|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/10/2015 Mesaje: 169
| AndreiutzaEu nu apare nimic de sindromul Down. Sunt doar niste parametrii trecuti:
Free beta HCG - bitest 111,7 PAPP-A-bitest 962,1
Sunt varza...nu inteleg nimic. Sper ca maine la eco sa ma lamureasca ce si cum. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2015 Mesaje: 1688
| Bucurie2015 wrote:AndreiutzaEu nu apare nimic de sindromul Down. Sunt doar niste parametrii trecuti:
Sunt varza...nu inteleg nimic. Sper ca maine la eco sa ma lamureasca ce si cum.
Pffff la mine scria risc sindromDown 1 din 2300... si la hcg nu mai stiu...
Nu ti-au dat si interpretare ca mie mi-au dat o foaie cu cifre si una cu interpretare? |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/26/2015 Mesaje: 603
| Bucurie2015 wrote:AndreiutzaEu nu apare nimic de sindromul Down. Sunt doar niste parametrii trecuti:
Nici la mine nu scria decat ca rezultatul indicated un risc scazut de anomalii la nastere si ca este interpretat de medic.cand o sa te duci la dr o sa iti zica cel mai bine.stai linistita si nu te stresa. Pupici
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 7/28/2014 Mesaje: 316
| Buna fetelor!!
Am si eu o intrebare care deja mnumi mai da pace deloc. Bebe are 15 sapt dupa masuratori si 14 sapt dupa data. Iar eu am inceput sa slabesc iar asta ma ingrijoreaza mai cu seama in contextul in care burtica mea sa micsorat . Am vorbit cu doctora ieri si ma asigurat ca este normal dat fiind faptul ca inca starile de greata si rau mnu au trecut, dar totusi eu mnu ma simt prea confortabil in situatia aceasta. Voi ce spuneti sunt eu prea paranoica sau chiar e ceva ineregula ??
|

|
Stai linistita nu te stresa si eu am slabit si acum la 7 luni am luat doar 5 kg de la inceput in conditile in care bubulina mea are 1200 dar dr a zis ca este normal si sa nu ma stresez. Pupici |

Inregistrat: 4/6/2015 Mesaje: 515
|
Am mai auzit cazuri in care au slabit! cica in general cele care au fetite slabesc la inceputul sarcinii. |

Inregistrat: 3/12/2015 Mesaje: 509
| Eu am luat acid folic pana in sapt 12, dupa aceea am trecut pe Elevit care are si acid folic.
Pe babyraul l-am simtit prima data la 14 sapt. dar foarte usor, ca si o bataie de fluturas, apoi nu am mai simtit nimic pana la 16 sapt. dar si atunci foarte usurel.
Bucurie2015 si la mine erau trecuti niste parametri, dar la sfarsit era trecut care era riscul 1:nu mai stiu cat, si era trecut si in cuvinte ca fiind scazut, asa ca triplu test nu am mai facut. Nu te stresa degeaba, pana nu vine rezultatul, ca nu face bine la bebe.
Biancaanamaria bafta la control si te asteptam cu vesti bune |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 1/4/2012 Mesaje: 97
| Buna ziua,burtici! Ce repede trece timpul,deja saptamana viitoare am programat triplu testul. Momentan nu am aflat ce este, luna trecuta ne-a spus ca tot baietel este ,asta pana a vazut ca are cordonul ombilical exact intrepicioruse si deja ,de la 100 % precizie s-a redus la 60 % :)) Sper sa aflu ce este , saptamana viitoare cand fac toate analizele posibile si imposibile,bine ca m-a chemat la spital ca altfel,falimentam:) Am vazut ca voi luati acid folic intr-una,eu nu am luat decat in primele 3 luni si atat,nici vitamine nici nimic.Analizele mi-au iesit perfecte si nu am vazut rostul sa le iau,plus ca avand trombofilie, acidul folic nu prea e recomandat la clexane. Incerc sa intru mi des sa va citesc,sper sa reusesc.Multa sanatate gravidutelor si sarcina usoara!
|
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 7/28/2014 Mesaje: 316
| corinaalexandra wrote:Stai linistita nu te stresa si eu am slabit si acum la 7 luni am luat doar 5 kg de la inceput in conditile in care bubulina mea are 1200  dar dr a zis ca este normal si sa nu ma stresez. Pupici
e o linistire sa aud de la o burtica mai avansata ca desi a slabit bebe e bine si creste. mam mai linistit nitel. multumesc mult pentru raspuns
moa wrote:Am mai auzit cazuri in care au slabit!  cica in general cele care au fetite slabesc la inceputul sarcinii.
aha... deci am sa mai pun un punct pentru fetita... de cand au aflat rudele ca sunt cu burtica e o adevarata batalie intre gasca celor care merg e fundita albastra si a celor care merg pe fundita roz eu cu tati il/o vrem sanatos/oasa restul mnu vrem sa stim pana in martie dar acu o sa vedem daca ne iasa sau mnu. si inca o intrebare am vazut ca ai scris ca iei femibion... iei 1 sau 2?? si daca iei 2 cand tia facut schimbul intre ele?? ai terminat bliterul si apoi le-ai luat pe celelate sau ai oprit blisterul de femibion 1 si ai luat de a doua zi femibion 2. ( probabil e o intrebare prosteasca , mdar mno m-ar ajuta mult un raspuns) 
pupicei tuturor gravidutelor |
|

