Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/24/2022 Mesaje: 121
| Iulia123 wrote:Melina,nu știu dacă ai menționat în vreo postare mai sus și cer chiar stau foarte prost cu memoria in ultimul timp, tu simți bine acum mișcările la bebe? Le poți distinge bine de orice alta,,mișcare" din burta ? Eu simt decât mici pulsații din când în când și în rest așa ca niște mici valuri în partea de jos a burții
Asa simteam si eu pana in saptamana 19. Mici valuri. Acum deja s-au transformat in ceva mai mult. Nu stiu exact cum sa descriu. Parca ma gadila cineva la organe. 🤣 Cel mai probabil pulsatia sa fie de la un nerv. Cred ca e prea devreme sa simti sughitatul. Eu prima data ma simtit acel pulsat (sughitat) la 18 saptamani si a durat maxim 30 de secunde. Acum sunt in faza in care caut o aplicatie ca sa ii monitorizez miscarile. Vreau sa vad daca si-a facut un tipar anume. Daca siti voi una buna pe apple store fara plata sa imi spuneti va rog.
Mi-am amintit ca eu simt si cand se intoarce (nu iti inchipui ca se restogoleste 😅 se simte cand isi misca pozitia si cativa mm). Se simte ca o presiune si efectiv simti daca esti foooarte atenta o usoara rotatie. |
|
| Madalina.d wrote:
Eu am un fix și sunt foarte stricta în ceea ce privește siguranța în mașină. Cred ca e singurul capitol unde as fi dispusa sa investesc mai mult, mi se pare ff important ca fetele mele sa fie în siguranța. Din păcate la noi nu prea conștientizează mulți părinți și de aia mulți ma întreabă foarte ironic asa ca nu îmi e mila de fata cea mare ca sta cu spatele acolo singura și inghesuita (are 4 ani). Ce sa le explic eu de siguranța, am cam obosit sincer.
Legat de cărucioare, poate ai ocazia prin magazine sa le testezi pe cele doua, ma gândesc ca te ajuta mai mult sa iei o decizie. Scoica ff bună, cea pe care ai ales-o.
La fel sunt si eu. Am avut un accident urat pe autostrada la 4 saptamani de sarcina. Conteaza asa mult siguranta. In scoica voi investi si eu fara doar si poate cat e nevoie. E singurul lucru la care nu vreau sa ma zgarcesc.
|
|
| Am auzit atat de muulte mamici in jurul meu care au facut furia laptelui in ultimul timp. Deja am inceput sa caut pompe de san ca ma ia panica. Voi ce pompa recomandati pt sani mai mici? As prefera sa fie electrica si pote si wireless. Eu m-am uitat pe net de pompa de la elvie. Dar pentru ca trebuie sa o comand din america, parca as vrea si alte pareri. Poate exista pe piata in ro variante asemanatoare de care ati fost multumite. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/9/2021 Mesaje: 768
| Melina wrote:Am auzit atat de muulte mamici in jurul meu care au facut furia laptelui in ultimul timp. Deja am inceput sa caut pompe de san ca ma ia panica. Voi ce pompa recomandati pt sani mai mici? As prefera sa fie electrica si pote si wireless. Eu m-am uitat pe net de pompa de la elvie. Dar pentru ca trebuie sa o comand din america, parca as vrea si alte pareri. Poate exista pe piata in ro variante asemanatoare de care ati fost multumite.
