Gravidutele noastre dragi - 64
Subiectul anterior · Subiectul urmator
eva.maria
Scris: Thursday, June 23, 2022 6:00 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 12/5/2021
Madalina.d wrote:

Eva, e foarte bine dacă deja sta la san, ești pe drumul cel bun. Bravoooo! Dacă bebe uda scutece și are scaune înseamnă că se alimentează. E bine sa îl pui mai intai la san la fiecare masa și dacă nu se satura ii dai completare - in felul asta iti stimuleaza si tie lactatia. O sa vezi ca în câteva zile o sa începi sa iti dai seama mai ușor dacă s-a saturat de la san. La cât ești de ambițioasă sunt sigura ca o sa reușești. Dacă mai pompezi între mese sa nu iei ca etalon ce iese cu pompa. De cele mai multe ori pompa nu trage asa cum o face bebe și te induce în eroare. More milk la mine a funcționat bine, sper sa te ajute și pe tine. Dar sa ai grija când îl întrerupi, sa nu il oprești brusc, ci progresiv. Luam cred ca 4 pastile pe zi, sper ca îmi amintesc corect. Ai grija de tine, încearcă sa dormi și tu când doarme ziua sa mai recuperezi din orele pierdute. Chiar și 30 de minute contează sa te recuperezi din toate punctele de vedere. 🤗🤗

Da Mada. Exact asa fac. Mai întâi il pun la san apoi biberon. Dar la prânz a fost un mic căpcăun. Nu a vrut sub nicio forma deși ieșea lapte din san apăsam si ieșea ii simțea gustul si nimic. In mod normal imediat apuca când ii apăsam eu puțin. Nu știu ce a fost cu el ca biberonul l a vrut dar pe mine nu. Si da. Uda destul de multe scutece asa multe ca a dat si pe de lângă si a udat patul. Daaaaa. Am auzit ca bebe are capacitatea de a scoate pana la triplu cât scoatem noi la pompa. Daaaaa. Cu somnul stau prost e adevărat.
Madalina.d
Scris: Thursday, June 23, 2022 6:03 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/9/2021
ria wrote:
Fetelor, va multumesc pentru incurajarile voastre. Buddy1 Conteaza mult. Chiar azi am mai avut o discutie cu mama mea si i-am zis clar ca imi asum propriile alegeri, indiferent de ce implica asta, si ca daca vrea sa accepte situatia si sa imi fie alaturi cu o vorba buna, cu un sfat sau pur si simplu cu energie pozitiva, accept, altfel vreau sa pastrez distanta si sa nu ma caute (locuim in orase diferite, vorbim la telefon, ne vedem de 2-3 ori pe an doar). S-a enervat, nu a avut o reactie deloc placuta, mi-a inchis telefonul in nas, desi stia ca eu incerc sa am un copil. E dureros, dar sunt convinsa ca e doar o perioada si ii trece, ea merge pe principiul ca un copil se face la timpul lui (care timp e stabilit de ea..., ca nu cred ca exista ceva general valabil pt asta). Pana o sa revina ea la sentimente mai bune, eu o sa incerc sa ma bucur de minunea care s-a cuibarit in burtica si o sa aleg sa ma incarc cu energie pozitiva si cu ganduri optimiste (ceea ce e dificil, avand in vedere ca am deja o sarcina pierduta la activ si ceva ani de asteptari, tratamente). Referitor la teste, eu despre Panorama am citit lucruri bune, dar, cum ziceam, cand va veni timpul o sa aleg ceva potrivit impreuna cu dr meu.

Oare pt nas infundat si ceva tuse, ce pot lua in sarcina? Stiam de Oscillococcinum de la dr, dar cred ca daca devin simptomele mai persistente, incerc acum doar cu ceaiuri, lamaie, fructe in general.

Ria, eu sarcina asta am avut viroze cât pentru 3 ani 😂. Pentru nas infundat medicul mi-a zis ca pot sa folosesc spray afrin - am văzut ca scrie și pe prospect ca e permis în sarcina, pentru tuse stodal (am luat doar când era chiar deranjanta), pentru dureri de gat decasept sau homeogene, pentru dureri de cap paracetamol 3 pe zi imi spusese ca pot sa iau.

