Gravidutzele noastre dragi - 31
Subiectul anterior · Subiectul urmator
aurishta
Scris: Wednesday, August 26, 2015 11:09 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
moa wrote:
...eu simt ca pe mine ma depaseste gandul de a avea un copil cu acest sindrom!ma gandesc ca in viata se intampla neprevazute.de ex poate mas imbolnavii eu.ce se intampla cu copilasul bolnav?...
Sindromul Down nu este un retard sever....persoanele care sufera de asa ceva se pot incadra in societate si pot avea autonomie. Mai greu este pentru parinti...oricine isi doreste un copil perfect!
Apoi...si cu riscul asta...1/86...mai pe romaneste, se traduce asa: "din 86 de copii, 85 sunt sanatosi si unul bolnav"! Nu prea mi se pare de speriat!
dia27
Scris: Wednesday, August 26, 2015 12:11 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/24/2014
Moa draga, sora mea a facut amnio la ambii copii, risc 1:60..ambii sanatosi :) Eu acum nu am facut dublu test pentru ca nu se face aici unde sunt eu si nah nu am avut incotro...cu Dumnezeu inainte, dar nu ma gandesc o clipa ca ar acea ceva..e copilul meu si il voi iubi oricum! Eu zic ca plangi degeaba...fa amnio ca e 100% sigura ca sa te linistesti si pana la rezultat lasa copilul sa stea linistit, nu l mai stresa ca nu are nimic. Pupici
inna19
Scris: Wednesday, August 26, 2015 12:26 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/12/2015
Maine avem intalnire cu rodul dragostei noastre coeur love ! Chiar ieri ziceam ca nu o sa merg pana luna viitoare, dar sotul urmeaza sa fie cam plecat si prins cu serviciul in urmatoarea perioada, asa ca maine fiind liber am zis ca mergem la control ! Abia asteeeeept sa vad ce mai face baby meu coeur coeur SimplyLove !
AndreiutzaEu
Scris: Wednesday, August 26, 2015 1:12 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/27/2015
inna19 wrote:
Maine avem intalnire cu rodul dragostei noastre coeur love ! Chiar ieri ziceam ca nu o sa merg pana luna viitoare, dar sotul urmeaza sa fie cam plecat si prins cu serviciul in urmatoarea perioada, asa ca maine fiind liber am zis ca mergem la control ! Abia asteeeeept sa vad ce mai face baby meu coeur coeur SimplyLove !

Bravoo Bravoo Bravoo Bravoo Bravoo
Roxyfoxy
Scris: Wednesday, August 26, 2015 2:28 PM
Nivel

Inregistrat: 1/11/2015
moa wrote:
Fetelor sunt atat de trista!nu pot intelege ,masuratorile ecografice in limite normale si analize proaste!mi_a iesit trisomia 21 ,1_86 cica un risc mare de nu stiu ce!acum trebuie sa ma duc sa fac amniocenteza sau un test non invaziv!acest test costa 3800 ron!hai ca dau ,dar daca nu iese bine ce ma fac????ce va urma oare Dumnezeule?sant foarte speriata!pale pale pale Oare ce se va intampla cu copilasul meu????maine ma duc sal fac si pana la rezultat dureaza 2 saptamani de chin si de ganduri!o sa ma urc pe pereti de stres.pale pale pale

Incearca sa te linistesti putin,poti fii unul din cele 85 de cazuri in care bebe e perfect sanatos,gandeste pozitiv si urmeaza recomandarile medicului,din cate stiu amniocinteza are precizie destul de mare dar nu 100% si sunt anumite riscuri in ceea ce il priveste pe bebe.Doamne ajuta ca rezultatele sa fie bune,iar bebe sa fie sanatos!
AndreiutzaEu
Scris: Wednesday, August 26, 2015 2:45 PM
Nivel

Fetele.... Cum vi se par pernele pt gravidute?
BiancaR
Scris: Wednesday, August 26, 2015 2:55 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/19/2015
AndreiutzaEu wrote:

Andreiuta, eu m-am dat cu parerera si intr-un post anterior, asa ca iti dau copy/paste mai jos. Concluzia e ca este geniala :) Big Laugh