| juwy.l wrote:aha... deci am sa mai pun un punct pentru fetita... de cand au aflat rudele ca sunt cu burtica e o adevarata batalie intre gasca celor care merg e fundita albastra si a celor care merg pe fundita roz  eu cu tati il/o vrem sanatos/oasa restul mnu vrem sa stim pana in martie dar acu o sa vedem daca ne iasa sau mnu. si inca o intrebare am vazut ca ai scris ca iei femibion... iei 1 sau 2?? si daca iei 2 cand tia facut schimbul intre ele?? ai terminat bliterul si apoi le-ai luat pe celelate sau ai oprit blisterul de femibion 1 si ai luat de a doua zi femibion 2. ( probabil e o intrebare prosteasca , mdar mno  m-ar ajuta mult un raspuns)  pupicei tuturor gravidutelor
De la inceputul saptamanii 17 am inceput cu femibion 2!adica am terminat blisterul 1 si am inceput cu 2.pup fata cu fetita mica |
|

| juwy.l wrote:aha... deci am sa mai pun un punct pentru fetita... de cand au aflat rudele ca sunt cu burtica e o adevarata batalie intre gasca celor care merg e fundita albastra si a celor care merg pe fundita roz  eu cu tati il/o vrem sanatos/oasa restul mnu vrem sa stim pana in martie dar acu o sa vedem daca ne iasa sau mnu. si inca o intrebare am vazut ca ai scris ca iei femibion... iei 1 sau 2?? si daca iei 2 cand tia facut schimbul intre ele?? ai terminat bliterul si apoi le-ai luat pe celelate sau ai oprit blisterul de femibion 1 si ai luat de a doua zi femibion 2. ( probabil e o intrebare prosteasca , mdar mno  m-ar ajuta mult un raspuns)  pupicei tuturor gravidutelor
Hihihihi coincidenta sau nu si eu tot fetita am . Stiu cum e la mine toti ziceau ca e baiat si defapt e o fetita mare si grasuta pupici |
|

Inregistrat: 6/18/2014 Mesaje: 570
| Juwy.l, mi se pare mie sau Piersicutzele naostre is de-o seama? Eu am luat femibion II de la 13 saptamani si o zi. Ce e drept, in blisteruld e femibion I mai aveam doar vreo 6 pastile. |
|

Inregistrat: 11/19/2014 Mesaje: 606
Buna. Eu cand am intrebat la Regina Maria mi s.a spus ca platesc si sa imi faca calculul de risc. Adica platesc eco morfologie, analiza la sange si calculul de risc. Daca ai facut morfologia trebuia sa iti coreleze datele si sa iti scrie riscul la sfarsit. Nu m.am confruntat cu asta urmeaza sa il fac si eu. Dar din cate am auzit unii cer bani pt calcularea riscului. Ceea ce mi se pare o prostie. Eu o sa merg la clinica Anima din Bucuresti. Am inteles ca ma costa in jur de 5 milioane eco plus analiza de sange iar la rezultat iti scrie si riscul...pana nu il fac nu ma calmez nici eu...
P.S : am sunat din nou la clinica special sa intreb . Au zis ca calculul de risc e facut de doctorul ginecolog dupa ce te duci cu ecografia si analiza de sange. Daca tu nu ai facut eco inca si doar ai facut analiza de sange trebuie sa iti faca si eco sa vada translucenta nucala si osul nazal iar apoi cu alti factori adunati se stabileste riscul .
Sa inteleg ca intai ai facut analiza de sange iar maine faci eco din cadrul dublul testului ? Aici la clinica asta mi-au spus ca intai se face eco apoi merg la recoltare imediat dupa. Din cate stiu pt a fi corect rezultatul, intre analiza de sange si eco nu trebuie sa fie o diferenta mai mare de 24 de ore. |
|

| ElenaD94 wrote:
Buna. Eu cand am intrebat la Regina Maria mi s.a spus ca platesc si sa imi faca calculul de risc. Adica platesc eco morfologie, analiza la sange si calculul de risc. Daca ai facut morfologia trebuia sa iti coreleze datele si sa iti scrie riscul la sfarsit. Nu m.am confruntat cu asta urmeaza sa il fac si eu. Dar din cate am auzit unii cer bani pt calcularea riscului. Ceea ce mi se pare o prostie. Eu o sa merg la clinica Anima din Bucuresti. Am inteles ca ma costa in jur de 5 milioane eco plus analiza de sange iar la rezultat iti scrie si riscul...pana nu il fac nu ma calmez nici eu...
Asa e se plateste separat eu la regina maria am facut in trimestrul 1 si am platit pt calcul separat dar nu iti scrie 1 nu stiu cum ci e un calcul mai ciudat cu tabel... Pupici |
|

| ElenaD94 wrote:
P.S : am sunat din nou la clinica special sa intreb . Au zis ca calculul de risc e facut de doctorul ginecolog dupa ce te duci cu ecografia si analiza de sange. Daca tu nu ai facut eco inca si doar ai facut analiza de sange trebuie sa iti faca si eco sa vada translucenta nucala si osul nazal iar apoi cu alti factori adunati se stabileste riscul .
Sa inteleg ca intai ai facut analiza de sange iar maine faci eco din cadrul dublul testului ? Aici la clinica asta mi-au spus ca intai se face eco apoi merg la recoltare imediat dupa. Din cate stiu pt a fi corect rezultatul, intre analiza de sange si eco nu trebuie sa fie o diferenta mai mare de 24 de ore.
La sanador unde am facut eu e in jur de 500 ron in care intra si calcularea riscului.am fost prima oara la eco si apoi imediat ma trimis cu masuratorile la recoltat sange.succes |
|
|