Ma bucur ca ești mai optimista, bebe are nevoie de o mămica linistita ❤️
eva.maria
Scris: Thursday, June 23, 2022 6:03 PM
Nivel

Oana.c wrote:

Of eva, e cea mai urata si grea perioada din viata mea.
Am discutat mult si am primit recomandare de suplimente ajutatoare pe langa ajutorul sustinut din partea parintilor si socrilor.
In plus, trebuie sa iti faci rutina ta si eu tot la asta lucrez. Eu am inceput sa beau cateva guri de cafea fara cofeina si vreau sa mai fumez cate 1 heets pe zi (cumva rutina mea dinainte de sarcina) ca sa simt ca am viata de dinainte si nu sunt chiar cu totul prinsa in lanturi.
Alicia tu mai fumezi? Alaptezi?

Doamne Oana. Nici nu știi cât de bine pot sa simt cum te simti. Asa ma simteam si eu. Intrasem intr o stare oribila pt ca schimbarea asta m a dat peste cap si eu am căutat sa fac ce făceam înainte astfel încât psihicul sa înțeleagă ca nu voi fi într-un fel de închisoare. Asta pe lângă stresul ca nu voi sti ce sa fac ca nu sunt o mama buna ca nu reușesc noaptea nici acum sa ma ridic din pat decât cu ajutor sau f greu…. Dar trec toate. Ne adaptam. 🤗
eva.maria
Scris: Thursday, June 23, 2022 6:15 PM
Nivel

Roser wrote:
Eva si noi am avut probleme cu alaptatul la inceput, eram pe punctul de a renunța. Nu prea aveam lapte la inceput, pe mine more milk plus m-a ajutat enorm si berea fără alcool. Si pus bebe la sân cat mai des. Eu cu pompa (dubla) scoteam maxim 20 de ml si eram tare frustrată din cauza asta, credeam ca nu am lapte. Sanii nu imi curgeau deloc, cand sugea copilul nu simțeam nimic prin sân asa cum descriu unele femei. Dar intr-o zi pe mașină a vomitat si m-am speriat cat lapte a putut să scoată afară, era tot de la mine ca nu ii mai dadeam lapte praf, si de atunci m-am liniștit, am văzut cu ochii mei ca am lapte. Dupa primele săptămâni de acomodare va fi floare la ureche ai sa vezi, eu l-am alăptat până la 1 an și două luni.

Mie chiar si acum îmi curg dar nu știu de ce nu a mai vrut ultima oară deloc sa sugă. Încerc acum din nou când se trezește si daca nu voi băga pompa ca încep sa i simt ca ard. Doamne ajuta sa l alăptez si eu cât mai mult. Ma gândesc ca e leneș si pt ca a fost îndopat in maternitate de lapte praf si sa tragă ușor din biberon. M am si mirat ca am reușit sa o conving la san după atâta timp de biberon.
Andreea_neacsu
Scris: Thursday, June 23, 2022 7:10 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/27/2021
tocmai ce am venit si eu de la control , am stabilit pe 8 iulie operatia ras saptamana viitoare merg la monitorizare , bebele e bine , a luat in greutate bine de cand am fost la urgente
Oana.c
Scris: Thursday, June 23, 2022 7:24 PM
Nivel

Inregistrat: 6/28/2021
eva.maria wrote:

Doamne Oana. Nici nu știi cât de bine pot sa simt cum te simti. Asa ma simteam si eu. Intrasem intr o stare oribila pt ca schimbarea asta m a dat peste cap si eu am căutat sa fac ce făceam înainte astfel încât psihicul sa înțeleagă ca nu voi fi într-un fel de închisoare. Asta pe lângă stresul ca nu voi sti ce sa fac ca nu sunt o mama buna ca nu reușesc noaptea nici acum sa ma ridic din pat decât cu ajutor sau f greu…. Dar trec toate. Ne adaptam. 🤗

Da eva, f greu, mie imi era/este si frica sa raman singura cu ea ca daca plangr iar eu nu stiu ce sa ii fac...sau frica ca se va trezi si va incepe sa planga...ma linisteam doar cand vedeam ca adoarme ,apoi urma panica ca se va trezi....inca trec prin astea... e o gandire bolnava evident...copilul e normal sa se trezeasca sau sa planga din moment ce are colici...insa pe mine efectiv ma oboseste si ma simt neputiincioasa sa rezolv situatia ..nu pit accepta ca unele situatii nu se pot rezolva. E f greu.
Madalina.d
Scris: Thursday, June 23, 2022 8:00 PM
Nivel

