Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/23/2013 Mesaje: 1005
| RalukM wrote:Hello,
Cata liniste mai fetelor:) eu m am calmat cu herpesul meu, m a asigurat si doc ca nu e nici o prb, m am tratat cu tinctura de propolis si pot spune ca face minuni mai ceva ca aciclovirul:) Ynnea ce faci? Cum esti? Raluk sunt bine,cu putine dureri de mijloc si de burta dar nu e ceva nou ca toata noaptea le-am avut si astept ziua de Maine sa vedem ce imi spune ......ma bagat in frica toate rudele ca am 40 de saptamani?????face ca sunt 10 luni si ca este prea mult ca poate sa moara copilul.....m-au speriat ingrozitor iar acum sunt c-am ingrijorata |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/2/2014 Mesaje: 399
| Eu zic sa nu te ingrijorezi pt ca nu e anormal si nu te mai uita in gura tuturor.uite de pe forum despre sapt 42,unde tu nu ai ajuns inca " SAPTAMANA 42 DE SARCINA
COPILUL
Desi nu este ceva complet neobisnuit ca bebelusul sa vina pe lume dupa data estimata a nasterii, totusi in aceasta saptamana atat dvs cat si bebelusul veti fi atent monitorizati, pentru a fi siguri ca totul este in regula.
Este posibil ca medicul dvs sa vrea sa monitorizeze bebelusul prin intermediul unui monitor fetal, pentru a masura bataile inimii si miscarile bebelusului, precum si sa verifice lichidul amniotic.
Un bebelus nascut mai tarziu, poate avea pielea mai uscata (temporar, pentru ca vernixul care o acoperea s-a dus deja, in ideea ca nasterea trebuia sa aiba loc deja de 2 saptamani), unghiutele mai mari, parul mai lung si de asemenea, este mai alert.
MAMA
Acum probabil ca nu mai aveti rabdare si va ganditi ca sarcina parca tine de o vesnicie. Ganditi-va si ca este posibil ca data nasterii sa nu fi fost corect calculata. Indiferent care ar fi motivul pentru care inca nu ati nascut, stati linistita. Saptamana aceasta va veti intalni bebelusul, fie ca vine singur, fie ca vine ajutat (medicul poate decide sa va induca travaliul).
Folositi-va timpul care v-a mai ramas pentru a va planifica cine va va ajuta dupa nastere, atat cu copilul, cat si cu o serie de alte activitati casnice (cumparaturi, gatit, spalat, calcat, etc).
SIMPTOME IN SAPTAMANA 42 DE SARCINA
Contractii Braxton Hicks mai frecvente: Acum trebuie sa fiti mai atenta la ele, pentru ca daca incep sa urmeze un tipar regulat, cresc in intensitate si nu dispar cand va schimbati pozitia, inseamna ca sunt contractiile reale. Sangerari usoare sau pierderea dopului gelatinos: Daca nu au aparut pana acum, ar putea sa apara saptamana aceasta. Daca insa sangerarea este mai puternica si nu e vorba doar de cateva picaturi, sau este de culoare rosu aprins, sunati imediat medicul pentru ca ar putea fi un semn de placenta previa. Ruperea membranelor: Este posibil sa apara, aceasta insemnand ca sacul in care sta lichidul amniotic s-a rupt, permitand lichidului amniotic sa se scurga. Sunati medicul si faceti intocmai ce vi se spune. Stergerea sau dilatarea colului uterin: Daca medicul constata ca nu s-a produs stergerea sau dilatarea colului uterinm, poate decide ca este momentul sa va induca travaliul (prin intermediul medicatiei). Diaree: Discomfortul abdominal si diareea pot fi semne ca travaliul este aproape. Beti multe lichide pentru a ramane hidratata. Umflarea gleznelor si a picioarelor: Continuati sa beti lichide si pe cat posibil stati intinsa cu picioarele usor mai ridicate decat restul corpului. Dificultati la somn Colostrul Tata:
Stati cu bagajul la usa, aparatul de fotografiat si camera de filmat pregatite, masina pregatita, pentru ca din clipa in clipa veti pleca spre marea intalnire. Nu va stresati, o sa fiti un parinte foarte bun !
Discutati pe forum despre saptamana a 42-a de sarcina
Sursa: Saptamana 42 de sarcina http://www.7p.ro/default.aspx?PageID=861#saptamana-42-de-sarcina#ixzz3UBlqy3Gk Comunitatea 7 Pitici: Totul despre Sarcina, Nastere, Parenting |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Yneea, are dreptate Crissy. In plus, atata vreme cat simti bebe balacindu-se in piscinuta de ce-ti faci griji? |
|
Inregistrat: 9/17/2014 Mesaje: 395
| Azi am fost si eu la doctor si mi-am vazut grasunica. Are 1500-1600 g, e o bucalata cu obrajii rotunzi. Dr. a zis ca totul e bine, si ca la maxim 38 saptamani o scoate. Ce nu i-a placut a fost glicemia, de restul analizelor a fost multumit, nici macar VSH-ul nu i s-a parut suspect de ridicat. Mi-a zis ca pana la urmatoarea intalnire care va fi peste 5 saptamani sa mai fac o vizita la diabetolog, sa incercam sa scadem glicemia. Luni e ultima zi de lucru, mi-am prelungit cu 4 zile perioada de lucru pentru ca aveam anumite treburi de terminat. Ne-am terminat in sfarsit baia, arata foarte bine, ma rog, mie imi place cum a iesit. Nu e ceva de lux, dar arata decent si asta e important. Saptamana asta ne-au facut si hidroizolatia asa ca de maine ne apucam de alta distractie, reparat pereti si zugravit. Iarasi praf, mizerie cat cuprinde... Va pun si o poza cu grasunica mea, tot o poza facuta cu telefonul dupa filmulet. Criss2014 attached the following image(s):
|
|
Inregistrat: 10/11/2013 Mesaje: 2599
| Neatza! Hai mai Ynnea ca doar stii ca Danuta a nascut peste cele 40 saptamani. Te pupam si sunteti f. bine Ralu mie aciclovirul imi place si usuca bn bubita. Criss ce grasunica frumoasa!
