Gravidutzele noastre dragi - 31
Subiectul anterior · Subiectul urmator
moa
Scris: Saturday, August 29, 2015 2:16 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 4/6/2015
Criss2014 wrote:
Moa, vreau sa-ti spun ca in urma cu cateva luni treceam si eu prin aceleasi stari. Mie la dublu test mi-a iesit risc 1:90 pentru Trisomia 21. Dar ecografia nu indica nicio problema de acest gen. Cati ani ai? Te intreb pentru ca eu atunci (noiembrie 2014) aveam 39 de ani si doctorul mi-a explicat ca din cauza varstei programul automat te include la categoria cu risc ridicat. Mi-a mai spus ca acest test e doar un test statistic si nu de diagnostic si ca asta inseamna ca din 90 de gravide cu acelasi rezultat ca si al meu, 89 vor avea un copil sanatos iar una ar putea avea un copil cu SD. De asemeni, mi-a spus ca au fost cazuri nefericite cand unei gravide i-a iesit un risc de 1:800 si cu toate astea bebelusul s-a nascut cu SD. La 40 de ani riscul e 1:50. Dar, ecografia e cea mai importanta. Eu am mers si la un alt medic, nu pentru ca n-as fi avut incredere in medicul meu, ci pentru ca mai vroiam o parere. Si cel de-al doilea medic m-a linistit si mi-a explicat ce se urmareste la ecografia morfofetala de trimestru I.
In primul rand se masoara translucenta nucala, care trebuie sa fie sub 3.5 mm. La fetii cu SD translucenta nucala e peste 3.5. La mine a fost 1,7 mm.
Apoi foarte important e sa se vada osul nazal. La fetii cu SD nu se poate vizualiza osul nazal. La mine s-a vazut foarte clar.
Al treilea aspect verificat de medic este ductul venos, care exista doar in viata intrauterina.
Fluxul sanguin prin vena tricuspida trebuie sa fie fara regurgitare, adica sangele sa nu se intoarca prin vena tricuspida. Medicul tau poate cel mai bine sa iti explice aceste lucruri, eu iti scriu aici doar ce imi amintesc, eventual pot sa caut postarea mea de pe acest forum din acea perioada in care si eu eram stresata la maxim. In fine, medicul mi-a zis ca amniocenteza e sfanta si ca doar ea poate confirma sau infirma 100% prezenta SD, dar ca dupa parerea lui am un copil perfect sanatos si nu e niciun motiv de panica. Si mi-a mai spus ca daca macar unul din acesti 4 markeri pe care ii urmaresc ei in depistarea precoce a SD ar fi ridicat vreun semn de intrebare, mi-ar fi recomandat amniocenteza, dar pentru ca nimic nu indica vreo problema in acest sens, el nu-mi recomanda sa fac amniocenteza. Pe de alta parte, amniocenteza se face dupa 16 saptamani. Eu am sunat la Cluj la prof. Stamatian sa intreb de o eventuala programare pentru amnio, mi s-a explicat ca voi putea sa o fac la 17 saptamani si ca in aproximativ 3 saptamani primesc rezultatul. M-am gandit mult, n-am dormit nopti intregi, dar in final am zis ca orice ar fi eu n-as putea intrerupe sarcina la 20 de saptamani cand deja bebelusul meu se misca si eu il simt. Am mers deci pe mana medicului meu si bine am facut. Am o fetita superba, sanatoasa, vesela si tot stresul de atunci e de mult uitat.
Fruntea sus, nu dispera. (Acum e usor sa dau sfaturi, dar numai eu stiu prin ce am trecut.) Dar daca medicul tau e unul bun si citeste foarte bine ecograful atunci n-ai de ce sa-ti faci griji.

EDIT: Am gasit postarea mea din noiembrie. Of, devin nostalgica :)
http://forum.7p.ro/gravidutzele-noastre-dragi---28.aspx?g=posts&t=16743&p=61
inna19
Scris: Saturday, August 29, 2015 2:17 PM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2015
Ms fetelor! Pupici pt fiecare in parte Cheek Kiss DistanceKiss !

Auras esti frumi rau, si burtica deasemenea coeur !

Dia27 ma bucur ca e totul ok cu bebelina voastra ! Felicitari mami si bafta in gasirea numelui. Si noi suntem in cautarea celui de a l 2lea nume ... greu tareeee NuImiPasa !

Weekend placut sa aveti pupici !
moa
Scris: Saturday, August 29, 2015 2:22 PM
Nivel

moa wrote:
multumesc mult pentru incurajare si pentru sfaturi.am facut prenatestul si acum astept rezultatul.ecografic a iesit bine,translucenta 1,5 ,os nazal prezent 2,1 mm,toate in limite normale.acum m_am mai linistit un pic si sper si ma rog sa fie bine.te imbratisez cu mare drag si multumesc inca o data pentru sfat!computerlove
moa
Scris: Saturday, August 29, 2015 2:23 PM
Nivel

Inna,auras sunteti foarte frumoase asa cu burtici!computerlove
Zambila
Scris: Saturday, August 29, 2015 8:00 PM
Nivel

