|

Nivel: Membru
Inregistrat: 7/13/2015 Mesaje: 36
| Multumesc fetelor..am niste emotii ..abia astept maine ... Vorbesc si cu doctorul si apoi va zic ce si cum ..m0ndream eu am incercat la dna juganaru dar nu era loc pana la sfarsitul lunii (sora mea a nascut cu ea si cu dl doctor Cucu Andrei)..asa ca am optat pt dl doctor Cucu Andrei ..de care am auzit pareri numai de bine..plus ca si sora mea imi zicea ca este ff rabdator si ca iti raspunde la orice intrebare..juganaru fiind mereu ocupata era cam pe fuga...si in general am auzit ca doctorii sunt mai dedicati acum nu stiu nu pot generaliza ...dar abia ast maine sa imi ofere raspuns la muuulte intrebari pe care le am...
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Nici nu stiu cat sunt dispusa, de fapt ma gandeam ca daca merg la o clinica privata o sa si nasc acolo si stiu ca nasterile costa mult la clinicile private. Da, cu domnii doctori si eu stiu ca sunt mai grijulii dar eu nu cred ca pot sa merg la un domn doctor.. stiu ca isi face doar meseria dar e tot barbat pt mine.. probabil ca o sa-mi treaca dupa experianta cu sarcina :) Problema la mine e ca am niste scurgeri roz cam la 2-3 zile o data pe zi, de obicei seara in cantitate f mica, dar trebuie sa ma vada un medic zic eu repede. Si dna Juganaru dupa cum spuneai si tu CrissaS nu o sa poata prea curand, de aceea va intrebam de numele unei dne doctor pe voi. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 7/7/2015 Mesaje: 299
| m0ndream wrote:Nici nu stiu cat sunt dispusa, de fapt ma gandeam ca daca merg la o clinica privata o sa si nasc acolo si stiu ca nasterile costa mult la clinicile private. Da, cu domnii doctori si eu stiu ca sunt mai grijulii dar eu nu cred ca pot sa merg la un domn doctor.. stiu ca isi face doar meseria dar e tot barbat pt mine.. probabil ca o sa-mi treaca dupa experianta cu sarcina :) Problema la mine e ca am niste scurgeri roz cam la 2-3 zile o data pe zi, de obicei seara in cantitate f mica, dar trebuie sa ma vada un medic zic eu repede. Si dna Juganaru dupa cum spuneai si tu CrissaS nu o sa poata prea curand, de aceea va intrebam de numele unei dne doctor pe voi.
Felicitari graviduta M0ndream! Sa ai o sarcina usoara!! Ce te sfatuiesc din suflet, nu astepta,eu in locul tau as merge la urgente la spital,sa iti faca primele monitorizari.Sau si mai bine,daca ai putea sa vezi un medic cat mai urgent. E bine sa stii care sunt cauzele acelor scurgeri.Sper sa nu te sperii,dar eu am avut secretii maronii cam in aceeasi perioada a sarcinii si am fost la urgente cu sotul (era duminica si nu puteam sa vad dr.). Scurgerile astea pot avea o cauza normala si totul sa fie bine dar se mai intampla si sa nu fie asa,cel mai bine e sa vezi un doctor,fie el si la urgente. Mergi cu incredere si incearca sa fii cat mai increzatoare si linistita! Noi suntem aici pt sfaturi daca ai nevoie,sper sa-ti fie de folos, te pup |
|

| dia27 wrote:Fetelor ce burticute frumoase aveti  si noi crestem pe zi ce trece si bebeitza e tot mai activa..arsuri am zilnic indiferent ce mananc dar iau dicarbocalm, mi a spus un medic ca e ok..peste 2 saptamani avem si noi prima intrebedere cu moasa, sunt tare curioasa cum va decurge discutia :)) eu am contractii foarte des, zilnic chiar si deja ma cam dispera..nu ma doare nimic dar parca mi se face un gol in stomac, o senzatie f ciudata...le am mai experimentat si la prima sarcina dar abia spre final, acum is zilnice si mi e cam teama..inclusiv dupa ce ma iubesc cu sotul apar :( ati avut vreuna din voi asa? Va pupacesc si sper sa imi apara si mie butonul de attach sa pot pune si eu poza cu burtica
