Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| aurishta wrote:Este foarte eficient ceaiul de lamaie cu scortisoara si miere...stii cum se face....apa nu trebuie sa fie clocotita, doar fierbinte! Mai este foarte bun decoctul de ghimbir, daca iti place!
cum se face ceaiul asta>? |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 9/17/2014 Mesaje: 395
| Fetelor, multumesc pentru recomandari. Am luat un paracetamol, cam cu inima indoita, dar ma doare si capul si sper sa treaca cu paracetamol. Anelise, sper sa aiba gura aurita. Cel putin pe jumatate. Sigur ca imi doresc sa fie fetita dar mai multa decat orice imi doresc sa fie bine, sanatos. Aurishta, ghimbir am, mi-am cumparat un rizom pentru ca am citit ca ajuta la scaderea glicemiei. Pe undeva insa am citit ca desi unii medici il recomanda gravidelor care sufera de greturi, totusi nu exista studii care sa dovedeasca (,) ca nu il afecteaza pe bebe. Dar o sa-mi fac un ceai cu ghimbir si lamaie diseara, cred ca daca nu abuzez de el, nu are cum sa il afecteze pe bebe. Raluka, eu la prima sarcina abia la 18 saptamani am simtit primele miscari si se intampla cand eram internata in spital si dimineata dupa dus m-am intins pe spate. Atunci am simtit "aripioarele de fluturas". Acum inca nu pot spune daca ce am simtit zilele trecute erau miscari ale bebelusului sau doar gaze. Cred ca e devreme totusi. Poate si la tine uneori se simt miscarile, alteori nu pentru ca toturi bebe e inca prea mic. Dupa 20 de saptamani o sa il simti mai intens. |
|
Inregistrat: 9/23/2013 Mesaje: 1005
| Fetelor am si eu o intrebare la 25 de saptamani nu sunt 6 luni si o saptamana????........ASA mi-a spus doctora |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/9/2014 Mesaje: 587
| Cine a deschis laptopul pt prima oara din dimineata nasterii? Moi! :P Va salut pe toate, nu am timp sa citesc si sa recuperez. Daca va intrebati de noi, suntem bine, asa cum trebuie sa fie orice bebelus la varsta fetitei mele (maine 5 saptamani). Creste frumos, are deja 4.5 kg, o iubeste pe mami nespus si de aceea 95% din timp sta la mine in brate. Este alaptata exclusiv si la cerere din maternitate inca. Fetelor, este un sentiment unic. Doare ca naiba vreo saptamana, max 10 zile dar apoi e divin. Dati san bebelusilor vostri chiar daca stau 2-3 ore la san. Nu inseamna ca nu se satura, ei stau asa de drag de mami a lor. Va pup pe toate! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| ynnea wrote:Fetelor am si eu o intrebare la 25 de saptamani nu dunt 6 luni si o saptamana???? Aproximativ ....calendaristic vorbind, sunt aproape 6 luni Oricum, varsta sarcinii este luata in considerare dupa nr de saptamani, asa ca...mai bine 25! |
|
| Criss2014 wrote: Aurishta, ghimbir am, mi-am cumparat un rizom pentru ca am citit ca ajuta la scaderea glicemiei. Pe undeva insa am citit ca desi unii medici il recomanda gravidelor care sufera de greturi, totusi nu exista studii care sa dovedeasca (,) ca nu il afecteaza pe bebe. Dar o sa-mi fac un ceai cu ghimbir si lamaie diseara, cred ca daca nu abuzez de el, nu are cum sa il afecteze pe bebe.
Nici daca abuzezi nu-l afecteaza...multe gravide il beau contra greturilor...chiar nu-mi dau seama ce ar putea fi daunator ...doar nu-i radioactiv |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/22/2014 Mesaje: 485
| bai hai ca n am avut timp sa va scriu pana acum abia am ajuns acasa, am fost la Jumbo sa luam decoratiuni de craciun
Bebelina este super bine, masuratorile in regula, am dat peste un medic asa de dobitoc de m-a umplut de nervi efectiv, sotul meu mai avea putin si ii dadea si una.. s-a contrazis cu mine 10 minute ca am 12 sapt ( fara sa masoare ecografic, doar dupa cm) apoi dupa ce a masurat a avzut ca am 14 si... in fine... apoi a inceput sa zica de ca bebelusii la varsta asta arata ca niste monstrii si n-au fizionomie, m-am uitat la el urat si a incetat deci nu stiu cum am plecat de acolo fara sa-l bat... dublu test n-a vrut sa mi faca ca e bebe prea mare, triplu test nu ca e bebe prea mic, n-am mai facut decat eco. chestia este ca: nu mai fac niciunul! deci parca nu e sa fie, cand a fost sa ma duc la spital sa fac dublu test doctorul a cerut trimitere de la doc de familic, n am putut face rost in timp util si nu m-a primit fara la spital, asa ca ma-am dus la clinica pt dublu sau triplu, uite ce am patit...ddeci clar nu sa fie... masuratorile sunt perfecte, nu este absolut nicio problema, pana la 20 de saptamani stau linistita, atunci voi face morfo de T2 am avut o experienta de cacao....
