|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| crystynam wrote:Dragelor,problema mea e mai grava decât pare.Am trombofilie asociata cu trombocitopenie. La primul copil,am luptat 2 sapt în spital cu transfuzii ?i donatori de sânge sa creasca trombocitele de la 40 mii macar la 70 mii,sa pot na?te fara sa risc 100? sa nu mai ies vie din sala de opera?ii. ?i ?in minte de atunci ca mi-a spus doctorul ca daca aveam 2, nu aveam nici o ?ansa:( Aici e durerea mare,e imposibil sa nasc gemeni,nu sunt cazuri de gravide cu gemeni ?i trombofilie,asa cum e asociata la mine. Din cauza ?ocului avut la aflarea ve?tii nu am mai pus-o la curent pe doctori?a,ea nu ?tie complicatiile din ultima luna. Luni,culmea,chiar de ziua mea,voi lua o decizie cruciala în func?ie de ce va spune ?i doctori?a. Nu îmi pot risca via?a, nu pot fi atat de egoista fa?a de copilul meu. Foarte trist....nici nu stiu ce sa spun |

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/2/2014 Mesaje: 399
| crystynam wrote:Dragelor,problema mea e mai grava decât pare.Am trombofilie asociata cu trombocitopenie. La primul copil,am luptat 2 sapt în spital cu transfuzii ?i donatori de sânge sa creasca trombocitele de la 40 mii macar la 70 mii,sa pot na?te fara sa risc 100? sa nu mai ies vie din sala de opera?ii. ?i ?in minte de atunci ca mi-a spus doctorul ca daca aveam 2, nu aveam nici o ?ansa:( Aici e durerea mare,e imposibil sa nasc gemeni,nu sunt cazuri de gravide cu gemeni ?i trombofilie,asa cum e asociata la mine. Din cauza ?ocului avut la aflarea ve?tii nu am mai pus-o la curent pe doctori?a,ea nu ?tie complicatiile din ultima luna. Luni,culmea,chiar de ziua mea,voi lua o decizie cruciala în func?ie de ce va spune ?i doctori?a. Nu îmi pot risca via?a, nu pot fi atat de egoista fa?a de copilul meu. Pana luni sigur te va lumina Dumnezeu cu decizia corecta.Poate au evoluat lucrurile in medicina si problema nu e de nerezolvat.Informeaza te maxim de toate riscurile si capul sus,cum ai spus si tu,puiutul tau de langa tine are nevoie de o mamica in forma. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 1/4/2012 Mesaje: 97
| Cred ca e cea mai dificila decizie pe care o voi lua in viata mea :( Imi doresc tare mult sa pot pastra macar unul,fiind in saci gemelari diferiti poate exista o sansa sa il salvez pe unul dintre ei,mi-am dorit foarte mult sa fiu mamica din nou. Dumnezeu ma pune la grea incercare.Am tot citit ieri pe net daca se poate face aceasta interventie , daca am o sansa, nu am gasit nimic in Romania:( |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| crystynam wrote:Cred ca e cea mai dificila decizie pe care o voi lua in viata mea :( Imi doresc tare mult sa pot pastra macar unul,fiind in saci gemelari diferiti poate exista o sansa sa il salvez pe unul dintre ei,mi-am dorit foarte mult sa fiu mamica din nou. Dumnezeu ma pune la grea incercare.Am tot citit ieri pe net daca se poate face aceasta interventie , daca am o sansa, nu am gasit nimic in Romania:(
Doamne ajuta sa fie bine! orice ai hotari va fi extrem de greu |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 3/17/2015 Mesaje: 157
| Crystyna Dumnezeu ti.a dat 2 minuni si sunt sigura ca te va ajuta sa ii aduci pe lume iti doresc multa multa sanatate domnul sa te ajute si sa ai incredere si speranta totul o sa fie bine. .trebuie sa te rogi si sa faci o alegere buna cu sufletul si cere orice sfaturi,intereseazate la toti doctori daca poti sa duci sarcina la capat. .multa,multa putere si sanatate Inna noi dam toata ziua din picioruse sau dansam dar cateodat ma si speriu ce tare da iar burtica se vede f putin am 5 luni si o saptamdana si toata lumea se mira ca spun ca am atatea luni, pt ca arata ca o burtica putin balonata. .intru.un fel ma bucur, pt ca o sa pot sa.mi iau rochia d mireasa pe care mi.o doresc pupici tuturor burticilor. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/12/2015 Mesaje: 509
| Crystynam multa intelepciune si curaj sa poti lua decizia care e cea mai buna ... !
Mariuka de acea te intrebam de burtica ca nici a mea nu e foarte maricica, dar se vede totusi Incep sa il simt si eu din ce in ce mai bine cum misca, in special seara
|
|

