Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/24/2014 Mesaje: 1178
| Neata,
Leila sunt bine, ms de intebare ....din anumite motive prefer sa intru mai rar, de asta nu am mai fost asa activa. Rox si Lala mai aveti putin si va tineti puii in brate Eu ma lupt de ceva zile cu o balonare grava, abia pot sa respir, azi-noapte eram cu ochii in tavan si abia am reusit sa adorm pe la 3...mi-e si frica sa mai mananc ca nu mai vreau sa mi fie asa rau. O balonare mai pacatoasa nu am vazut...azi am zis ca opresc la farmacie sa iau niste carbocit sau espumisan ceva ca nu se mai poate. Si pe langa toate cele mai sunt si arsurile ff dragi mie de altfel noroc ca alea le tratez usor cu lapte rece... |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 5/8/2014 Mesaje: 230
| Buna ziua tuturor!
Anelise nu trebuie sa te sperii, recoltarea nu dureaza mult, este vorba de 1-2 minute, mai mult va dura sa te urci pe masa si sa iti pozitionezi picioarele . Mie mi-a facut recoltarea acum, la 32 de saptamani si mi-a mai facut un control si la 28 de saptamani...Fata de un control obisnuit, acum, probabil ca fiind mai sensibile de la sarcina te va durea, cel putin pe mine m-a durut la fiecare control destul de tare, ca la un moment dat mi s-a oprit respiratia...dar na, nu toate suntem la fel! s-ar putea ca tu sa nu simti nimic ...oricum ar fi trece repede si dupa ce ti-l arata pe bebe uiti de control si de dureri si te tot
Eu am fost la fiecare 4 saptamani la control iar de acum inainte la fiecare 2 saptamani, asta pana voi intra in luna a 9-a, de atunci saptamanal ma voi intalni cu doctorul.
Criss Multumesc Asa voi face acum. Cu somnul am avut si am in continuare probleme, daca pierd "trenul" nu mai dorm deloc dar fiind acasa ma pot intinde oricand in pat... te inteleg foarte bine cu serviciul, si eu la fel pateam
Raluk nu vreau sa te panichez insa problemele cu somnul abia acum incep, arsurile vor si mai rele, cel putin eu asa le resimt acum, ma trezesc din somn...dar trebuie sa gandesti pozitiv si sa iti spui ca pentru puiul tau poti suporta orice....pentru ca asa este!
|
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 9/17/2014 Mesaje: 395
| Crys, merci ca ma incurajezi. Inseamna ca tot zombi voi fi de acum incolo. Partea buna e ca programul meu de lucru se termina in fiecare zi la 13.30, altfel nu stiu ce as face, dar probabil as avea toate sansele sa adorm cu capul pe birou. Ciudat e ca la prima sarcina nu aveam astfel de probleme, ba mai mult, dormeam si 12 ore neintrerupte. Nici cu urinatul frecvent nu aveam probleme, nici nu ma trezeam noaptea ....dar e drept ca fiecare sarcina difera de cealalta si ma gandesc ca e si varsta un factor important. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 5/8/2014 Mesaje: 230
| Criss2014 wrote:Crys, merci ca ma incurajezi.  Inseamna ca tot zombi voi fi de acum incolo.  Partea buna e ca programul meu de lucru se termina in fiecare zi la 13.30, altfel nu stiu ce as face, dar probabil as avea toate sansele sa adorm cu capul pe birou.  Ciudat e ca la prima sarcina nu aveam astfel de probleme, ba mai mult, dormeam si 12 ore neintrerupte. Nici cu urinatul frecvent nu aveam probleme, nici nu ma trezeam noaptea ....dar e drept ca fiecare sarcina difera de cealalta si ma gandesc ca e si varsta un factor important.
Draga Criss, nu cred ca varsta este de vina. Eu am 27 de ani si nu pot dormi, urinez des, am contractii de la inceputul sarcinii, arsuri si tot tacamul Problema este ca organismele noastre sunt tot mai slabite, din pacate nu mai avem forta pe care au avut-o bunicile noastre si asta din cauza sedentarismului, o plimbare nu cred ca este suficient, plus ca acum nici alimentatia nu este tocmai una sanatoasa oricat ne-am chinui noi sa fie asa....iar ca punct forte avem stresul...ne mintim ca nu suntem stresate insa noi stim ca de fapt lucrurile stau altfel! Asa ca tot ce ne ramane este sa ne bucuram ca putem da nastere unor ingerasi si sa nu bagam in seama toate aceste lucruri mai putin confortabile... |
|

