Gravidutele noastre dragi - 64
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andreea_neacsu
Scris: Wednesday, June 22, 2022 11:12 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/27/2021
Hilar se mareste listaaa
Ria, felicitari !!newclap
bine ati venit si tu si Irina in casuta coeur
Irina , nici eu nu stiu ca ar fi probleme daca e o idee mai mica vezicula vitelina , stiu ca mai mare inseamna probleme , cum spune si zguby ..
sa va faceti ticker si voi fetelor hearts
simmo
Scris: Wednesday, June 22, 2022 1:11 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2018
Oana, sănătate multă și sper sa ieșiți repede din spital. Și eu bănuiesc ca tot din maternitate a luat pentru ca ai zis ca era mai agitata încă de când ați ajuns acasă. O sa treacă, dar este grea perioada (mai ales statul în spital).

Ria, bine ai venit. Sarcina usoara și la termen.

Daaa, nu rămân singura în căsuța. Sper sa mai vina fete de la căsuța aspirantelor.

Irina, multe medicamente, dar dacă trebuie pentru a duce sarcina la termen, merita efortul. Eu cred ca ar trebui sa am o lista cu ce sa iau ca să rețin la o lista asa mare cu pastile ras
Roser
Scris: Wednesday, June 22, 2022 1:32 PM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2018
Poti sa ma pui si pe mine pe lista Maria dacă mai poti edita.

Irina, felicitari!!! Ma bucur ca totul e bine coeur Da, trebuie sa iei multe medicamente dar stii ca se merita :). Si eu am luat cam la fel la prima sarcina cu excepția clexanului. Am prins si vara primul trimestru si oriunde mergeam trebuia sa le duc dupa mine. Dar trece repede.

Oana, însănătoșire grabnică va doresc Cheek Kiss

Ria, bine ai venit!
Maria.mmh
Scris: Wednesday, June 22, 2022 1:59 PM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2019
Roser wrote:
Poti sa ma pui si pe mine pe lista Maria dacă mai poti edita.

Irina, felicitari!!! Ma bucur ca totul e bine coeur Da, trebuie sa iei multe medicamente dar stii ca se merita :). Si eu am luat cam la fel la prima sarcina cu excepția clexanului. Am prins si vara primul trimestru si oriunde mergeam trebuia sa le duc dupa mine. Dar trece repede.

Oana, însănătoșire grabnică va doresc Cheek Kiss

Ria, bine ai venit!

Done! Cheek Kiss
ria
Scris: Wednesday, June 22, 2022 4:32 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 10/11/2014
Va multumesc fetelor pentru primire si pentru ca apar in lista voastra. Cheek Kiss

Eu inca nu prea am simptome, ce ma ingrijoreaza mai mult e varsta mea (am 38 de ani, imediat fac 39). Si nu pentru ca as fi considerata o mama batrana, nici nu imi pasa de asta, ci doar pt ca nu pot sa nu ma gandesc la eventuale probleme genetice, dar in momentul in care am ales sa am un copil la varsta asta, mi-am asumat acest lucru. Oricum aud diferite comentarii si mama mea chiar nu e deloc incantata de sarcina, ma condamna de parca as avea 16 si nu 39 indata:), ce imi trebuie copil la varsta asta, nu imi pot vedea de viata, ca o sa fiu mama batrana, ca o sa ii fie rusine copilului cu mine si ca nu o sa am rabdare cu el, ca o sa iasa bolnav, ca... Nu vreti sa stiti cum ma simt, cu atat mai mult cu cat stie cat e de dorit copilul asta si ca in viata mea lucrurile nu au mers asa cum am planuit, avand in vedere ca din 2014 tot am incercat sa am un copil (si ma bucur ca nu am reusit atunci, cu persoana nepotrivita, dar dupa mama mea ar fi fost mai potrivit sa am un copil atunci si sa raman mama singura sau sa raman in relatia toxica pt un potential copil decat sa devin mama la 39 de ani, asa ca va închipuiti situatia). E frustrant. Dar incerc sa evit contactul cu mama mea, oricat e de dureros, pt ca e prea dorit copilul asta ca sa imi mai pese de ce spun altii, atat doar ca in adancul sufletului mi-e frica si mie de vreun diagnostic urat. Am mai citit de diferite teste, oare imi puteti recomanda, daca se poate din experienta, ceva potrivit varstei mele? Evident ca o sa aleg ceva cu ajutorul dr meu ginecolog, dar m-ar ajuta niste pareri in plus.
MariaS
Scris: Wednesday, June 22, 2022 5:15 PM
Nivel

