Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/9/2014 Mesaje: 587
| Deci inca nu ai un diagnostic precis. Nu ne pronuntam deocamdata. Da, eudunt de 4 saptamani pe injectii cu anticoagulant. Nu iti umple capul deocamdata cu ce presupune sa ai V Leiden ca nu ajungi bine. Sfatul meu este sa iti faci analiza de diagnosticare si sa incrpi de azi sa iei un aspenter pe zi! De ce ti.ai facut analizele, totusi? |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 1/25/2014 Mesaje: 87
| Anticoagulant luping screening rez 30.6 UM secunde Anticoagulant luping confirmare rez 27.3 UM secunde Raport normalizat anticoagulant lupic rez 1 UM ratio interval referinta <1.16 slab poz 1.16-1.5 ratio moderat poz 1.5 -2 ratio imtens poz > 2 ratio
Antitrombina 89 referinta 80-128 proteina c 72 70-140 proteina s libera 39 54.7-123.7 (intervalul se aplica la femei in afara sarcinii)
Homocisteina 5.6 referinta 5-12 APCR - 36.1 UM secunde APCR + 63.8 secunde test ratio 1.77 referinta 2.32- 3.32
Am proteina s scazuta dar sa zicem ca e de la sarcina.. Iar la comentarii la APCR scrie ca in afata intervalului de normalitate se ridica suspiciune de rezistenta la proteina c activata prin anomalie a factorului v,probabil anomalie leiden.se indica trst genetic pt fv leiden
Pai de la ecografia de confirmare a sarcinii doctorita mi-a dat sa iau un aspenter pe zi si ustrogestan fara sa am un trecut cu probleme fiind la peima sarcina dar fiindca tot ma duceam la doctorta ca nu raman insarcinata probabil ea a banuit ca ar fi ceva chestiute de nu se prinde,habar nu am....si asa mi-a dat tratament si acum la analizele de trim 1 mi-a dat si profilul de trombofilie pe care eram in dubii daca sa il fac sau nu |
|
| Nu ai facut profilul de trombofilie, ci niste analize premergatoare. Cand o sa faci profilul o sa fii brusc mai usoara ;)). In functie de ce varianta alegi, adica cam cate analize/ mutatii/gene investighezi, costa incepand cu 700 pana pe la 2 000. Eu nu ma pot pronunta prea bine cu privire la analizele tale, nu am facut decat proteina S si C si antitrombina. Toate au iesi perfect, cu toate astea am 2 mutatii din cele 6 pe care le-am investigat. :( |
|
| offff nu mai inteleg nimic....pe biletul de trimitere scria profil trombofilic screening si am dat 480 ron...la regina maria....eu m-am dus cu biletul de trimitere si asta mi-a facut....deci oare ce am de facut sau ce inseamna???? tu ce mutatii ai?adica nu intel cum zici ca ti-au iesit bune alea si totusi ai mutatii? tie de ce ti-a dat sa faci analiza? inteleg ca ai facuto pe aia complexa si scumpa |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/14/2014 Mesaje: 1737
| Raluca cred ca cel mai bine ar fi sa mergi la un hematolog si el iti va spune mai bine.ceva grav nu cred sa ai,astfel nu ajungeai cu sarcina pana aici.stai linistita |
|

