Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 10/11/2014 Mesaje: 109
| Melina wrote:
Cu greturile… parca simt ca o iau razna. Deja am ajuns la saturatie. Am avut 2 zile mai lejere, iar azi noapte am fost rau… Astept doar sa treaca odata. La voi pana la cate saptamani au tinut greturile? 😅
Super! Ai luat caruciorul? Eu am inceput cautarile de pe acum si simt ca nu o dau la capat. Sa fie scoica buna sa se potriveasca si cu adaptorii de la carucior. Sa fie carucior usor, sa se inchida rapid si sa nu ocupe mult spatiu etc. Mi se pare o mare bataie de cap.
Eu n-am avut greturi de-alea cu voma, nici nu prea am avut greturi, doar o usoara senzatie in unele dimineti si mai mult lipsa a poftei de mancare, asa ca nu prea stiu cum sa te ajut aici...
Caruciorul l-am luat, un Joie Versatrax daca te ajuta informatia. Am citit ca e usor manevrabil, pliabil, nu e foarte greu. Acum o sa vedem cand o sa-l probam daca am ales bine... Ma tot uit acum si de scoica auto sa cumpar. Ma tot intreb daca are sens masa de infasat, ca eu cred ca se poate si fara ea, nu-i vad neaparat rostul.
Aaaa, am o intrebare: aveti vreo recomandare de cada pt bebe? |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/9/2021 Mesaje: 768
| Fetele care aveți arsuri, puteți încerca Gaviscon comprimate masticabile. Sunt compatibile cu sarcina, este menționat și un prospect. Pe mine ma ajutau macar temporar cât sa pot manca. |
|
Inregistrat: 11/29/2022 Mesaje: 152
| Melina wrote:
Pe forum, vei gasi sus o caseta unde scrie “profil”. Apoi cauta “semnatura”. Acolo poti sa scri ce doresti tu si va aparea ca la mine, sub fiecare mesaj. 🤗
Mulțumesc frumos 🤗 |
|
Inregistrat: 11/24/2022 Mesaje: 121
| ria wrote:
Eu n-am avut greturi de-alea cu voma, nici nu prea am avut greturi, doar o usoara senzatie in unele dimineti si mai mult lipsa a poftei de mancare, asa ca nu prea stiu cum sa te ajut aici...
Caruciorul l-am luat, un Joie Versatrax daca te ajuta informatia. Am citit ca e usor manevrabil, pliabil, nu e foarte greu. Acum o sa vedem cand o sa-l probam daca am ales bine... Ma tot uit acum si de scoica auto sa cumpar. Ma tot intreb daca are sens masa de infasat, ca eu cred ca se poate si fara ea, nu-i vad neaparat rostul.
Aaaa, am o intrebare: aveti vreo recomandare de cada pt bebe?
Ma bucur ca greturile au fost blande cu tine. Conteaza foarte mult. 🤗 Eu deja am slabit 6 kg in conditiile in care mananc destul de mult (simt o foame constanta si foarte puternica)
Imi place mult caruciorul! O sa il trec pe lista de carucioare potrivite. Momentan aveam pe lista doar caruciorul Yoyo de la Babyzen si cel de la Cybex balios .
Cadita am vazut ca au cei de la Stokke ceva pliabil, dar gasesti si in auchan pliabile si cu termometru + suportul acela pt nou nascut incluse. Eu m-am uitat doar la cele pliabile pt ca nu prea am unde sa depozitez atatea chestii. Mai ales ca si landoul e destul de voluminos.
In ceea ce priveste masa de infasat, mi se pare ca sunt cam scumpe. Eu cred ca voi cumpara o comoda (ca sa fie si pe post de dulapior in primul stadiu de viata al copilului pt ca la noi spatiu e limitat), iar suportul de sus pentru saltea il va face tatal meu pt ca se pricepe cu tamplaria. Asa m-am gandit si eu ca e inutila, dar dupa am realizat ca daca voi schimba copilul pe pat sau oriunde altundeva ma va durea spatele. In familie am antecedente. Cam toti sufera de probleme cu spatele. Si plus ca oricum aveam nevoie de un dulapior pt bebe si asa impac si capra si varza si ma incadrez si in spatiu. |
|
| Madalina.d wrote:Fetele care aveți arsuri, puteți încerca Gaviscon comprimate masticabile. Sunt compatibile cu sarcina, este menționat și un prospect. Pe mine ma ajutau macar temporar cât sa pot manca.
