Gravidutzele noastre dragi - 31
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AndreiutzaEu
Scris: Tuesday, September 1, 2015 4:38 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/27/2015
ElenaD94 wrote:

Si eu sunt din provincie. Pe langa Bolintin-Vale daca ai auzit. Si maine merg tocmai la clinica din Baneasa.

daaa stiu

si Roxy sta pe langa tine... am si o prietenta e sotul ei din Crevedia.... si a mea tot in Baneasa e deaia mi-e greu dar are si la Matei basarab la clinica si ma duc la ea acolo pt eco

Tu nasti la particular sau la stat? Cum ai vrea?
ElenaD94
Scris: Tuesday, September 1, 2015 4:55 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/19/2014
AndreiutzaEu wrote:

daaa stiu

si Roxy sta pe langa tine... am si o prietenta e sotul ei din Crevedia.... si a mea tot in Baneasa e deaia mi-e greu dar are si la Matei basarab la clinica si ma duc la ea acolo pt eco

Tu nasti la particular sau la stat? Cum ai vrea?

Chiar as vrea sa o cunosc pe Roxy. Ideea e urmatoarea, eu sunt o fire negativista, pesimista. Eu nici nu ma gandesc la nastere acum la cat de stresata sunt pt bataile inimii si pt sangerari. Verific lenjeria de 10 ori pe zi. Tu stii prin ce am trecut. Insa nu pot sa imi scot din minte nasterea pt ca va fi inevitabila. Doctora mea lucreaza si la 2 spitale de stat deci as avea posibilitatea sa nasc la stat. Ideea e ca nu pot sa exclud riscurile care sunt acolo dpdv al protectiei...vorbim aici de infectiile intraspitalicesti. Dar nu-i totul asa negru precum pare nu as fi singura care naste la stat. Ideea e urmatoarea, eu vreau sa nasc absolut natural si cand zic asta vorbesc de travaliu declansat natural. Iar aici este o mica problema ca nici la stat nici la privat nu o sa gasesc eu doctora spre ex la 2 dimineata cand ma apuca pe mine durerile facerii, iar la privat nu stiu daca poti sa te duci asa la orice ora. Problema este ca eu vreau neaparat sa nasc cu ea Cray ...Iar eu am mare nevoie sa nasc natural, pt ca va fi sfarsit de an scolar , eu atunci termin si trebuie sa ma refac cat mai repede sa ajung la examenele finale....Dar nu vreau sa mai ma stresez am zis ca Dzeu le randuieste pe toate. Si pluc ca nasterea in privat e costisitoare, hai ca zici ca strang banii pana atunci, dar daca am posibilitatea sa nasc la stat cu ea, de ce sa nu o fac. Atat ca e cam complicat cu nasterea asta naturala. Nu vreau nici macar sa imi induca contractiile. Tu ce ai ales?
BiancaR
Scris: Tuesday, September 1, 2015 5:00 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/19/2015
ElenaD94 wrote:

Si eu sunt din provincie. Pe langa Bolintin-Vale daca ai auzit. Si maine merg tocmai la clinica din Baneasa.

Elena, eu sunt tot la Regina Maria (dr Lebit Daniela) si la 7 saptamani si 6 zile s-au auzit bataile inimii :)

O sa fie totul bine, o sa vezi.
ElenaD94
Scris: Tuesday, September 1, 2015 5:13 PM
Nivel

BiancaR wrote:

Elena, eu sunt tot la Regina Maria (dr Lebit Daniela) si la 7 saptamani si 6 zile s-au auzit bataile inimii :)

O sa fie totul bine, o sa vezi.

Inseamna ca n-am nicio sansa sa se auda maine... la 5 sapt si 4 zile..Cray
Zambila
Scris: Tuesday, September 1, 2015 6:18 PM
Nivel

Inregistrat: 6/18/2014
Elena, e prea devreme. Nu te mai stresa, ca stresezi bobitza. Ceva pt sustinerea sarcinii ti-a recomandat?
E drept ca aparatura perferomanta face o foarte mare diferenta. La fel ca un medic cu ochi bun. Eu sunt patita.
Dar totusi, chiar si cu aparatura performanta, 5 saptamani e cam devreme pentru batai de cord.
ElenaD94
Scris: Tuesday, September 1, 2015 6:40 PM
Nivel

Zambila wrote:
Elena, e prea devreme. Nu te mai stresa, ca stresezi bobitza. Ceva pt sustinerea sarcinii ti-a recomandat?
E drept ca aparatura perferomanta face o foarte mare diferenta. La fel ca un medic cu ochi bun. Eu sunt patita.
Dar totusi, chiar si cu aparatura performanta, 5 saptamani e cam devreme pentru batai de cord.

