|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/23/2006 Mesaje: 680
| shirel wrote:
Ania,ce ma bucur ptr tine ,ai fost disparut un timp .Felicitarii sa-ti traiasca fetitza ,asteptam poze.Pupici!
Am disparut ca sa obisuiesc cu bb si cu Samuel , singura cu ei acasa. acum lucrurile s-au mai linistit
oanamaria, ma asteptam sa vina in oct , aveam totul deja pregatit . contractii aveam de la 25 de sapt. si incidentul cu samuel m-a facut sa ma gandesc ca poate veni mai devreme. mi-ar mai place un al treilea bb dar imi e teama ca o sa se nasca si mai devreme ca si Arya. dar de moment profit de pitici , ma bucur de nopti liniste , si pe parcurs voi vedea ce o sa se mai intample
pupici la burtici |

Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Burtici va doresc sarcini usoare si bebei sanatosi! Va pup si va urmaresc cu drag! |
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 6/20/2012 Mesaje: 188
| ce mai fac burticile, sau aspirantele, sau mamicile, si toti care mai sunt p'aci? :D eu sunt bineeee, chiar am fost putin pe la facultate zilele astea. si acum, m'am enervat ca proasta, degeaba chiar :))))) pe un forum unde se vorbea de vointa femeilor care ajung sa arate f bine dupa sarcina (dupa cum se stie, sunt putin obsedata de fizic, alimentatie sanatoasa si exercitii fizice), incepe o discutie despre corp, kg, alimentatie... buuun. si evident, multe femei ziceau ca: ce conteaza cum arati dupa, daca ai nascut. :| eu am zis acolo ca, daca ai grija la alimentatie, sa mananci sanatos, faci si putina miscare, etc, nu te ingrasi prea mult, si reusesti sa revii la o silueta ok... ele apoi m'au acuzat ca tin cura de slabire, si nu am grija de bebe, desi bebe meu e mai grasutz decat cat e in grafic pt varsta asta... le'am explicat ca mananc predominant legume si fructe, pt ca, cu astea ma simt f bine, plus lactate, cereale, carne putina dar nu multa ca nu o suport, paste, si oricum, mancare gatita.... ce au inteles ele... ca mananc numai legume si fructe, pt ca nu vreau sa ma ingras, si ca dupa nu o sa am lapte, ca la productia de lapte conteaza numai alimentatia (nu si stresul, nivelul hormonal, etc, cum am zis eu), si din nou, ca ma tin infometata, ca sunt anorexica de firca kg in plus (desi eu mananc la 2 ore, nici nu apuca s ami se faca foame, ca eu deja mananc iar).. apoi, ca, pt un corp ok dupa sarcina, trebuie sa ai timp si bani.... eu le explic ca exercitii poti face si acasa, un jogging in parc, sa ai grija la alimentatie, nu prajeli si dulciuri la greu, si oricum trebuie sa ai putin timp si pt tine... nu.. ca nu e asa, trebuie sa ai bani (gen, pt operatii estetice, ca vedetele). ele ca nu si nu.. in sarcina mananci ce vrei, cat vrei, cand vrei, ca nah, cat pt 2, ca sa creasca fatul mare, ce daca iei in greutate 20-30-40 kg... si ce mai conteaza dupa sa le dai jos? desi, le'am explicat ca sanatos e sa iei pana in 15, si s anu mananci cat pt 2, ci, sa ia grija sa mananci sanatos si cu ce substante nutritive e nevoie.. dupa parerea lor, o femeie care e slabutza dupa nastere, nu a mancat cat a trebuit, s'a infometat, nu a hranit fatul cat trebuie, etc :| ca normal, e ca o femeie dupa ce a nascut, sa ramana forever cu burta, si multe kg in plus. da, deci, dupa ce le'am zis multe informatii medicale, cum e normal sa mananci, sa te ingrasi, sa exersezi, sa slabesti, etc in sarcina si dupa... raspunsul lor: ca degeaba stiu teorie, daca la practica sunt tufa de venetia, ca nu le intereseaza pe ele ce zice medicina, ca ele au mai multi copii ca mine si stiu mai bine, ca imi umbla hormonii ca la maraton, ca ma dau atotcunoscatoare, ca dau comentarii lipsite de realitate, ca sunt paralela la chestii de sarcina, ca nu le intereseaza ce informatie medicala stiu eu. deci... asta am primit ca raspuns, dupa ce am expus, ca titlu informativ, doar niste chestii medicale, si din teorie, si din practica de la alte gravide, plus ce sarcini/nasteri/nou-nascuti/ etc am intalnit in practica la spital.... si dupa ce am dat exemplul meu de cum ma mentin in forma in timpul sarcinii.. pt ele, faptul ca am luat doar 6 kg in 6 luni, inseamna ca ma infometez, ca las bebe sa moara de foame, samd... acum, pe bune.. sunt eu tampita? :|:|:| |