Multumesc, am incercat si Rennie, si Gaviscon, exact cum spui si tu, ajuta temporar. Oare doar la mine parca sunt mai greu de suportat seara? |
|
| Melina wrote:
Ma bucur ca greturile au fost blande cu tine. Conteaza foarte mult. 🤗 Eu deja am slabit 6 kg in conditiile in care mananc destul de mult (simt o foame constanta si foarte puternica)
Imi place mult caruciorul! O sa il trec pe lista de carucioare potrivite. Momentan aveam pe lista doar caruciorul Yoyo de la Babyzen si cel de la Cybex balios .
Cadita am vazut ca au cei de la Stokke ceva pliabil, dar gasesti si in auchan pliabile si cu termometru + suportul acela pt nou nascut incluse. Eu m-am uitat doar la cele pliabile pt ca nu prea am unde sa depozitez atatea chestii. Mai ales ca si landoul e destul de voluminos.
In ceea ce priveste masa de infasat, mi se pare ca sunt cam scumpe. Eu cred ca voi cumpara o comoda (ca sa fie si pe post de dulapior in primul stadiu de viata al copilului pt ca la noi spatiu e limitat), iar suportul de sus pentru saltea il va face tatal meu pt ca se pricepe cu tamplaria. Asa m-am gandit si eu ca e inutila, dar dupa am realizat ca daca voi schimba copilul pe pat sau oriunde altundeva ma va durea spatele. In familie am antecedente. Cam toti sufera de probleme cu spatele. Si plus ca oricum aveam nevoie de un dulapior pt bebe si asa impac si capra si varza si ma incadrez si in spatiu.
Yoyo sa stii ca il aveam si eu in vedere, era pe lista, dar parca mai mult s-a potrivit Joie preferintelor mele. Asa de ex m-ar fi tentat un Krausman, dar locuiesc la etajul 7...
Cu depozitatul te inteleg perfect, tot pliabila as vrea si eu cada. De asta am si evitat sa cumpar multe dinainte, nu sunt nici genul care se arunca cu cumparaturi inutile dar si din ratiuni de spatiu, locuind la apartament.
Masa de infasat eu sunt convinsa ca nu iau, in prima faza ma tenta, dar parca e prea scumpa si, din nou, ar ocupa spatiu inutil. Eu cu solutia patul am zis ca merg, dar sa stii ca nu e rea deloc ideea ta cu comoda! Am vazut si ceva patuturi cu masa de infasat inclusa (nici ala nu m-a tentat, nu am luat cine stie ce patut). |
|
| ria wrote:
Yoyo sa stii ca il aveam si eu in vedere, era pe lista, dar parca mai mult s-a potrivit Joie preferintelor mele. Asa de ex m-ar fi tentat un Krausman, dar locuiesc la etajul 7...
Cu depozitatul te inteleg perfect, tot pliabila as vrea si eu cada. De asta am si evitat sa cumpar multe dinainte, nu sunt nici genul care se arunca cu cumparaturi inutile dar si din ratiuni de spatiu, locuind la apartament.
Masa de infasat eu sunt convinsa ca nu iau, in prima faza ma tenta, dar parca e prea scumpa si, din nou, ar ocupa spatiu inutil. Eu cu solutia patul am zis ca merg, dar sa stii ca nu e rea deloc ideea ta cu comoda! Am vazut si ceva patuturi cu masa de infasat inclusa (nici ala nu m-a tentat, nu am luat cine stie ce patut).
Și eu rot la apartament locuiesc. In ceea ce priveste caruciorul nu ar fi asa o problema dimensiunea din punctul asta de vedere. Avem lift si e foarte spatios. La noi e problema cu masina. Sotul meu e cu masinile sport si nu prea dispunem de spatiu. Iar noi suntem vesnic calatori. Deasta m-am gandit la Yoyo… doar ca mi se pare ca are roti mici. Voi ce parere aveti de Yoyo?
Din lipsa de spatiu am ales un patut rotund evolutiv. Ca dupa ce scap de comoda sa maresc patutul si sa inlocuiesc comoda cu un dulapior care sa fie mai voluminos pe verticala decat pe orizontala.
Am citit si eu ca e cam inutila masa de infasat. Dar am zis sa incerc. Voi vedea eu. Oricum daca e sa nu ne incadram in buget voi cumpara una second sau veche si o voi reconstitui. |
|
| Melina wrote:
Și eu rot la apartament locuiesc. In ceea ce priveste caruciorul nu ar fi asa o problema dimensiunea din punctul asta de vedere. Avem lift si e foarte spatios. La noi e problema cu masina. Sotul meu e cu masinile sport si nu prea dispunem de spatiu. Iar noi suntem vesnic calatori. Deasta m-am gandit la Yoyo… doar ca mi se pare ca are roti mici. Voi ce parere aveti de Yoyo?
Din lipsa de spatiu am ales un patut rotund evolutiv. Ca dupa ce scap de comoda sa maresc patutul si sa inlocuiesc comoda cu un dulapior care sa fie mai voluminos pe verticala decat pe orizontala.
