Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/24/2014 Mesaje: 1178
| Criss2014 wrote:Nanny, Roxanine, medicul de familie mi-a zis ca tocmai din cauza varstei recomanda amniocenteza . A zis ceva de teste genetice dar nu s-a exprimat clar, dar mi-a zis ca oricum rezultatul de la dublu test nu e relevant, pentru ca sunt doar date statistice si se poate sa iasa un risc minim si totusi bebe sa aiba probleme sau sa iasa risc major si bebe sa fie sanatos, deci mi-a zis ca pe rezultatul de la dublu test nu ma pot baza. Asa ca sunt tot intr-un stres, e un sentiment de panica uneori si din cauza asta nici nu dorm bine noaptea, uneori ma trezesc si gandurile mele o iau razna. In familie n-am avut cazuri de sindrom Down sau mai stiu eu ce alte defecte cromozomiale, dar medicul de famile a zis ca nu e o garantie.
Nu inteleg de ce nu discuti cu ginecologul si nu cu medicul de familie? de la dublu test ecografia( morfologia fetala de trim 1) e graitoare, plus ca faza cu "dar mi-a zis ca oricum rezultatul de la dublu test nu e relevant, pentru ca sunt doar date statistice si se poate sa iasa un risc minim si totusi bebe sa aiba probleme sau sa iasa risc major si bebe sa fie sanatos, deci mi-a zis ca pe rezultatul de la dublu test nu ma pot baza" e valabil si pt restul persoanelor chiar daca au sub 30 de ani... se stie ca DT nu e diagnostic ci e doar o statistica...Fii putin mai increzatoare totusi nu esti la prima sarcina ai oaresce experienta. Panica asta nu face bine deloc nici lui bb nici tie. In plus amnio presupune niste riscuri mari... poate chiar mai reale decat probabilitatile de la dublu test ar trebui sa te gandesti si la aspectul asta. Nu totul se leaga de varsta, daca e Doamne fereste sa fie vreo prb poate sa fie si la 20 de ani ai mamei si la 30...sunt fete aici care-ti pot confirma din pacate din experienta proprie. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 5/17/2014 Mesaje: 200
| Buna ziua fetelor!!! Asta m-a simt un poc mai bine, nu am avut deloc greturi.... ... Am si eu o intrebare, sunt obligatorii testele: dublu test, triplu si restul care precizeaza daca copilul are malformatii?? Eu una as dori sa nu le fac... Si vroiam sa stiu daca sunt obligatorii.... Sper sa nu deranjez pe nimeni cu intrebarea |
|
Inregistrat: 10/14/2013 Mesaje: 1520
| Alina Diana, nu sunt teste obligatorii. Nu toti medicii recomanda, mai ales daca varsta e sub 30 de ani, si daca nu sunt antecedente in familie de vre-un sindrom. Dar indiferent de situatie si de varsta, eu consider ca e bine sa fie facut dublutestul. Iar daca dublul testul iese bine, nu se mai face triplultestul. Eu am facut dublutestul, desi aveam 22 de ani si fara antecedente in familie. Nu te incurca daca il faci... Vezi ce spune si medicul care te supravegheaza. Pupici |
|
| Roxanine in familie nu am avut nici un caz cu malformatii sau orice altceva, dar nu as dori sa il fac deoarece in cazul in care Doamne fereste este sa aiba ceva, tot in burta mea va ramane si va creste, si prefer sa nu stiu, decat sa ma stresez daca e sa fie ceva, si nici sotul nu vrea sa auda de asa ceva, ca daca e sa imi iasa un rezultat rau se ajunge la mai multe investigatii pt ce, pt nimic, cum ti-l da Dumnezeu asa trebuie sa il ai.... |
|
| De obicei se observa la ecografii daca exista ceva malformatii fetale, la morfologiile fetale, un trimestrul 1,2 si 3. Anumite masuratori la pliul nucal si altele pot semnala eventuale probleme. Dar cu siguranta nu este cazul tau.. Stai linistita! Te pup |
|
| Multumesc mult pentru raspuns, oricum mai am de asteptat pana ma duc iarasi la doctor, in saptamana 10 si dupa a zis ca pot sa merg la doctorita de fam sa imi dea sa fac analizele necesare... Si la ecografiile de morfologie fetale ce se vede, adica ce analizeaza... Ca am mai citi pe internet dar nu m-am lamurit ..am observat ca tot pe anomalii si malformatii se bazeaza.... |
|
Inregistrat: 1/24/2014 Mesaje: 1178
| Alina diana wrote:Multumesc mult pentru raspuns, oricum mai am de asteptat pana ma duc iarasi la doctor, in saptamana 10 si dupa a zis ca pot sa merg la doctorita de fam sa imi dea sa fac analizele necesare... Si la ecografiile de morfologie fetale ce se vede, adica ce analizeaza... Ca am mai citi pe internet dar nu m-am lamurit ..am observat ca tot pe anomalii si malformatii se bazeaza....
