|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 9/17/2014 Mesaje: 395
| Anelise, si eu asta sper...Desi nu sunt deloc optimista. Mi-am schimbat si eu tickerul sa corespunda cu masuratorile ecografice. |

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 5/8/2014 Mesaje: 230
| Buna burtici!
Ce bine ca nu ati simtit cutremurul eu eram panicata, ma gandeam ce toc de usa este mai rezistent
Deea petrecere frumoasa, si eu am stat la cafea cu nasa azi de dimineata..eu am baut apa
Va pupacesc pe toate...sa aveti o seara minunata!
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Crys, seara minunata si tie! Criss, tin pumnii!
Eu am dat cu matura si gata, nu mai am aer si ma mai doare si burta... Uneori parca abia astept sa nasc sa ma pot misca si eu ca oamenii si sa ma ocup de tot ce trebuie facut. |

| Multumesc Anelise. |

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/31/2014 Mesaje: 119
| Buna fetelor!
Roxanine..ma bucur ca tu si bebe sunteti bine! Si ce bebe zambarett ..va pup.
Criss.. Fii tare! Bebe e bine mai mult ca sigur !!!inteleg cum te simti...asa am patit si eu si nu am putut dormi o luna pana a venit rezultatele de la adn fetal. Recomand analiza asta care e non invaziva in cazul in care te gandesti la amniocenteza.Daca ceri si a doua parere si este buna,ce faci? Dupa ce parere te iei...? E greu ,insa daca dispui de cv banuti recomand analiza asta care am facut-o eu.. Daca nu..poti astepta pana ce medicul vede la morfoologie ca totul este ok.
.
Ralu...si eu ma minunam cand vedeam burtici in toata regula pe la 13 saptamani si eu aveam 16 si nu se vedea.. ei bine...dupa 20 saptamani numai e asa...creste cu fiecare saptamana...
eu am iesit din spital..dr a zis ca nu se mai risca si m-a trecut pe clexane ... pana nasc si 6 saptamani dupa nastere. Fac in fiecare zi cate o injectie in burtica..e oribil,nu-mi place. De ieri mi le fac singura,nu doare tare cand le fac,doare abia dupa....cam 10 minute stau panicata in pat pana trece. Cu trombofilia nu te joci,am citit multe lucruri urate pe internet,sper ca eu si bb sa fim bine.Is curioasa cum nasc...dar asta voi discuta curand cu dr..va pup si va imbratisez!!! |

| Russiantonika, prima ecografie a iesit bine, chiar foarte bine as zice si medicul meu era foarte linistit. Sunt pacienta lui de 15 ani, am mai avut o sarcina cu destule probleme, spitalizari si i-am vazut si atunci reactiile. Dupa ecografie l-am intrebat daca e cazul sa fac amniocenteza si mi-a zis ca dupa parerea lui nu mai e cazul de investigatii suplimentare, dar sa asteptam rezultatul de la dublu test. Ba mai mult, mi0a zis sa merg la control peste 6 saptamani. Ma gandesc ca daca ecografic nu era ok, ma chema peste 2-3 saptamani, nicidecum peste 6. M-am programat si la un alt medic sa vad ce-mi spune si el legat de ecografie. Daca si el imi spune ca ecografic totul e in regula, sper sa ma linistesc. Analiza de ADN fetal se face la noi la Bioclinica si costa 2650 lei. Amniocenteza costa tot cam atat si prefer amniocenteza care imi poate garanta 100% daca bebelusul e sanatos sau are vreo problema. |