Inregistrat: 11/24/2014 Mesaje: 404
| Crystynam Doamne ajuta sa fie totul bine, suntem alaturi de tine indiferent ce decizie vei lua, desigur ca este o problema mai delicata decat credeam.. te pup si curaj! Fetelor am si eu o problema...de cateva zile ma doare spatele deasupra noadei, in zona bazinului...cand ma apas ma doare mai rau..nu pot sta intinsa pe spate si nu stiu de la ce..poate fi de la sarcina?!..ma gandesc ca e destul de devreme..a mai patit vreuna din voi asa?!..am calcat intr o zi rufe vreo 2 ore intr o pozitie tare incomoda si de atunci a inceput si durerea...alta problema este ca sunt constipata rau, mi a fost foarte rau joia trecuta si am avut o diaree nasoala cu crampe si stare de lesin (scuze de detalii), iar de atunci nu am mai iesit deloc :(..nu stiu ce as putea face..daca stiti ce as putea manca, nu vreau nici sa fac vreo combinatie nasoala sa o dau iar in diaree (am sindromul colonului iritabil si tre sa am mereu grija ce mananc)...cam atat, astept parerile voastre. Va pup cu drag pe toate! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| Dia pune un supozitor cu glicerina sa rezolvi rapid, asta daca simti ca vine da nu poti. pe termen lung ia in fiecare dimineata, pe stomacul gol o lingurita-2 de miere si bea apoi un pahar de apa |
|

| Multumesc alexandra, supozitor nu stiu daca gasesc aici la farma...cat despre miere o sa folosesc sigur cum mi ai spus.pup |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 4/10/2015 Mesaje: 96
| cookie wrote:
Anesia, tu cate saptamani ai?
Cookie, maine se fac 13 saptamani, iar in weekend ma duc la ecografie si bitest...abia astept |
|

Inregistrat: 3/17/2015 Mesaje: 157
| Inna si la mine seara atunci cand vreau eu sa ma pun la somn si ii place cand vorbeste taty cu ea si o pupa, sta taty cu fata si urechea pe burtica sh tot vorbeste si asa de tare da ca ma doare dar nu o simt decat f jos unde e linia chilotului mai sus d buric nu am simtito da e tare frumoasa senzatia ii place cand aude vocile noastre eu cand sunt acasa vb toata ziua cu burtica daca m.ar auzi cineva ar zice ca am inebunit. . Da nu ma intere oricum am citit ca e bine sa vb sa se simta ca e dorita de pe acuma,se dezvolta inteligenta cunoaste vocile etc va pupacesc pe toate Dia sincer nu stiu ce sfat pot sa iti dau ca nu am trecut prin asta., nu stiu incearca sa citesti pe internet sau intreaba doctorul de familie |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| crystynam wrote:Cred ca e cea mai dificila decizie pe care o voi lua in viata mea M-am tot gandit la situatia ta....nu ma pricep, dar ce este atat de diferit intre o sarcina cu un copil si alta cu doi? Nu sunt aceleasi procese in organism, aceleasi schimbari? Zic si eu asa, logic...nu-mi dau seama in ce fel ti-ar face rau cel de-al doilea copilas! |
|
Inregistrat: 3/7/2014 Mesaje: 229
| aurishta wrote:M-am tot gandit la situatia ta....nu ma pricep, dar ce este atat de diferit intre o sarcina cu un copil si alta cu doi? Nu sunt aceleasi procese in organism, aceleasi schimbari?  Zic si eu asa, logic...nu-mi dau seama in ce fel ti-ar face rau cel de-al doilea copilas!
Si eu tot la acelasi lucru m-am gandit. Se spune ca e mai greu de dus o sarcina gemelara si e mai riscanta, dar nu vad cum ar putea dauna organismului. Iar daca Universul i-a daruit doi copilasi inseamna ca organismul ei e capabil sa-i creasca si sa-i aduca pe lume pe amandoi Noi, oamenii, cateodata credem ca stim ce putem duce si ce nu, dar in realitate suntem mult mai puternici decat credem si de multe ori nu putem hotari noi ce si cum primim, ne ramane doar sa acceptam.
Crystynam, iti doresc din tot sufletul sa treci cu bine de aceasta cumpana, sa vezi dincolo de teama si de influentele exterioare, sa ai incredere in tine, in organismul tau si in copilasii tai. |
|

Inregistrat: 6/2/2014 Mesaje: 399
| dia27 wrote: Fetelor am si eu o problema...de cateva zile ma doare spatele deasupra noadei, in zona bazinului...cand ma apas ma doare mai rau..nu pot sta intinsa pe spate si nu stiu de la ce..poate fi de la sarcina?!..ma gandesc ca e destul de devreme..a mai patit vreuna din voi asa?!..am calcat intr o zi rufe vreo 2 ore intr o pozitie tare incomoda si de atunci a inceput si durerea...alta problema este ca sunt constipata rau, mi a fost foarte rau joia trecuta si am avut o diaree nasoala cu crampe si stare de lesin (scuze de detalii), iar de atunci nu am mai iesit deloc :(..nu stiu ce as putea face..daca stiti ce as putea manca, nu vreau nici sa fac vreo combinatie nasoala sa o dau iar in diaree (am sindromul colonului iritabil si tre sa am mereu grija ce mananc)...cam atat, astept parerile voastre. Va pup cu drag pe toate!
Durerile astea le am avut si eu de la 13 sapt la 20.Nici jos nici sus,nici culcata,nicum nu stateam bine ca ma rupea durerea dar au trecut de la sine.Si cu constipatia.....in viata mea nu am fost asa constipata ca acum in sarcina si pe o perioada asa lunga.La mn nici supozitoarele cu glicerina nu au functionat si nici amestecuri ciudate de alimente din pacate
Azi am fost la eco morfologica fetala.Totul e ok si are 580 de grame bebelul.Mare dezamagire ca nu a fost 4D,dar am facut programare pe 7 iulie pt 4 D sa mi vad si eu bebelul...i can't wait |
|

| Crissy84 - multumesc de raspuns. sa ne pui si noua o poza cu bebe de la 4D |
|
|