Se vede cam tot Alina :) daca nu vrei sa faci dublu test adica partea cu sangele sa-ti calculeze riscurile poti merge doar pe ecografie este graitoare din multe pcte de vedere. La eco vezi intr-adevar cum se dezvlota bb |
|
Inregistrat: 9/23/2013 Mesaje: 1005
| Buna fetelor am intrat sa va salutam pe toate |
|
Inregistrat: 5/8/2014 Mesaje: 230
| Buna fetelor!
Azi am o mie de nervi Cu oamenii astia nu sti cum sa o mai iei! De vina sunt eu ca le-am raspuns la intrebarile legate de pregatirile pentru spital. Atat a trebuit sa spun ca am luat haine si pentru bebelin ca au sarit cu gura pe mine Atatea superstitii! Pfff, voi nu pregatiti hainute si pentru bebei? eu stiu ca trebuie sa le spal si sa le calc si abia apoi sa le pun la bagaj. Cum sa fac asta daca nu le iau, mi se pare absurd sa las lucrurile astea pe umerii sotului...si apoi sunt sigura ca va dori sa stea cu mine si cu bebele la spital nu sa umble prin magazine dupa lucrurile necesare copilului. Inca o zi si gata , scap de toate mamicile atotstiitoare
Lala multumesc pentru sfat, maine o sa trec pe la farmacie!
|
|
| Alina, translucenta nucala, prezents osului nazal sunt cele mai importante. Oricum copii care au probleme se observa prin multe chestii si masuratori, nu stiu sa ti le spun. Dar nici nu are rost sa le stii, le stie medicul, iti va comunica cu sigurants daca e ceva. Dar nu gandi asa, fi pozitiva ca totul e bine, bebe e super sanatos!
Crys, cum sa nu trebuiasca sa pregatim lucrusoare pentru bebe? Nu as putea sa las pe mana nimanui sa le spele, calce, etc. Doarnoi suntem mamicile, si noi stim ce e bine pt pui nostri. Recunosc ca si eu sunt destul de superstitioasa, le-am facut destul de tarziu toate. Nu am bagat in seama pe nimeni, la fel sa faci si tu cu bagatoarele de seama! Ce enervante is... Le detest! Mama si soacra nu mi-au zis nimic... Restul le ignor! Puuuup |
|
Inregistrat: 3/2/2012 Mesaje: 2102
| Crys..stai linistita! Asa e traditia "babelor" sa nu tii in casa lucruri de copil, pana nu nasti! Pe de-o parte are ceva din psihologia simpla, populara...si nu-i chiar gresita. Lumea punea intai raul, in caz ca se intampla ceva...vezi Doamne, te intorci acasa, vezi toate lucrurile si te apuca nebunia!! Dar..nu e cazul tau...DOamne fereste! Fireste ca ii cumperi cateva hainute, nu cu duiumul pt ca vei primi destule , iar in prima luna creste ff repede! Ba chiar daca are pre multe, s-ar putea sa nici nu apuce sa le poarte! Ynea...si eu te salut... Alina Diana...decizia in privinta testelor, va apartine. Asa cum au zis si fetele, graitoare sunt echografiile din perioada 9-13 sapt...o spun din experienta, nu din vorbe! Daca e sa vada ceva in neregula, atunci vede!! Haideti sa gandim ceva mai vesel...Rabdare, tarie si credinta! Crys 2014..inteleg preocuparea medicului de familie.Sunt din ce in ce mai multe mamici care depasesc 35 de ani sau chiar 40 care au nascut si au avut o sarcina in regula...Cauta un medic bun, specializat pe imagistica, cu aparatura cat mai buna. Si oricum Amniocenteza...repet...nu se face oricum. Se face pe la 17-18 sapt,max 20 de sapt, presupune niste riscuri. Trebuie sa ai niste rezultate ale analizelor care sa dea de banuit ceva...ori tu nu ai nimic. Calmeaza-te, relaxeaza-te, roaga-te Maicii Domnului, ocrotitoarea pruncilor...si o sa fie bine! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 9/17/2014 Mesaje: 395
