Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2012 Mesaje: 2102
| Andra..sper ca a fost o lectie pt tine ca viitor medic, desi sincer nu mi-as fi dorit nicicum sa treci prin asa ceva!! A fost groznic pt tine..pe de alta parte nu inteleg de ce asemenea comportament al medicilor?? le-ai dat "ceva"? ca doar stii cum se procedeaza!!!de ce nu ai fost la "clinica" unde lucreaza Cristurean?? e adevarat ca nu sunt pregatiti pt urologie...dar banuiesc ca i-ai cerut si lui opinia!nu?? La ce medic vrei sa te muti? Nu e rau sa mai ceri o parere!Daca simti ca ceva nu e in ordine..ceva dureri..doar NoSpa! Cristynam..ma bucur ca te-ai relaxat in concendiu ..chiar iti trebuia mai ales ca mai ai si putinel..si gata cu linistea! |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 6/20/2012 Mesaje: 188
| no-spa eu oricum iau, pana la 6 pe zi, caci mi'a recomandat urologul pt vezica/rinichi, si ginecologii au zis ok. de dat da, le'am dat de la ginecolog pana la urolog.... :| pe ora eu am si pana la 10 astfel de contractii, si chiar in fiecare ora, pana si noaptea ma mai trezesc cu burta tare.. si le am desi iau no'spa zilnic. Nanny: eu in orice caz nu ma voi purta asa, pt mine relatia medic-pacient trebuie sa fie una apropiata, doar din pasiune am dat la medicina... cat despre clinica lui cristurean, cazul meu era de urgenta spitalului, de la clinica el ma trimitea oricum la spital, caci nu avea ce sa'mi faca. pana si cu sarcina daca ai probl, te trimite tot la spital. btw, in spital, el a fost medicul meu :| nu a trecut nici macar odata la vizita, treceau ceilalti medici care erau de garda. de asta am si renuntat la programarea care o aveam la el la clinica. am vazut asa cam ce medici veneau la vizita, am vb cu fetele din salon care la ce medic era, si sincer, singurii care m'au impresionat au fost domnul doctor beghim, si domnul doctor bafani. sunt intre 2 varste, destul de in varsta cat sa aiba practica, si destul de tineri pt a nu fi inca scarbiti de meserie... si pacientele lor daca aveam probl cu sarcina, veneau la spital si la 3 noaptea duminica... la consultatie n spital am fost la bafani, sa ii cer niste pareri, sa vb cu el, sa vad ce si cum... am vbrut sa ii dau bani pt "efort", dar a inceput sa rada, cica ce inseamna asta, s aimi pastrez banii. a stat, m'a ascultat, mi'a raspuns la intrebari, atat cat am putut sa il intreb, rapid.. dar a fost f apropiat, mi s'a parut super, si cred ca la el ma voi duce :) Cristynam: bine ca te'ai distrat in concediu, asa cum ar merita toate mamicile :P |
|
| Fetelor..sa va povestesc ceva despre prostia omeneasca! M-am gandit muult daca sa povestesc sau nu te teama sa nu le sperii pe unele gravidute! Aviz amatoarelor...poate ca va reprezenta o lectie pt cineva!! In week-end am fost la o nunta..ceva care trebuia( logic) sa reprezinte un eveniment frumos si unic! Mireasa gravida in aproape 3 luni ( 10-11 sapt) O cunosteam putin, dar destul incat sa imi spuna ( inainte de nunta) ca e insarcinata si ca are "menstruatie" peste sarcina!! Eu ..de rusine n-am cerut amanunte, desi eram destul de contrariata! In fine vine si ziua nuntii, au furat-o si au adus-o inapoi..la juma` de ora dupa..o vad ca se schimba la fata si ca urgent paraseste localul respectiv! N-am banuit nimic..stiam ca nu se simte foarte bine, am crezut ca ceva greturi," deochi"..Dar nu.. ea sangera atat de puternic incat nu mai putea sta. "Norocul" ei ca era o ambulanta sosita pt un alt pacient in localitetea respectiva ( la 40 Km de oras)!! Ce se intamplase??? Usor de ghicit "acea menstruatie peste" nu era decat o sangerare care in capul ei de proasta trebuia sa aprinda un beculet ca ceva nu e in regula! A fost un prim semn de iminenta de avort care a evoluat timp de o sapt...si logic din cauza stresului, al zgaltaielilor..a culminat in ziua nuntii cu o pierdere masiva si avort spontan!! Cat poti sa fii de proasta sa stai asa????...desi a fost la doctor si i-a spus ca treaba nu e buna?????