Daaa..iau de 2 saptamani PROGESTERON 600MG pe zi. In functie de cum arata endometrul maine stabilim daca mai imi scade doza. Asta este am apucat sa fac programarea o sa ma duc maine... Macar sa se vada mici pulsatii... Maine revin cu vesti
AndreiutzaEu
Scris: Tuesday, September 1, 2015 8:25 PM
Nivel

ElenaD94 wrote:

Chiar as vrea sa o cunosc pe Roxy. Ideea e urmatoarea, eu sunt o fire negativista, pesimista. Eu nici nu ma gandesc la nastere acum la cat de stresata sunt pt bataile inimii si pt sangerari. Verific lenjeria de 10 ori pe zi. Tu stii prin ce am trecut. Insa nu pot sa imi scot din minte nasterea pt ca va fi inevitabila. Doctora mea lucreaza si la 2 spitale de stat deci as avea posibilitatea sa nasc la stat. Ideea e ca nu pot sa exclud riscurile care sunt acolo dpdv al protectiei...vorbim aici de infectiile intraspitalicesti. Dar nu-i totul asa negru precum pare nu as fi singura care naste la stat. Ideea e urmatoarea, eu vreau sa nasc absolut natural si cand zic asta vorbesc de travaliu declansat natural. Iar aici este o mica problema ca nici la stat nici la privat nu o sa gasesc eu doctora spre ex la 2 dimineata cand ma apuca pe mine durerile facerii, iar la privat nu stiu daca poti sa te duci asa la orice ora. Problema este ca eu vreau neaparat sa nasc cu ea Cray ...Iar eu am mare nevoie sa nasc natural, pt ca va fi sfarsit de an scolar , eu atunci termin si trebuie sa ma refac cat mai repede sa ajung la examenele finale....Dar nu vreau sa mai ma stresez am zis ca Dzeu le randuieste pe toate. Si pluc ca nasterea in privat e costisitoare, hai ca zici ca strang banii pana atunci, dar daca am posibilitatea sa nasc la stat cu ea, de ce sa nu o fac. Atat ca e cam complicat cu nasterea asta naturala. Nu vreau nici macar sa imi induca contractiile. Tu ce ai ales?

Eu ma gandesc la stat nu la particular... la reginamaria e 120 mil lei vechi nasterea... In al doilea rand un dr bun vine si la 3 dimineata dc-l suni ( dr mea a nascut si ea anul trecut in noiembrie la sf , iar la 2 sapt in dec a fost sunata noaptea de o pacienta ca i s-a rupt apa si s-a dus la spital fiind proaspat opertata de cezariana) Deci ca medic au obligatia asta... Eu vreau cezariana deocamdata, dar mai e pana atunci
AndreiutzaEu
Scris: Tuesday, September 1, 2015 8:26 PM
Nivel

ElenaD94 wrote:

Daaa..iau de 2 saptamani PROGESTERON 600MG pe zi. In functie de cum arata endometrul maine stabilim daca mai imi scade doza. Asta este am apucat sa fac programarea o sa ma duc maine... Macar sa se vada mici pulsatii... Maine revin cu vesti

ti-am zis la mine nu s-a auzit absolut nimic.... la 7 sapt jumatate insa avea 142 batai pe minut :) Deci rabdare.... ca dc nu ai sangerari, dureri etc e torul ok
iuli33
Scris: Tuesday, September 1, 2015 8:51 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 8/26/2014
Fetelor poate ma lamuriti si pe mine cu bitestul.Eu martea viitoare sunt programata la ecografie, analizele de sange trebuie sa le fac inainte si sa merg cu rezultatele sau sa recoltez in acceasi zi, la eco sunt prograata seara la 7. Eu asa ma gandeam dar m a bulversat azi o colega care mi a zis ca trebuie sa am rezultatele la sange cand merg la eco, ca se recolteaza cu o saptamana inainte de ecografie.
cookie
Scris: Tuesday, September 1, 2015 8:52 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 4/1/2015
ElenaD94 wrote:

Inseamna ca n-am nicio sansa sa se auda maine... la 5 sapt si 4 zile..Cray

Buna Elena, m-am uitat special pe ecografia mea de cand am auzit bataile inimii si la mine avea 6 saptamani si 4 zile. Cu 4 zile mai devreme, la prima ecografie nu se auzise si nici nu mi-au putut spune mai multe informatii, mi-au cerut sa revin dupa o saptamana. Am revenit dupa 4 zile din cauza altor imprejurari, dar cred ca ar trebui sa reprogramezi macar pentru luni, sa fii sigura ca nu mergi degeaba. Pana atunci stai linistita si ai grija de bebe, sigur o sa fie bine computerlove
cookie
Scris: Tuesday, September 1, 2015 9:03 PM
Nivel

iuli33 wrote:
Fetelor poate ma lamuriti si pe mine cu bitestul.Eu martea viitoare sunt programata la ecografie, analizele de sange trebuie sa le fac inainte si sa merg cu rezultatele sau sa recoltez in acceasi zi, la eco sunt prograata seara la 7. Eu asa ma gandeam dar m a bulversat azi o colega care mi a zis ca trebuie sa am rezultatele la sange cand merg la eco, ca se recolteaza cu o saptamana inainte de ecografie.

Si eu am mers cu rezultatele la sange la ecografie (fara interpretare), dar nu le-am facut acolo unde mi-a recomandat medicul si nu s-au potrivit unitatile de masura. Dupa ce am sunat la laborator am revenit cu masuratorile in unitatea ceruta de medic (MOM) pentru a o introduce in aparat si ulterior a putut sa-mi dea rezultatele la bitest. Dar imi aduc aminte ca laboratorul spunea ca nu stie daca mi le mai poate da cu interpretare (adica in MOM) dupa vreo 3, 4 zile de la recoltare. Am avut noroc si s-a putut, dar zic sa le faci cat mai aproape de ecografie, sa ai timp sa mai intervii daca patesti ca mine :)
biancaanamaria
Scris: Tuesday, September 1, 2015 9:07 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 10/15/2014
iuli33 wrote:

Eu cand am facut dubluestul am fost prima oara la eco dupa ecografie mi-a completat o fisa cu masuratorile de la eco si cu aia m-a trimis la synevo pentru recoltare de sange iar rezultatul l-am primit dupa 5 zile. Cand mi-au recoltat sange m-au intrebat doar daca am 3 ore de la ultima masa . Maine merg si eu cu rezultatul de la dubluest sa vad ce zice , din ce am citit eu acolo am risc scazut de anomalii fetale.

ElenaD94 nu cred ca aI nici o sansa sa-i auzi maine inimioara, undeva pe la 6 sapt jum-7 se aude din ce stiu si eu. ..

Legat de mine azi am avut niste junghiuri in partea dreapta nu durau mult doar ca am avut de vreo cateva ori. Am niste emotii de la noapte nu cred ca dorm ,maine am eco si ne v-a spune sexul copilului abia astept sa il vad pe bebe si sa imi spuna ca e bine coeur
Va pup Cheek Kiss
ElenaD94
Scris: Tuesday, September 1, 2015 9:10 PM
Nivel

cookie wrote:

Buna Elena, m-am uitat special pe ecografia mea de cand am auzit bataile inimii si la mine avea 6 saptamani si 4 zile. Cu 4 zile mai devreme, la prima ecografie nu se auzise si nici nu mi-au putut spune mai multe informatii, mi-au cerut sa revin dupa o saptamana. Am revenit dupa 4 zile din cauza altor imprejurari, dar cred ca ar trebui sa reprogramezi macar pentru luni, sa fii sigura ca nu mergi degeaba. Pana atunci stai linistita si ai grija de bebe, sigur o sa fie bine computerlove