mi-a fost rau dupa eco, mi-a venit sa vars minute ins ir de am zis ca mor de greata... nu stiu de ce, m-a apasat cam tare pe burtica, poate de aia. un dobitoc!
in fine, macar bebelina este super bine, nu prea am vazut-o pt ca aparatura a fost cam de caca, poze n-am...i-am cerut poze si ce credeti mi-a dat poze cu masuratorile una singura cu bebe si nici macar nu arata a bebe...arata ca o pata.... bai deci mi-a stricat toata experienta asta
Smiley ma bucur ca sunteti bine cu siguranta voi alapta daca voi putea si voi avea lapte
Criss sper sa te simti mai bine curand
nanny hai ca aproape au trecut greturile
maine ma duc sa ma inscriu la medic de familie pt ca eu inca sunt inregistrata la tara, asa ca pana la morfo de T2 nu ne mai vedem... atunci cu siguranta nu ma mai duc unde ma trimite doctorul meu, ma duc unde vreau! de preferinta la Regina Maria sau Hilmi Din suflet va spun: nu mergeti la clinici de cartier! nu e prima data cand o patesc, insa aceasta clinica a fost recomandarea doctorului, poate am dat eu peste un doctor asa rau... de preferabil mergeti la clinici bune, unde sa va puteti plange intr-adevar de servicii...stiti cum e : "cat dai, atat face"
noi va pupam si ne bagam la somn ca sunt terminata, am o durere de spate de nici nu mai pot sta in fund... |
|
| alexandrabogdan wrote:
cum se face ceaiul asta>?
Cel de lamaie se face asa: intr-o cana cu apa fierbinte atat cat suporti sa bei pui zeama de la o jumatate de lamaie, scortisoara si miere (sau zahar). Este absolut delicios si eficient! Ceaiul de ghimbir se face dintr-un rizom cam cat un deget taiat subtirel, ca batul de chibrit sau dat pe razuitoare si care se fierbe 5-10 min cu 2 1/2 cani de apa (jumatatea in plus este pentru cantitatea care se evapora). Gustul este picant-aromat...mie imi place nespus de mult acest ceai si, in plus, ajuta mult la durerile de gat! |
|
| Va mai dau si un remediu natural pentru tuse: decoctul din lichen de piatra! Este o alternativa buna pentru antitusivele chimice in perioada de sarcina! |
|
Inregistrat: 9/23/2013 Mesaje: 1005
| Buna dimineata burtici Deea naspa experienta prin care ai trecut,sa nu mai te duci la doctorul ala fara simt si suflet......sa cauti alt doctor........auzi la el ca la 12 saptamani arata ca monstrii.....ce om el cum a aratat la 12saptamani FETELOR de o saptamana am inceput sa simt sughitul bebelinului ce frumos este Va pup si va doresc tuturor o zi frumoasa |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Neatza, burticutzele!
Pana la urma m-am decis - o sa sun lunea care vine pentru programare - vineri, 12 decembrie. Abia astept sa-l mai vad pe micutul care nu prea ma mai lasa sa dorm! Asa tare misca in ultima vreme si mai mereu, dar evident ca ma bucur! Si cel mai tare ma bucur ca in sfarsit l-a vazut si piticutza mea - asa incantata a mai fost de micile valuri pe burtica!!!
Deea, doar din ce am citit si m-am enervat eu, dar tu... Ce nu inteleg eu insa, de ce nu ai un medic al tau? Sau ai si nu am inteles...? Daca nu te-a costat foarte mult, eu m-as duce in alta parte ca pana la urma sa fac din aceasta experienta una foarte placuta! Nu lasa pe nimeni sa strice aceste momente atat de emotionante! Ce zici? ... Daca ai mai dat si bani pentru experienta asta, chiar e strigator la cer... Indiferent ce stare ar fi avut medicul (presupunand ca a fost doar intr-o pasa proasta si nu e felul lui de a fi asa...) nu se justifica atitudinea si comportamentul lui. Foarte urat!
Ynnea, pup si eu si La Multe Saptamani frumoase inainte!
Smiley, ce bine ca sunteti bine!!! Crestere mare in continuare si cand poti, poate pui si o pozica cu puiutza aici sau la Clubul Mamicilor!
Raluk, spun si eu ce au spus fetele deja - dupa 20 de saptamani, il vei simti pe bebe zilnic si ca lumea si nu-ti vei mai face griji. La mine si acum la 30 de saptamani, bebelinul are zile cand e mai lenes sau zile cand efectiv am senzatia ca face tumbe in burtica! Pana la 20 de saptamani am patit si eu ca tine, deci... relax, scumpa!
Va pup, burtici - de la mic la mare!!! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Continuam aici! |
|
|