|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/11/2013 Mesaje: 2599
| Buna dimineata! Ce vesti frumoase!
Felicitari, Irinuca! Multa sanatate bebelinei si laptic mult la mamica!
Lala iti tin pumnii s amai stea la caldurica pana la 37 sapt. Daca nu...asta este sa vina sanatoasa pe lume, cand doreste inimioara ei Deea, multe lunite inainte scumpa! Anelise actualizezi tu cand vei putea data viitoare. Nu e graba deloc. Rox...se pare ca puiul tau mai sta la caldurica, ce bine  Criss felicitari pentru 11 saptamani ale puiutului tau! M-am suparat putin pe mine ca am mancat viente cu maioneza. Maioneza facuta cu oua de tara si binenteles ca unul din galbenusuri a fost crud. Sper sa nu mai fac tampenii.
O zi frumoasa! |

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/13/2014 Mesaje: 485
| Neata gagici!
Felicitari Irinuca!! Sa fiti sanatoase amandoua, sa creasca mare si frumoasa ca mama ei, sa fie mancacioasa si cuminte iar tie refacere rapida si muuult laptic!
Trebuia sa merg la doctor azi dimineata dar nu am avut masina la dispozitie asa ca am lasat-o pe maine dimineata. Sper sa nu se intample ceva major pana maine! Toata noaptea m-au chinuit niste dureri de spate. Nu mi-am gasit deloc o pozitie in care sa ma pot odihni si sunt zombi...am niste cearcane de-mi ajung la genunchi. Mon, Deea, sper sa mai stea la caldurica linistita pt ca-mi doresc sa nu aiba probleme, sa nu stea la incubator, sa nu faca vreo forma severa de icter....Mai bine ma mai chinui eu o saptamana, doua cu dureri de spate si de ligamente decat sa nu-i fie bine ei. Plus ca mai ia si ceva carnita pe copanele. Teoretic ar tb sa aiba 2900 gr acum, dar ecograful are o eroare de plus / minus 3-400 gr si pana acum nu prea am intalnit cazuri de plus. Asa ca tare nu mi-ar placea sa iasa asa de firava.
Oricum, eu ma duc cumintica sa beau o cafeluta cu lapte si o sa incerc sa stau cat mai linistita posibil de acum.
Va pupacesc pe toate, sa aveti o saptamana frumoasa!!
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 5/8/2014 Mesaje: 230
| Neata fetele!
Eu in continuare am probleme cu respiratul, noaptea nu ma pot odihni pentru ca ma trezesc sufocata si parca ma tine ceva in capul pieptului....stiu ca de la sarcina se intampla asta asa ca pentru bebelin am sa suport
emanicole ai o mandrete de flacau! ptiu ptiu ptiu dragalasul de el
deearox ce ma bucur ca puteti avea o camera a bebeului, eu sunt nevoita sa iau un patut pliabil pe care sa il pot strange cand am musafiri pentru ca locuiesc intr-un apartament foarte micut. Stiu ca iti doresti sa faci curat "ca la carte" insa trebuie sa ai grija de tine ca sa fie si bebe bine.
lala nu-ti face griji pentru greutate, o prietena de-a mea a nascut la 35 de saptamani iar inainte sa nasca doctorul i-a spus ca fetita are 2400g iar cand a nascut-o avea peste 2800g. Deci nu este neaparat sa fie mai putin Tot ce conteaza este ca toata lumea sa fie sanatoasa!
Felicitari pentru bebelina grasuta Irinuca sa fiti sanatoase si sa ajungeti cu bine acasa |

