![Avatar](/i.ashx?u=18338)
![Nivel](/images/ranks/3.gif) Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/22/2014 Mesaje: 485
| crissy bun venit! sarcina usoara si la termen inlegatura cu ecografia...nu stiu, poate la 7-8 saptamani ar fi bine sa mergi pt a vedea activitatea cardiaca, eu am fost la 7 si un pic parca pt inimioara depinde de tine si de bebe cum se dezvolata.
criss La multi ani multa sanatate si tot ce iti doresti
pup fetelor |
|
![Avatar](/i.ashx?u=19012)
Inregistrat: 6/2/2014 Mesaje: 399
| RalukM wrote:crissy esti singura pe tura? Nu sunteti cate 2? Daca nu esti sg pe tura se poate face un artificiu dar depinde mult de angajator. La programul in ture stiu ca e mai dificil sa aplici regula asta cu 6 ore. De ex amgajatele mele nu pot beneficia de astfel de prog pt ca se lucreaza in ture zi/noapte si chiar nu exista nici un artificiu posibil...dar la tine daca e intelegator managerul iti poate taia macar 2 ore din prog asta doar daca nu esti solo pe tura. Sunt singura pe tura din pacate si lucrez de la 9 jumate la 22.15 |
|
| deearox wrote:crissy bun venit! sarcina usoara si la termen inlegatura cu ecografia...nu stiu, poate la 7-8 saptamani ar fi bine sa mergi pt a vedea activitatea cardiaca, eu am fost la 7 si un pic parca pt inimioara depinde de tine si de bebe cum se dezvolata pup fetelor Multumesc.la asta ma gandeam si eu dar nu vroiam sa fac vreo prostie.de la prima sarcina nu tin prea multe minte.au trecut 9 ani deja |
|
![Avatar](/i.ashx?u=19335)
Inregistrat: 9/17/2014 Mesaje: 395
| Deea, multumesc pentru urari. Crissy, nasoala situatia sa lucrezi 12 ore e cam mult si in alte conditii darmite cand esti gravida.. Legea ar trebui sa fie valabila pentru toti dar din pacate la privat nu se prea aplica. Eu am lucrez la stat si suntem un fel de regie autonoma asa ca nu s-a pus problema sa nu mi se acorde cele doua orea prevazute de lege. Dar de la 12 saptamani poti intra in concediu de risc maternal. Ai nevoie de un raport al medicului de medicina muncii si beneficiezi de acest tip de concediu de risc maternal pana la prenatal. Partea proasta e ca riscul maternal se plateste doar cu 75%. |
|
| Criss2014 wrote:Deea, multumesc pentru urari. Crissy, nasoala situatia sa lucrezi 12 ore e cam mult si in alte conditii darmite cand esti gravida.. Legea ar trebui sa fie valabila pentru toti dar din pacate la privat nu se prea aplica. Eu am lucrez la stat si suntem un fel de regie autonoma asa ca nu s-a pus problema sa nu mi se acorde cele doua orea prevazute de lege. Dar de la 12 saptamani poti intra in concediu de risc maternal. Ai nevoie de un raport al medicului de medicina muncii si beneficiezi de acest tip de concediu de risc maternal pana la prenatal. Partea proasta e ca riscul maternal se plateste doar cu 75%. Din pacate in ziua de azi esti robul serviciului si a banilor.... |
|
| Buna fetelor
o intrebare am si eu: ati simtit vreodata ca va doare colul cand misca bebe mai tare? nici nu stiu daca e posibil sa ma doara colul insa asa simt durerea cand misca mai tare si foarte jos... mi-am sunat si doctorul, m-a chemat luni sa ma vada si pana atunci sa iau Nospa de 80 la 8 ore... vreo idee/explicatie de ce se intamapla asta?