Am citit si eu ca e cam inutila masa de infasat. Dar am zis sa incerc. Voi vedea eu. Oricum daca e sa nu ne incadram in buget voi cumpara una second sau veche si o voi reconstitui.
Inteleg perfect cu calatoritul, noi suntem fani trasee montane si sporturi de iarna, imi lipseste enooorm o drumetie, sper sa reusim si cu bebe sa facem trasee. Chiar ma uit acum si la ceva sisteme de purtare, ca ma gandesc ca nu o sa iau tot timpul caruciorul la noi oriunde mergem, aveti vreo recomandare? Am luat si scoica auto de la Cybex, iar surpriza pt noi e ca am primit de la bunici (parintii sotului) cadou pt bebe un leagan (eletric) pe care doream sa il cumparam noi, dar nu era prioritar Eu acum ma documentez cu bagajul pt spital. Teoretic nu ar fi asa de multe pt nastere, nasc la privat ca acolo e si doctorul ce mi-a monitorizat sarcina si am si abonament de la firma acolo, desi parca mi-e putin groaza de ideea ca daca e sa fie ceva, tot la stat ajungem, si nu am nimic cu spitalele de stat, ba chiar am auzit si experiente ff ok de nasteri, ma sperie doar ideea ca m-as putea afla intr-o astfel de situatie |
|
| ria wrote:Inteleg perfect cu calatoritul, noi suntem fani trasee montane si sporturi de iarna, imi lipseste enooorm o drumetie, sper sa reusim si cu bebe sa facem trasee. Chiar ma uit acum si la ceva sisteme de purtare, ca ma gandesc ca nu o sa iau tot timpul caruciorul la noi oriunde mergem, aveti vreo recomandare? Am luat si scoica auto de la Cybex, iar surpriza pt noi e ca am primit de la bunici (parintii sotului) cadou pt bebe un leagan (eletric) pe care doream sa il cumparam noi, dar nu era prioritar Eu acum ma documentez cu bagajul pt spital. Teoretic nu ar fi asa de multe pt nastere, nasc la privat ca acolo e si doctorul ce mi-a monitorizat sarcina si am si abonament de la firma acolo, desi parca mi-e putin groaza de ideea ca daca e sa fie ceva, tot la stat ajungem, si nu am nimic cu spitalele de stat, ba chiar am auzit si experiente ff ok de nasteri, ma sperie doar ideea ca m-as putea afla intr-o astfel de situatie
Ma bucur mult pt tine! 🤗 Am văzut că la Decathlon au ceva ghiozdane dinacela mari de drumetie cu loc special de bebe il el. Am mai vazut la cineva pe instagram care tot asa e pasionata de munte si a spus ca e foarte util.
Fetelor azi am morfologia de prim trimestru. Momentam am 12 saptamani si 4/5 zile. Stiu ca sexul copilului se vede abia dupa 14 saptamani, dar am vazut la cineva pe forumul mamicilor incepatoareca ca aflat la prima morfologie. Oare exista sanse sa aflam si noi azi? Intreb asta deoarece trebuie sa il anunt pe medic din timp sa imi dea sexul doar intr-un plic pt a face gender reveal. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Melina wrote:
Ma bucur mult pt tine! 🤗 Am văzut că la Decathlon au ceva ghiozdane dinacela mari de drumetie cu loc special de bebe il el. Am mai vazut la cineva pe instagram care tot asa e pasionata de munte si a spus ca e foarte util.
Fetelor azi am morfologia de prim trimestru. Momentam am 12 saptamani si 4/5 zile. Stiu ca sexul copilului se vede abia dupa 14 saptamani, dar am vazut la cineva pe forumul mamicilor incepatoareca ca aflat la prima morfologie. Oare exista sanse sa aflam si noi azi? Intreb asta deoarece trebuie sa il anunt pe medic din timp sa imi dea sexul doar intr-un plic pt a face gender reveal.
Eu la ambele sarcini am aflat la prima morfo sexul. 12 respectiv 13 săptămâni. Acum contează și experiența medicului,ecograful și poziția bebelusului.🤷🏼♀️ Teoretic se poate!
Asteptam vesti! 🥰🥰 |
|
| Andreeax wrote:
Eu la ambele sarcini am aflat la prima morfo sexul. 12 respectiv 13 săptămâni. Acum contează și experiența medicului,ecograful și poziția bebelusului.🤷🏼♀️ Teoretic se poate!