Inregistrat: 6/18/2014
Inna si Auras, tare sunteti frumusele cu burticile. Ptiu, sa nu fiti de deochi!
Moa, ma bucur ca te-ai mai linistit!Cheek Kiss
dia27
Scris: Sunday, August 30, 2015 12:09 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/24/2014
Inna multumim, se pare ca fetita cea mare vrea sa ii puna numele Maria surorii ei si am stabilit ca aceste va fi unul din ele, urmeaza al doilea Crazy
Pup toate burticutele!! Roxy cum esti?..
MARIUKA
Scris: Sunday, August 30, 2015 7:41 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 3/17/2015
Neata dragele mele am pierdut de mult firul discutiilor pe aici nu mai stiu nimic ce sa intamplat oricum stiu ca snt multi bebei noi si va urez bn ati venit mamici si va pup pe toate celelalte burticute pe care va stiu si ma stiti. .noi crestem incet incet nici nu stiu cum trece timpul. . .in 8 septembrie avem 8 lunisoare hearts . . Suntem in concediu medical de ceva timp bun pt ca eu nu mai pot sa lucrez datorita faptului ca am colul uterin mic si pot sa nasc prematur (doamne fereste) asa ca mi sa recomandat magneziu multa odihna interzis stres,suparari,sex. . . Nu stiu cat de grav e dar la inceput eram cam speriata acum m.am m.ai linistit. .. In ultimu timp dupa nunta noastra din Iulie nici nu stiu cum a trecut timpul. .am facut si cumparaturi pt bebelina noastra am cumparat patut carucior vanita hainute. De abia astept. . .va pup pe toate burticile o zi frumoasacomputerlove
Criss2014
Scris: Sunday, August 30, 2015 11:21 AM
Nivel

Inregistrat: 9/17/2014
Inna, multumesc. Sa va dea Dumnezeu si voua, tuturor gravidutelor, bebei sanatosi si frumosi.
Moa, ma bucur ca te-ai mai linistit. Sigur va fi bine.
corina_elena50
Scris: Sunday, August 30, 2015 2:49 PM
Nivel

Inregistrat: 5/2/2015
biancaanamaria wrote:
Inna ce burticuta frumoasa ai si ce bine arati computerlove , ma bucur ca este bine babyraul newclap . Ca tot vorbiti de kg eu am plecat de la 53 sI la controlul de 12 sapt aveam 51,5 acum am 52 nu ma sperii prea tare ca stiu ca dupa 4 luni incep sa pun cu David am pus 20 kg hohot la fel pana pe la 3 luni am slabit si dupa am inceput sa pun de nu ma mai opream hohot .
Fetelor dupa ce am oprit ovulele la 12 sapt am observat ca zilnic am o secretie transparenta nu curge mult dar e zilnica , nu stiu daca le aveam si inainte de 12 sapt ca atunci imi bagam ovulele alea si oricum aveam de la ele cum se topeau .Ce credeti sunt normale aceste scurgeri ??

Va pupacesc pe toate Cheek Kiss

da,sunt normale Cheek Kiss
fetelor am fost si eu vineri la dublu test.masuratorile sunt bune dar rezultatul la sange inca nu l-am primit.nu am vazut ce e,bebele meu dormea pe burtica si s-a trezit doar cat sa-i vada osul nazal,s-a intins putin si apoi s-a pus din nou pe burtica la somn :))))).mi-a zis doctorita ca la 13 sapt ar trebui sa aiba cam 5 cm si bebele meu are 7 cm,inseamna ca-i e bine la mami in burtica hearts
Roxyfoxy
Scris: Sunday, August 30, 2015 9:30 PM
Nivel

Inregistrat: 1/11/2015
dia27 wrote:
Inna multumim, se pare ca fetita cea mare vrea sa ii puna numele Maria surorii ei si am stabilit ca aceste va fi unul din ele, urmeaza al doilea Crazy
Pup toate burticutele!! Roxy cum esti?..

Sunt chiar neasteptat de bine,am inceput sa caut hainute prin magazine cu toate ca e prea devreme si nici sexul nu il cunosc pt. ca grasunelul meu de bebel nu a stat cuminte deloc la ecografie sa vedem ce are intre picioruseras Acum astept ca pe ghimpi morfologia de trim. 2 unde sper sa aflu in sfaaaarsit ce e si mai mult ca toate ca e sanatos.Eu sper sa fie fetita din tot sufletul si apropo de nume ,daca e sa fie asa, o sa o cheme Emmahearts Te pupacesc!!!!Cheek Kiss Cheek Kiss
AndreiutzaEu
Scris: Monday, August 31, 2015 11:07 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/27/2015
Neatza burtici

Ce faceti?

Eu am inceput sa simt buburuzu in burtica un pic mai pronuntat.

Acum o sapt- o sapt si ceva simtem ca niste pestisori era mai mult gadilat, acum simt ca niste floricele in ceaun care se coc si sar.... E asa frumos...computerlove computerlove computerlove computerlove

PS Are si ore... dimineata intre 8.00-10.00 si seara cand ma pun in pat
moa
Scris: Monday, August 31, 2015 2:31 PM
Nivel

Andreiutza ce sentiment frumos!sa fie sanatos bebelinul!computerlove
AndreiutzaEu
Scris: Monday, August 31, 2015 2:35 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/27/2015
moa wrote:
Andreiutza ce sentiment frumos!sa fie sanatos bebelinul!computerlove

Merci frumos!!!1 La fel la noi toate Cheek Kiss Buddy1

PS tu ce ai facut cu analizele?
moa
Scris: Monday, August 31, 2015 4:54 PM
Nivel

Am facut acel test non invaziv,care dupa ce lam facut am inteles ca si ala e doar statistic,si acum astept rezultatul.multumesc pentru intrebare!parca sau oprit zilele,nu mai trece odata timpul!asteptarea e foarte grea!
aurishta
Scris: Monday, August 31, 2015 6:05 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Cheek Kiss coeur coeur majoreta majoreta
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.