Inregistrat: 3/13/2014 Mesaje: 485
| Buna seara burticute!!
Ma iertati dar cred ca intelegeti ca deja nu mai am timp de nimic . Plus ca am epiziotomie si e facuta cu fire normale, care nu se absorb, asa ca inca imi este greu sa stau in fund perioade indelungate. Si cat pot sa stau, stau pt a alapta pitica!
La 12:05 miercuri dimineata mi s-a rupt apa. Sotul venise de la meci, isi facuse dus si eu am fugit dupa el la baie sa fac un pisulica. Exact cand eram deasupra toaletei am simtit 2 pocnituri, ca atunci cand te indrepti de sale si a inceput sa curga lichidul amniotic. Curat, fara miros, doar cu bucatele de vernix prin el. M-am socat putin, nu-mi venea sa cred ca gata se intampla. L-am sunat pe doctor insa nu mi-a raspuns. Eram in dubiu daca sa plec la maternitate sau nu pt ca nu aveam contractii. Mi-am facut dus si toaleta ( m-a ajutat sotul), am bagat un supozitor de glicerina sa golesc intestinele, am verificat inca o data gentuta si am hotarat sa plec totusi la maternitate. Pana am plecat de acasa am avut o contractie doar. Pe la 1:15 - 1:20 am ajuns la maternitate. Pe drum am mai avut vreo 2 contractii. Intre timp m-a sunat si doctorul care fusese intr-o cezariana si era la maternitate. Cand am ajuns, m-a urcat pe masa, dilatatie aproape inexistenta, nici macar 2 cm, contractii rare, cum am mai spus vreo 3 intr-o ora. Mi-a rupt si restul de membrana ( a durut ca naiba), mi-a facut o eco sa vada pe pitica si m-a internat. Pe sot si pe mama i-a trimis acasa si ne-a spus tuturor ca la cum se prezinta situatia abia dimineata spre 7-8 voi avea cam 5 cm dilatatie. In sala de travaliu am incercat sa ma fac comoda, sa ma asez pe pat, sa dorm un picut, dar contractiile se indesau si nu puteam sta in pat nici oparita. Am fost la baie sa fac pisu de vreo 2 ori si m-au prins si pe acolo. Cert este ca am mai avut vreo ora contractii rare ( cam la 15 min) apoi au sarit direct la 7 min. Intre timp m-am plimbat prin camera si am citit Paraclisul Maicii Domnului ( cat am putut), moasa mi-a facut un no-spa. Durerile erau din ce in ce mai mari cu tot cu no-spa. Era in jur de 3 jumatate cand m-a taiat odata burtica si a trebuit sa merg sa fac numarul 2. M-au ingenuncheat 3 contractii la 2 min chiar in toaleta. Dupa ce mi-am golit intestinele am avut contractii la fiecare 2 min, extrem de puternice si dureroase incat nu puteam sa respir. Mi-a mai facut un no-spa, dar degeaba. M-a controlat pe masa si deja aveam dilatatie 5 cm asa ca l-au chemat pe doctor de acasa. Nu mai stiu cum a trecut timpul si cum am rezistat durerilor cert este ca imi aduc aminte ca a venit si medicul meu, m-a controlat si deja aveam vreo 6 cm dilatatie iar eu urlam dupa anestezist. Imi aduc aminte ca m-am uitat la un moment dat la ceas si era 4:15. Contractiile erau asa de puternice ca tremuram violent la fiecare. Cu chiu cu vai am rezistat si a venit anestezistul, mi-a facut peridurala ( timp in care am avut 3 contractii). Dupa ce mi-a instalat perfuzia cu oxiton, mi-a ridicat patul, eram deja zen...ma simteam bine, simteam contractiile dar erau suportabile. Atat ca am avut frisoane si mi-au facut si niste calciu. Ma controleaza medicul la vreo 10-15 min dupa anestezie si surpriza...dilatatie maxima. Problema era ca nu am avut colul sters de la bun inceput si doctorul a pozitionat copilul pe canal cumva. Stiu ca simteam ca si cum ar fi un zgarci de elastic si incearca sa-l aseze... Am incercat de cateva ori pe contractie sa scoatem pe bebelina, dar nu mergea, nu se angaja pe canal. Avansa putin si apoi se tragea inapoi. M-au mai lasat vreo 20 de min sa stau in fund, pozitie lotus si sa "ma scem" de fiecare data cand simteam contractie. Stiu ca pe la 6 si ceva au venit cu totii ( moasele, doctorul) m-au lungit pe masa si am incpeut treaba cu impinsul pe contractie. Cert este ca au fost vreo 3 sau 4 contractii pe care am impins lung de nu am mai avut aer si la 6:30 fix s-a nascut Sara. Expulzia a fost extrem de grea. Doctorul mi-a zis ca am bazinul usor"modificat" ( nu stiu ce vrea sa insemne asta) si ca daca nu aveam peridurala sau pitica era mai grasuna nu reuseam sa nasc. Cand a iesit Sara nu a plans imediat asa ca luat 8 la 1 min, a plans putin apoi si a luat 9 urmatoarea notare. Era toata numai ochi pe toata lumea si cand mi-au pus-o in brate nu-mi venea sa cred ca e a mea. Nu-mi venea sa o pup de mica si fragila ce parea. Si atat de frumoasa!
Dupa nastere m-a cusut (In timp ce ma cosea doctorul stiu ca l-am sunat pe sot - era in drum spre maternitate - si i-am spus ca am nascut. S-a suparat asa de tare ca nu a fost acolo si in acelasi timp s-a emotionat.), mi-a verificat colul si m-au lasat inca 5 ore in sala de travaliu. 3 cu perfuzie si masaj la burtica si alte 2 degeaba ( nu stiu de ce!!!). Intr-un final au venit infirmierele, am facut un pisu si m-au dus la salon. Abia la 11:30 am ajuns la salon si pe prichindica mi-au adus-o in urmatoarea ora. Era deja mancata, dar am zis ca e bine si asa....cat am stat in maternitate am incercat sa alaptez numai ca nu am sfarcurile formate si am suferit si niste crapaturi nasoale, asa ca am mai folosit niste supliment. Vineri cand am ajuns acasa aveam sfarcurile praf ca nu puteam nici cu pompa sa ma mulg asa ca i-am mai dat lapte praf. Dupa cateva ore cand m-am mai refacut am pompat si i-am dat laptic de la mami . Acum incercam sa papam numai de la tzatzica, e greu ca nu am sfarcuri si i-a placut la bibe, dar nu renunt, mai ales ca am lapte cat pt inca 3! Suge ea de la o tzitzi si trebuie sa o mai mulg dupa si mai scot 20-30 ml.
Nu pot sa zic ca am avut o experienta buna la Filantropia, pe sot l-au lasat sa ne vada doar la programul de vizite, la 15, paturile foarte incomode pt mame abia cusute, inalte, asistente cam absente cu toata atentia oferita, infirmiere si mai absente. Nici o perosna care sa vina si sa iti explice, sa-ti arate cum sa alaptezi, cum sa pui copilul la san....data viitoare sigur nasc la privat. Ma mai gandesc inca daca tot natural sau cu cezariana!
Ma scuzati de roman, dar nu stiu cand mai prind timp sa va mai scriu. Oricum m-am gandit intr-una la voi si la faptul ca nu am reusit sa va tin la curent.
lala_aurelia attached the following image(s):

