|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/22/2015 Mesaje: 667
| AndreiutzaEu wrote:Ce ti-a zis sa papi? Ca eu 10 in 5 luni deci o sa fie ca tine la 7 sau mai mult
Pai mi-a zis sa mananc des si putin, din portiile de mancare sa mananc cate un sfert, fructe, legume, iaurt degresat, branza slaba sau de capra, lichide multe, fara dulciuri, fast food. Am inceput de azi si sincer mi-e cam foame :)))) |
Inregistrat: 5/26/2015 Mesaje: 603
| nko wrote:Buna burtici! Am fost si noi ieri la control.Bebelina creste, are 1080 grame, bataile inimioarei 140, sta in fel si fel de pozitii... Doar ca mami a luat cam mult in greutate si mi sa recomandat regim.Am luat 14 kg in 7 luni :(( Dar nu mai conteaza, tinem regim, slabim apoi, conteaza ca buburuza sa fie bine, sanatoasa. Felicitari lt bebe sanatos si asa sa fie pana la sfarsit Mie saptamana asta cand am fost avea un kg si e inalta a zis ca daca creste asa nu voi putea naste normal mai ales ca eu sunt micuta (1.55) si am facut si Sport de performanta Dar kg am luat doar 4,5 si a zis ca e f bine sa nu mai imi fac griji. Cred ca daca bebe e bine scapam de kg in plus... Pupici |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2015 Mesaje: 1688
| nko wrote:
Pai mi-a zis sa mananc des si putin, din portiile de mancare sa mananc cate un sfert, fructe, legume, iaurt degresat, branza slaba sau de capra, lichide multe, fara dulciuri, fast food. Am inceput de azi si sincer mi-e cam foame :))))
asta ma asteapta si pe mine... mi-a zis sa renunt la paine.... |
| corinaalexandra wrote:Felicitari lt bebe sanatos si asa sa fie pana la sfarsit Mie saptamana asta cand am fost avea un kg si e inalta a zis ca daca creste asa nu voi putea naste normal mai ales ca eu sunt micuta (1.55) si am facut si Sport de performanta Dar kg am luat doar 4,5 si a zis ca e f bine sa nu mai imi fac griji. Cred ca daca bebe e bine scapam de kg in plus... Pupici
Felicitari si bebe sanatos pana la sfarsit si dupa! Si mie mi-a zis ca e lunguta a mea si ca o s-o fac balerina.Bine noi amandoi suntem inalti, eu am 1,75 iar sotul 1,80, deci ma astept sa fie si ea inalta. Cat despre nastere si eu imi doream sa nasc natural, dar cordonul meu ombilical e asezat in marginea placentei de la inceput si nu s-a mutat deloc. Mi-a zis ca e riscant, ca pot face hemoragie datorita unor vase de sange care se afla pe acolo si ca mai mult decat probabil voi fi nevoita sa fac si eu cezariana. Asta e, cum o fi nu conteaza numai sa fie bebelina bine si eu pe langa ea.
Cat despre kilograme esti o norocoasa...
AndreiutzaEueu paine chiar nu mananc, poate 1-felie doua la cateva zile si aia prajita, nici cu mancarea nesanatoasa nu am exagerat doar ca aveam 2 mese pe zi destul de copioase. :D Acum incxerc sa impart cele 2 mese in 5 mult mai mici si mai sanatoase decat pana acum.Sper sa-mi si iasa.Ambitie am, pentru ca nu ma suport grasa defel |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2015 Mesaje: 1688
| nko wrote:Felicitari si bebe sanatos pana la sfarsit si dupa! Si mie mi-a zis ca e lunguta a mea si ca o s-o fac balerina.Bine noi amandoi suntem inalti, eu am 1,75 iar sotul 1,80, deci ma astept sa fie si ea inalta. Cat despre nastere si eu imi doream sa nasc natural, dar cordonul meu ombilical e asezat in marginea placentei de la inceput si nu s-a mutat deloc. Mi-a zis ca e riscant, ca pot face hemoragie datorita unor vase de sange care se afla pe acolo si ca mai mult decat probabil voi fi nevoita sa fac si eu cezariana. Asta e, cum o fi nu conteaza numai sa fie bebelina bine si eu pe langa ea. Cat despre kilograme esti o norocoasa... AndreiutzaEueu paine chiar nu mananc, poate 1-felie doua la cateva zile si aia prajita, nici cu mancarea nesanatoasa nu am exagerat doar ca aveam 2 mese pe zi destul de copioase. :D Acum incxerc sa impart cele 2 mese in 5 mult mai mici si mai sanatoase decat pana acum.Sper sa-mi si iasa.Ambitie am, pentru ca nu ma suport grasa defel
Partea nasoala la mine e la birou... pt ca aici nu stiu ce sa mananc... nu am frigider sa pot aduce de acasa... si de 5 ori ar insemna sa fac pauze dese... Acasa n-am probleme... Plus ca eu nu mor de foame... Dc acum nu mananc mult... Inainte abia dc mancam |
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 7/7/2015 Mesaje: 299
|
hopa,sunt cam la limita si eu acum astept urmatorul consult la 28 de saptamani si sa speram ca nu o ia razna cantarul |
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 3/17/2015 Mesaje: 157
| Buna burtici. Am vazut ca se vorbea de vacin aici in Viena nu mi.a pomenit nimeni de asa ceva dar oricum nu l.as face pe parcursul sarcini despre pompa pt san eram si eu curioasa chiar azi am fost sa cumparam sticlute pt bebelina si sotu a ramas uimit cand i.am explicat ce e chestia aia pe care o vazuse ;adica pompa pt san cred ca era manuala sau nu stiu ca nici eu nu sunt tare priceputa oricum eu sunt cam stresata in privinta laptelui am avut intotdeauna sanii mai mici si acuma nu s.au marit f mult cred ca doar cu o marime tare mi.as dori sa am laptic pt bebelina mea pupici tuturor. Sarcina usoara in continuare tuturor |
| Mariuka nu cred ca e important sa ai sanii f mari.si ai mei sunt micuti..au mai crescut ei cu 2 marimi dar nu exceleaza. :) Am o prietena care are sanii micuti , are o fetita de 4 luni si lapte cat sa mai hraneasca 5 copii. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/6/2015 Mesaje: 81
| Buna seara fetelor,
Felicitari si sarcini usoare si fara probleme in continuare. Va las aici un articol scris de o mamica despre alaptat, care pe mine una m-a ajutat, sper si pe voi. Laptele nu tine nici de marimea sanilor(si eu ii am mici Mariuka si am lapte cat cuprinde), nici de cat mananci. Cat despre pompa de san eu mi-am luat-o dupa ce am nascut, la vreo saptamana, cand am facut furia laptelui. Am una manuala de la tommee tippee, dar a fost buna. Am folosit-o foarte putin, atunci cand voiam sa iesim in oras si mie imi era rusine sa alaptez in public, acum nu mai am probleme de genul:)). , parerea mea este sa nu investiti multi bani in ea.