Eu mi-am făcut ff bine treaba cu spectra la ambele fete. Am luat întâi una mica, simpla nu dubla, dar electrica. Spectra q se numește. A fost fff bună mai ales la primul copil când am avut aproape toate problemele posibile cu sânii. Fără pompa aia electrica jur ca nu m-as fi descurcat. Am zis ca dacă bebe nu va suge bine și va trebui sa pompez sa ii dau din biberon, atunci investesc în una dubla, dar pt uz ocazional mi-a fost ff utila asta simpla și mica. M-am muls chiar și în mașină când eram la o nunta ca îmi bubuiau sanii 😂😂. Ce ar mai trebui sa ai ar fi lanolina și comprese multi mam, foarte bune sunt pt răni și iritații la început de alăptare. Dacă alegi spectra, vezi ca ei au dimensiuni diferite de cupe, găsești pe site la ei cum sa masori ca sa iei dimensiunea corecta. Eu nu am avut dimensiunea potrivita la început și mi-am făcut niște răni de toată frumusețea, apoi am comandat toate dimensiunile ca să fiu sigura ca nu o mai dau în bara . |
|
| Multumesc din suflet! Da, da. De lanolina stiu. Si compresele sunt pe lista. Si stiu ca mai e nevoie de niste dischete absorbante ca sa nu se pateze hainele in cazul in care fluxul e mare. |
|
Inregistrat: 11/29/2022 Mesaje: 152
| Melina wrote:
Asa simteam si eu pana in saptamana 19. Mici valuri. Acum deja s-au transformat in ceva mai mult. Nu stiu exact cum sa descriu. Parca ma gadila cineva la organe. 🤣 Cel mai probabil pulsatia sa fie de la un nerv. Cred ca e prea devreme sa simti sughitatul. Eu prima data ma simtit acel pulsat (sughitat) la 18 saptamani si a durat maxim 30 de secunde. Acum sunt in faza in care caut o aplicatie ca sa ii monitorizez miscarile. Vreau sa vad daca si-a facut un tipar anume. Daca siti voi una buna pe apple store fara plata sa imi spuneti va rog.
Mi-am amintit ca eu simt si cand se intoarce (nu iti inchipui ca se restogoleste 😅 se simte cand isi misca pozitia si cativa mm). Se simte ca o presiune si efectiv simti daca esti foooarte atenta o usoara rotatie.
Încă nu cunosc nicio aplicație de genul ! Când spun pulsați de fapt mă refeream la una singura nu la sughiț, simt decât o pulsație gen când se zbate un mușchi eu am crezut că poate fi o mișcare ceva mai puternică dar poate fi așa cum spui tu de la un nerv Încă puțin și o să simt și eu mai bine mișcările! Astăzi am avut programare la moașa, aici moașa este prezenta cam pe toată perioada sarcinii și te ajută cu sfaturi, îndrumări, verifica analizele și ecografiile și m a cântărit, mi a luat tensiunea și am ascultat și bătăile inimii la bebe mic și dulce, m a și palpat pe burta și a spus că la palpare se simte că are mărime conform vârstei de sarcina. Așa că doamne ajuta de moment totul merge bine, mai puțin rezultatele la Papanicolau...din 2021 mă lupt cu virusul papiloma humano si acum la ultima probă mi a ieșit că am o tulpina cu risc ridicat ..dar doctora și moașa m au asigurat că nu sunt modificări la nivel celular și nu am de ce sa îmi fac griji decât să îl controlam la fiecare 6 luni sa nu existe modificări ale celulelor. O seara frumoasa !! |
|
| Nu te ingrijoara! Incearca sa gandesti pozitiv. Conteaza asa mult pt bebe.
In legatura cu dimensiunea potrivita, la noi bebele are femurul putin mai mic. Dar medicul nu a spus nimic, iar eu nu ma stresez pentru ca sotul are fizionomia de genul. Deci presupun ca seamana cu el fizic.
Daca simti odata pulsatia cel mai probabil e nerv. Dar curand o sa simti fooarte clar miscarile. Chiar acum in timp ce scriu se misca destul de tare. 🫣
Imi e atat de foame fetelor. Dar nu pot manca nimic pt ca in 20 de minute merg la laborator pt recoltare de sange. Imi fac acei anticopri Anti D. Cele care aveti Rh negativ si partenerul pozitiv e necesar sa faceti analiza asta lunar. |
|
| Melina wrote:Nu te ingrijoara! Incearca sa gandesti pozitiv. Conteaza asa mult pt bebe.
