Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3233
| ria wrote:Asteptam vesti, multa bafta maine!! Eu tot racita, parca nu trece deloooc, plus arsuri, ma simt si mare si umflata (mi s-au umflat picioarele), cumva abia astept sa nasc, desi sunt sigura ca o sa fie un moment cand o sa-mi fie dor sa fiu insarcinata. In momentul asta insa chiar abia astept nasterea, tare greu mi-e, mai ales ca nu prea am avut voie sa fac miscare, m-am ingrasat destul si ma chinuie tare si raceala acum. Vineri am si eu programare la control, astept sa-l vad pe bebe, sper sa se fi intors intre timp, ca la ultima ecografie nu era deloc intors, deci mi-as putea lua adio de la nastere naturala daca nu se intoarce. Am incercat eu sa vorbesc cu el si sa-l conving, ramane de vazut daca ma asculta macar acum sau e rebel ca ta-su E greu ultimul trimestru, dar trece si asta. Cate kg ai luat? Eu am luat 34kg o sa le dau jos dupa, la toate sarcinile am luat 30+ Irinan attached the following image(s):
|
|
| Melina wrote:
Acum chiar revin cu vesti. Mi-a facut medicul morfologia la urgente. Deci practic am scapat de o cheltuiala. 🫢 Dupa cum am observat are os nazal. Si spre usurarea mea era tare vioi. Deci se misca si se dezvolta normal pentru varsta sarcinii. Cu probabilitate am aflat ca va fi baiat. A zis ca oricum inca nu e sigur. Deci aparent (momentan 😂😆) pare ca Doamne Doamne ii va implini dorinta sotului meu. 😅 In sfarsit pot sta linistita ca e ok si se misca. Medicul mi-a zis sa revin la clinica privata peste 4 saptamani. Si mi-a recomandat NIPT. A mai facut cineva? Poate sa ma lamureasca in ce consta, pret etc. Pe internet nu mai vreau sa citesc pentru ca doar ma ingrijorez. Mereu gasesc cate o informatie care sa ma dea peste cap.
Imi pare rau… draga de tine. Multa sanatate si asteptam vesti de la ecografie. 🤩🤗
Ma bucur mult pt vestiile bune Melina |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/27/2021 Mesaje: 826
| Oanaiuliana wrote:Buba din nou fetelor. Rezultatul testului nifty a ieșit în regula pana la urma. Voi avea încă o fetita minunata 🥰😍😍. Azi am fost din nou la ecografie de unde am plecat din nou puțin îngrijorată....am 17 s și bebelina din burtica are dilatație la ambii rinichi ....dr spune ca e posibil sa se retragă pana la 24-28 s și sa mai așteptăm totuși sa vedem mai bine la morfologie peste 4 sapt. Ce părere aveți? Ați mai trecut prun asta sau cunoașteți cazuri?
felicitari pentru fetita ! de cand nu am mai intrat pe forum , iaca multe fete au intrat in casuta gravidutelor (felicitari tuturor), Ria mai are mai putin de o luna si naste , Roser a nascut de cateva luni baietelul meu a avut dilatatie a rinichiului drept de 0,6 , dr ginecolog mi-a spus ca ar fi fost o problema daca era peste 1 , dar i-a urmarit ecografie de ecografie rinichii si inclusiv la morfo 3 a fost dilatat insa la nastere nu au fost probleme . Mergem oricum la 1 an la un control sa vedem ce se va spune dr atunci , dar nu cred sa se fi dezvoltat vreo problema multa sanatate , sarcina usoara 🥰 |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 12/2/2016 Mesaje: 264