http://gangblog.ro/2013/09/10/alaptezi-succes/
Va pup si bebei sanatosi |
|
Inregistrat: 4/1/2015 Mesaje: 233
| cookie wrote:Fetelor, legat de alaptare eu am fost la un curs special (gratuit), iar acolo ne-au zis ca cel mai bine imprumutam sau inchiriem, pentru ca e posibil sa nu ne ajute si sa dam banii deageaba pe ea. La inchiriat e in jur de 10 lei/zi. In plus, in unele maternitati am inteles ca au deja pompe pe care le puteti folosi la inceput.
Am o prietena care a avut cumparata o pompa, dar nu putea sa scoata nimic cu ea. A incercat si cu cea din spital, apoi a inchiriat alta, dar nu a reusit cu niciuna. Sunt unele femei care nu pot scoate nimic la pompa, sora ei a avut aceeasi problema.
Eu am gasit la o prietena si sper sa ma ajute, poate gasiti si voi tot asa, sa nu dati banii degeaba pe ele. |
|
| Neatza burticutze! Aropo de lactatie,eu ieri sm observat ca deja am colostru, in cantitati f mici, dar e acolo.Am observat ieri masandu-mi sanii cu crema.Mai trece cineva ptin asta? O fi semn bun sau nu? Va pupacesc si va doresc un weekend minunat. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 8/26/2014 Mesaje: 322
| nko wrote:Neatza burticutze! Aropo de lactatie,eu ieri sm observat ca deja am colostru, in cantitati f mici, dar e acolo.Am observat ieri masandu-mi sanii cu crema.Mai trece cineva ptin asta? O fi semn bun sau nu? Va pupacesc si va doresc un weekend minunat.
Da, este perfect normal si nu trebuie sa te ingrijorezi. Pe masura ce nasterea se apropie, la nivelul mameloanelor ar putea incepe sa apara colostrul – un lapte special pentru copilul tau in primele zile de alaptare. Produs de glanda mamara in ultima parte a sarcinii si in primele zile de la nastere, colostrul este un precursor al laptelui, fiind mai bogat in proteine si mai sarac in grasimi si in zahar, insa avand un continut foarte mare de anticorpi. Unele femei vor observa ca in ultimele luni de sarcina vor incepe sa secrete cantitati mici din aceasta substanta galbuie grasa, in timp ce la alte femei secretia poate sa apara mult mai devreme, iar la altele deloc. Aceasta diferenta privind scurgerea de colostru inainte de nastere nu are vreo legatura cu cantitatea de lapte care se va produce, odata ce copilul s-a nascut.
https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/colostrul-este-normal-sa-am-o-scurgere-la-nivelul-sanilor-in-sarcina-id-602-cmsid-403 |
|
| Da..saru'mana.m-am documentat si eu intre timp si am vazut ca este normal. Mai auzisem mamici care povesteau despre asta dara parca nu-mi venea sa cred.Acum m-am convins ca nu bateau campii. |
|
Inregistrat: 3/17/2015 Mesaje: 157
| Buna burticute dragi Multumesc LauraMihaela si Nko pt incurajare si eu am o secretie la sani dar e mai groasa gen branza nu stiu cum sa explic pupicei tuturor un week-end minunaj |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Fetelor, am si eu o nelamurire mai ciudata pot sa zic.. Marti merg la medic sa vedem cum e bebe dar eu imi pun utrogestan seara, programarea e la 10 si am observat ca de dimineata inca mai este pe acolo ceva alb din capsula. Chiar daca o sa ma spal vaginal tot o sa fie substanta pe acolo, nu o sa deranjeze la consult? Cred ca e o intrebare ciudata dar m-am gandit ca doar voi o sa ma puteti ajuta. Si mai vreau sa va intreb cum e primul consult pt sarcina cu ecografie intravaginala? Si apoi iti da o lista cu ce analize trebuie sa faci? Pt ca am citit ca unele sunt decontate de casa de asigurari si n-am apucat sa merg la medicul de familie. |
|
|