( asta fara sa-i faca Echo) Sarcina se oprise in evolutie ( banuiesc) cu o sapt in urma sau poate si mai mult...si si-a zis ca nu se interneaza ca re nunta!!???? In fine oricum nu mai era nimic de salvat, decat poate viata ei!!! Nici macar duminica dimineata dupa nunta nu s-a dus la doctor, ci abia luni! A internat-o de urgenta cu infectie..urmarea n-o mai stiu, dar sper ca Dzeu sa aibe grija de ea si sa nu aiba si alte complicatii! Sa mai spun ca nu e la prima sarcina si ca are deja un baietel de vreo 7-8 ani??? |
|
| ANDRA Ma bucur ca ai gasit un medic cu care sa colaborezi. Stiam ca la cele 2 clinici private nu au si alte sectii ( in caz ca intervine vreo complicatie fie ea de natura cardiologica, urologica sau altele)Ma bucur ca faci aceasta facultate din pasiune si sper sa iti pastrezi aceasta atitudine in toata viitoarea ta cariera! Doamne ajuta sa te faci bine, bebelusul sa fie bine sa nu sufere vreun stres din cauza crizelor tale! Cu Beghim a nascut cumnata mea...a fost ok! E el putin cam gagicar cu fetele mai tinere..dar nu e treaba mea! |
|
Inregistrat: 11/8/2009 Mesaje: 1017
| Andra si la mine e ceva in neregula,teoretic nu avea cum.. dar practic a iesit..eu am avut Andresa bolnava si cred ca din cauza stresului mia intirziat vreo 6 -7 zile ..ultimul cm am avut pe 1 mai ..iar la eco a iesit o diferenta de 5 zile mai mic ...ceea ce cred ca e normal..de simtit il simt putin ...inca nu e puternic ,vom vedea ce mai e cam in 2 sap cind voi merge din nou la dr ! |
|
| Nanny... fata aia e chiar... nu stiu cum sa'i zic. daca pana si medicul i'a zis ca nu e ok, si ei cu sangerare i'a mai ars de nunta.. eu pana nasc nu planific niciun eveniment, numai daca ma stresez putin ma doare burta, apai de nunta sa'mi arda.. pff... cat despre atitudinea mea fatza de medicina, trebuie sa mai fie si medici corecti, nu? mie una nu mi se par normale "micile atentii" oferite medicilor pt a'si face datoria, k altfel nici nu se uita la tine. la beghim am observat si eu ca e cam gagicar asa, de atsa il prefer pe bafani, e om casatorit, la locul lui, nu face glume deplasate, lucreaza impreuna cu sotia lui... si a fost singurul care mi'a inspirat incredere.. Gagaritz... vad ca teoria si practica nu prea se impaca ele asa, micutzii astia au vrut neaparat sa apara... :)) si eu atunci in mai incepusem examenele, si de la stres menstruatia vine mai tarziu de obicei, pe la 35 de zile chiar.. deci banuiesc k am ovulat mai tarziu... la mine la echo la 12 sapt fix a iesit de 12s4z, a zis ca, creste bine bine :)) acum iese cu o sapt mai mare. pana la urma, cred ca mi'am dat seama care sunt miscari de la bebe, care contractii. miscarile le simt in puncte, dar contractiile pe tot uterul... |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Bine v-am gasit fetelor !! Am venit si eu in randul vostru ,Nanny sa stii ca te astept si pe tine ,imi esti asa de draga incat imi este greu sa ma despart de tine si sper cat de curand sa mi te alaturi aici la gravidutze. Eu inca nu am ajuns la iubitul meu doctor si chiar ca imi era dor de el ,oricum nu pot sa il compar cu medicii pe la care ati trecut voi(povestea ta Andra m-a terminat )este un doctor foarte de treaba toate sarcinile le-am trecut cu el. Pentru cine nu ma cunoaste pe aici sunt l-a a 4 sarcina sper sa fie la fel de minunata ca si celelalte ,sunt dupa socoteala mea in saptamana a sasea deci am cred ca o luna .in afara de oboseala generala care mi-a amintit cum este sa fii insarcinata mai ales in primul trimestul si binenteles durerile de burta ca la ciclu ...nu am alte simptome (inca nu le am ).Ce sa va spun astept greturile ca pe nu stiu ce asta ca sa ma alint si eu putin .sotul deja nu ma lasa sa ridic nimic si a inceput automat sa se poarte cu mine ca ,cu o femeie gravida in luna a noua! Sarcina usoara fetelor si deabia astept sa ma vad cu burta fiindca am si uitat cum arat grasa.Am acuma 58 de kg. |
