Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
|
Gravidutzele noastre dragi!
1. Roxanine

2. Irinuca

3. Lala_Aurelia

4. Alinaa86

5. Crys

6. Voicu Oana

7. Elenusha

8. Ingerash

9. Anelise

10. Russiantonik

11. Ynnea

12. RalukM

13. Mon1

14. Criss2014

15. Deearox

16. Alina Diana

17. Catinca44
">http://
Sarcina usoara tuturor burticilor!!!  Ultima actualizare: 31.10.2014 |
|
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 5/17/2014 Mesaje: 200
| Buna dimineata!!!Dana_h doresc sa nu le fac, pentru ca orice ar avea bebelul nu voi renunta la el si de asta si daca e sa fie ceva doctorii nu pot face nimic sa zici ca scapa de malformatii, nu, doar iti propun intreruperea sarcinii, nu prea sunt la curent cu ce ai mai postat, tu ai avut probleme cu bebe???? Restul fetelor va pup si va urez o zi frumoasa!!! Multumim Anelise pentru introducerea in grup si tare, sunt in aceeasi data cu Catinca |
|
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 9/17/2014 Mesaje: 395
| Alina, Dana a avut probleme la prima sarcina. Acum are o fetita perfect sanatoasa si frumoasa foc. Eu zic totusi ca e bine sa faci testele, cel putin sa fii tu linistita ca bebe e bine si nu e nicio problema. Eu vorbesc din punctul meu de vedere, dar la mine riscurile sunt mai mari si datorita varstei (39). Asa ca eu voi face dublu test si ecografia morfologica de trimestrul I si sper din toata inima sa iasa bine. M-am intrebat si eu ce se intampla in cazul unor malformatii care se descopera pana la urma destul de tarziu cand nu se mai poate face intrerupere de sarcina. Pentru ca oricum si triplu test se face in trim II si amniocenteza tot in trimestrul II si deja e mult prea tarziu pentru intrerupere. Sper sa nu fie cazul pentru ca e o decizie grea si dura sa fii nevoita sa renunti la pui. Pe de alta parte insa mi se pare la fel de dur si sa chinui toata familia in cazul in care ai un bebe cu malformatii. Mai bine nici sa nu ne gandim la asa ceva. Cel mai bine e sa ne rugam la Dumnezeu sa ne dea bebei sanatosi si sa ne bucuram de ei. |
|
|

Inregistrat: 11/13/2009 Mesaje: 485
| Neata, burtici! De Alinaa86 si bebelasii ei stiti ceva? Nu a mai intrat de o saptamana.. Sper ca sunt bine toti trei! Smiley, feliciitari pentru minunea grasunica! Pupam toate burtile si va dorim sarcina usoara si bebici la termen! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2012 Mesaje: 2102
| Alina Diana...am vrut ieri sa-ti spun si eu asa cum ti-a spus si Dana,dar m-am gândit ca nu e cazul sa te sperii!Îmi asum înjuraturile inca de acum,chiar daca te superi de mine,prefer sa-ti spun din propria experien?a ca orice analiza este binevenita. Poti sa nu ai cazuri in familie,de niciun fel de boli,muta?ii...etc.Nu scrie pe fruntea nimanui daca are ceva sau nu!!Dana...a suferit enorm din cauza faptului nu a dorit sa faca aceste analize.Eu am 3 sarcini la activ,sfarsite prost.Multumesc doctorului,ca a vazut ce trebuia sa vada,ca are aparatura buna.Uneori e bine sa asculti mai multe pareri si sa decizi cu capul,nu cu inima!!desi e îngrozitor de greu.Vorbim ipotetic,nu e cazul sa bag frica in San.Suntem in aceeasi barca...numai ca eu sunt la a4a sarcina,sunt deta?ata,ce-o vrea Dzeu,asa sa fie!!Aceste lucruri nu tin de noi.Asa ca sfatul meu este sa faci Echo,sa faci teste...ca sa nu regreti!! |
|

Inregistrat: 1/24/2014 Mesaje: 1178
| Hello,
Nu vreau sa supar pe nimeni dar cred ca discutiile au o nota putin cam trista ca sa nu le cataloghez mai dur. Subiectul discutat este unul delicat..fiecare isi asuma sau trebuie sa si asume decizia luata. Astfel de decizii nu se iau ca asa zice x si y ci pe baza unor date concrete si din pct meu de vedere trebuiesc luate obiectiv cum zicea si nanny.Per ansamblu cred ca atitudinea unei femei gravide ar trebui sa fie una optimista si pozitiva si nu in ultimul rand sa aiba incredere in Dzeu si in bb ca e un luptator si ca va trece cu bine de toate etapele critice. |
|

Inregistrat: 10/14/2013 Mesaje: 1520
| Alinaaa, elenusa, ingeras, russian, unde sunteti?
Neatza fetele mele, sa avem o zi superba! |
|