In legatura cu dimensiunea potrivita, la noi bebele are femurul putin mai mic. Dar medicul nu a spus nimic, iar eu nu ma stresez pentru ca sotul are fizionomia de genul. Deci presupun ca seamana cu el fizic.
Daca simti odata pulsatia cel mai probabil e nerv. Dar curand o sa simti fooarte clar miscarile. Chiar acum in timp ce scriu se misca destul de tare. 🫣
Imi e atat de foame fetelor. Dar nu pot manca nimic pt ca in 20 de minute merg la laborator pt recoltare de sange. Imi fac acei anticopri Anti D. Cele care aveti Rh negativ si partenerul pozitiv e necesar sa faceti analiza asta lunar.
Așa este! Incerc sa gândesc pozitiv cat pot de mult și de obicei sunt o persoana foarte optimista și pozitivă Cu foame înțeleg perfect, rezista încă puțin și sa ai ceva in geantă cu tine sa mănânci după recoltare.
In legătură cu anticorpi Anti d eu sunt in dilema ..in Romania mi a ieșit că am Rh negativ aici mi a ieșit pozitiv așa că nu mai înțeleg nimic, am vb cu doctora și a spus că vom repeta analiza.Nu știu dacă la voi se face luna aici se face in fiecare trimestru analiza asta. |
|
| Eu zic sa repeti analiza cat mai repede pt ca e una dintre cele mai importante. Eu pt determinarea Rh-ului am facut analiza in primul trimestru cam la 8 saptamani. Acuma medicul mi-a cerut sa fac anticorpii si din cate am inteles se repeta lunar. Astept sa vad ce imi va zice medicul. Pana una alta, sunt happy pt ca azi am gatit prima data dupa atat de mult timp si nu mi-a fost rau deloc. 🤩 |
|
| Melina wrote:Eu zic sa repeti analiza cat mai repede pt ca e una dintre cele mai importante. Eu pt determinarea Rh-ului am facut analiza in primul trimestru cam la 8 saptamani. Acuma medicul mi-a cerut sa fac anticorpii si din cate am inteles se repeta lunar. Astept sa vad ce imi va zice medicul. Pana una alta, sunt happy pt ca azi am gatit prima data dupa atat de mult timp si nu mi-a fost rau deloc. 🤩
felicitări pentru că ai reușit să gătești fara sa îți fie rău !
O sa repet cu siguranță acum in vacanță în Romania. Eu nu am avut grețuri mai deloc în primul trimestru de sarcina și acum la 16 săptămâni încep sa am grețuri, nu prea am poftă de mâncare și imediat după ce mănânc simt că îmi vine sa vomit mă simt foarte plina deși nu mănânc mult, dar asta este nu mă pot plânge pentru că până acum chiar am avut i sarcina foarte ușoară. |
|
| Buna fetelor! Sâmbătă am avut petrecerea de gender reveal și vom avea un băiețel Bucurie mare pentru tati La ecografie când am fost bebe era foarte agitat și se misca foarte mult, până și doctorul a fost surprins și m a întrebat dacă am mâncat sau băut ceva cu mult zahar pentru că este foarte activ și nu poate să îl prindă nici in poze, in final a trebuit să fac câteva exerciții pe mingie și așa s a liniștit și a putut scoate câteva poze. In rest totul bine, aștept morfologia de trimestrul doi pe data de 22 martie! Voi ce mai faceți cum mai sunteți ? |
|
| Iulia123 wrote:Buna fetelor! Sâmbătă am avut petrecerea de gender reveal și vom avea un băiețel Bucurie mare pentru tati La ecografie când am fost bebe era foarte agitat și se misca foarte mult, până și doctorul a fost surprins și m a întrebat dacă am mâncat sau băut ceva cu mult zahar pentru că este foarte activ și nu poate să îl prindă nici in poze, in final a trebuit să fac câteva exerciții pe mingie și așa s a liniștit și a putut scoate câteva poze. In rest totul bine, aștept morfologia de trimestrul doi pe data de 22 martie! Voi ce mai faceți cum mai sunteți ?