Inregistrat: 9/17/2014 Mesaje: 395
| Cam ai dreptate. Miscare nu prea fac. Atunci mergeam pe jos la serviciu si inapoi, acum sunt dependenta de masina. In privinta alimentatiei iarasi ai dreptate. Nu stiu daca putem manca ceva sanatos si fara E-uri. Apropo, mi-am comandat de pe un site site amaranth bio, cica e foarte indicat consumul de amaranth in perioada sarcinii. In privinta stresului, iarasi nu stiu ce sa zic. E boala secolului. Eu in general nu ma stresez foarte tare, sunt o fire destul de relaxata , dar (si acum vine un mare DAR ), de cand am ramas insarcinata ma cam lupt cu stresul. V-am spus si voua ca ma stresez din cauza problemelor care pot aparea din cauza varstei. Am incercat sa ma controlez cat am putut insa probabil si din cauza asta nu pot dormi noaptea. Sper din tot sufletul ca dupa ecografia de luni sa pot fi mai linistita si sa ma pot bucura intr-adevar de sarcina (care deocamdata pot spune ca e una nesperat de usoara). |
|

Inregistrat: 3/13/2014 Mesaje: 485
| Salut burtici!!
deea ne bucuram ca totul este bine. ASa sa fie si de acum inainte! Numai emotii pozitive! rox ce burtica tuguiata ai!!! Super frumi este! Nu e vorba ca s-a declansat instinctul de cuib, dar problema este ca in ultima perioada sotul a dat cu aspiratorul si parca da cu ochii inchisi. Iar eu mor daca vad mizerie. Nu ma pot gandi la altceva pana nu curat ( orice ar fi de facut). Imi sta mintea numai acolo. Dar nici pe sot nu am vrut sa-l cicalesc ca nu a facut bine, ca sa mai faca si alta data! Orice ar fi am o problema cu mentinutul curateniei si al ordinii. Mi se pare ca economisesti foarte mult timp daca stii unde este fiecare lucru si daca il pui tot acolo dupa ce te-ai folosit de el. Asa am eu pasarele La mine bebelina nu mai loveste asa de puternic, dar cand impinge cate un piciorus am impresia ca o sa-mi crape pielea si iese pe acolo. Are si ea starile ei, uneori misca mai mult, alteori mai putin. Ideea este sa o simt frecvent fara o pauza mai mare de 3-4 ore si totul e ok. Iti dai seama ca nici ei saracutii nu mai au loc de balet in burtica! crys nu sunt curajoasa, dar am trecut de pragul psihologic de nastere prematura. Acum ma simt in stare de orice, nu-mi mai este frica ca nu are pitica plamanii maturati, ca o sa stea la incubator sau mai stiu eu ce. Suntem la termen deci poate sa vina oricand! Tu sa stai linistita acolo, fara "exchibitii" d-astea ca la tine nu e momentul! Ai o burtica splendida anelise eu am recoltat la 35 de sapt dar nu am simtit nimic. Tocmai ca ma pregateam sa ma simt foarte nasol, sa fie inconfortabil. Pana sa-mi dau seama doctorul imi si spune, gata! jos de pe masa. Am clipit des si m-am bucurat ca a fost asa lejer. Ba chiar nu am avut nici un fel de secretie rozalie dupa, nici un inconfort. Ori doctorul meu are maini magice, ori faptul ca m-a tinut de vorba si nu am fost pe faza a contat. Oricum, nici nu stiam ca imi face recoltare, eram foarte relaxata. Poate e si asta o cauza. Cert e ca nu trebuie sa te duci gata setata ca o sa fie naspa. ynea lasa ca e bine sa te cheme mai rar, sa nu existe motive de vederi dese. In ultimul trimestru vizitele vor fi ceva mai dese, cam pe la fiecare 2 saptamani sau 1 saptamana, depinde cum decurge sarcina. In rest sa auzim numai vesti frumoase! criss incearca sa tragi de ochisori cat poti seara ca sa prinzi mai multe ore de somn. Eu nu pot adormi seara nicicum. Abia pe la vreo 12 mi se face somn, dar ma trezesc pe la 8-9...bine merg si de 5-6 ori pe noapte la baie. Am incercat sa ma trezesc mai devreme ca sa adorm mai devreme si degeaba. Cred ca depinde si de bebe, ce preferinte de somn are raluk daaa...mai e asa de putin! E ciudat sa astepti din clipa in clipa momentul, sa fii tot timpul in alerta. Intr-un fel parca nu mai am rabdare Foarte aiurea cu balonarea, nu stiu ce sa-ti recomand. Dar pentru un somn mai bun, poti incerca sa stai usor rezemata pe 2 perne. Ajuta si la arsuri!
La mine nu se mai intampla nimic special, doar ca ce am pomenit de rinita ieri si azi mi s-a declansat un episod care ma lasa fara vlaga. Stranut incontinuu si nici un remediu nu da roade. Sper sa ma linistesc totusi in cateva ore ca e foarte naspa. Iar bebelina nu da semne ca ar mai vrea sa vina...poate asteapta rezultatul alegerilor, cine stie? |
|