Inregistrat: 3/13/2014 Mesaje: 485
| Buna dimineata burticute!!
Am vazut ca se discuta despre analize, dublu test, triplu test...sincer, fetelor, eu zic sa profitam de tehnologia si evolutia medicii, ca avem posibilitatea asta. Pentru cativa lei in plus sau in minus nu se merita sa stai cu stres si ingrijorare ca auzi in stanga si in dreapta de cazuri unul si unul. Asa ca alina diana parerea mea sincera este sa faci dublu test ( analiza de sange si ecografie morfofetala de trim 1). La dublu test ii masoara osul nazal sa vada daca este pasibil de sindrom down, translucenta nucala ( lichid la ceafa care se absorbe cand bebe mai creste) sa vada daca e in limite. Daca este prea mare atunci inseamna ca bebe are probleme. Ca o paranteza am o prietena care a avut un bebe cu translucenta nucala 8,5mm si intr-o saptamana a ajuns la 11mm si a facut intrerupere de sarcina. Din punct de vedere medical ( si poate si psihic) este mai usor sa faci o intrerupere in trim 1 decat in trim 2. Oricum e tragic, dar trebuie sa intelegem ca bebe acum se dezvolta dupa o harta genetica care nu a mai fost folosita. E totul complet nou si daca o celula nu reuseste sa se dezvolte cum trebuie tot procesul e compromis. Si eu sunt de acord cu criss2014 in ce priveste aducerea pe lume a unui copil cu probleme. E o discutie ampla si bineinteles ca fiecare are parerea ei, dar problema se pune cand tu nu vei mai putea avea grija de acest copil cine o va face? ( imbatranesti, mori....etc).....ma rog, asta gandesc eu, dar nu blamez pe cineva care nu gandeste ca mine  Sa lasam aspectele negative ca aici e loc numai de veselie, asa cum zice si raluk! Dar informati-va bine fetelor! Orice ar fi si orice decizie luati trebuie sa fiti foarte bine informate ( cititi articole de specialitate si intrebati medicii - nu orice blog sau forum e o sursa de informatii obiective).
Iar daca totul iese bine la dublu test ( si sunt sigura ca va iesi super bine), o sa mai faci ecografie morfofetala de trim 2 si poate si de trim 3 daca iti cere medicul. La cea de trim 2 o sa-i masoare toate oscioarele, o sa ii analizeze organele interne si dezvoltarea lor...e super ecografia si ai sa consideri ca merita toti banii. Mai ales daca prinde si un cadru - doua cu un bebit care casca sau isi suge degetelul.
In alta ordine de idei am fost ieri si mi-am luat rezultatele analizelor - steptococ absent, anticorpi absenti. Acum numai Dumnezeu sa-mi dea putere si tarie sa trec cu bine peste zilele astea de asteptare! Am inceput sa ma cam sperii si cand ma iau toate gandurile ma gandesc la fetele curajoase de aici capsunica, dana, smiley, simona, elala si restul de mamici si parca prind si eu curaj. Nici pana azi nu stiu ce sa fac, daca sa-mi cumpar kitul de epidurala sau nu. Kitul e o nimica toata, dar pt substanta cred ca am nevoie de reteta de la medic. Plus ca am citit niste chestii aiurea despre anestezistul de la Filantropia, un domn Ciobanu, care se pare ca habar nu are ce face - intre 6 si 10 intepaturi pt epidurala, 2 sau mai multe doze si dureri care se pare ca sunt mai mari in timpul expulziei... Pai decat sa ma chinui asa mai bine ma chinui natural. am inceput sa am cosmaruri ca ma fac franjuri si tot felul de frici transpuse de subconstient. Verific chiloteii de fiecare data cand merg la baie dar inca nimic...nici macar de la recoltarea de col nu am avut vreo scurgere diferita. Intr-un fel parca nu mai am rabdare si pe de alta parte parca nici nu mi-as dori sa ajung la punctul 0. Sper ca intelegeti ce spun aici ca uneori nici eu nu am habar ce gandesc!!
Si de vreo 2-3 zile am niste senzatii ca un junghi ascutit in vagin. Nu e durerea aia obisnuita cand se apasa bebelina cu capul pe vezica, e mult mai jos si o durere mult mai pronuntata. Parca tu rox ai trecut prin asa ceva, nu? Dar luni la control dr mi-a zis ca am colul inchis si lung...poate a inceput sa se scurteze.
Fetelor, chiar am nevoie de niste sprijin moral...ma simt tare pierduta!
Edit: Uite ema ca ti-am facut si salopetica!!
lala_aurelia attached the following image(s):

|
|

| Chiar nu am vrut sa se degenereze chiar asa tare subiectul, sa stiti, sunt foarte optimista, doar am vrut sa atiu daca sunt obligatorii aceste teste, si sunt constienta ca si cu teste si fara teste, bebe iese asa cum vrea Doamne Doamne, si nu trebuie decat sa ne rugam pentru sanatatea lui! Si inca o data, orice ar avea nu fac intrerupere de sarcina! Imi cer scuze inca o data!!!!
|
|