Inregistrat: 4/19/2012 Mesaje: 684
| Ce m-am distrat! Mi-au dat lacrimile de atata ras!! Stai sa iti spun de mine: am 1,77 inaltime, am ramas gravida cand aveam aproape 60 de kg, in timpul sarcinii m-am ingrasat 12 kg, dupa ce am iesit din sala de nastere aveam deja 66 de kg... acum...la 9 luni dupa ce am nascut am 57 de kg si pot sa spun cu mana pe inima ca nu m-am abtinut de la nimic. Aaaa... si am lapte si acuma. Sfatul meu: uita de gura lumii!! Fa vum crezi tu ca e mai bine pentru tine si pentru bebe. Sarcina usoara in continuare! |
|

Inregistrat: 2/9/2011 Mesaje: 523
| HAHAHA va citesc dar acum chiar vreau sa postez eu aveam 47de kg inainte de sarcina, in sarcina am ajuns la 56 iar acum la 1 an si o luna de cand am nascut am 47 kg iar si plus ca inca alaptez asadar kg in plus nu inseamna un fat sanatos si o alimentatie corespunzatoare.. aiureli sigur gagicile erau grase si complexate Sarcini usoare in continuare si atentie la kg hihi !! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu la sarcina gemelara am inceput cu 70 (am scazut vreo 7 datorita varsaturilor sigreturilor) si am ajuns la nastere sa am 83 kg. Dupa nastere aveam 69 si acum la 2 ani si 2 luni dupa nastere am 73 de kg. Niciodata nu mi-am pus problema de kg in plus luate in timpul sarcinii. Fetelor, va urez din suflet sarcini usoare si nasteri la fel de usoare cu bebici sanatosi si voinici. |
|

Inregistrat: 10/23/2006 Mesaje: 680
| andra_p wrote:ce mai fac burticile, sau aspirantele, sau mamicile, si toti care mai sunt p'aci? :D eu sunt bineeee, chiar am fost putin pe la facultate zilele astea. si acum, m'am enervat ca proasta, degeaba chiar :))))) pe un forum unde se vorbea de vointa femeilor care ajung sa arate f bine dupa sarcina (dupa cum se stie, sunt putin obsedata de fizic, alimentatie sanatoasa si exercitii fizice), incepe o discutie despre corp, kg, alimentatie... buuun. si evident, multe femei ziceau ca: ce conteaza cum arati dupa, daca ai nascut. :| eu am zis acolo ca, daca ai grija la alimentatie, sa mananci sanatos, faci si putina miscare, etc, nu te ingrasi prea mult, si reusesti sa revii la o silueta ok... ele apoi m'au acuzat ca tin cura de slabire, si nu am grija de bebe, desi bebe meu e mai grasutz decat cat e in grafic pt varsta asta... le'am explicat ca mananc predominant legume si fructe, pt ca, cu astea ma simt f bine, plus lactate, cereale, carne putina dar nu multa ca nu o suport, paste, si oricum, mancare gatita.... ce au inteles ele... ca mananc numai legume si fructe, pt ca nu vreau sa ma ingras, si ca dupa nu o sa am lapte, ca la productia de lapte conteaza numai alimentatia (nu si stresul, nivelul hormonal, etc, cum am zis eu), si din nou, ca ma tin infometata, ca sunt anorexica de firca kg in plus (desi eu mananc la 2 ore, nici nu apuca s ami se faca foame, ca eu deja mananc iar).. apoi, ca, pt un corp ok dupa sarcina, trebuie sa ai timp si bani.... eu le explic ca exercitii poti face si acasa, un jogging in parc, sa ai grija la alimentatie, nu prajeli si dulciuri la greu, si oricum trebuie sa ai putin timp si pt tine... nu.. ca nu e asa, trebuie sa ai bani (gen, pt operatii estetice, ca vedetele). ele ca nu si nu.. in sarcina mananci ce vrei, cat vrei, cand vrei, ca nah, cat pt 2, ca sa creasca fatul mare, ce daca iei in greutate 20-30-40 kg... si ce mai conteaza dupa sa le dai jos? desi, le'am explicat ca sanatos e sa iei pana in 15, si s anu mananci cat pt 2, ci, sa ia grija sa mananci sanatos si cu ce substante nutritive e nevoie.. dupa parerea lor, o femeie care e slabutza dupa nastere, nu a mancat cat a trebuit, s'a infometat, nu a hranit fatul cat trebuie, etc :| ca normal, e ca o femeie dupa ce a nascut, sa ramana forever cu burta, si multe kg in plus. da, deci, dupa ce le'am zis multe informatii medicale, cum e normal sa mananci, sa te ingrasi, sa exersezi, sa slabesti, etc in sarcina si dupa... raspunsul lor: ca degeaba stiu teorie, daca la practica sunt tufa de venetia, ca nu le intereseaza pe ele ce zice medicina, ca ele au mai multi copii ca mine si stiu mai bine, ca imi umbla hormonii ca la maraton, ca ma dau atotcunoscatoare, ca dau comentarii lipsite de realitate, ca sunt paralela la chestii de sarcina, ca nu le intereseaza ce informatie medicala stiu eu. deci... asta am primit ca raspuns, dupa ce am expus, ca titlu informativ, doar niste chestii medicale, si din teorie, si din practica de la alte gravide, plus ce sarcini/nasteri/nou-nascuti/ etc am intalnit in practica la spital.... si dupa ce am dat exemplul meu de cum ma mentin in forma in timpul sarcinii.. pt ele, faptul ca am luat doar 6 kg in 6 luni, inseamna ca ma infometez, ca las bebe sa moara de foame, samd... acum, pe bune.. sunt eu tampita? :|:|:|
tu lasa-le pe ele. daca din sirenute vor sa ajunga balenute treaba lol asa cum ai spus si tu 15 kg e maximul acceptat pt o sarcina. tot ce depaseste nu e sanatos. tu papi echilibrat , si laptele nu tine de cantitatea de mancare din tmpul sarcinii. e important ce papi dupa sarcina , multe lichide si sa se puna bb la piept ori de cate ori cere . aici se sfatuieste sa nu se dea suzeta decat dupa 20 de zile pt bb care papa la san , dar cum Arya nu vrea suzeta , prefera naturalul asa ca o pun la san mereu iar exercitiile sunt recomandate atat pe timpul sarcinii cat si dupa( pt intarirea muschilor pelvici , pt sani etc) si sunt exercitii care se pot face impreuna cu bb acum , alte femei merg dupa teoria veche papa mult , caci papi pt 2 si dupa ce nasti , bea bere ca sa ai lapte mult tu sti ce ai de facut , est bine informata |
|
| acum cand va citesc pe voi, ma amuz si eu de ce ziceti :)))) deci, nu imi vine sa cred. comentariile acelea erau pe facebook, la poza unui grup.. in fine... eu am dat like si comentez la multe poze cu femei care concureaza la fitness, asadar.. lucrate bine.... si unele din acele femei care ma criticau la poza cu mamicile care arata bine dupa sarcina, intra si ele sa comenteze la pozele la care comentez eu, si ma ataca pe mine plus pe femeile din poza, zicand ca sunt prea slabe! adica, pt ele, o femeie numai cu fibra musculara, e slaba/anorexica! nu-mi vine sa cred!!!!
am gasit o poza cu mine de la 7 saptamani, la o sapt dupa ce aflasem ca sunt gravi, si uitasem de ea! aveam o burtica de la cat de balonata eraaaam =)) andra_p attached the following image(s):

|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2012 Mesaje: 2102
| Andra//cu subiectul tau ai intrat pe un teren minat! La cate discutii legate de sarcina am auzit printre prietene si cunostiinte, la toate am auzit acelasi lucru: Doctorul mi-a spus sa mananc normal, NU cat pt 2!!!!mai mult de 13-15 kg nu este recomandat sa iei si sarcina! o sa mai iei si tu inca vreo 5-6 kg pt ca de abia de acum se mareste considerabil burtica ! Asta cu greutatea e problema mea principala cu care ma lupt de cand ma stiu.Din totdeauna am avut forme "rubensiene" ma lamentam dar nu faceam mare lucru pana acum vreo 2 ani. De atunci si pana acum am slabit 15 kg si ma chuniesc sa mai dau jos macar inca 10 kg ca sa nu zic ca trebuie 15-17 kg.cand am fost la ginecolog primul lucru m-a intrebat a fost greutatea si mi-a spus ca ar fi bine sa mai slabesc inainte de a ramane insarcinata. Varianta cu gras si frumos n-o mai accept demuuult!Din proprie experinta va spun ca parintii sau bunicii fac cea mai mare greseala in copilarie inlocuind dragostea cu mancare sau dulciuri sau folosind expresia terorista ( care creeaza mai tarziu un gest reflex):" Mananca tot din farfurie!".Asta am facut eu si am ajuns un adult cu 40 kg in plus...oBEZITATE