| Andreea_neacsu wrote:felicitari pentru fetita ! de cand nu am mai intrat pe forum , iaca multe fete au intrat in casuta gravidutelor (felicitari tuturor), Ria mai are mai putin de o luna si naste , Roser a nascut de cateva luni baietelul meu a avut dilatatie a rinichiului drept de 0,6 , dr ginecolog mi-a spus ca ar fi fost o problema daca era peste 1 , dar i-a urmarit ecografie de ecografie rinichii si inclusiv la morfo 3 a fost dilatat insa la nastere nu au fost probleme . Mergem oricum la 1 an la un control sa vedem ce se va spune dr atunci , dar nu cred sa se fi dezvoltat vreo problema multa sanatate , sarcina usoara 🥰 Mulțumesc mult ca mi-ai povestit experienta ta....acum ma gândesc ca poate o fi ceva genetic la noi ....ca și mama a avut probleme cu rinichii....și eu .....și acum fetita .... va dați seama că pe vremea când ma făcut mama pe mine nu se făceau ecografii deci eu am aflat prin liceu ca am probleme cu rinichii.... Acum știți voi .....Dumnezeu va avea grija de noi toate și de bebei noștri. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 10/11/2014 Mesaje: 109
| Buna, fetelor, revin si eu cu vesti de la control. Ieri n-am mai apucat sa intru, ca dupa control am fost sa mai rezolv din ultimele treburi, mai erau ceva maruntisuri de luat. Totul e ok, vestea buna e ca bebe s-a intors, colul e inchis deci bebe inca nu are planuri de sosit curand, are 2.600 grame (+/-), abia a reusit dr sa-l masoare ca nu statea locului, deci bebele asta o sa fie probabil argint viu . |
|
| Melina wrote:
Acum chiar revin cu vesti. Mi-a facut medicul morfologia la urgente. Deci practic am scapat de o cheltuiala. 🫢 Dupa cum am observat are os nazal. Si spre usurarea mea era tare vioi. Deci se misca si se dezvolta normal pentru varsta sarcinii. Cu probabilitate am aflat ca va fi baiat. A zis ca oricum inca nu e sigur. Deci aparent (momentan 😂😆) pare ca Doamne Doamne ii va implini dorinta sotului meu. 😅 In sfarsit pot sta linistita ca e ok si se misca. Medicul mi-a zis sa revin la clinica privata peste 4 saptamani. Si mi-a recomandat NIPT. A mai facut cineva? Poate sa ma lamureasca in ce consta, pret etc. Pe internet nu mai vreau sa citesc pentru ca doar ma ingrijorez. Mereu gasesc cate o informatie care sa ma dea peste cap.
Imi pare rau… draga de tine. Multa sanatate si asteptam vesti de la ecografie. 🤩🤗
Ma bucur mult pt vestile bune si, pana la proba contrarie, felicitari pt baietel! NIPT se refera la testele prenatale non-invazive, cum sunt Panorama, Harmony, Nifty etc, sunt mai multe si au preturi diferite, in functie de cate anomalii detecteaza. Cel mai bine le iei pe rand si citesti tu care ti se pare mai potrivit, de ex pt mine si pt varsta mea am considerat ca panorama extinsa e cea mai buna varianta, in functie de anomaliile detectate. Poti discuta si cu doctorul si sa iti recomande si el, mie dr mi-a zis clar panorama, apoi am citit si eu si am ajuns la concluzia ca asta e cea mai buna varianta pt mine. Sunt toate destul de costisitoare, dar eu as fi vrut sa fiu pregatita pt orice situatie. |
|
| Irinan wrote:Hey, sunt bine. Numar zilele, pe 29 ianuarie ma internez, pe 30 dimineata imi scoate pesarul si dupa cezariana inca nu mi vine a crede ca am ajuns pana aici.. ultima perioada a fost mai grea, dar sunt pe ultima suta de metri si asta imi da curaj
Deci e cezariana programata? Wow, nu-mi vine sa cred cat de aproape esti de momentul cand te intalnesti cu puiul tau, imediat numeri invers! Ce a trecut timpul, si eu am momente cand mi se pare ireal ce traiesc, cand ma vad cu sarcina atat de avansata, cand stiu ca o sa fiu mama... Ati decis cum o sa-l cheme? |
|
| Irinan wrote:E greu ultimul trimestru, dar trece si asta. Cate kg ai luat? Eu am luat 34kg o sa le dau jos dupa, la toate sarcinile am luat 30+
Wow, Irina, ce burticaaa Inteleg perfect kg luate de tine in conditiile in care burtica ta e maaare, nici a mea nu-i tocmai mica. Eu am luat 14 kg, deci sa inteleg ca nu sunt asa multe pe cat ma asteptam Oricum, eu am fost si slaba tare inainte, si la tine nu mi se pare ca se vad asa tare cele 34 de kg, mai ales ca ai deja mai multe sarcini la activ.