pup |
|
![Avatar](/i.ashx?u=18201)
![Nivel](/images/ranks/5.gif) Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/22/2013 Mesaje: 1837
| deearox wrote:Buna fetelor o intrebare am si eu: ati simtit vreodata ca va doare colul cand misca bebe mai tare? nici nu stiu daca e posibil sa ma doara colul insa asa simt durerea cand misca mai tare si foarte jos... mi-am sunat si doctorul, m-a chemat luni sa ma vada si pana atunci sa iau Nospa de 80 la 8 ore... vreo idee/explicatie de ce se intamapla asta? pup
Deea posibil sa se scurteze colul...ceea ce este normal nah...imd intri in trim3. Fa ce a zis doctorul si o sa fie bine. Eu am avut sarcina joasa ..bebe era mereu cu capul jos si da "ma durea colul"...adica simteam ceva intepaturi( iar colul se scurta). Pupici |
|
| Mul?umesc pentru raspuns emma O sa stau linistita si sper sa ma lase
Edit: Uite o poza cu burtica- cam asta face gogosica mea zilele astea...banuiesc ca e pozitia ei si nu o contractie...? Nu ma doare când face asa...se simte tare la atingere... Ma simt asa de împiedicată Nush nici ce se intampla cu mine deearox attached the following image(s):
![wp_20150222_005.jpg](/i.ashx?a=86756)
|
|
| deearox wrote:Mul?umesc pentru raspuns emma ![computerlove](/images/emoticons/computerlove.gif) O sa stau linistita si sper sa ma lase Edit: Uite o poza cu burtica- cam asta face gogosica mea zilele astea...banuiesc ca e pozitia ei si nu o contractie...? Nu ma doare când face asa...se simte tare la atingere... Ma simt asa de împiedicata ![NuStiu](/images/emoticons/001_025_dontknow.gif) Nush nici ce se intampla cu mine Asa s a facut si burta mea in momentul cand s a intors baietelul meu cu capul in jos,se deformase total. |
|
![Avatar](/i.ashx?u=19335)
Inregistrat: 9/17/2014 Mesaje: 395
| La cate saptamani se intoarce bebe? Eu nu-mi mai amintesc cum a fost la prima sarcina. Dar cred ca inca bebita mea nu s-a intors. In schimb danseaza intr-o veselie pe vezica mea. |
|
| Crissy Pai si e normal sa se întoarca asa tot timpul? Ca asta mica a mea face ce face si se pune asa
Oricum mâine mergem la doctor si vedem cum stam. Am sa.l intreb pe el tot ce ma framanta.
Pup fetelor |
|
| Bebe se intoarce intre 6 luni jumat si 7 luni.asa imi aduc aminte.Si poate asa ii place bobitei tale sa stea deearox,ea gaseste o pozitie buna acolo. |
|
| Crissyprobabil acolo ii place ei Mersi de raspuns |
|
![Avatar](/i.ashx?u=18345)
![Nivel](/images/ranks/5.gif) Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/24/2014 Mesaje: 1178
| Neata,
Deea e normal ca aia mica sa se tot miste de pe o parte pe alta...cand se pune asa zona aia unde sta e mai tare so da deformeaza burtica:) inca are loc sa se miste in voie...o sa faca valuri valuri cat inca are spatiu si o sa vezi pe masura ce creste cand se mai pune in pozitii din astea o sa resimti din plin :))) mai ales cand iti da la coaste. Chill nu i panica. La mine bebelina are pozitie cu capul in jos de ceva vreme de prin sapt 20 cam asa, e oarecum un pic pe diagonala, mi a zis medicul ca o sa se tot miste, de prin luna a 8a cand deja nu prea mai are loc se aseaza usor usor spre canalul de nastere, mai coboara nitel, o sa vedeti ca si burtica se mai lasa...cu cat se apropie de termen cu atat o veti simti mai jos. |
|
| Saluuut
Am fost azi la doctor, gogosica mea este bine, nde se tot ridica asa este caputul ei, picioarele atarna in jos, sper sa se intoarca pana la termen ot ca altfel zicea ca facem cezariana... mia mai dat niste analize de facut si nospa 2 pe zi chiar daca am sau nu dureri...durerile sunt desigur de la colul scurt, normale oricum, stat la orizontala si fara efort..
Multumesc inca o data fetelor de raspunsuri, mai am momente cand ma panichez asa ca inca nu stiu ce este normal si ce nu este normal...incerc sa mi pastrez calmul si sa ma gandesc ca atunci cand ceva nu va fi in regula voi stii instinctiv,dar stiti cum e mai bine sa fiu sigura decat sa ma framant....
Pup si seara buna |
|
|