|
| shirel, felicitari pt copii si pt noua sarcina! sa fie usoara, la fel ca celelalte. ai noroc ca ai medic de incredere, si mai ai curaj sa faci si al 4-lea copil. eu una, cred ca raman la acesta doar, daca o duc cu bine pana la capat. si pe la 30 de ani, poaaaate ma mai gandesc la al doilea, dar inainte sa raman, cred ca ma duc la toti medicii posibili sa ma controlez si pt cea mai mica disfunctie :)) nu mai am puterea sa trec a doua oara prin asa ceva, fiind si tanara, si prima sarcina, si neasteptata, samd, mi se pare prea mult de suportat. m'am hotarat sa pastrez sarcina ca am zis, ce poate fi atat de greu, au fost o gramada de femi insarcinate si a fost o placere... dar imi ocup mintea cu altceva, ca sa pot sa continui. pana una alta, am aflat ca ce simt eu nu e numai bebe, ci am si contractii dureroase, incepute din sapt 18, de cand a debutat si colica. si ca sa fie si meniul complet, am 10-20-30 pe zi, care dureaza mai mult de 1 minut mi se parea si ciudat sa mi se intareasca, umfle, si sa doara asa de tare miscarile la bebe la doar 18-21 sapt... din cate am inteles, contractiile fac rau la col? probabil de asta mi'a dat repaus fizic si sexual, cum stau putin in picioare sa fac treaba, am contractie. |
|
| Andra,multumesc mult draga mea .tu ai nevoie de odihna si de multa odihna ,lasa toate treburile deoparte ,vei avea timp dupa ce nasti si de ele sau aduti un ajutor cateva ore in casa se merita.Admir puterea ta cu care continui si ambitia de a avea acest copil .Pot doar sa-ti spun din propia experientza "Nici macar nu ai ideea cat se merita "Copii sunt o minune pentru noi ,merit toate durerile si toata lupta pe care o depui pana il vei avea" deci sarcina usoara in continuare si multa odihna! |
|
Inregistrat: 9/4/2011 Mesaje: 1263
| shirel bine ai venit la gravidute, iti doresc o sarcina cat mai usoara, si profita de aceasta perioada ca e tare frumoasa |
|
| Ruth wrote:shirel bine ai venit la gravidute, iti doresc o sarcina cat mai usoara, si profita de aceasta perioada ca e tare frumoasa
Multumesc mult draga!Daaa ai mare dreptate aceasta perioada este superba voi incerca sa profit din plin mai ales ca s-ar putea sa fie si ultima dar stii niciodata nu pot spune asta ,nu-i asa? Si tie draga mea nastere usoara si fiindca de mult am vrut sa-ti spun ai si tu si baietelul tau nume super frumoase din vechiul testament(nume care sunt foarte cunoscute la noi in Israel ). |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/4/2012 Mesaje: 97
| Wow....Shirel ma bucur foarte tare pentru tine..Ce rapida ai fost:)))))Sarcina usoara draga mea..avem ajutor de nadejde pe aici :D:D:D:D:D:0 Va arat si burticuta mea la 30s..hai 31s mai bine:))) :D:D:D
|
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/21/2012 Mesaje: 324
| ....felicitari shirel...o sarcina cat mai usoara...si un bebe sanatos.... |
|
| Cristynam ,arati superb,esti asa de frumoasa si speciala !!Ce mai ma bucur sa fiu printre asa niste gravidutze frumoase ca voi si binenteles daca va voi putea fi si de ajutor cu cea mai mare placere.Intre timp pot numai sa va doresc fiecarui in parte nasteri usoare exact ca ale mele!
IoanaAlexandra multumesc din suflet,sper ca totul va fi bine!! |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/4/2012 Mesaje: 97
| Mercy frumos Shirel Esti un exemplu de urmat ..sI eu imi doresc 2-3 bebe dar numai Dumnezeu stie ce va fi pe viitor ... |
|
|