Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/5/2021 Mesaje: 193
| simmo wrote:
Eva, ce bine ca ai scris. Chiar îmi făceam gânduri dacă ești ok pentru ca și eu la fel am pățit. Eu pentru lactație am luat galafor și more milk, dar dupa 3 luni nici alea nu au mai avut efect (la mine totul a fost pe baza de stres, oboseala, epuizare).
Simooo eu comand acum more milk. Faza e ca si la mine e oboseala si un pic din starea de dezechilibru emoțional de la început care sper sa nu influențeze. Mi ar părea rău daca tot am reușit sa l alăptez acum sa nu mai vina lapte…. |
|
Inregistrat: 12/5/2021 Mesaje: 193
| Oana.c wrote: Eva ma bucur tare ca ai trecut peste ! Eu ma lupt inca. Mi am facut o programare la un psiholog pt niste sedinte online am chemat mama, soacra ,am vb cu sot, prietene, parinti, medic se familie si incerc sa gandesc pozitiv. Este greu, foarte dar tot de noi tine. Te imbratisez, fii tare.
Offf Oana, e crunt cum se simte. Știu … vreau sa zic ca primele zile au fost coșmarul vieții mele. Simteam ca ma scufund cu totul. Eram sufocata de panica si plângeam la fiecare cuvânt. Si a fost greu ca eu nici nu am cu cine vorbi. Adică soacra nu e cazul pt ca ea nu si înțelege si asculta propriul băiat da pe mine, prietene am doar doua care oricum trebuie sa trag de ele sa mai schimbam câteva cuvinte, mama mea mai rău a făcut mai rău m a încurcat si panicat si tot ea făcea pe victima, cu fratii mei nu mai țin legătura din cauza unor conflicte urate si răutăți pe care mi le au făcut … deci gândește te cât de singura am fost in viața de familie / familie extinsă. Însă v am avut pe voi aici si am simțit ca nu sunt singură in toată aventura mea si va mulțumesc la toate pt toate cuvintele pe care mi le ați transmis, putine, multe ele au fost hrana pt starea mea dezastruoasa. Ai încredere in tine ca esti cea mai buna mama, esti exact in locul unde trebuie sa fii si esti o putere :) Te imbratisez si asa mi ar face o bucurie ca intr o zi sa ne vedem toate fetele si in realitate ! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/9/2021 Mesaje: 768
| eva.maria wrote:
Buna Mada. Mulțumesc mult pt informații. O sa dau comanda de more milk plus pt ca la cât de mult îmi doresc sa am lapte destul sa i dau nimic nu mai contează. As fi in stare sa ma tai si cu lama daca mi ar spune cineva ca asa ar veni si mai mult lapte 😁😁 Aseară a supt cam o ora si 10 min. 35 min Per san … i a golit pe amândoi. Da nu cred ca e destul. Probabil maxim 15-20 ml Per san am. Nu mi dau seama cât ar trage el in 35 min. Daaaa. Trebuie multe lichide. Ajung la 2 litri si puțin peste Per zi dar acum e si f cald. Cred ca trebuie si mai mult. Si eu te imbratisez. Tu cum esti ?
Eva, e foarte bine dacă deja sta la san, ești pe drumul cel bun. Bravoooo! Dacă bebe uda scutece și are scaune înseamnă că se alimentează. E bine sa îl pui mai intai la san la fiecare masa și dacă nu se satura ii dai completare - in felul asta iti stimuleaza si tie lactatia. O sa vezi ca în câteva zile o sa începi sa iti dai seama mai ușor dacă s-a saturat de la san. La cât ești de ambițioasă sunt sigura ca o sa reușești. Dacă mai pompezi între mese sa nu iei ca etalon ce iese cu pompa. De cele mai multe ori pompa nu trage asa cum o face bebe și te induce în eroare. More milk la mine a funcționat bine, sper sa te ajute și pe tine. Dar sa ai grija când îl întrerupi, sa nu il oprești brusc, ci progresiv. Luam cred ca 4 pastile pe zi, sper ca îmi amintesc corect. Ai grija de tine, încearcă sa dormi și tu când doarme ziua sa mai recuperezi din orele pierdute. Chiar și 30 de minute contează sa te recuperezi din toate punctele de vedere. 🤗🤗 |
|
Inregistrat: 11/9/2021 Mesaje: 768
| eva.maria wrote:
Super Mada !! Vesti bune :) Cum vei naște ? Vrei natural ? :)
