Gravidutzele noastre dragi - 25
Subiectul anterior · Subiectul urmator
emanicole
Scris: Wednesday, June 25, 2014 9:38 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 12/22/2013
lala_aurelia wrote:

Nu m-am facut inteleasa...la "negru" sunt doar sambetele - nedeclarate pe undeva. Restul este legal, cu contract inregistrat la ITM, cu medicina muncii, cu salariu si contributii platite la zi.
Sambetele ( 2 sau 3 pe luna dupa cum pica) sunt ore suplimentare care nu se platesc in vreun fel. Este un fel de "intelegere" sau daca preferati "conditie impusa". Toata lumea lucreaza o sambata da una nu.

ok integ asta...dar daca nu ai intelegere din partea colegei si a sefilor, totusi esti insacinata ai facut treaba asta cu lucratul sambata pana acum si a fost ok dar acum esti insarcinata si cum totul este legal la voi in firma cu o simpla hartiuta de la medic ai dreptul la doar 30 de ore lucrate pe saptamana resp[ectiv 6/ zi de luni - vineri atat ...fara weekenduri.( si eu mergeam sambetele la munca, de placere de fapt, as merge si acum dar ma cearta sefii daca stau peste program daca vin in plus, chiar sa vin mai tarziu si sa plec mai devreme ar vrea- sunt tare norocoasa pe partea asta )
Ia-ti de la medic recomandare pentru micsorarea programului si nu-ti mai bate capul..eu asa as face...a ok, ca mergi sambata la 2 saptamani as accepta si asta ..totusi sa nu munceasca colega toate sambetele dar inteleg ca oricum ar fi programul tot este acoperit de una din voi de la 9 la 20 ..asa ca nu vad un impediment in a pleca mai devreme iloveyou . Sa ne spui cum ai procedatcomputerlove
lala_aurelia
Scris: Wednesday, June 25, 2014 10:00 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/13/2014
ema asa ma gandeam si eu... iloveyou

Pana acum a fost intelegere intre noi, colegele, dar de cand am adus hartiuta ca sunt insarcinata parca colega a inghitit un kg de cuie.
Si nu mi se pare corect ca dupa ce ea a profitat de un weekend liber eu sa fiu nevoita sa lucrez ca i s-a pus pata sa isi ia concediu pentru ca " nu e vina ei" ca sunt eu insarcinata!
emanicole
Scris: Wednesday, June 25, 2014 10:25 AM
Nivel

lala_aurelia wrote:
ema asa ma gandeam si eu... iloveyou

Pana acum a fost intelegere intre noi, colegele, dar de cand am adus hartiuta ca sunt insarcinata parca colega a inghitit un kg de cuie.
Si nu mi se pare corect ca dupa ce ea a profitat de un weekend liber eu sa fiu nevoita sa lucrez ca i s-a pus pata sa isi ia concediu pentru ca " nu e vina ei" ca sunt eu insarcinata!

eiii...asa sunt unele persoane..cu mai multe fete, nimic nou Lol
Daca totusi nu reusesti sa scapi saptamana asta si doar sa-i faci ....2 sambete sa nu te prind pe la munca deloc sic , daca nu este intelegere trisam putin apoi...te dai ranita si nu mergi pur si simplu. Nu are cine ce sa-ti faca, afara nu pot sa te dea ...sa zica mersi colega ca nu-ti bagi vreun concediu de risc si ramane singura, ca pana gaseste inlocuitor trece mult si bine Lol Lol
Cum nu e vina ei ca esti insarcinata, nu-i nici a ta ca vrea ea liber hohot hohot
simona83
Scris: Wednesday, June 25, 2014 10:44 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 7/23/2013
Aurelia, ce colega rea ai... stii insa cum e cu karma, intr-o zi o sa fie si ea gravida.
Cel mai important acum e bebicul din burtica ta, fara nicio suparare si remuscare fata de colegi, sefi, programul de lucru. Gravidele au drepturi:

- drept la program redus - profita de el, pentru ca durerile de sale, hemoroizii de la atata stat pe scaun, eventuale contractii o sa vina inevitabil dc te mai muncesti asa mult.

- 16h/luna libere pentru a putea sa iti faci analizele si ecografiile. Iti anunti angajatorul din timp cand ai de mers la doctor si tb sa iti dea liber, fara a ti se scadea din salariu

Cu sambetele eu zic sa vb cu medicul care se ocupa de medicina muncii la voi si sa ii soliciti recomandare de program redus cu recomandarea ca nu ar tb sa lucrezi ore suplimentare, asa ai reusi sa vb cu angajatorul sa renunte la sambete si nu l-ai baga la belele pentru aceste ore off the record. Oricum, incet angajatorul tb sa inteleaga ca va tb sa iti gaseasca inlocuitor pe perioada cat stai acasa iar din sapt 30 poti intra linistita in prenatal. Eu am mai pacalit-o cu un medical si restul de concediu de odihna.
mihaela-doinita
Scris: Wednesday, June 25, 2014 10:56 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/30/2012
dragelor va multumesc din suflet pentru urari!
sarcina usoara sa aveti si multa sanatate voua si puiutilor vostri.DistanceKiss iloveyou
dana_h
Scris: Wednesday, June 25, 2014 11:50 AM
Nivel

Inregistrat: 1/14/2014
hello burtici Cheek Kiss
Mihaela felicitari pt printesa sa va traiasca si sa va bucurati de ea
Ania felicitari si tie si recuperare rapida si un bebe sanatos
26 de saptamani,la multi anisori puiutul mami!!!!flowers flowers flowers flowers flowers flowers ,m-am cantarit ieri si se pare ca in aproape 2 saptamani am mai luat un kg,deci ajungem pana acum la 5 kg.eu zic ca e bine cool
va pupacim
emanicole
Scris: Wednesday, June 25, 2014 11:57 AM
Nivel