|

| Lala, ce bebica dragalasa ai! Sa va traiasca! Multa sanatate si recuperare rapida. |

Inregistrat: 1/22/2014 Mesaje: 485
| Russian ma bucur sa aud ca ai iesit din spital Vei fi bine si tu si bebelusul, injectiile sunt un pret mic pt a avea un copil sanatos Lalafelicitari pentru mica buburuza este o scumpete Recuperare rapida si sanatate multa Eu am dormit 13 ore Dupa vizita de ieri am obosit...clar nu reped experienta curând... Nu stiu de ce am obosit asa dar ma simteam de parva m.ar fi lovit trenul
Pup si un început de saptamâna perfect |

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Hello, burtici! Va urez o saptamana buna, buna!
Astazi a nins in zona noastra ca-n povesti! 
Deea, oboseala e normala in sarcina! Eu nu mai zic cat de repede obosesc...
Lala, felicitari, mamico pentru curaj! Din ce povestesti, nasterea nu a fost tocmai usoara, asa ca inca o data felicitari din suflet!!! Sara e scumpa foc si ce perisor areee!!! Of, of, of, tare dragalasi mai sunt!
Criss, atat de scumpe sunt investigatiile?!? Wow...
Russian, multa rabdare, putere si optimism iti doresc sa ajungeti cu bine la termen! Tare rau imi pare ca va confruntati cu astfel de probleme... dar important e sa fiti bine si voi si bebe!
Va pup de la mic la mare si astept vesti cat mai bune de la voi! |

| Anelise, din pacate da si degeaba avem asigurare medicala ca evident nu beneficiem de vreo reducere. Am sunat azi la Cluj sa intreb de amniocenteza. Azi trebuie neaparat sa revin cu un telefon pentru programare. Mi-au spus ca numai pana in dec. mai fac anul acesta, apoi pauza pana la anu'. Deci daca ma decid ii sun si ma programeaza pe de. Amniocenteza cu toate analizele complete costa 1420 lei. Azi dupa ce ies de la eco, in functie de rezultat ma programez sau nu. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2012 Mesaje: 2102
| Lala...multumim pt poveste!! Brava..mamica!! Se pare totusi ca travaliul a fost acceptabil ca durata. Ma bucur ca ati scapat cu bine, ca ai laptic, sper sa se refaca bine zona perineului si cat mai repede! Cat despre cea mica...simpatica foc si cu o pleata...de-i faci codite, zau!! Criss...asteptam vesti bune. Doamne ajuta, tinem pumnii stransi! Anelise...mai lasa matura..las` ca nu te cauta nimeni sa vada daca-i ca la spital!
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/23/2013 Mesaje: 1005
| Buna burtici Am fost ocupata in weekend si de aceea nu am mai postat nimic Anelise numai cu matura esti mai dao in mama ei si eu am inceput sa obosesc cand fac unele lucruri si apropo de.........zapada frumosssssss....eu nu am mai vazut zapada de 4 ani de zile,aici la noi nu ninge Nu mai am ce sa va mai povestesc decat ca,astept cu nerabdare 17 decembrie sa ma duc la eco mi se pare un an pana atunci dar asta este Va doresc o zi frumoasa |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 11/22/2014 Mesaje: 2
| Buna ziua tuturor!Eu sunt noua pe aici dar am aceeasi problema ca si voi:trombofilie.Doua sarcini pierdute si a 3-a dusa pana la capat.Rezultatul=o minunata bebelina care are aproape 11 luni.Pt cele care fac Clexane de 0,4 stiu cat de greu mi-a fost sa fac rost de ele si stiu ca se depaseste plafonul si ca trebuia sa imi si cumpar drept urmare mi-au ramas cateva fiole pe care le vand la pret mult mai mic decat in farmacie.Daca cineva are nevoie poate sa imi lase mesaj.Nu stiu daca am scris unde trebuia.Daca nu imi cer scuze.Va incurajez pe toate sa aveti rabdare si credinta ca totul va fi bine. |
|

Inregistrat: 11/13/2009 Mesaje: 485
| Felicitari, Aurelia! Aveti o fetita superba!!!! Refacere rapida, mami, si mult laptic pentru printesa! |
|
|
|