Eva, natural vreau sa nasc, deși știu ce ma așteaptă de data asta 😂😂. Acum sa vedem când vrea sa iasă. Sincer stau cu stres ca poate nu îmi dau seama ca trebuie sa merg la maternitate pentru ca data trecuta am avut nasterea provocata și a fost diferit. Dar totuși cred ca e greu de ratat momentul 😂 |
|
Inregistrat: 6/28/2021 Mesaje: 906
| eva.maria wrote:
Offf Oana, e crunt cum se simte. Știu … vreau sa zic ca primele zile au fost coșmarul vieții mele. Simteam ca ma scufund cu totul. Eram sufocata de panica si plângeam la fiecare cuvânt. Si a fost greu ca eu nici nu am cu cine vorbi. Adică soacra nu e cazul pt ca ea nu si înțelege si asculta propriul băiat da pe mine, prietene am doar doua care oricum trebuie sa trag de ele sa mai schimbam câteva cuvinte, mama mea mai rău a făcut mai rău m a încurcat si panicat si tot ea făcea pe victima, cu fratii mei nu mai țin legătura din cauza unor conflicte urate si răutăți pe care mi le au făcut … deci gândește te cât de singura am fost in viața de familie / familie extinsă. Însă v am avut pe voi aici si am simțit ca nu sunt singură in toată aventura mea si va mulțumesc la toate pt toate cuvintele pe care mi le ați transmis, putine, multe ele au fost hrana pt starea mea dezastruoasa. Ai încredere in tine ca esti cea mai buna mama, esti exact in locul unde trebuie sa fii si esti o putere :) Te imbratisez si asa mi ar face o bucurie ca intr o zi sa ne vedem toate fetele si in realitate !
Of eva, e cea mai urata si grea perioada din viata mea. Am discutat mult si am primit recomandare de suplimente ajutatoare pe langa ajutorul sustinut din partea parintilor si socrilor. In plus, trebuie sa iti faci rutina ta si eu tot la asta lucrez. Eu am inceput sa beau cateva guri de cafea fara cofeina si vreau sa mai fumez cate 1 heets pe zi (cumva rutina mea dinainte de sarcina) ca sa simt ca am viata de dinainte si nu sunt chiar cu totul prinsa in lanturi. Alicia tu mai fumezi? Alaptezi? Oana.c attached the following image(s):
|
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 9/26/2021 Mesaje: 366
| Oana.c wrote: Of eva, e cea mai urata si grea perioada din viata mea. Am discutat mult si am primit recomandare de suplimente ajutatoare pe langa ajutorul sustinut din partea parintilor si socrilor. In plus, trebuie sa iti faci rutina ta si eu tot la asta lucrez. Eu am inceput sa beau cateva guri de cafea fara cofeina si vreau sa mai fumez cate 1 heets pe zi (cumva rutina mea dinainte de sarcina) ca sa simt ca am viata de dinainte si nu sunt chiar cu totul prinsa in lanturi. Alicia tu mai fumezi? Alaptezi?
Bună Oana,da eu mai fumez și de alaptat nu mai alăptez ca nu prea trage ,plânge și adoarme la biberon am observat ca ii merge bine a luat și în greutate a incept sa mănânce 90ml și la san nu scot atât, am încercat și cu mameloane de silicon și degeaba.Oana tu la cate săptămâni ai făcut controalele la bebe ecografie de sold,cardiologie, ORL și oftalmologie? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1623
| Eva si noi am avut probleme cu alaptatul la inceput, eram pe punctul de a renunța. Nu prea aveam lapte la inceput, pe mine more milk plus m-a ajutat enorm si berea fără alcool. Si pus bebe la sân cat mai des. Eu cu pompa (dubla) scoteam maxim 20 de ml si eram tare frustrată din cauza asta, credeam ca nu am lapte. Sanii nu imi curgeau deloc, cand sugea copilul nu simțeam nimic prin sân asa cum descriu unele femei. Dar intr-o zi pe mașină a vomitat si m-am speriat cat lapte a putut să scoată afară, era tot de la mine ca nu ii mai dadeam lapte praf, si de atunci m-am liniștit, am văzut cu ochii mei ca am lapte. Dupa primele săptămâni de acomodare va fi floare la ureche ai sa vezi, eu l-am alăptat până la 1 an și două luni. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| AliciaAlicia wrote: Oana tu la cate săptămâni ai făcut controalele la bebe ecografie de sold,cardiologie, ORL și oftalmologie?
Ecografia de sold se face la 6 săptămâni.