Inregistrat: 10/14/2013 Mesaje: 1520
| Anelise, nu doare cultura pe col, cum sa doara. E un mic mic discomfort, ca largeste canalul sa poata ajunge cu betisorul la col sa poata lua secretie. Eu am facut culturi saptamanal de la 34 de saptamani din cauza ca aveam colul deschis, daca era o mica infectie ajungea cu usurinta la fat. Nu dureaza mult, cateva secunde. Dar sigur ai facut. Nu ai facut Papanicolau never? Si ala se recolteaza tot de pe col. chill, ca nu doare, asa suntem noi fetili sensibile...
Ynnea, valeu! N-as avea atata rabdare sa-mi vad puicutzul! Erau luni cand mergeam si de 2-3 ori la eco numai sa vad ca totul e bine! Cautam eu motive sa ajung la medic.. Acum merg la 4 - 5 zile. La sfarsit o sa te cheme mai des..
Criss2014, imediat trece perioada asta de leneveala si de somnolenta. Eu picam lata la pat pe la 8 seara in primul trimestru, pe urmaam avut energie cat pt 2! Inca umpic.. asa e perioada asta, haotica, la fiecare se manifesta diferit. eu si acum dorm de le rup.
Raluk, iei supliment de fier? Sau ce vitamine ai spus parca ca iei? Elevit? Daca da, ala constipa de mama focului, si femibionul. Incearca eventual sa nu iei in fiecare zi, eu luam 1 pastila, 2 zile nu. Mai fa pauza. Sau mai e varianta supozitorului cu glicerina, in caz ca nu vrea nici cum. Arsurile nu-mi treceau pt mult timp, o juma de pastila rennie ma calma instant.
|
|

Inregistrat: 1/24/2014 Mesaje: 1178
| Rox nu s constipata, nu iau nici un fel de vitamine..cred ca ma confuzi ma lupt doar cu balonarea si arsurile in special seara...si asta indif ce mananc. Pana acu 2 zile m a durut capul in continuu de abia mergeam pe strada acu m a lasat capul m au luat altele...rezist bine doar cateodata mi e asa de rau ca nu pot elimina gazele zici ca s bebe care se chinuie cu un part |
|

