|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/24/2014 Mesaje: 1178
| Lala ai o dulceata de fata , sa va traisca si sa va bucurati de ea. Refacere cat mai rapida si mulllltaaaa rabdarica stii cum e acum..indiferent cat ne pregatim inainte in fata faptului implinit e mai greu, dar e cel mai frumos sentiment in acelasi timp. Maine ajung si eu finally la doctor dupa atata asteptare o sa-i zic maine daca ma poate vedea totusi la intervale mai mici, ca la 4 sapt albesc, trec prin toate starile Mi-am luat si eu perna de gravida si e minunata....chiar ajuta destul de mult. Va pupacesc si va doresc o zi calda |

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 9/17/2014 Mesaje: 395
| Acum am ajuns si eu de la dr. Ceva mai linistita decat am fost in ultimele zile. Dr. mi-a zis ca dupa parerea lui nu exista niciun motiv de panica si ca bebelusul se prezinta normal. A tinut totusi sa sublinieze ca amniocenteza e sfanta si doar ea poate confirma 100% ca bebe e bine si sanatos. Conform masuratorilor, bebe are 13 saptamani, deci corespunde cu masuratorile de saptamana trecuta. Ecografie: CRL 67.3 mm Os nazal prezent Duct venos normal fara regurgitare tricuspidiana Translucenta nucala 1,5 mm (a iesit mai mica decat saptamana trecuta)
Diagnostic Sarcina 13 sapt. in evolutie Nodul fibromatos Uter cicatriceal
Dr. a zis sa ma linistesc, sa nu-mi mai fac ganduri negre si daca eu decid ca vreau totusi sa fac amniocenteza, sa-mi asum si riscul de 1:100 de a pierde sarcina, mai ales ca am si un fibrom. (Nu stiu daca are vreo legatura, medicul meu nu mi-a zis ca din cauza fibromului as putea pierde sarcina.) A fost usor surprins ca persoana care a completat fisa pentru dublu test nu a trecut prezenta osului nazal, ceea ce e foarte important si mi-a zis ca daca ar fi fost trecut si osul nazal cu siguranta altul ar fi fort rezultatul si riscul calculat ar fi iesit mai mic.
|
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 5/17/2014 Mesaje: 200
| Buna seara fetelor, va citesc sa stiti mereu, dar nu prea am ce sa spun.... Maine si eu voi merge la doctor, sper ca bebe sa fie bine .. O sa revin maine cu noutati... Pana atunci va urez p seara frumoasa in continuare!!! |
|

Inregistrat: 5/8/2014 Mesaje: 230
| Russiantonik cu ajutorul lui Dumnezeu o sa treci cu bine si de perioada asta, nu mai este atat de mult...sunt sigura ca atat tu cat si bebelusul veti fi perfect sanatosi. O sa uiti toate astea imediat dupa nastere.
Lala Vai cat de scumpa este Sara! Bine ca ai trecut cu bine de nastere chiar daca experienta nu a fost tocmai placuta. Refacere usoara draga mea
Deea va trebui sa te obisnuiesti cu starile de oboseala, vor face parte din tine de acum inainte Bucurate ca poti dormi si profita la maxim
Criss Salava Domnului, vestile sunt bune, incearca sa te relaxezi. Sigur ai un bebelin sanatos tun!
Am fost azi la control, iar m-a urcat pe masa, urasc controalele in perioada asta pentru ca sunt dureroase, si acum ma mai doare burta dar se pare ca trebuie facute si nu voi scapa de ele pana nu voi naste. Colul s-a inmuiat putin si dilatarea a inceput sa isi faca simtita prezenta, lichidul este normal iar cordonul la locul lui. Mi-a spus sa am grija totusi si sa evit orice efort. Se pare ca ma asteapta cateva saptamani de stat mai mult la orizontala. Si sa va dau si vestea cea mare ....voi naste pe 25 decembrie! Mosul imi va aduce cadou bebelinul....abia astept!
Am sa pun si o poza cu bebele, din pacate nu se vede foarte bine pentru ca am fost oarecum bulversata de vestea nasterii si am uitat sa il rog sa le puna pe CD.
Alina diana, Raluk, Anelise, Nanny, Ynnea si toate burticile
crys attached the following image(s):