| Nanny, multumesc pentru incurajari. Raluka, am un medic ginecolog foarte bun a carui pacienta sunt de 15 ani. Mi-a urmarit si prima sarcina, mi-a facut o operatie de nota 10 si am mare incredere in el. La medicul de familie am fost de mai multe ori in ultimul timp, mai intai sa ma ia in evidenta, apoi pentru ca m-a trimis la endocrinolog si a trebuit sa ma intorc cu rezultatul ecografiei, apoi m-a programat la analizele de sange si din nou m-am intors cu rezultatele de aceea am vorbit mai mult cu medicul de familie. Repet, am mare incredere in ginecolog doar ca mereu se gaseste cineva care sa-mi bata cate un cui in cap. Cumva mai trec doua saptamani, apoi daca si ecografia morfologica va fi buna si masuratorile ok sper sa ma linistesc si sa incep sa ma bucur de sarcina asa cum se cuvine si sa incep sa cumpar lucrusoare de bebelus. Crys, lasa superstitiile, e normal sa ai pregatite hainute si lucruri necesare. Eu prima sarcina pe la 15 saptamani am inceput sa cumpar hainute, pampersi, jucarii astfel ca atunci cand a venit bebe, avea deja un dulapior plin cu tot ce era nevoie. Plus ca am dus cu mine in spital hainute pentru ca la noi nu se tin copiii infasati. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/22/2010 Mesaje: 923
| Pupici gagici Azi iar nu am memoria in priza cat sa tin minte ce sa va raspund la fiecare in parte, dar v-am urmarit si va doresc muuulta liniste si rabdare. Sigur e ca nimic nu e sigur in sarcina. Deci cu multa incredere in Doamne Doamne si totul ca fi bine |
|
Inregistrat: 1/14/2014 Mesaje: 1737
| Nanny eu in sarcina m-am confruntat cu tahicardie si cand ma apuca ameteam si aveam senzatia ca nu puteam respira.m-au pus sa fac o ionograma si aveam ceva deficit de magneziu,potasiu si sodiu,reglate prin suplimente. Crys nu mai asculta de babe,hainutele lui bebe trebuiesc spalate,calcate iar tu dupa nastere nu o sa mai ai timp de asa ceva,asa ca fa-le de acum Alina-Diana,nici la mine in familie nu am avut cazuri de malformatie,si uite ca primul bebe a avut asa ceva,si incompatibile cu viata.la fel ca tine nu am vrut sa face dublu si triplu si regret.nu zic ca va fi cazul si la tine,doamne fereste,dar pentru 150 lei nu se merita sa risti. Criss daca dublu test a iesit bine,nu mai are rost amniocenteza,parerea mea.normal ca la varsta iti iasa riscurile mai mari,dar daca la cele de sange riscurile sunt mici,atunci e totul ok Rox hai ca nu mai e mult pana la 41 de saptamani |
|
| Dana, Doamne Ajuta sa ai gura aurita!!! Macar pana la 40 de saptamani sa stea la caldurica al meu pui! Pana pe 16 noiembrie mai exact, atunci se intoarce medicul meu! E si daca vine.. Vine! Il primim!
Maine am intalnire cu medicul nou! Sper sa ne intelegem cu el! |
|
|