Dia eu recent am citit undeva ca si contactul amoros poate amplifica contractiile,mai ales daca le ai deja. Posibil sa ma insel,dar poate iti spune medicul mai multe. te pup |
|

| CrissaS wrote:Buna gravidutelor dragi  !! eu maine ajung la doctor sa imi confirme in cate saptamani sunt..dupa calculele mele cred ca 5 ...dar vroiam sa va intreb cum ati procedat voi cu "vestea cea mare" cand ati anuntat pe toata lumea si la job..ma puteti ajuta cu un sfat? Va  pe toate!! zi frumoasa sa aveti! CrissaS ne rascolesti amintiri frumoase Eu si sotul ne-am apucat de "minunata treaba" si asteptam cu sufletul la gura fericita veste. Cand mi-a venit ciclul la o saptamana in urma,am fost tare suparici.Apoi am continuat minunata treaba si la doar 2 saptamani dupa am simtit ceva..nu stiu exact ce a fost,dar intuitia m-a pus sa cumpar un test de sarcina simplu care culmea,a iesit negativ. Imi amintesc cum radea sotul de mine,ca eram bosulmflata toata. El ma incuraja zicea "lasa ca nu e graba,cand o vrea bebe sa vina,noi suntem aici" dar eu eram topita. Pentru ca ma dureau sanii destul de tare si m-a pus pe ganduri treaba asta,a doua zi am cumparat un alt test de data asta digital. Eram singura acasa si cand am citit "Pregnant 2-3 weeks" (Insarcinata in 2-3 saptamani) am crezut ca nu vad bine haha M-am apucat repede sa scriu un biletel ca in jumatate de ora urma sa ajunga si sotul acasa de la serviciu si i-am scris asa " Tati eu sunt cu mami la cumparaturi! Te iubim" Am vrut sa creada ca chiar sunt in oras la cumparaturi,urma ca in ziua urmatoare sa plecam in vacanta in Tunisia; eu de fapt m-am ascuns in baie si incercam sa-i vad reactia. Si a venit tati de la serviciu si cand a citit ditamai biletul de pe masa,a tipat " AHAHAA MAMIIIII UNDE ESTI?" parca stia ca sunt in casa :)))))
Asa a aflat sotul meu,nu m-am putut stapani sa nu impartasesc momentul cu el.Apoi am mers toti 3 in vacanta si cand ne-am intors, ni s-a confirmat sarcina si la doctor,iar apoi am spus la parinti si la rude (aveam 6 saptamani de sarcina). Cred ca depinde si de ce fel de familie ai,de ex.familiile noastre nu ar fi putut tine bucuria ascunsa si aflau si rudele si prietenii oricum. La serviciu am vrut sa astept sa inaintez in sarcina,ca sa fiu sigura ca iau plata pt maternitate. Procedeaza dupa cum simti tu ca e mai bine, e o veste minunata, o bucurie mare si nu ai de ce sa o ascunzi.Cel putin nu cu sotul si familia sau cei dragi,mai ales daca e si prima sarcina. Nu cred ca e om care sa nu se bucure la aflarea unei asemenea vesti,iar daca e,atunci ala nu e om. Eu am zis ca la urmatoarea sarcina vom incerca sa tinem frumosul secret doar pt noi,pentru mai mult timp. Sa vedem daca reusim! Pupici si mersi,m-ai facut sa-mi amintesc de o zi draga mie! |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/26/2015 Mesaje: 603
| CrissaS wrote:Buna gravidutelor dragi  !! eu maine ajung la doctor sa imi confirme in cate saptamani sunt..dupa calculele mele cred ca 5 ...dar vroiam sa va intreb cum ati procedat voi cu "vestea cea mare" cand ati anuntat pe toata lumea si la job..ma puteti ajuta cu un sfat? Va  pe toate!! zi frumoasa sa aveti!