|
|

| Vai Crys ce fain sa nasti de Craciun...ce zi plina de semnificatii din toate punctele de vedere cadou mai frumos nu se putea  La mine incep emotiile pt maine parca vad maine dim ca ma ia burta |
|
Inregistrat: 7/16/2013 Mesaje: 1228
| Lala e superba pitica ta! Sa va traiasca, sa va bucurati de ea! E numai buna de pupacit. Cris ai 2 pareri identice ale doctorilor. Ti-a explicat si cauza acestui raport.Asa ca ai scapat de un bolovan mare de pe suflet. Eu sunt convinsa ca bebe tau e bine sanatos.
|
|

Inregistrat: 5/8/2014 Mesaje: 230
| RalukM wrote: Vai Crys ce fain sa nasti de Craciun...ce zi plina de semnificatii din toate punctele de vedere  cadou mai frumos nu se putea  La mine incep emotiile pt maine  parca vad maine dim ca ma ia burta
Asa este Raluk, de Craciun imi serbam mereu ziua numelui iar acum o sa il am si pe bebelin sunt foarte incantat! Fii tare maine, fara emotii
|
|

Inregistrat: 9/23/2013 Mesaje: 1005
| Buna dimineata fetelor Vreau sa va intreb daca voi a-ti mancat pate in sarcina??Am auzit ca nu este bine sa mananci.....nu am mancat decat ieri o avea ceva??Eu nu cred |
|

| Neataaaa,
Exact cu ma asteptam bantui prin casa de pe la 5:30 :))) asteptand sa treaca timpul sa merg la doc sa o vad pe bebelina yneea nu i panica totul e sa nu exagerezi cu pateul si conservele in general. Plus ca pateul din comert are prea putin ficat :) asa ca dont worry. |
|