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Hello, burtici!
Abia asteptam sa ajung acasa sa va pun o intrebare... Azi m-am lovit foarte tare intr-un colt de mobila la munca. Nu am apreciat bine distanta, am trecut in graba si m-am izbit cu burta direct in acel colt. Evident ca m-a durut si am ramas cu o dunga mare rosie pe burta... Acum intrebarea e daca pateste ceva bebe...?!? Am stat numai cu stres pana sa ajung acasa si am tot fost tentata sa-l sun pe medic sa-l intreb, dar ma gandeam sa nu deranjez omul aiurea... Please, help!
Irinuca, felicitari din inima pentru printesa si curajul tau! Gata! De-acum va puteti bucura toti de mezina familiei! Crys, si eu simt ca ma mai sufoc uneori, dar ce-i drept, destul de rar... Mon, daca tot a nascut Irinuca, imediat actualizam! Rox, multumim pentru vesti! Deea, grija mare la efort! Eu am facut-o pe zmeul la un moment dat si m-am trezit cu o pata de sange care m-a speriat foarte tare! Nu a fost nimic in neregula, dar... ai grija! Ema, ce falcute dulci are!!! Lala, cum doresti! Am mai spus si o mai spun o data - galeria nu este pentru a grabi bebelusii! Nimeni nu-si doreste asta. E pentru a fi alaturi de voi! Ynnea, si eu mai simt ba intepaturi, ba un usor disconfort... Mai nou ma mananca pielea pe burta de vreo 2 zile. Parca Rox avea problema asta la un moment dat...
Va pup pe toate si sanatate multa!
|

Inregistrat: 10/14/2013 Mesaje: 1520
| Lala, si eu zic acelasi lucru ca si Crys. Sigur are peste 3000 de grame, mai ales ca ti-am vazut burtica si e maricica. Uite si la Irinuca, nici nu avea 37w implinite si fetita are 3250. Si faza cu icterul, chiar nu are treaba cu cate saptamani ai. Cam majoritatea bebeilor fac icterul ala fiziologic, unii dintre ei o fac mai agresiv si sunt nevoiti sa stea la incubator sau lampa aia poate si o saptamana dar nu cred ca aiba legatura cu varsta gestationala. Legat de greutate, si eu am avut aceeasi temere ca tine. Daca e mic, ma descurc mai greu. Am un caz de fata, nasica mea, 2 bebei,primul 2800 si al doilea 3500. Cand amtinut al doilea in mana, am zis ca sigur are 3500? Ca mi se parea mai mic ca primul bebe, si mai firav. Si a spus ca si ea are aceeasi impresie, doar cantarul spune altceva. Chestie de oase, de nu stiu, inaltime. Eu zic ca dupa 2800 e bine, 300 grame in plus si mai bine. Dar dupa pragul asta nu mai sunt asa de firavi bebei.. Plus ca o sa faci o grasunuca!
Anelise, 100% nu e nici o problema. El e acolo intr-un lichid si automat cand impingi burta cu un colt, cu mana cu orice, si el se deplaseaza odata cu lichidul. Ca intr-un balon protector. Foarte gros, care nu are cum sa se sparga! El e super protejat acolo. Miscarile bruste de trunchi, sarituri si chestii care fortezi abdomenul nu prea sunt ok.. O da, intepaturi am avut, undeva parca in uter predominand partea dreapta si radia durerea. Imi trecea f repede si daca schimbam pozitia. E de la ligamente. Puup |

| Rox, multumesc! Ma gandeam eu, dar stii cum e, cand o mai auzi si de la altcineva parca te simti muuult mai bine!!!
Edit: Elenusha chiar e singura burtica de care nu mai stim nimic, nimic de ceva vreme... |

|
Gravidutzele noastre dragi!
1. Roxanine

2. Lala_Aurelia

3. Alinaa86

4. Crys

5. Voicu Oana

6. Elenusha

7. Ingerash

8. Anelise

9. Russiantonik

10. Ynnea

11. RalukM

12. Mon1

13. Criss2014

14. Deearox

15. Alina Diana

16. Catinca44
">http://
Sarcina usoara tuturor burticilor!!!  Ultima actualizare: 03.11.2014 |

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 9/17/2014 Mesaje: 395
| Mon1, multumesc. Sa stii ca si eu am mancat vinete cu maioneza si maioneza o fac intotdeauna cu galbenus crud. N-am patit nimic. Asa ca nu te stresa din cauza asta. Crys, si eu vreau tot un patut care se poate strange, tot din lipsa de spatiu. Avem doar un apartament cu doua camere si nici asa nu ne prea ajunge spatiul. Dar ne descurcam noi cumva. Sanatosi sa fim. |