Felicitari bafta maine...cand consideri u eu am asteptat sa ii auda inimioara sa vad ca e bine si am anuntat familia... Si la munca daca e naspa e bine sa duci foaia ca esti gravida si de la medic direct sa ii anunti legal nu doar verbal ca sa nu faca vreo faza...eu pe la 2 luni iam dat foaie... Pupici |
|

| cookie wrote:Si eu la fel .. foarte rar se intampla sa nu am arsuri. Am pe toata durata zilei, noaptea, indiferent ce mananc  . Tot un pahar de lapte cald imi fac si ma ajuta temporar. Sau mai adaug cereale, il fierb cu orez sau taitei .. in orice combinatie In plus, am o durere de spate mai pronuntata (pe partea dreapta) de vreo 2 zile, ma doare cand calc pe piciorul drept si nu stiu daca sa ma ingrijorez sau e normal? 
Poate nu iese e 26 si vine mai repede sau mai tarziu. Pupici |
|

| m0ndream wrote:Fetelor, de ieri am aflat ca sunt insarcinata!!  Si inca sunt in stare de soc si eu si sotul! Medic n-am, am tot citit pe net de dna Alina Juganaru de la Medicover, dar mi-e frica de preturile din clinicile private. Sunt din Bucuresti si vroiam sa va rog daca puteti sa-mi spuneti de medicii vostrii, prefer o doamna doctor. Maine ma duc sa fac analiza hcg si ma gandeam sa merg tot la medicover si sa-mi fac si programarea dar daca voi puteti sa ma ajutati cu alte nume va multumesc f mult. Daca nu se poate aici poate imi dati un mesaj privat. Multumesc inca o data!
Felicitari pt sarcina sper sa fie totul bine si sarcina usoara pana la capat. Pupici |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 7/13/2015 Mesaje: 36
| ce frumossss ai povestit Auras! da pai si eu am ramas insarcinata fix in luna in care nu m-am mai gandit..renuntasem in aceea luna si la acid folic si o lasasem pentru "la anul.." ..dar cum din august de pe la jumatatea lunii am avut mai multe de facut nu am mai tinut cont de nimic..nici macar pe forum nu prea am mai putut intra ...in ziua1 de menstruatie am zis sa imi fac un test..chiar daca eram sigura ca nu va fi pozitiv ..inca si farmacia de unde vroiam sa iau era inchis /se mutase..am zis"clar e un semn sa nu iau " ..si apoi m-am apropiat de o alta farmacie...am zis"hai sa iau desi.."(nu mai zic faptul ca farmacista de cum intram zambea si imi zicea "test,nu?" )...cand am ajuns la job am uitat sa fac la vreo 2 ore am zis sa il fac...dupa nici 2 secunde 2 linii clare..am inceput sa plang(in toaleta) ...vai de mine tremuram toataaaa :)..trebuie sa fug dar voi revenii eu cu povestioara..va |
|

Inregistrat: 1/22/2015 Mesaje: 667
| cookie Eu am dureri si pe fata si pe spate :) mai ales cand ma sprijin pe un picior ca si tine sau cand stau mai mult timp intr-o anumita pozitie. La mine au aprut durerile pe la 21 de sapt., iar la control mi s-a spus ca ar fi normale daca nu sunt insotite Doamne fereste de sangerari sau contractii. |
|

| CrissaS wrote:ce frumossss ai povestit Auras! da pai si eu am ramas insarcinata fix in luna in care nu m-am mai gandit..renuntasem in aceea luna si la acid folic si o lasasem pentru "la anul.."  ..dar cum din august de pe la jumatatea lunii am avut mai multe de facut nu am mai tinut cont de nimic..nici macar pe forum nu prea am mai putut intra ...in ziua1 de menstruatie am zis sa imi fac un test..chiar daca eram sigura ca nu va fi pozitiv  ..inca si farmacia de unde vroiam sa iau era inchis /se mutase..am zis"clar e un semn sa nu iau "  ..si apoi m-am apropiat de o alta farmacie...am zis"hai sa iau desi.."(nu mai zic faptul ca farmacista de cum intram zambea si imi zicea "test,nu?"  )...cand am ajuns la job am uitat sa fac la vreo 2 ore am zis sa il fac...dupa nici 2 secunde 2 linii clare..am inceput sa plang(in toaleta) ...vai de mine tremuram toataaaa :)..trebuie sa fug dar voi revenii eu cu povestioara..va
fain!! Cum e viata uneori.. sa ne povestesti cand revii! |
|

Inregistrat: 6/2/2014 Mesaje: 399