Inregistrat: 7/23/2013 Mesaje: 726
| Si eu am facut analizele uzuale de trombofilie, nu cele genetice, si mi-a iesit V Leiden in limita normalitatii, dar limita superioara. Medicul mi-a dat tratament cu Clexane si Aspenter pt ca am fi pierdut timp sa analizam toate mutatiile posibile. Eu am avut si istoric negativ x 2 asa ca imi iau cumintica tratamentul in continuare. Sincer, eu nu cred ca a fost doar o coincidenta fericita ca am ajuns pana la aproape 22 de sapt. |
|
| Este grozav ca ai luat aspenter. Cel mai probabil el te ajuta. In multe tari se merge pe baby aspirine pt Leiden daca nu sunt rateuri sau istoric de trombi. Uite ce am facut eu: - anticorpi anticardiolipinici - anticoagulant Lupic (uitasem) - antitrombina III - proteina S - proteina C - mutatia V leiden (pozitiv heterozigot) - ambele mutatii MTHFR (pozitiv homozigot pe una din mutatii)
Am dat undeva intre 800 si 850 la Synevo. Testeaza pt V leiden, e 200 de lei. Nu poti merge pe Aspenter toata sarcina si daca esti pozitiva pe Leiden iti va da injectii aproape sigur. Din ce deduc din ceea ce imi spui, medicul tau este deschis, ma refer aici la faptul ca ti-a recomandat aspenter.
Edit: daca ma opream numai la proteine si nu treceam la mutatii nu as fi aflat ce am, caci am avut valori perfecte la ele si totusi cu Leiden nu e de glumit, este printre cele mai severe afectiuni ale trombofiliei.
Simona, eu am renuntat la aspenter de cand fac clexane, mai iau cate jumatate de pilula asa ca sa nu zic ca nu iau, dar de vreo saptamana am uitat si asta sa fac. Hematologul a spus ca nu sfatuieste sa le iau impreuna, eu am citit ca mai iau fete, deci nu e asa de grav chiar. Ce doza de Clexane faci? |
|
| Multumesc fetelor! :* La 20.30 merg la dr si vad ce zice si sigur o sa ma intep maine pentru dublu test si o sa fac si asta. |
|

Inregistrat: 3/2/2012 Mesaje: 2102
| raluca_elena wrote:Multumesc fetelor! :* La 20.30 merg la dr si vad ce zice si sigur o sa ma intep maine pentru dublu test si o sa fac si asta. Draga mea.. si eu am facut Profilul pt trombofilie...la tine sunt doar cateva gene analizate. Smiley ti-a scris cam tot ce cuprinde Profilul...care costa aproape 900 lei. Ideea ca pe cele pe care le-ai facut, nu e cazul sa le repeti. Mai mult ca sigur vei urma la fel ca si Simona, Smiley tratament cu anticoagulante si cat mai repede posibil. Nu vreau sa te sperii, dar nu e de joaca...rapid la analize si apoi la un hematolog bun!!! E ff bine ca ai luat Aspenter, dar poate nu e suficient. Doamne ajuta si sarcina usurica. Nu te panica, ci cauta repede un raspuns la problema ta! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11813
| Mie tare drag sa va citesc!! Doamne cat sunteti de agitate si panicoase linistiti-va in primul rand ,luati-va tratamentul asa cum trebuie fiti pozitive si ganditi-va la mica minune din burtica voastra .Incercati sa profitati de fiecare clipa a sarcinei sunt clipe unice care credeti-ma nu se mai intorc niciodata .Pupici!! |
|

Inregistrat: 11/11/2013 Mesaje: 778
| Ema, e atat de dulce gaza...si eu pun pariu ca e fetita! I-am aratat si sotului pozica cu fatuca si s-a emotionat...de-abia astept sa mergem si noi maine!! |
|

Inregistrat: 12/22/2013 Mesaje: 1837
| Andreea.A wrote:Ema, e atat de dulce gaza...si eu pun pariu ca e fetita! I-am aratat si sotului pozica cu fatuca si s-a emotionat...de-abia astept sa mergem si noi maine!!
Andreea multumesc Abia astept sa ne zici maine ce face gogosica ta |
|
| Raluca, ce a zis medicul? |
|

Inregistrat: 7/23/2013 Mesaje: 726
| Bafta maine Andreea!!! Abia asteptam si pozele vu gogosica taaa |
|

Inregistrat: 12/10/2013 Mesaje: 899
| bafta pe maineeee sa vi cu vesti bunee .... Ema pe tine si fetita taaaaaaaaaaaaaaaaa Simoniciiiiiiiiiiiii pt vic ccel mic si pentru burtiiii  fetele va pup
Sa va zic despre mine .. am stari de ameteala cateodata si parca mi-a crescut apetitul .. ...si joss ...mi s-a inflamat (floricica :"> ) si mi-am cumparat astazi pasta Fissan ..ft buna si m-am spalat pe exterior cu bicarbonat .. ..da nu stiu de ce s-a imflamat .. :( sper sa nu afecteze bebe .. ca dureri nu am in burtica sau ceva de genul ..e doar la exterior ..secretia e nromala ...fara miros .. alba din nou .. .. sper sa se remedieze pana ajung in mai acasa la control ..:( ...
L-am simtit pe bebe azi mai toata ziua |
|
|