Asteptam vesti! 🥰🥰
Revin cu vesti. Mi s-a parut dubios medicul. Parea a fi ingrijorat. Asta ori faptul ca poate era obosit. Mi-a facut o ecografie si mi-a spus ca uterul e pozitionat mai ciudat si nu se prea poate vedea nimic. Plus ca a zis ca mai trebuie sa asteptam cateva zile pentru morfologie si nu inteleg de ce. El sustinea ca e vorba de faptul ca sarcina mea e mai mica decat indica ultima menstruatie (am ovulat mai tarziu). Mi-a zis sa revin la spitalul de stat luni sau marti la urgente unde va fi de garda pentru a verifica iar ecografic daca e momentul pentru morfologie. Ce mi s-a parut dragut e ca nu mi-a luat bani pe ecografie desi am fost la privat. Credeti ca ar trebui sa ma ingrijorez? 🥺 |
|
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| ria wrote:Inteleg perfect cu calatoritul, noi suntem fani trasee montane si sporturi de iarna, imi lipseste enooorm o drumetie, sper sa reusim si cu bebe sa facem trasee. Chiar ma uit acum si la ceva sisteme de purtare, ca ma gandesc ca nu o sa iau tot timpul caruciorul la noi oriunde mergem, aveti vreo recomandare? Am luat si scoica auto de la Cybex, iar surpriza pt noi e ca am primit de la bunici (parintii sotului) cadou pt bebe un leagan (eletric) pe care doream sa il cumparam noi, dar nu era prioritar Eu acum ma documentez cu bagajul pt spital. Teoretic nu ar fi asa de multe pt nastere, nasc la privat ca acolo e si doctorul ce mi-a monitorizat sarcina si am si abonament de la firma acolo, desi parca mi-e putin groaza de ideea ca daca e sa fie ceva, tot la stat ajungem, si nu am nimic cu spitalele de stat, ba chiar am auzit si experiente ff ok de nasteri, ma sperie doar ideea ca m-as putea afla intr-o astfel de situatie Eu tind sa cred ca ideea asta cum că daca apar probleme la spitalul privat, ajungi tot la stat e exagerata. Nu contest existenta unor cazuri tragice (care, dealtfel, se întâmplă si in spitalele de stat, dar nu mereu sunt la fel de mediatizate ca cele intamplate in spitale private), dar parca prea una, doua, auzi replica "tot la stat ajungi"... Si nu vorbesc din auzite... Am nascut de doua ori, la spital privat. Ambele nasteri au fost cu risc, au aparut complicatii si in timpul operațiilor si imediat dupa si, cu toate astea, medicii s-au comportat exemplar si au gestionat cu profesionalism situatia! Si nu, nu s-a pus vreo clipa problema transferului la stat. Contează enorm sa alegi un medic foarte bine pregatit! |
|
| Melina wrote:
Fetelor azi am morfologia de prim trimestru. Momentam am 12 saptamani si 4/5 zile. Stiu ca sexul copilului se vede abia dupa 14 saptamani, dar am vazut la cineva pe forumul mamicilor incepatoareca ca aflat la prima morfologie. Oare exista sanse sa aflam si noi azi? Intreb asta deoarece trebuie sa il anunt pe medic din timp sa imi dea sexul doar intr-un plic pt a face gender reveal.
Si eu am aflat la ambele sarcini la prima morfologie. La a doua sarcina, doar a dat de inteles ca e fata si mi-a confirmat după doua săptămâni. La prima sarcina, mi-a spus direct. |
|
| Melina wrote:
Revin cu vesti. Mi s-a parut dubios medicul. Parea a fi ingrijorat. Asta ori faptul ca poate era obosit. Mi-a facut o ecografie si mi-a spus ca uterul e pozitionat mai ciudat si nu se prea poate vedea nimic. Plus ca a zis ca mai trebuie sa asteptam cateva zile pentru morfologie si nu inteleg de ce. El sustinea ca e vorba de faptul ca sarcina mea e mai mica decat indica ultima menstruatie (am ovulat mai tarziu). Mi-a zis sa revin la spitalul de stat luni sau marti la urgente unde va fi de garda pentru a verifica iar ecografic daca e momentul pentru morfologie. Ce mi s-a parut dragut e ca nu mi-a luat bani pe ecografie desi am fost la privat. Credeti ca ar trebui sa ma ingrijorez? 🥺
Daca stii ca ai ovulat tarziu, e justificata reprogramarea ecografiei. Unele masuratori nu pot fi precise. |
|
| maria2013 wrote: Daca stii ca ai ovulat tarziu, e justificata reprogramarea ecografiei. Unele masuratori nu pot fi precise.
Deci nu ar trebui sa ma ingrijorez? M-am speriat ca s-a intamplat ceva cu bebe. S-a vazut mai greu la ecograf si de data asta nu mai dadea din maini si picioare. Oare dormea? E posibil sa se fi intamplat asta? Deci sunt atat de ingrijorata. Acum parca m-am mai linistit cum mi-ai spus asta. |
|
|