| Lala, pe cat de panicata eram acum cateva saptamani bune, panica cu taiatul respiratiei chiar. Acum parca m-a lovit Dumnezeu pest minte, ca sunt tare linistita si deloc panicata. Cu toate problemele din lume, col scurt, pleaca medicul (singurul care face epidurala in spital), raman pe mana unuia care nu imi cunoaste istoricul medical (ca norocul ca nu sunt probleme). M-am sters pe bot de la epidurala! Si totusi zambesc, am o putere interioara care imi spune ca totul va fi bine. Toate trecem prin asta la un moment dat in viata, avem copii sanatosi in burtica, nu am avut probleme majore, dece sa ne plafonam la sfarsit? Acum e momentul ala critic de usoara depresie, care se transmite postpartum. Nu ne lasam! Noi suntem puternice, mai ales tu Lala, mereu ai fost superpozitiva, nu te lasa afectata de hormoni! Impune-ti sa zambesti, repeta in gand ca totul va fi bine. Daca autodepasim momentul asta, o sa ne fie super usor emotional cand vin bebeii. Self control! Analizele-s perfect, bebe grasun, mai avem putin...
Nu e neaparat sa fie colul. Colul nu doare cand se scurteaza, mie mi s-a scurtat de la contractiile alea care le-am avut. Dureri gen intepaturi, e bine ca simti, bebe coboara, isi face loc, oasele usor se departeaza acolo inauntru. Eu efectiv tresar cand ma junghie acolo jos. Mai mult simt cand sunt in picioare si cand stau jos. Gravitatia il impinge pe fat in jos, culcata nu simt aproape deloc. Da sa stii ca si daca colul tau s-ar scurta, e de bine! Femeile cu colul scurt se dilata mai repede, implicit nasc mai repede! Asa zicea medicul... Ca ma vede nascand usor cu colul asta sters si cu bazinul asta lat. Vai.. Tu vezi tiker-ul meu cu 37w? Ne despart cateva zile ore, si eu stau relax la o cafeluta! Iuhuuu! Sunt atat de fericita ca am ajuns pana aici. Iti trimit un pupic plin cu pozitivism! |
|

| Alina diana wrote:Chiar nu am vrut sa se degenereze chiar asa tare subiectul, sa stiti, sunt foarte optimista, doar am vrut sa atiu daca sunt obligatorii aceste teste, si sunt constienta ca si cu teste si fara teste, bebe iese asa cum vrea Doamne Doamne, si nu trebuie decat sa ne rugam pentru sanatatea lui! Si inca o data, orice ar avea nu fac intrerupere de sarcina! Imi cer scuze inca o data!!!!
Alina scumpa, nu ai de ce sa iti ceri scuze. Pentru situatii de genul a fost facut acest forum. Tu faci ce iti dicteaza inima, cum simti tu! Noi am recomandat, desi repet, nu sunt obligatorii, nici o analiza nu e obligatorie la urma urmei. Uite cel mai bine, faci ce spune medicul. El o sa fie prezent de cauza, si iti recomanda el ce este de facut. Si atunci stai linistita! Pupici |
|

| Nanny mai nou al meu sot nu vrea sa aflam sexul bebelului , inca suntem in tratative , si fetelor oricum va multumesc pentru sfaturi, nu ma deranjeaza nici parerile pro nici contra, oricum sa ajungem la doctor si dupa vedem,am vrut sa fiu informata , sa stiu daca am dreptul sa refuz ceva sau nu. Oricare dintre noi are cate o pasarica la orice, fiecare gandeste asa cum simte, si daca v-am cerut parerea am vrut sa stiu voi ce ati simtit si cum ati procedat, dar parca tot pe a mea o tin in continuare Voua va doresc sa va pregatiti pentru sarcina, sa aveti o sarcina usoara si bebele sa fie cat se poate de sanatos!!! |
|

Inregistrat: 9/23/2013 Mesaje: 1005
| Neata Burtici Mie analizele importante,dublu test etc... mi le-au facut gratis medicii de aici,bine gratis nu ,caci platim ca sa avem asigurare,dar in banii care ii platesti la stat aici sunt incluse toate analizele si operatii tot,ce bucurie pe capul meu Va doresc o zi frumoasa la toate |
|

Inregistrat: 9/17/2014 Mesaje: 395
| Raluka, dupa parerea mea orice viitoare mamica are anumite intrebari, temeri in legatura cu bebelusul din burtica. Unele recunoastem, altele nu. Si tocmai acesta e unul din motivele pentru care ne-am inscris pe un forum, pentru a putea discuta si cu alte viitoare mamici, pentru a ne impartasi gandurile si temerile si pentru a primi si a oferi sfaturi/incurajari. Fetelor, v-ati gandit sa faceti prelevare de celule stem? Discutam cu sotul meu despre aceasta varianta si el e cam sceptic si nu prea are incredere in toata treaba asta. Dar eu cred ca e un lucru bun si ca e practic o asigurare de viata pe care i-o facem copilului. Mai ramane sa-l conving si pe el. Dar cam toate prietenele/cunostintele mele care au nascut in ultima perioada au facut si prelevare de celule stem. |
|

| Criss, noi recoltam celule stem. Kitul de recoltare e deja platit si e in bagaj. Merita zic eu, desi sper sa nu fie cazul sa le folosim! |
|
|
|