Inregistrat: 10/11/2013 Mesaje: 2599
| Anelise totul va fi ok, e protejat bine bebe mic. Saracuta de tine si eu m-as fi speriat. Multumesc pt. actualizare Rox esti cap de lista |

| Valeu... De aproape o saptamana sunt cap de lista Mon! Deja m-am obisnuit cu senzatia! Dar uite ca Iri mi-a luat-o inainte! Lala nu stiu cum faci, dar nu te las sa mi-o iei si tu inainte!
Criss2014, daca ai mancat maioneza, sau chestii nepasteurizate sau crude si nu ai imunitate la toxoplasmoza nu e tare bine. Chiar daca sa presupunem ca ai manca cevacare e contaminat nu ai nici un simptom. Nu doare, nu se simte, doar fatul e afectat. Ai facut torch-ul la prima sarcina? Sau stii la ce nu esti imuna? Toxoplasma e cel mai greu de luat imunitate (se poate lua de la pisici, animale). Daca nu mai ti minte, nu tare mai manca chestii crude, negatite si nepasteurizate. Pupici
Anelise, nici elenusa nici Alinaa cu gemenasii nu a postat de ceva vreme! Unde sunteti fetelor???? |

| Fetelor, de cateva zile am scaune foarte inchise la culoare, negre. Si nu iau supliment de fier. Aveti idee ce poate fi? |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/22/2010 Mesaje: 923
| Multumesc mult de urari sunteti niste scumpe!!! Si parca imi pare rau ca am iesit din club dar... Gata cu aceasta etapa din viata mea Rox nu stiu ce sa zic la intrebarea ta, dar cred ca tine de alimentatie.... Zic si eu... Ai emotii cu nasterea? De aia nu povestesc pana la capat experienta mea, sa nu fiu vreun extra factor de stres. Doar ca am ramas cu aceeasi impresie ca si dupa prima nastere: nu degeaba s-a inventat cezariana Lala nu te mai ingrijora cu greutatea lui bebtiza, pana la urma sunt estimari si doar atat. Iti doresc oricum sa nu ai probleme cu icter/incubator etc. Anelise, eu la radu primisem o minge de tenis in burta, tare, si a fost ok!
|
|

Inregistrat: 1/14/2014 Mesaje: 1737
| Lala, Daria a iesit la 41 sapt fix si tot a durat icterul 1 sapt,bine dar era si din cauza incompatibilitaii de rh intre mine si sot Rox,nici nu mai tin minte cate saptamani am fost cap de lista si cate fete mi-au luat-o inainte ,ti-am spus ca tu pe la 40 de sapt nasti  Irinuca imi pare rau ca ai avut din nou o nastere grea,doamne ce norocoasa am fost daca puteti cititi Paraclisul Maicii Domnului in timpul travaliului,se zice ca usureaza durerile nasterii.eu l-am citit si m-a ajutat Anelise ,daca nu ai sangerat sau pierdut lichid nu cred ca ai motiv sa te ingrijorezi.saracutii de voi,prima data ai cazut pe scari,acum te-ai lovit...o sa iasa un bebe super activ Daria urmarind forumul dana_h attached the following image(s):

|
|

| Irinuca. Deocamdata nu am emotii, sper sa nu apara, ca pe mine ma ia cu atacuri de panica. Sunt ok, si stiu ca o sa treaca repede si bine! Desigur durerile o sa fie... Dar uitam in 2 zile! Da mor de curiozitate sa ne spui cum a fost, pana la 7 cm dilatatie ai spus ca a fost ok, suportabil, dupa a inceput calvarul?
Dana, imi aduc aminte ca fetele ti-au luat-o inainte . Sa ajung data de 16 si e bine! Ce scumpa e daria, ce a crescut, s-a rotunjit, e frumoasa foc! |
|
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/26/2013 Mesaje: 151
| Lala nu iti face griji pt greutate ca ecograful poate da erori uneori,in cazul meu a dat eroare de 1 kg.Marti am facut eco si mi-a estimat fetita la 3720 grame si sambata am nascut-o de 4615 grame.Bine la noi a fost si genetic credem noi,pt ca sotul a avut la nastere 5100 grame Acum nu trebuie sa fie la fel de mare diferenta la tine dar zic sa stai relax ca va fi destul de grasunica Sarcina usoara in continuare si cat despre nastere iti zic sa ai incredere in Dumnezeu si sa te gandesti numa la bebe si la binele lui in momentele alea,asta iti da putere.Ti-o spun eu ca am facut ditai grasuna. |
|
|