https://ibb.co/YLYx8xd |
|
| ria wrote:Deci e cezariana programata? Wow, nu-mi vine sa cred cat de aproape esti de momentul cand te intalnesti cu puiul tau, imediat numeri invers! Ce a trecut timpul, si eu am momente cand mi se pare ireal ce traiesc, cand ma vad cu sarcina atat de avansata, cand stiu ca o sa fiu mama... Ati decis cum o sa-l cheme? In teorie cezariana e programata pe 30 ian. De 2 zile, insa ,au aparut ceva contractii. Acum vedem.. ioan o sa ii punem numele, si sper sa stea pana pe 30 ,ar fi nascut de ziua lui azi am amr 7 zile pana la internare si 8 zike pana la operatie |
|
| ria wrote:Wow, Irina, ce burticaaa Inteleg perfect kg luate de tine in conditiile in care burtica ta e maaare, nici a mea nu-i tocmai mica. Eu am luat 14 kg, deci sa inteleg ca nu sunt asa multe pe cat ma asteptam Oricum, eu am fost si slaba tare inainte, si la tine nu mi se pare ca se vad asa tare cele 34 de kg, mai ales ca ai deja mai multe sarcini la activ. https://ibb.co/YLYx8xd Ce burtica frumoasa |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/6/2022 Mesaje: 28
| Bună, fetelor! Nu am mai intrat de mult pe aici! Mai sunt burtici (mici) pe aici? După calculele mele, azi fac 9S. Miercuri am programare la ginecolog, abia aștept și sper să fie totul bine. |
|
Inregistrat: 11/29/2022 Mesaje: 152
| Chrisstinne wrote:Bună, fetelor! Nu am mai intrat de mult pe aici! Mai sunt burtici (mici) pe aici? După calculele mele, azi fac 9S. Miercuri am programare la ginecolog, abia aștept și sper să fie totul bine.
Și eu sunt pe aici! Tot burtica micuța :) Ieri am făcut și eu 11 săptămâni, pe 30 urmează să avem ecografia de 12 săptămâni și sunt nerăbdătoare să văd ce face bebe și să îmi spună că totul este in regulă și cu analizele de sânge și cu bebe. Cum stai cu simptomele tu ? Eu nu am avut mai deloc, foarte puține grețuri și aversiuni la anumite mirosuri și cam singurul simptom prezent zilnic a fost și este durerea de sâni. La multe săptămâni și lunite înainte ! |
|
| Irinan wrote:In teorie cezariana e programata pe 30 ian. De 2 zile, insa ,au aparut ceva contractii. Acum vedem.. ioan o sa ii punem numele, si sper sa stea pana pe 30 ,ar fi nascut de ziua lui azi am amr 7 zile pana la internare si 8 zike pana la operatie
Contractii am si eu de ceva timp, dar dr au zis ca sunt normale si asa se pregateste corpul de nastere, tu cum le simti? Mai auzisem de intaritul burticii, durere de spate, eu pe astea nu le am inca, desi ma mai doare spatele cand dorm prost si eu oricum am probleme cu spatele de ani buni (deh, problemele vietii de corporatie, cu toate astea mie imi e dor de munca , iar floricelele din poza de zilele trecute au fost de la colegii din departamentul in care lucrez, mi-au facut un mic cadou pt mine si pt bebe si am apreciat enorm, dar revenind la dorul de munca, cred ca o sa-mi dea bebe ocupatie de-mi va trece). Si ce frumos cu data de 30 ianuarie, practic de maine incolo mai ai mai putin de o saptamana, am si eu emotii pentru tine si asteptam vesti |
|
| Christinne, Iulia, sarcini usoare va doresc |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/6/2022 Mesaje: 28
| Iulia123 wrote:Și eu sunt pe aici! Tot burtica micuța :) Ieri am făcut și eu 11 săptămâni, pe 30 urmează să avem ecografia de 12 săptămâni și sunt nerăbdătoare să văd ce face bebe și să îmi spună că totul este in regulă și cu analizele de sânge și cu bebe. Cum stai cu simptomele tu ? Eu nu am avut mai deloc, foarte puține grețuri și aversiuni la anumite mirosuri și cam singurul simptom prezent zilnic a fost și este durerea de sâni. La multe săptămâni și lunite înainte !
Mulțumesc, la fel și ție, Iulia! Da și la mine sânii sunt sensibili și dureroși, grețuri mai am din când în când, dar nu la fel ca la început și nu prea mai suport mirosurile puternice. Deci suntem cam la fel. Tu de unde ești? |
|
|