Eu mi-am cumparat perna de gravida si iti spun sincer ca e geniala. Pana sa o cumpar dormeam cu 3-4 perne, dar ma trezeam tot timpul sa le asez. Cu perna speciala e mult mai comod si se doarme super bine. Chiar nu este un moft. Si am gasit-o la 50 RON in Dragonul Rosu.
AndreiutzaEu
Scris: Wednesday, August 26, 2015 2:58 PM
Nivel

BiancaR wrote:

Andreiuta, eu m-am dat cu parerera si intr-un post anterior, asa ca iti dau copy/paste mai jos. Concluzia e ca este geniala :) Big Laugh

Eu mi-am cumparat perna de gravida si iti spun sincer ca e geniala. Pana sa o cumpar dormeam cu 3-4 perne, dar ma trezeam tot timpul sa le asez. Cu perna speciala e mult mai comod si se doarme super bine. Chiar nu este un moft. Si am gasit-o la 50 RON in Dragonul Rosu.

Mi-am luat si eu.... de ieri o am..... dar nu stiu dc o pot folosi de acum sau incepand cu 6 luni sarcina.... tu de la cate luni ai folosit-o?

Cand am vazut ca e cat mine de mareee.............hohot hohot hohot hohot
inna19
Scris: Wednesday, August 26, 2015 3:30 PM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2015
AndreiutzaEu wrote:

Eu deocamdata ma descurc cu un pui de perna sub picior, dar ma gandesc ca e buna. Erau si la Kaufland la un moment dat, la 59 lei parca.
BiancaR
Scris: Thursday, August 27, 2015 8:19 AM
Nivel

Inregistrat: 2/19/2015
AndreiutzaEu wrote:

Mi-am luat si eu.... de ieri o am..... dar nu stiu dc o pot folosi de acum sau incepand cu 6 luni sarcina.... tu de la cate luni ai folosit-o?

Cand am vazut ca e cat mine de mareee.............hohot hohot hohot hohot

Eu o am de pe la 24 de saptamani parca...dar deja dormeam de mai mult de o luna jumatate cu trei-patru perne :) acum depinde de fiecare cum poate sa doarma...eu am dormit toata viata pe burta si de aceea perna m-a ajutat. si eu oricum am burta mai mare decat ar trebui, deoarece si Gogu are aproape doua saptamani avans :) acum incearca si tu si vezi daca iti e confortabil de acum sa dormi cu ea :D
ElenaD94
Scris: Thursday, August 27, 2015 9:20 AM
Nivel

Inregistrat: 11/19/2014
Hei mamici SimplyLove cine ma poate ajuta cu un raspuns ? La aproape 6 saptamani de sarcina , se vede sarcina la eco? Embrion si puls ? NuStiu Nu as vrea sa ma duc degeaba si sa fiu dezamagita
Adys19
Scris: Thursday, August 27, 2015 9:23 AM
Nivel

Inregistrat: 6/21/2015
ElenaD94 wrote:
Hei mamici SimplyLove cine ma poate ajuta cu un raspuns ? La aproape 6 saptamani de sarcina , se vede sarcina la eco? Embrion si puls ? NuStiu Nu as vrea sa ma duc degeaba si sa fiu dezamagita

La mine s a vazut la 6 saptamani ,da...invlusiv pulsul.dar deoinde...ca sa fii sigura ca nu te duci degeaba mai poti sta o saptamana.succes!
Zambila
Scris: Thursday, August 27, 2015 9:52 AM
Nivel

Inregistrat: 6/18/2014
ElenaD94 wrote:

Elena, bun venit! La mine s-a vazut embrionul in saptamana a 7-a. dar atunci am fost doar ac sa confirme ca era in uter. Eco nu era foarte eprformant. Nici nu mi-a facut intravaginal, ci eco normala. O saptamana mai tarziu am fost si am vazut si embrio si embrionul dragalasul si bataile inimii.
Din ce m+am informat eu depinde si de la sarcina la sarcina (variaza intre 6 si 10 saptamani), dar si de la ecograf al ecograf, in functie de cat e de performant.
Criss2014
Scris: Thursday, August 27, 2015 11:16 AM
Nivel