Andreea_neacsu wrote:
tocmai ce am venit si eu de la control , am stabilit pe 8 iulie operatia ras saptamana viitoare merg la monitorizare , bebele e bine , a luat in greutate bine de cand am fost la urgente

Super, ce bine! Colul cum îl ai? Mai e deschis? În săptămâna aia cu 8 iulie îmi doresc și eu sa nasc, sper sa ma audă cine trebuie 😂
Madalina.d
Scris: Thursday, June 23, 2022 8:11 PM
Nivel

eva.maria wrote:

Mie chiar si acum îmi curg dar nu știu de ce nu a mai vrut ultima oară deloc sa sugă. Încerc acum din nou când se trezește si daca nu voi băga pompa ca încep sa i simt ca ard. Doamne ajuta sa l alăptez si eu cât mai mult. Ma gândesc ca e leneș si pt ca a fost îndopat in maternitate de lapte praf si sa tragă ușor din biberon. M am si mirat ca am reușit sa o conving la san după atâta timp de biberon.

Eu din cauza rănilor, și a faptului ca nu reușeam nicicum sa o atașez la san, am avut lapte si tarziu, doar cu protecțiile de silicon am reușit sa o alăptez. Pur și simplu ea știa doar tetina aia și nu puteam sa o pun la san ca făcea scandal maxim și ma chinuiam groaznic. Nu e neapărat o soluție, dar dacă vezi ca nu merge altfel, încearcă și asa. Dacă zici ca iti xurg sânii și te și ard e clar ca laptic e destul acolo. Acum trebuie doar întreținută lactatia. Uite ce bine te-ai descurcat pana acum. Zilele următoare sunt sigura ca tai de pe lista stresul cu laptele și o sa fii și psihic mai bine.
Madalina.d
Scris: Thursday, June 23, 2022 8:15 PM
Nivel

Oana.c wrote:

Da eva, f greu, mie imi era/este si frica sa raman singura cu ea ca daca plangr iar eu nu stiu ce sa ii fac...sau frica ca se va trezi si va incepe sa planga...ma linisteam doar cand vedeam ca adoarme ,apoi urma panica ca se va trezi....inca trec prin astea... e o gandire bolnava evident...copilul e normal sa se trezeasca sau sa planga din moment ce are colici...insa pe mine efectiv ma oboseste si ma simt neputiincioasa sa rezolv situatia ..nu pit accepta ca unele situatii nu se pot rezolva. E f greu.

Of Oana! Chiar îmi pare rău că treci prin asta. Eu sunt sigura ca faci o treaba foarte bună și ca ești cea mai buna mama pentru fetele tale. Trebuie doar cumva sa reușești sa te setezi si tu în direcția aia. Nu știu ce sfat sa iti dau ca încă n-am ajuns acolo. Reușești sa te odihnești? Poate o ora macar doar tu cu tine dacă ai putea ma gândesc ca ar ajuta. Cred ca sunt multe acumulate acolo...
AliciaAlicia
Scris: Thursday, June 23, 2022 8:32 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 9/26/2021
Fetelor dacă vreți dați-mi mesaj privat cu numărul vostru și fac un grup pe wassapp este mult mai ușor sa vb pe wassapp, care dorește 😘😘
Andreea_neacsu
Scris: Thursday, June 23, 2022 9:31 PM
Nivel

Mada , nu mai este deschis dar nici nu mi-a spus cat ar avea , acum ca intrebi mi-am dat seama ca nici eu nu l-am intrebat.. aveam 1000 emotii stiind ca e ultimul control si stabilim si data operatiei 😂😂
eu iti spun ca nastem amandoua odata 😂😂 asculta-ma pe mine
aseara abia m-am odihnit 3 ore adunate , m-a lovit cel mic in col toaaaaata noaptea , intr-una intr-una ... si m-a tot trezit .. i-am explicat si dr dar a spus ca pt asta nu are pastila de dat 😂😂 doar odihna si repaus la pat .. desi na , in repaus eram atunci si pare-se ca tot nu tine cont bebele si imi trage cate una
maine naste Gaby 😁 oare la ce ora o fi programata ?
Madalina.d
Scris: Thursday, June 23, 2022 9:41 PM
Nivel

Andreea_neacsu wrote:
Mada , nu mai este deschis dar nici nu mi-a spus cat ar avea , acum ca intrebi mi-am dat seama ca nici eu nu l-am intrebat.. aveam 1000 emotii stiind ca e ultimul control si stabilim si data operatiei 😂😂
eu iti spun ca nastem amandoua odata 😂😂 asculta-ma pe mine
aseara abia m-am odihnit 3 ore adunate , m-a lovit cel mic in col toaaaaata noaptea , intr-una intr-una ... si m-a tot trezit .. i-am explicat si dr dar a spus ca pt asta nu are pastila de dat 😂😂 doar odihna si repaus la pat .. desi na , in repaus eram atunci si pare-se ca tot nu tine cont bebele si imi trage cate una
maine naste Gaby 😁 oare la ce ora o fi programata ?

