25818.81 mUI/ml si in 6.08 am 30914.21 mUI/ml. Sunt ingrijorata,speriata ca nu stiu ce sa mai cred iar urmatoarea programare o am de abea martea viitoare... ma puteti ajuta?
Din pacate dupa atatea zile de asteptare si ingrijorare, ieri la programarea de la Sanador mi s-a spus ca sarcina s-a oprit din evolutie si mi s-a dat un tratament preinterventie. Prin intermediul sotului am zis sa mai cer o a doua parere unei doctorite ff bune (din recomandari) de la Polizu unde mi s-a spus ca sarcina s-a oprit si ca se mai vede doar sacul gestational dar fara embrion. Maine sunt programata pentru chiuretaj. Sunt destul de necajita pentru chiar ne doream bebele, dar am avut parte de ghinion. Problema e ca mi s-a spus ca puteam sa aflu de la 4 saptamani daca sarcina e viabila sau nu,dar doctorita de la Sanador nu a putut sa imi spuna de atunci....
Doamne ajuta sa fie totul bine maine ... |
|
|
|