Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 3/17/2015 Mesaje: 157
| Pff am citit despre morfologie si bitest . Din pacate pe astea mi.a spus ginecoloaga ca le.am pierdut. . |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 2/24/2015 Mesaje: 49
| N-are nimic Mariuka. O sa mergi la morfologia de trim 2. Pana atunci mai creste si se vede mai bine |
|
Inregistrat: 11/6/2009 Mesaje: 104
| Nu e problema ca poti face triplu test si morfologia de trimestrul 2. Stai linistita si nu te stresa! Macar tu...ca eu sunt o stresata si jumatate...pfff stiu ca nu e bine pt bebelina mea dar tot mai plang uneori de ingrijorare. Vezi partea buna...nu ai mai dat o groaza de bani...ai timp sa dai alta data |
|
| Cate grame are bebelina ta christinuca? Nu mai fii trista, trebuie sa fii optimista si sa te gandesti ca o sa fie bn |
|
| MARIUKA wrote:Andreea alina nu stiu ce e aia morfologie. . .doamne snt in plop si plopu e in aer ajutor Stai linistita ca nici eu nu stiam nimic...vei ajunge expetta Morfologia: la ecograf ii masoara manutele, ii numara degetelele, masoara picioarele, se uita la talpi, la fiecare organ in parte sa vada daca este dezvoltat corect: rinichi, stomac, ficat, vezica, inima, etc. Masoara circumferinta capului, bustului.. La dublu test si triplu test il masoara pe bebe, se uita la un lichid de la ceafa si il masoara si la osul nazal. Toate masuratorile le trece pe un bilet cu care te trimite la un laborator a2a zi sa-ti faci niste analize la sange. Masuratorile trebuie sa se potriveasca/ sa se incadreze in niste limite ale unor indicatori din sange. Si uite asa dr isi poate da seama daca exista riscul de a avea bebe sintromul Down sau alte boli si malformatii. Unii doctori nu pun pacientele sa faca si triplu test daca dublul test a iesit ok. Pe mine insa m-a pus. Nu ma prea pricep la explicatii... |
|
| Andreea-Alina wrote:Cate grame are bebelina ta christinuca? Nu mai fii trista, trebuie sa fii optimista si sa te gandesti ca o sa fie bn Luni avea 437 g, 21 sapt si 3 zile ecografic. Am fost pt morfologie. Acum luni ma duc la maternitate si ma interneaza iar pt prelungirea concediului medical. Internare de 1 zi si imi pune si perfuzii. Sper sa-mi dea o veste buna dr cand o vede pe mititica. A spus ca e ok fata dar e ff jos. Era cu capul la linia chilotului. Sper ca mai urca. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/12/2015 Mesaje: 509
| Immm da ... nici eu nu stiam ce e aceea morfologie sau bitest, am citit acum pe net. Ultima data am fost la control la 8 saptamani, si mi-a zis doar ca ne vedem peste o luna la control ! Dar cat costa aceste analize, sa stiu cam pe la cat sa ma astept ? Medicul meu e la o clinica privata Euclid, si cand merg la control ori merg la clinica ori la cabinetul lui, depinde cum are programul. Tot acolo vreau sa si nasc !
La calendarul chinezesc mie imi iese baiat, ceea ce sunt cam sigura ca va fi
Va pup gravidutelor |
|
| Atata timp cat nu ai colul deschis eu zis ca este bine. La fel statea si fetita mea f.jos si m-am internat p la 6 luni si am facut injectii ca mi-au zis ca puteam sa pierd sarcina...:( La 22 de sapt.cand am facut morfofetala bebelina mea avea 535 d g. Eu zic ca o sa fie bn si la tine. |
|
| Buna inna! Depinde de clinica unde faci...si ce tip de morfologie alegi oricum preturile sunt de la 300 de lei in sus :)) |
|
| La mine in Iasi morfologia ca cabinetul particular al dr este 200 ron. Mi-a facut si 4d. Iar o ecografie normala e 100 ron. La dublu test am facit ecografia la ea la cabinet 100 ron + a2a zi analizele la sange 120-140 ron. Nu mai stiu exact. |
|
| Andreea-Alina wrote:Atata timp cat nu ai colul deschis eu zis ca este bine. La fel statea si fetita mea f.jos si m-am internat p la 6 luni si am facut injectii ca mi-au zis ca puteam sa pierd sarcina...:( La 22 de sapt.cand am facut morfofetala bebelina mea avea 535 d g. Eu zic ca o sa fie bn si la tine. Colul este inchis si are 3,52 cm. Tu mai stii cat aveai colul atunci la 22 sapt? |
|
| M-am uitat p morfologia de la 22 de sapt si scrie asa la Col: lungime 36,1 mm iar greutatea bebelinei era de 398 g. |
|
| Multumesc christinuca pt explicatii doamne doamne o sa va ajute si o sa fie bine draga mea ai grija de tine si fi optimista |
|
| Multumesc pt incurajari fetelor! Sotul m-a vazut necajita ca ma apasa bebelina tare jos si a inclinat putin patul. P-a ridicat putin sus la picioare sa alunece fata spre buric :)))))) |
|
| Frumos gestu te ajuta si el cu ceva |
|
|