O zi minunata! |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Uiteeeeee-l!! L-am gasit!!!
Ce ingeras frumos avem noi aici, te topesti nu alta... iubirel mititel. Va pup tare, sa fiti sanatosi, voinici si voiosi, sa cresteti ca din apa si sa faeti pozne multe!! :)
Sper ca esti ceva mai bine si ca toate problemele si-au gasit leac, sa te poti bucura deplin de puiutii tai.
Ghici cine se mai pregateste de bebe2?? |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| bulibuli wrote:Ghici cine se mai pregateste de bebe2?? Serios? Ce ma bucur!!! Felicitari! Pai, e pe drum sau...? Multumim mult pentru cuvintele frumoase! Incet-incet ne revenim noi... |
|
| Anelise wrote:Serios? Ce ma bucur!!! Felicitari! Pai, e pe drum sau...? Multumim mult pentru cuvintele frumoase! Incet-incet ne revenim noi...
Nu e pe drum, doar in faza de proiect... deocamdata mi-am faut revizia, totul e f bine - in a doua jumatate a anului ne apucam mai serios de treaba. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| bulibuli wrote: Nu e pe drum, doar in faza de proiect... deocamdata mi-am faut revizia, totul e f bine - in a doua jumatate a anului ne apucam mai serios de treaba.
Sa fie cu ochisori atunci cat mai curand! Ce frumooosss! |
|
| Anelise wrote:Sa fie cu ochisori atunci cat mai curand! Ce frumooosss!
Doamne ajuta! Sa fim sanatosi si sa fie pace |
|
Inregistrat: 1/24/2014 Mesaje: 1178
| Neata,
Criss da ce grasunica ai o sa fie maricica bine la nastere, a mea avea atat la 31s :) sa fiti sanatoase si sa decurga totul bine. Ynnea stiu ca azi esti la doc. sa vii cu vesti bune:) Faza asta cu lasat bebelul sa vina cand vrea el e cu dus si-ntors ca depinde de multe aspecte, gradul de imbatranire al placentei,starea de bine a lui bebe, a mamei,etc doar medicul poate decide daca il mai lasa cateva zile sau nu. Asta nu inseamna ca daca a sarit cu cateva zile de termen gata e tragedie, atata timp cat medicul te supravegheaza indeaproape e ok. Cum de altfel exista si inversul sa vina singurel sau ajutat mai devreme de 40s si poate la fel sa nu fie prb. |
|
Inregistrat: 9/17/2014 Mesaje: 395
| Multumesc Mon, Raluka. Pai dr. mi-a zis ca va fi cam tot atat de mare cat a fost si Alex. Evenimentul va avea loc in saptamana 11-17 mai si pana atunci va mai creste vreo 2 kg. Si Alex a avut 3800 g si 53 cm, deci a fost marisor. Dar a zis ca la cezariana nu e o problema daca bebe e mai mare. Oricum dr. a zis ca avand in vedere diabetul gestational, va interveni mai repede cu vreo doua saptamani, deci exclus sa asteptam pana la 40 saptamani sau sa vina singura cand vrea. Nasol e ca exact in saptamana cu pricina sotul meu va fi plecat in delegatie. Raluka, la inceputul sarcinii dr. spunea ca bebe e mai mic cu 7-8 zile, iar acum spune ca e mai mare cam tot cu atatea zile. Masuratorile corespund la 30 s si 1 zi.
|
|
| bulibuli wrote:
Nu e pe drum, doar in faza de proiect... deocamdata mi-am faut revizia, totul e f bine - in a doua jumatate a anului ne apucam mai serios de treaba.
Deci v-ati hotaraaaaaaaaat!!!
Tinem pumnii sa vina repede ochisorii cu gene rimelate. |
|
| georgy gya wrote:buna fetelor sunt noua pe forum si vreau sa va anut ca sunt insarcinata!!!! dupa un test facut acum 2 zile cu a doua linie foarte stearsa,am avut 2 zile de cosmar credeam k nu mai trec sa refac testul....acum l-am facut pe al 2-lea si sunt clar 2 linii.....vroiam doar sa va impartasesc fericirea mea si sa va urez multi bebelasi la toata lumea....va pup
|
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| bulibuli wrote:
Nu e pe drum, doar in faza de proiect... deocamdata mi-am faut revizia, totul e f bine - in a doua jumatate a anului ne apucam mai serios de treaba.
Va tin pumnii sa nu se lase asteptata minunea mica ! |
|
|