Inregistrat: 9/17/2014
Moa, vreau sa-ti spun ca in urma cu cateva luni treceam si eu prin aceleasi stari. Mie la dublu test mi-a iesit risc 1:90 pentru Trisomia 21. Dar ecografia nu indica nicio problema de acest gen. Cati ani ai? Te intreb pentru ca eu atunci (noiembrie 2014) aveam 39 de ani si doctorul mi-a explicat ca din cauza varstei programul automat te include la categoria cu risc ridicat. Mi-a mai spus ca acest test e doar un test statistic si nu de diagnostic si ca asta inseamna ca din 90 de gravide cu acelasi rezultat ca si al meu, 89 vor avea un copil sanatos iar una ar putea avea un copil cu SD. De asemeni, mi-a spus ca au fost cazuri nefericite cand unei gravide i-a iesit un risc de 1:800 si cu toate astea bebelusul s-a nascut cu SD. La 40 de ani riscul e 1:50. Dar, ecografia e cea mai importanta. Eu am mers si la un alt medic, nu pentru ca n-as fi avut incredere in medicul meu, ci pentru ca mai vroiam o parere. Si cel de-al doilea medic m-a linistit si mi-a explicat ce se urmareste la ecografia morfofetala de trimestru I.
In primul rand se masoara translucenta nucala, care trebuie sa fie sub 3.5 mm. La fetii cu SD translucenta nucala e peste 3.5. La mine a fost 1,7 mm.
Apoi foarte important e sa se vada osul nazal. La fetii cu SD nu se poate vizualiza osul nazal. La mine s-a vazut foarte clar.
Al treilea aspect verificat de medic este ductul venos, care exista doar in viata intrauterina.
Fluxul sanguin prin vena tricuspida trebuie sa fie fara regurgitare, adica sangele sa nu se intoarca prin vena tricuspida. Medicul tau poate cel mai bine sa iti explice aceste lucruri, eu iti scriu aici doar ce imi amintesc, eventual pot sa caut postarea mea de pe acest forum din acea perioada in care si eu eram stresata la maxim. In fine, medicul mi-a zis ca amniocenteza e sfanta si ca doar ea poate confirma sau infirma 100% prezenta SD, dar ca dupa parerea lui am un copil perfect sanatos si nu e niciun motiv de panica. Si mi-a mai spus ca daca macar unul din acesti 4 markeri pe care ii urmaresc ei in depistarea precoce a SD ar fi ridicat vreun semn de intrebare, mi-ar fi recomandat amniocenteza, dar pentru ca nimic nu indica vreo problema in acest sens, el nu-mi recomanda sa fac amniocenteza. Pe de alta parte, amniocenteza se face dupa 16 saptamani. Eu am sunat la Cluj la prof. Stamatian sa intreb de o eventuala programare pentru amnio, mi s-a explicat ca voi putea sa o fac la 17 saptamani si ca in aproximativ 3 saptamani primesc rezultatul. M-am gandit mult, n-am dormit nopti intregi, dar in final am zis ca orice ar fi eu n-as putea intrerupe sarcina la 20 de saptamani cand deja bebelusul meu se misca si eu il simt. Am mers deci pe mana medicului meu si bine am facut. Am o fetita superba, sanatoasa, vesela si tot stresul de atunci e de mult uitat.
Fruntea sus, nu dispera. (Acum e usor sa dau sfaturi, dar numai eu stiu prin ce am trecut.) Dar daca medicul tau e unul bun si citeste foarte bine ecograful atunci n-ai de ce sa-ti faci griji.

EDIT: Am gasit postarea mea din noiembrie. Of, devin nostalgica :)
http://forum.7p.ro/gravidutzele-noastre-dragi---28.aspx?g=posts&t=16743&p=61

Criss2014 attached the following image(s):
11242431_10203590984570076_2715283292098954978_n.jpgcapturaţi ecranul complet 23.08.2015 201342.bmp.jpg11903939_10203644305983078_6559786546518735355_n.jpg11904716_10203655546864093_5842257464531264009_n.jpgcapturaţi ecranul complet 23.08.2015 201342.bmp.jpg

dreams***
Scris: Thursday, August 27, 2015 12:57 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2015
Buna ziua burtici!!Am indraznit sa vin si eu printre voi dupa ce am primit azi rezultatul la HCG 880 mUI/ML de la 354 acum 48 ore!pupici Cheek Kiss Cheek Kiss
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.