Off.. Problema e ca dr mea a fost in concediu si sunt full programarile la ea abia dupa 8 septembrie mai sunt locuri si n.am rabdare pana atunci... Macar sa fie cum a zis celalat doctor ca e mai dezvoltat embrionul si sa se auda maine. Am o alta problema si va rog din inima sa ma ajutati macar cu o vorba un sfat ..la voi mereu am gasit solutii si alinare...
Toxoplasmoza

Ideea ar fi urmatoarea: la profilul torch facut in aprilie nu s.au detectat anticorpi igg...deci nu am facut infectia... Ideea e urmatoarea eu am un bichonel pe care l.am adoptat dupa pierderea primei sarcini. Va jur ca a fost salvarea mea psihica el mi.a bucurat zilele si l.am crescut de la o luna cu mancare pasata la blender de 4 ori pe noapte ca pe un bebe. Problema e ca de cateva luni si.a gasit drept partener de joaca o pisica a vecinilor. Plange dupa ea si nu mananca fara sa fie si ea acolo. Se joaca si sunt de nedespartit. Am tot dus pisica inapoi dar el plange il aude si vine inapoi. Aastazi am sunat medicul veterinar sa il anunt ca sunt insarcinata si sa deparaziteze pe cel mic inca o data. A spus ca ii va da si un tratament pt toxoplasmoza dar catelusul este doar purtator. Iar pisica o vom duce mai departe de casa. Imi e foarte frica sa nu fi luat toxoplasma... Nu mai pot dormi noaptea... ce stiti despre asta? Cat de grava e problema. Joi repet igg si igm si chiar si indicele de aviditate in caz ca igm este pozitiv pt a vedea cand a fost luata.
Ideea e ca stau la tara si chiar daca elimin eu toate sursele tot mai trebaluie prin curte pisici si sunt mii de alte surse... Cu toate astea sunt f ingrijrata...
cookie, multumesc ca ai rasfoit dosarelul pt mine.
cookie
Scris: Tuesday, September 1, 2015 9:58 PM
Nivel

ElenaD94 wrote:

Off.. Problema e ca dr mea a fost in concediu si sunt full programarile la ea abia dupa 8 septembrie mai sunt locuri si n.am rabdare pana atunci... Macar sa fie cum a zis celalat doctor ca e mai dezvoltat embrionul si sa se auda maine. Am o alta problema si va rog din inima sa ma ajutati macar cu o vorba un sfat ..la voi mereu am gasit solutii si alinare...
Toxoplasmoza

Ok, inteleg de ce vrei sa mergi maine, dar promite-ne ca daca nu se aude nu te sperii sa-l agiti pe bebe, da? sic

Nu am cunostinte in domeniu, dar sunt sigura ca toxoplasmoza nu se face asa usor... trebuie sa fie mai multi factori "favorabili" decat un catel purtator. Gandeste-te cati copii nu se nasc la tara fara sa le faca cineva testul animalelor din curte. Tu fa-ti testul regulat (nici eu nu am anticorpi si il fac la o luna jumatate) si ai grija sa te protejezi cat mai mult de o eventuala contaminare (igiena mainilor, mancarea bine gatita, etc.). Asteptam vesti bune maine Cheek Kiss

BiancaR
Scris: Wednesday, September 2, 2015 9:09 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/19/2015
[quote=ElenaD94]
Toxoplasmoza

Nu iti face asa multe griji inainte sa existe o problema..nu ii face bine la bebe. Ideea la toxoplasmoza este ca nu doar de la animale se poate face, din ce am citit se face si de la fructe nespalate sau carne care nu este suficient gatita. Si de la animale se ia destul de greu. Problema este atunci cand ai pisica in casa (dar doar o pisica ce iese si afara si mananca si altceva in afara de bobite) si are litiera necuratata mai multe zile (asa am citit - la cateva zile dupa ce isi face nevoile apare microbul in materiile fecale). Eu am pisica si de cand am ramas insarcinata nu ma mai ocup eu de curatarea litierei.
http://www.sfatulmedicului.ro/toxoplasmoza
Eu nu sunt medic si e posibil sa fii citit aiurea pe internet - cel mai bine este sa discuti cu medicul tau daca ai astfel de temeri, dar totusi sa incerci sa fii linistita si pozitiva. Cheek Kiss
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.