MORBIDA! ASA SE CHEAMA !!Aici nu poate sa ma contrazica nimeni pt ca EU sunt cel mai bun exmplu negativ ( daca pot spune asa) Toata copilaria mea si adolescenta am suferita pt ca am fost "cu forme" ca sa nu spun pe de-a dreptul GRASA! Aceeasi discutie putin in contradictoriu am avut-o cu o colega ..insarcinata in 4 luni ( cu al 2 lea copil)..si arata de parca ar avea 7 luni! Doctorita a avertizat-o ca nu are voie mai mult de 7 kg..toata sarcina!!! e adevarat e ca inalta..1,75 bine facuta..dar are deja 90 si ceva de kg! la cum o stiu va avea pe putin 105-107 kg ..poate si mai mult la 9 luni!!! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2012 Mesaje: 2102
| Tot eu...! Andra chiar m-ai incitat! Pai voi stiti ce ma lupt eu cu kg??? trei zile pe sapt merg la bazin si inot..nu ma balacesc ( 60-80 bazine de-mi iese limba de-un cot) si 2 zile la Zumba... in fiecare zi activitate fizica de-mi tremura picioarele pt ca trebuie sa mai slabesc... inainte de a ramane insarcinata! Trag de mine ca de un caine mort, ca nu-mi vine cateodata sa merg...dar daca eu nu ma ambitonez si nu ma sustin moral..si nu gandesc pozitiv, atunci CINE???? Pai eu nu stiu ce insemna sa NU MA DOARA SPATELE! Iar cand ma gandesc ca pe langa tatzele mari ( 105-110 cupa D) pe care le car de la 14-15 ani, voi mai avea si o burta destul de grea si voluminoasa...cum voi face fata??? Imi voi pune proptele sau CUM?????????????????? |
|
| Nanny, imi place ambitia ta! mai bine mai tarziu decat niciodata! 15 kg intr-un an e chiar bine, si inotul plus zumba sunt bune.. plus ca nu e vorba numai de aspectul fizic, ci e si organismul mai sanatos... si eu am avut o perioada pe la 18 ani cand ajunsesem la 60 kg la 1.53... si eram imensa.. tocmai renuntasem la dansuri, dupa 13 ani.. si m'am umflat brusc.. dar pana la 20 de ani ajunsesem la 44 kg.. bine.. dupa, eram prea slaba, asa ca incercam sa ma mentin in jur la 50... de cand am intrat la facultate, am o mica obsesie cu fitness'ul, pt ca eu si masa musculara dezvoltata rau.. oricat de slaba as fi, eu tot am picioarele groase de ex, pt ca am muschi... cat despre bagatul mancarii la copil.. nu sunt de acord cu parintii care zic ca, daca copilul e gras, e sanatos.. trebuie echilibrat. si ciocolata aia se da si ea cu limite, nu atat cat vrea.... cu greutatea mare stiu ce probl sunt.. sora mea la 1.68 are 108 kg.. si a avut 120.. si nu o intereseaza deloc sa slabeasca.. darse plange ca a facut diabet, si o doare spatele, si oboseste... si are deja 31 de ani, la varsta asta se slabeste mai greu, insa daca nici ambitie nu e.. da, in ultimele 3 luni stiu ca voi mai lua inca in jur de 6 kg, nu imi fac probl.. atata vreme cat nu fac vergeturi :)) pana acum nu mi'au aparut, dar folosesc unt de cacao nerafinat ziua, si seara alta crema trimisa de soacra'mea din grecia, f buna dealtfel (si la ce pret a avut... ) .. si oricum.. daca pe restul corpului nu am pus kg in plus, ba chiar am slabit.. sunt sigura ca imi voi reveni repede la forma de dinainte :) |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Andra, sincer, mi se pare ca dai cam prea mare importanta aspectului fizic. Din fericire, dupa nastere ti se schimba prioritatile. Sigur, asta nu inseamna ca nu te va mai interesa greutatea, desigur... doar ca nu va mai conta chiar atat de mult. |
|
| eu dintotdeauna am fost foarte interesata de aspectul meu fizic.. dar asta nu inseamna ca mi'am neglijat sanatatea. ce sa fac, fiecare cu piticii lui. si dupa ce nasc, nu vad de ce nu as avea grija in continuare de corpul meu... pana si la 40 de ani voi fi obsedata de aspectul acesta, nu am ce sa fac. asa am crescut de mica, nu mai pot schimba. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Dar dupa 40? Nu spun ca nu-s buni piticii tai, dar nu vad rostul de a te enerva din cauza unor persoane necunoscute si a unor discutii sterile.
|
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| |
|
|