Dana la multi ani puiului iloveyou ...si sarbatoritilor zilei,,,,stiu ca e si ada .
Si noi ieri am facut 23 de saptamani ...am spus ca sarbatorim cu o bere fara alcool cand inchei 27 de saptamani si intru in trimestrul 3...pana atunci doar apa Haha Haha Haha
Eu am luat 6.3 kg pana acum...ma indrept cu viteza spre 7 hohot hohot ...cum sa nu ma ingrasi cand ieri am mancat pe la 3-4 ....3 castroane de ciorba de perisoareLol ...acasa pe la 8 am papat ditamai castronul de cartofi prajiti + o pulpa la gratar ( asta am papat jumatate din ea) + un castron cu salata...apoi cirese vreun kg, putini biscuitei, pe la 11 vreo 2 nectarine, iar dimineata m-am trezit flamanda Haha Haha Haha Haha Haha
simona83
Scris: Wednesday, June 25, 2014 12:13 PM
Nivel

woaaaa Ema... unde intra atat? Ca esti o trestie cu burta...
Noi avem 7kg pana acum. Mi se face f foame dar mai mult de cateva imbucaturi nu reusesc.
emanicole
Scris: Wednesday, June 25, 2014 12:18 PM
Nivel

simona83 wrote:
woaaaa Ema... unde intra atat? Ca esti o trestie cu burta...
Noi avem 7kg pana acum. Mi se face f foame dar mai mult de cateva imbucaturi nu reusesc.

Nu stiu Simona unde intra, dar intra Haha Haha ...am depus pe la solduri, pe la fund, pe la picioare...de sub sani pana la coapse zici ca-s un cilindruLol Lol ....ma dau de-a dura jos din pat hohot hohot hohot
simona83
Scris: Wednesday, June 25, 2014 12:20 PM
Nivel

Ce buze frumoase are Stefanut... o sa franga inimiLove
Dana, la multi ani si pt Vladut; inca putin, mami! Sa ne mai pui poze cu burticul.
dana_h
Scris: Wednesday, June 25, 2014 1:04 PM
Nivel

multumim fetele si baietei Cheek Kiss
astaseara ajung in oras si o sa pun pozici.eu mananc foarte multa branza cu rosii,cred ca aproape un kg pe zi Hilar
Irinuca
Scris: Wednesday, June 25, 2014 1:15 PM
Nivel

Inregistrat: 1/22/2010
Pupici gagici pupici pupici pupici
Am fost vineri la eco si AM SI EU O GAGICA yes yes yes la vreo jumatate de ora dupa ce am aflat, incepusera sa ma doara obrajii ca nu imi mai puteam opri ranjetul Big Laugh Deci sunt foarte fericita zilele astea :)
Nu stiu cum sunteti voi, dar eu cand aud de mancare parca mi se aprinde un beculet... si sta aprins toata ziua... incontinuu as manca... drept urmare, mai mereu sunt plina de bubitze, pete etc... dar fericita.
Anelise FELICITARI!!!!!!!!!!!! poate ne vedem prin august cand vine si Oana! si daca mai ai jurnal,invita+ma si pe mine.
Dana_h, branza cu rosii? si asta va intra in meniul meu de mai tarziu.

Fetelor, voi ce hume puneti bebeilor? Poate aveti idei mai multe si fur si eu una doua :)

dana_h
Scris: Wednesday, June 25, 2014 1:26 PM
Nivel

felicitari pt printesica Irinuca.baietelul meu va fi Vlad-Ioan,dar daca as avea fetita ori Ioana-Anastasia,ori Rebecca-Maria
Irinuca
Scris: Wednesday, June 25, 2014 1:29 PM
Nivel

Inregistrat: 1/22/2010
La Ioana am cazut si noi de acord... mai vroiam Ema, insa sotul meu are talentul de a transforma Ema in Iema (pt ca nu ii place lui numele asta)si imi da peste cap rezonanta :))))
Anastasia e foarte frumos, dar foarte lung. As cauta ceva monosilabic daca se poate :)))
Voi v-ati gandit/hotarat cum veti naste? Am ramas cu o mini trauma de la precedentul si nu stiu ce sa fac acum..
Mon1
Scris: Wednesday, June 25, 2014 1:53 PM
Nivel

Inregistrat: 10/11/2013
Isi ia concediu pentru ca " nu e vina ei" ca esti tu insarcinata! - numai auzind vorbele astea eram la usa medicului pentru a-mi mici perioada la 6 ore - weekend liber mereu
Iti spun simplu si fara ocolisuri: Daca Doamne fereste pierzi sarcina, cine iti mai da puiul inapoi??? Colega ta???? Sefii tai????????
Raspuns corect si stiu ca-l stii si tu: NIMENI.

Luptati fetelor pentru drepturile voastre si pentru copii vostrii.
Mi-as dori sa pot lupta si eu pentru un bebe, iar in asentimentul meu sunt toate aspiricile. Noua ne e greu sa obtinem o sarcina deocamdata, dar si cand o vom avea, sa fiti sigure ca nimic nu ne va sta in cale sa o pastram si sa ne bucuram de toate drepturile de gravida.

Te imbratisez si te rog pune-te pe primul plan pe tine si pe bebe, restul nu prea conteaza. (ma refer strict la personal loc de munca).
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.