Andreea azi sincer am crezut ca nasc.. am vrut niște dureri de burta foarte nasoale. Exact ca la menstruatie și continue care se lăsau asa in jos pe picioare. Am luat no-spa si a cedat pt câteva ore, apoi m-a luat din nou. Am reușit sa adorm după amiaza după ce am mai luat un no spa si acum sunt mai bine. Nu stiu zău ce o fi fost treaba asta dar ma panicasem puțin. Și de lovit tot asa cum zici si tu ma lovește, pe bune ca am impresia ca acum iese. Am uitat sa întreb ieri dr dar cred ca a coborât tare. Când încerca să îi măsoare capul era ff jos cu sonda aia.
Andreea_neacsu
Scris: Thursday, June 23, 2022 10:20 PM
Nivel

Madalina.d wrote:

Andreea azi sincer am crezut ca nasc.. am vrut niște dureri de burta foarte nasoale. Exact ca la menstruatie și continue care se lăsau asa in jos pe picioare. Am luat no-spa si a cedat pt câteva ore, apoi m-a luat din nou. Am reușit sa adorm după amiaza după ce am mai luat un no spa si acum sunt mai bine. Nu stiu zău ce o fi fost treaba asta dar ma panicasem puțin. Și de lovit tot asa cum zici si tu ma lovește, pe bune ca am impresia ca acum iese. Am uitat sa întreb ieri dr dar cred ca a coborât tare. Când încerca să îi măsoare capul era ff jos cu sonda aia.

vezi sa nu mi-o iei inainte 😂😂😂
cum o sa iti dai seama ca e timpul de mers la spital ? adica se poate sa nu pierzi dopul , cu toate astea sa ai contractii suportabile si sa fie nevoie sa mergi deja la spital ? eu cred ca numai la asta m-as gandi daca as naste natural, ca daca e dilatatia de ajuns incat sa ma prezint la spital si nu mi-as da seama ? 😂
vad ca de atunci de cand am inceput sa pierd din dop , cam de o saptamana , astazi am pierdut cea mai mare cantitate (cam o moneda de 50 bani), pana acum era ceva nesemnificativ , dar dupa luptele seculare ce s-au dat aseara in burta mea 😂😂😂
Madalina.d
Scris: Thursday, June 23, 2022 10:27 PM
Nivel

Andreea_neacsu wrote:

vezi sa nu mi-o iei inainte 😂😂😂
cum o sa iti dai seama ca e timpul de mers la spital ? adica se poate sa nu pierzi dopul , cu toate astea sa ai contractii suportabile si sa fie nevoie sa mergi deja la spital ? eu cred ca numai la asta m-as gandi daca as naste natural, ca daca e dilatatia de ajuns incat sa ma prezint la spital si nu mi-as da seama ? 😂
vad ca de atunci de cand am inceput sa pierd din dop , cam de o saptamana , astazi am pierdut cea mai mare cantitate (cam o moneda de 50 bani), pana acum era ceva nesemnificativ , dar dupa luptele seculare ce s-au dat aseara in burta mea 😂😂😂

Sincer, nu știu sa răspund la aceste întrebări 😂😂. La sarcina trecuta ma chemase la control și aveam colul deschis și ceva contracții mici și total neregulate care mai apoi s-au și oprit. N-am pierdut dopul, nu mi s-au rupt membranele. Deci sincer nu știu cum ar trebui sa se întâmple 😂. Asta e și temerea mea, ca poate nu îmi dau seama. Fiind și a doua nastere cica totul se întâmplă puțin mai rapid și azi numai la asta m-am gândit.
Cred ca am ratat ca tu deja pierzi din dop. Ai simțit ceva?
Irinan
Scris: Thursday, June 23, 2022 10:45 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2018
Andreea_neacsu wrote:

Imediat trece si iti ti minunea in bratecoeur
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.