| m0ndream wrote:Fetelor, de ieri am aflat ca sunt insarcinata!!  Si inca sunt in stare de soc si eu si sotul! Medic n-am, am tot citit pe net de dna Alina Juganaru de la Medicover, dar mi-e frica de preturile din clinicile private. Sunt din Bucuresti si vroiam sa va rog daca puteti sa-mi spuneti de medicii vostrii, prefer o doamna doctor. Maine ma duc sa fac analiza hcg si ma gandeam sa merg tot la medicover si sa-mi fac si programarea dar daca voi puteti sa ma ajutati cu alte nume va multumesc f mult. Daca nu se poate aici poate imi dati un mesaj privat. Multumesc inca o data! Felicitari si sarcina usoara!!!In primul rand ar trebui sa mergi la urgente cum au zis si fetele din moment ce nu ai inca un dorctor macar sa sti cum sta treaba.2 ar trebui sa te gandesti inainte de toate la ce spital vrei sa nasti dupa care sa incepi sa cauti un doctor care crezi ca ti se potriveste la spitalul respectiv.Daca vrei sa mergi lunar dupa el/ea la spital sau ai vrea sa aiba cabinet privat sau sa faca consultatii la un spital privat.Cel putin eu am zis ca vreau la Filantropia si dupa am cautat un dr la filantropia.
Crissss felicitari si bafta pt maine.Sa ne tii la curent !!! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| crissy84 wrote: Felicitari si sarcina usoara!!!In primul rand ar trebui sa mergi la urgente cum au zis si fetele din moment ce nu ai inca un dorctor macar sa sti cum sta treaba.2 ar trebui sa te gandesti inainte de toate la ce spital vrei sa nasti dupa care sa incepi sa cauti un doctor care crezi ca ti se potriveste la spitalul respectiv.Daca vrei sa mergi lunar dupa el/ea la spital sau ai vrea sa aiba cabinet privat sau sa faca consultatii la un spital privat.Cel putin eu am zis ca vreau la Filantropia si dupa am cautat un dr la filantropia.
Crissss felicitari si bafta pt maine.Sa ne tii la curent !!!
Multumesc mult! Dar nici asta nu stiu, unde vreau sa nasc de aceea va ceream parera. Si mai vroiam sa va intreb ceva legat de analize. Maine ma duc pt hcg dar ma gandeam ca sunt unele standard care se fac si poate sa le fac de maine. Eu am o problema mare cu analizele de sange, nu reusesc sa-mi gaseasca vene in antebrat si ultima oara a reusit sa-mi "stoarca" jumatate de eprubeta dupa mari chinuri din palma (partea opusa dar nu stiu cum se numeste) si daca nu reusea de acolo vroia sa-mi recolteze din picior... asa ca ma gandeam sa fac mai multe analize din sangele luat maine, daca tot o sa ma chinuiasca.. si sa merg cu ele la doctor direct. |
|

| @Zambila : Zambi o sa spun ce mi s-a intamplat mie,cu speranta ca voi ajuta si eu la ranul meu pe gravidutele aflate in situatia mea. Eu am avut greturi cam pe toata perioada sarcinii pana acum,cel putin din saptamana a 6-a pana in luna a 6-a si astept sa vad daca imi mai revin...e un pic ciudat cand zic greturi pt ca de fapt am vomitat de mi-au iesit ochii din cap am avut si perioade de 1-2 saptamani cand m-am simtit mai bine si credeam ca am scapat,dar reveneau la loc. Luna 2,3 si 4 de sarcina au fost cele mai grele,am vomitat de 3-5 ori zilnic,am stat mult in casa in perioada aia, nu suportam niciun miros de mancare,cu greu mi-au trecut si greturile alea acute.Nu puteam sa mananc mai nimic,nu puteam sa fac dus singura..bietul meu sot cat a mai patimit si el pe langa mine! :) Apoi din luna a 4-a pana in prezent ma lupt cu simptomul de saliva excesiva,cum am spus,m-am obisnuit sa car dupa mine,oriunde merg,un pahar in care salivez cu rusine ori de cate ori am nevoie. Mai am momente in care mai am mici greturi,de 2 saptamani n-am mai vomitat deloc si ma rog sa o tin tot asa,ca e din ce in ce mai bine!  Locuim in Anglia si aici mi-au spus ca am hyperemesis gravidarum, o conditie severa a sarcinii,care presupune vomitat acut si indelungat,insotit de starea de rau. La inceput nu am stiut ce mi se intampla,fiind si prima sarcina.. nu mai puteam sa ies din casa de rau ce imi era,au fost momente foarte grele in care practic am fost un om bolnav la pat pt 2 luni si ma obisnuisem cu vizitele la medici si cu internari in spital din cauza vomitatului (3 internari la activ).