Felicitari pt baietel! 🤗🥹🥰 Aparent suntem multe mamici de baietei pe forum in perioada asta. Ma bucur asa de mult! Si eu azi il sun pe medic ca sa ma programeze la morfologia de trim 2. Deabia astept sa ii vad fatuca 3d si sa vad cu cine seamana mai mult. O vorba din popor zice ca daca e baiat seamana cu mama. Vom vedea. 🫣
Cum mai sunteti? Noile mamici, noile burtici?
|
|
| Melina wrote:
Felicitari pt baietel! 🤗🥹🥰 Aparent suntem multe mamici de baietei pe forum in perioada asta. Ma bucur asa de mult! Si eu azi il sun pe medic ca sa ma programeze la morfologia de trim 2. Deabia astept sa ii vad fatuca 3d si sa vad cu cine seamana mai mult. O vorba din popor zice ca daca e baiat seamana cu mama. Vom vedea. 🫣
Cum mai sunteti? Noile mamici, noile burtici?
Mulțumesc!!
Da și eu am auzit la fel, că băiețeii ar semăna cu mami
Sa îmi povestești și mie cum a fost la morfologie și ce dimensiuni are bebe și cum se desfășoară, sunt curioasa si așa știu și eu cam la ce sa mă aștept asta daca nu ajung eu la morfologie înaintea ta, mie îmi este programată pe data de 22 cam devreme cred o să am 19+3 săpt. Doamne ajuta sa fie totul bine pentru toate gravidutele și toți bebeii scumpi. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 12/4/2022 Mesaje: 7
| salut mamici.
am zis ca revin sa va mai citesc.
maine fac 17 sapt si eu si am o fetita in burtica. pe care inca nu o simt, ma uit la ea la eco saptamanal sa o vad ca nu is linistita pana nu o sa o simt zilnic.
legat de carucioare, noi am comandat de pe babymatters de la Cavoe modelul Moi+ si scoica Cybex Aton S2. Am prins reducere si caruciorul il vanez cu vreun an inainte sa fiu gravida deci era musai, pe negru cu rose gold.
mai am crampe cand si cand, is dureri ligamentare ca ma trage si le resimt insa pe bebe inca nu. sau poate nu imi dau eu seama. eh, pana la 20 o sa o simt si eu probabil.
Ma bucur ca sunteti toate bine si sa cresteti frumos |
|
| Pandispan wrote:salut mamici.
am zis ca revin sa va mai citesc.
maine fac 17 sapt si eu si am o fetita in burtica. pe care inca nu o simt, ma uit la ea la eco saptamanal sa o vad ca nu is linistita pana nu o sa o simt zilnic.
legat de carucioare, noi am comandat de pe babymatters de la Cavoe modelul Moi+ si scoica Cybex Aton S2. Am prins reducere si caruciorul il vanez cu vreun an inainte sa fiu gravida deci era musai, pe negru cu rose gold.
mai am crampe cand si cand, is dureri ligamentare ca ma trage si le resimt insa pe bebe inca nu. sau poate nu imi dau eu seama. eh, pana la 20 o sa o simt si eu probabil.
Ma bucur ca sunteti toate bine si sa cresteti frumos
Suntem foarte apropiate ca și vârstă de sarcina o să naștem la distanță mică una de cealaltă Felicitări pentru fetița!! Sa fie sănătoasă sa stea in burtica până la termen! Ai timp să simți pe bebe, nici eu nu simt de moment decât mici valuri și decât dacă stau atenta când sunt întinsă sau pe scaun. Sarcina ușoară în continuare și să auzim numai vesti bune de la toate! |
|
|