Inregistrat: 10/11/2013 Mesaje: 2599
| Neata si de la noi! Raluk abia astept sa ne scrii ce face bebelina Ynnea nu cred ca e nimic grav. Stai lin Crys ce frumos...de Craciun Criss bebe e sanatos tun. Decizia legata de amniocenteza o iei doar tu. Doamne ajuta! Anelise, Deea Maryella si Aurisha ma bucur mult ca ne sunteti alaturi Noi ieri am facut internarea la spital pt ca aaa se impune. Vrem sa luam concediu de risc pt conform legii avem dreptul-rh negativ si discopatiie lombara. Acum urmeaza sa ma informez si eu ce urmeazaa dupa internarea asta. Inteleg ca mi se da o recomandare de catre med meu ginecolog pt. Con de risc si apoi sa vad ce urmeaza. Daca ati luat si stiti mai multe chiar va rog sa-mi ziceti si mie pasii ce tb urmati. O zi minunata! |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Neatza, burtici!
Intrebare la voi - pentru concediul prenatal trebuie sa duc vreo adeverinta de la medicul de familie la serviciu? Sau de la medicul care imi urmareste sarcina? Sau pur si simplu fac cerere de concediu si cam atat...? Chiar nu stiu... Multumesc!
Oricum ma pregatesc sa merg acum pana la medicul de familie sa vad cand anume trebuie sa-mi fac analizele pentru trimestrul 3.
Mon, din pacate eu una nu te pot ajuta cu vreun sfat... Pup! Raluk, hai, asteptam vestile frumoase de la voi! Ynnea, si eu am mancat pate pe sarcina si nu doar o felie... Nu cred sa aiba ceva. Crys, ce frumos e bebe!!! Si mai vine si fix de Craciun! Sarbatorile de anul acesta nu le veti uita niciodata! Sunt cu adevarat speciale si unice! AlinaDiana, si de la tine asteptam vestile! Criss, sper ca te-ai mai linistit! Pana la urma mai mergi pe amniocenteza? Nanny, incep sa cred ca eu chiar am o problema la capitolul curatenie... Si sotul ieri cand m-a auzit in telefon ca vreau sa mai fac curat, a avut o reactie de genul - "Iar? Da' tu chiar nu stii sa stai?". Deci clar am o problema si eu nu-mi dau seama...
Va pup pe toate si va doresc o saptamana linistita in continuare! |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 9/17/2014 Mesaje: 395
| Buna dimineata! Multumesc fetelor. Sper si eu ca bebe e sanatos. Avand acum doua ecografii cu toate datele bune cred ca pot sa ma linistesc. Ieri dr. mi-a zis ca se analizeaza cei 4 markeri importanti pentru depistarea precoce a SD si daca macar unul singur din cei 4 ar fi ridicat un semn de intrebare, el mi-ar fi zis sa nu stau pe ganduri ci sa fac obligatoriu amniocenteza. Dar pentru ca nu exista niciun semn de intrebare, parerea lui in continuare e ca amniocenteza e sfanta, dar ca ramane la alegerea mea daca imi asum riscul de 1/100 de a pierde sarcina. Dar mi-a repetat ca nu vede niciun motiv de panica. Ba mai mult, mi-a zis ca maini;e si picioarele au cate trei elemente si cinci degete. Saptamana trecuta inca nu s-au vazut degetele, acum se vad deja. Pentru ieri dr. m-a intrebat de ce nu apare trecut osul nazal pe dublu test, cand m-am dus acasa am cautat pe net fisa de la Bioclinica si intr-adeva pe fisa nu apare rubrica unde se introduce prezenta sau absenta osului nazal. Daca acesta e un marker atat de important, chiar nu stiu de ce pe formular nu apare. Am mai gasit rezultate de la alte clinici si acolo apare trecut si osul nazal. Deci nu stiu daca mai pot avea incredere in rezultatele celor de la Bioclinica sau nu. De ieri sunt matusa. Nepoata mea (de fapt nepoata dupa frate a sotului) a nascut ieri o fetita frumoasa foc. Sotul meu zice "moama, frate-meu e bunic la 46 de ani, eu la 46 o sa fiu proaspat tatic". Crys, ce frumos! Mai ai putin si vine bebe! O luna trece foarte repede. Raluka, succes la eco. Ynea, eu am citit pe net ce am voie si ce nu am voie sa mananc, pateu si ficat n-am mancat deloc pentru ca nu-mi place, am mai trisat putin de tot la salata de vinete cu maioneza si am mancat spanac desi medicul de familie a zis ca spanacul e interzis din cauza cantitatii mari de azotati pe care il contine, la fel si salata verde si in general legumele cu frunze verzi. Nu cred sa fie chiar atat de grav, pana la urma de multe ori mancam alte prostii si nici nu ne gandim ca ne fac rau.
|
|

| Gataa am vazut bebelina, a crescut bine si frumos corespundem graficelor. E asa o pudica numai cu funduletul ne a trata s a chinuit doc sa o faca sa se intoarca si nimic mai rau se ascundea singura chestie care nu mi a picat bine a fost ca am placenta cam joasa, e la 1 cm de col si daca nu se ridica pe parcursul sarcinii nu voi putea naste natural. Sper ca Dzeu sa fie alaturi de mine si acum si sa nu fie cazul de cezariana...sa urce placenta aia unde trebuie Legat de pozitiile de somn mi-a zis ca mai am o luna de dezmat sa dorm cum vreau..mai putin pe burta nu,dupa 5 luni in schimb va trebui sa fiu atenta sa nu stau ore in sir pe spate si sa incerc sa dorm cat mai mult pe stg,pana atunci imi fac de cap M am linistit acum si mi a revenit inima la locul ei ca stiu ca pufu meu e bine sanatoasa.
|
|

Inregistrat: 9/23/2013 Mesaje: 1005
| Fetelor multumesc pentru raspunsuri va pup pe toate RaluK ma bucur ca bebelina ta este bine,eu astept cate 2 luni si ceva ca sa-l vad pe al meu dar cred ca de acum ca mai am putin si intru in luna a 7 ma va programa macar la o luna |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Va pup, fetele! Ma bucur ca vestile sunt bune!
Am fost si eu la medicul de familie si am primit trimitere pentru maine dimineata la analize. M-a luminat si cu prenatalul - ea o sa mi-l dea la inceputul lui ianuarie cand am solicitat eu.
Sper doar ca rezultatele sa iasa bine! |
|
|