Restul nu știu. |
|
Inregistrat: 4/28/2020 Mesaje: 1292
| Alicia dacă ai născut prin cezariană șansele pt dospalize de sold îs mai mici ca la naturală, pt aia se face eco de sold, olftalmo după 1 an când se stabilizează ochișorii, dar dacă purtați ochelari puți întreba pediatru pt sfat, orl ii face în spital,pt restul de controale poți întreba la fel pediatrul. |
|
Inregistrat: 9/26/2021 Mesaje: 366
| Mulțumesc frumos! |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| AliciaAlicia wrote:Mulțumesc frumos!
Eu recomand sa faci și ecografia de sold indiferent de cum ai născut. O prietena cu toate ca a nascut prin cezariana, bebe a avut o ușoară displazie. Este mult mai ușor de corectat la 2 luni vs cand începe sa meargă. Maria are dreptate în ceea ce a spus, dar dacă puteți sa ii faceți eco, cu atat mai bine. Dacă aveți bilet de trimitere, este decontat de cas, iar ședințele de kineto la fel (maxim 10 deconteaza cas-ul). |
|
Inregistrat: 10/22/2020 Mesaje: 343
| Oana.c wrote: Of eva, e cea mai urata si grea perioada din viata mea. Am discutat mult si am primit recomandare de suplimente ajutatoare pe langa ajutorul sustinut din partea parintilor si socrilor. In plus, trebuie sa iti faci rutina ta si eu tot la asta lucrez. Eu am inceput sa beau cateva guri de cafea fara cofeina si vreau sa mai fumez cate 1 heets pe zi (cumva rutina mea dinainte de sarcina) ca sa simt ca am viata de dinainte si nu sunt chiar cu totul prinsa in lanturi. Alicia tu mai fumezi? Alaptezi?
Oana eu inca de la inceput am baut o cafea slaba, ca si in sarcina.. e mai mult lapte si cafea asa doar de gust putina.. si alalptez..nu pare sa o afecteze cu nimic, ea doarme ziua mai bine ca noaptea . |
|
| AliciaAlicia wrote: Bună Oana,da eu mai fumez și de alaptat nu mai alăptez ca nu prea trage ,plânge și adoarme la biberon am observat ca ii merge bine a luat și în greutate a incept sa mănânce 90ml și la san nu scot atât, am încercat și cu mameloane de silicon și degeaba.Oana tu la cate săptămâni ai făcut controalele la bebe ecografie de sold,cardiologie, ORL și oftalmologie?
Inca nu le am facut...am fost si in spital si nu am avut timp de nimic. De acum incolo sa le facem.... La cardio nu mi s a zis. Decat eco sold , oftalo si atat. Orl a facut in spital pa nastere. |
|
| Andreealee wrote: Oana eu inca de la inceput am baut o cafea slaba, ca si in sarcina.. e mai mult lapte si cafea asa doar de gust putina.. si alalptez..nu pare sa o afecteze cu nimic, ea doarme ziua mai bine ca noaptea .
Trebuie sa mi gasesc un echilibru ca e f frustrant. |
|
Inregistrat: 10/11/2014 Mesaje: 109
| Fetelor, va multumesc pentru incurajarile voastre. Conteaza mult. Chiar azi am mai avut o discutie cu mama mea si i-am zis clar ca imi asum propriile alegeri, indiferent de ce implica asta, si ca daca vrea sa accepte situatia si sa imi fie alaturi cu o vorba buna, cu un sfat sau pur si simplu cu energie pozitiva, accept, altfel vreau sa pastrez distanta si sa nu ma caute (locuim in orase diferite, vorbim la telefon, ne vedem de 2-3 ori pe an doar). S-a enervat, nu a avut o reactie deloc placuta, mi-a inchis telefonul in nas, desi stia ca eu incerc sa am un copil. E dureros, dar sunt convinsa ca e doar o perioada si ii trece, ea merge pe principiul ca un copil se face la timpul lui (care timp e stabilit de ea..., ca nu cred ca exista ceva general valabil pt asta). Pana o sa revina ea la sentimente mai bune, eu o sa incerc sa ma bucur de minunea care s-a cuibarit in burtica si o sa aleg sa ma incarc cu energie pozitiva si cu ganduri optimiste (ceea ce e dificil, avand in vedere ca am deja o sarcina pierduta la activ si ceva ani de asteptari, tratamente). Referitor la teste, eu despre Panorama am citit lucruri bune, dar, cum ziceam, cand va veni timpul o sa aleg ceva potrivit impreuna cu dr meu.
Oare pt nas infundat si ceva tuse, ce pot lua in sarcina? Stiam de Oscillococcinum de la dr, dar cred ca daca devin simptomele mai persistente, incerc acum doar cu ceaiuri, lamaie, fructe in general. |
|
|