Pana sa aflu de la medicii din Anglia cu ce ma confrunt, o luasem pe o cale gresita si anume, am dat telefoane in Romania si eu si fratele meu pt mine (erau toti ingrijorati de cat vomitam..plus ca si slabisem) si am vorbit cu medici care mi-au spus ca e normal sa am greturi si starile acelea si ca sa stau linistita ca am sarcina toxica,ca hormonii mei sunt prea multi si incearca sa dea copilul afara si nu e ceva atipic; pt mine a fost ceva de genul " sa zac in liniste". N-am inteles nici pana acum de ce ii zic sarcina toxica la noi,pt ca mie aici mi s-a explicat ceva cu totul diferit. Cand am ajuns de urgenta la spital prima oara aici in uk si m-au diagnosticat cu hyperemesis gravidarum, in primul rand m-au pus pe pastile antigreata si am facut perfuzii cu fluide si mi-au explicat ca bebele e perfect sanatos si singura care sufera sunt eu,ca sarcina decurge perfect normal si copilul e protejat de placenta. Tot prin intermediul lor,Slava Domnului ca am aflat, am suferit si de anxietate,imi amintesc ca de la atata vomat,de la atata stat in casa si zacut..devenisem din ce in ce mai trista,nu stiam ce sa mai fac ca sa ma fac bine. Mare atentie, ca si unii medici,multe rude/cunostiinte vor spune ca "trece" si e normal dar de fapt nu e asa. Eu aici in uk am fost tratata cu atentie,mi s-a explicat ce anume presupune conditia de care sufar, ca e destul de rara in randul gravidelor iar cele care se lupta cu ea trebuie sa primeasca tratament medical in primul rand dar si mult suport din partea apropiatilor,pentru ca e foarte greu. Si e o conditie diferita de cea a greturilor matinale cu care sunt obisnuite majoritatea gravidelor. Eu am aflat toate informatiile astea de la o organizatie non-profit la care am fost directionata din spital si anume Pregnancy Sickness Support (Hyperemesis) UK, ii gasiti si pe facebook si le puteti adresa orice intrebare doriti in lb engleza.