Inregistrat: 9/23/2013 Mesaje: 1005
| Lala sper sa ma cheme mai des in trimestrul 3 Roxanine nu am ce face,trebuie sa astept cu toate ca mi-as fi dorit sa ma cheme la o luna ca omu dar de.......bine ca daca vreau ma pot duce la urgente imbarligand ca simt nu stiu ce ca ma doare burta si asa il pot vedea ...ce gand diabolic |
|

| Raluk, constipat pentru mine e acelasi lucru ca balonatul, dar ai dreptate, nu e acelasi lucru. Ambele variante sunt nasoale...
|
|

| Fetele, am avut cateva contractii in ultima vreme, cam din 30 in 30, dar cam nedureroase, usor doare spatele dar o durere permanenta, bebe misca ca nebunul..
Vin cu detalii... Ma pun sa gatesc ceva. |
|

Inregistrat: 10/11/2013 Mesaje: 2599
| Rox iti suntem alaturi. Poate vine puiutul |
|

Inregistrat: 1/22/2014 Mesaje: 485
| Crys arati foarte bine, burtica este superba ma bucur ca esti bine
Anelise sper sa te simti mai bine, nu te panica in ceea ce priveste recoltarea, este doar vorba de un usor disconformt, in mod normal nu simteam mare lucru sau eram mai relaxata, nu stiu :P se termina in 2-3 minute si eu sper sa-mi treaca starea de rau...ce-i drept cu greturile este mai rau seara, in rest n-am treaba  hai ca mai este putin si vin acum sarbatorile eu abia astept mancarea desi nu cred ca o sa pot manca prea mult...atata tocatura
ynea cred ca n-as rezista sa merg la eco o data la doua luni dar este bine ca sarcina decurge normal si medicul nu te cheama 
raluka sper sa iti traca balonarea eu cand ma balonez simt ca-mi plesneste pielea de pe burtica tare nasol
in ceea ce priveste somnul, eu dorm cum pun capul jos ca niciodata, de cand sunt gravi dorm bustean, cu toate ca ma trezesc sa merg la baie o data sau de 2 ori pe noapte
rox ce sexy sunteti voi vine bebe?
lala te inteleg perfect cu problema curateniei eu inca dau cu aspiratorul si mopul dar stiu ca va veni momentul cand nu voi mai putea si mi-e teama sincer lasa ca vine el bebe si apoi o sa pot face eu curat asa cum vreau
Mon felicitari pentru cele 13 saptamani la mai multe inainte
Fetelor eu ma simt raut de 2 zile, fie am dureri de cap, fie mi-e greata , am niste junghiuri in parte de jos, am stranutat ieri si am zis ca ma rup in doua de durere asa durere ascutita ce am simtit abia am scapat de sot sa nu ma duca la medic, durerea nu e constanta, dar o mai simt cand si cand gen de 3 ori pe zi cand ma intind in vreun fel sau ma ridic din pat...ma gandesc ca este relativ normal? sper... am eco dupa 24 noiembrie+dublu test, care aporopo, imi spune si mie careva in ce consta ? puup burtici |
|

Inregistrat: 9/23/2013 Mesaje: 1005
| Deea este normal sa simti junghiuri,sa simti ca pielea iti plesneste si cand te ridici din pat sa simti o durere sau durerea de buric.....si eu ma speriasem cand am avut aceste dureri dar am mers la spital si a spus ca totul este normal ,eu deja acum m-am obisnuit cu durerea iar acum ma deranjeaza burtica pentru ca nu o am mititica la 5 luni jumate si deja am discomfort,dar orice pentru puiutul meu Roxanine puiutul se pregateste sa vina dupa cum vedem sa ne tii la curent |
|

Inregistrat: 10/11/2013 Mesaje: 2599
| Deea si eu am junghiuri in unele zile mai multe, in altele mai deloc. Iau no spa si asta este. Saptamana asta mi-am luat si liber sa ma odihnesc. Statul pe scaun la birou ma termina, desi fac ture la baie si ma mai ridic sa ma misc. Rox suntem cu gandul la voi
|
|
|