Imi cer scuze daca fac reclama,incerc la randul meu sa ajut si eu. Acum sau poate in viitor,cuiva ii va prinde bine informatiile astea. Si imi cer scuze si daca am indus in eroare cu faptul ca am precizat ca la inceput o luasem pe o cale gresita din cauza medicilor din Romania. Sunt convinsa si stiu ce medici buni avem si noi in tara dar si un lucru e cert,faptul ca sa suferi de conditia avuta de mine in timpul sarcinii,e un fel de moft pt medicii romani,cel putin eu asa am simtit atunci cand mi s-a spus ca " nu am ce face, trebuie sa sufar ca asa e in primul trimestru,ca sunt gravida,nu sunt bolnava!". Eeei bine,n-a fost asa si nu am suferit doar un trimestru. Deasemenea,nu stiu daca pt ca li se spune asta in tara sau nu,dar nu am intalnit nicio organizatie care sa vorbeasca despre "sarcina toxica" cum o numesc ei (inca nu e o denumire definitiva in Romania,nu stiu cum vine asta)..niciun forum care sa sprijine bietele femei in dureri,am mai dat de un blog in care o biata romancuta parca imi citea gandurile,incepand de la vomitat pana la salivat. E greu si daca mai e cineva care trece prin asta,sper sa gaseasca tratamentul si suportul necesar. Sa stie ca au mai trecut si alte gravide prin asta,sa vorbeasca cu cei apropiati deschis (desi e greu ca la noi toata lumea are o fixatie cu " asa e in primul trimestru") si mai ales,cum e si recomandat, sa incerce sa se plimbe putin in fiecare zi (desi e aproape imposibil..eu n-am reusit,doar in gradina ce ieseam si vomitam si acolo),sa incerce sa schimbe mediul (sa mearga sa locuiasca o saptamana-2 cat poate la parinti,e bine din pct de vedere moral) si sa fie puternice,sa se gandeasca ca desi ele sufera, vor avea bebei sanatosi si puternici. Eu,in putinul timp in care mi-a fost bine,am ajuns sa apreciez si sa traversez cu bine strada pana la supermarket sau sa merg in parcul apropiat fara sa vomit.Imi venea sa tip la oamenii de pe strada,sa le zic sa fie bucurosi ca merg sanatosi pe strada,sa aprecieze ca pentru altii e atat de greu..Nu mai spun de saptamanile in care mi-am mai revenit si am simtit ca plutesc de fericire. Chiar am plans de fericire cand am putut sa mananc si sa am si pofte. Nu mai credeam ca o sa vina si ziua asta.Cam din luna a 5-a am inceput sa vomit de 1-2 ori pe zi,apoi la cateva zile si tot asa. Mi-a trecut,apoi din luna a 6-a mi-au revenit iar starile acelea,totusi nu la fel de severe. Iar de vreo 2-3 saptamani ma bucur ca pot manca linistita si cand am zile in care pot manca ( ca de poftit eu poftesc acum mai ceva ca un hamster ),mananc cu ardoare! Si uite asa joia viitoare intru in luna a 7-a! Si simt ca sunt puternica si lucrurile se indreapta catre bine si ma gandesc neincetat,zi de zi la copilasul meu erou care are o mama eroina. Iertare ca am scris atata,chiar sper sa fie de folos cuiva intr-o zi si daca pot ajuta cu un sfat sau orice,o voi face cu mare placere. Va pup si va imbratisez pe toate! Multa sanatate tuturor si bucurati-va de fiecare moment al sarcinii in care sunteti sanatoase,ca uitati cat sufera unele femei!E greu cand ne doare burtica sau cand avem arsuri si suntem plouate toate, nu mai avem chef de nimic...dar sa treceti prin asa ceva! Va pup si pe voi si pe minunile din burticile voastre! |
|
Inregistrat: 8/26/2014 Mesaje: 322
| m0ndream wrote:Multumesc mult! Dar nici asta nu stiu, unde vreau sa nasc  de aceea va ceream parera. Si mai vroiam sa va intreb ceva legat de analize. Maine ma duc pt hcg dar ma gandeam ca sunt unele standard care se fac si poate sa le fac de maine. Eu am o problema mare cu analizele de sange, nu reusesc sa-mi gaseasca vene in antebrat si ultima oara a reusit sa-mi "stoarca" jumatate de eprubeta dupa mari chinuri din palma (partea opusa dar nu stiu cum se numeste) si daca nu reusea de acolo vroia sa-mi recolteze din picior... asa ca ma gandeam sa fac mai multe analize din sangele luat maine, daca tot o sa ma chinuiasca.. si sa merg cu ele la doctor direct.
Eu pentru inceput am mers la maternitatea Giulesti,acolo mi-au facut eco si mi-au confirmat sarcina.Sunt doctori buni la Giulesti si dc ai norocul sa prinzi unul din ei de garda poti merge mai departe cu incredere.Nu ti trebuie trimitere, te duci pur si simplu la camera de garda, le spui ca esti insarcinata si stiu ei ce faca.Partea proasta este ca astepti cam mult pe la usi dar nici nu te costa foarte mult.Dupa confirmare mi-am ales o d-na doctor de la Sanador,scoruri destul de mari dar exte ok d-na doctor,o sa nasc la Municipal. |
|
|