Inregistrat: 4/28/2020
Ria, copiii vin când trebuie să vină, pt unele la 20,pt altele la 30,pt altele la 40, atâta timp cât îți dorești să copilul vârstă e doar un număr.
Ca și teste din câte știu după 30 se face nifti(sper sa nu greșesc denumirea), pandora și alte câteva teste genetice. Astea se fac după 9-10 săptămâni.

De "gura lumii" nu scapi indiferent de vârstă,daca ești tânără, de ce îl faci acum, dacă ești trecuta3de o vârstă la fel. Dacă nu îl făceai acum, poate peste un timp îți reproșa mama ta ca nu i-ai făcut un nepot/ă,deci nici cum nu ii bine.

Sarcină ușoară și evită energiile negative.
eva.maria
Scris: Wednesday, June 22, 2022 5:18 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 12/5/2021
simmo wrote:
Eva, ești ok?

Lena, voi cum sunteți?

Simooo sunt mai bine. M am mai adaptat. De fapt nu sunt 100% revenita dar măcar nu mai plâng atâta. Adică am doua zile bune una rea cam asa. Dar cred ca sunt pe calea cea buna. Am reușit sa l alăptez in sfârșit după mari străduințe si astfel am detensionat sânii. Dar acum caut sa măresc lactatia pt ca nu prea mai am asa mult. Nu prea vine. Sunt cam slaba. Mananc puțin. Ma gândeam sa pompez ca am auzit ca pomparea creste mult fluxul. Tu ce mai faci ? Eu am cam pierdut firul discuțiilor cu toate cele întâmplate in ultima vreme am fost copleșită. Va pup pe toate !
Madalina.d
Scris: Wednesday, June 22, 2022 5:40 PM
Nivel

Inregistrat: 11/9/2021
eva.maria wrote:

Simooo sunt mai bine. M am mai adaptat. De fapt nu sunt 100% revenita dar măcar nu mai plâng atâta. Adică am doua zile bune una rea cam asa. Dar cred ca sunt pe calea cea buna. Am reușit sa l alăptez in sfârșit după mari străduințe si astfel am detensionat sânii. Dar acum caut sa măresc lactatia pt ca nu prea mai am asa mult. Nu prea vine. Sunt cam slaba. Mananc puțin. Ma gândeam sa pompez ca am auzit ca pomparea creste mult fluxul. Tu ce mai faci ? Eu am cam pierdut firul discuțiilor cu toate cele întâmplate in ultima vreme am fost copleșită. Va pup pe toate !

Eva ma bucur ca ești mai bine. Sunt sigura ca in curând o sa vezi și luminita de la capătul tunelului și vei fi bine 100%. Pentru lactatie da, pompatul stimulează lactatia. De asemenea, exista și suplimente pentru asta: ceaiuri pentru lactatie, pastile cu schinduf, galafor, more Milk plus (asta e destul de scump, dar la mine a funcționat ff bine și a meritat toți banii). E bine sa bei multe lichide. Mai scrie-ne când poți. Te îmbrățișez 🤗
Madalina.d
Scris: Wednesday, June 22, 2022 5:47 PM
Nivel

ria wrote:
Va multumesc fetelor pentru primire si pentru ca apar in lista voastra. Cheek Kiss

Eu inca nu prea am simptome, ce ma ingrijoreaza mai mult e varsta mea (am 38 de ani, imediat fac 39). Si nu pentru ca as fi considerata o mama batrana, nici nu imi pasa de asta, ci doar pt ca nu pot sa nu ma gandesc la eventuale probleme genetice, dar in momentul in care am ales sa am un copil la varsta asta, mi-am asumat acest lucru. Oricum aud diferite comentarii si mama mea chiar nu e deloc incantata de sarcina, ma condamna de parca as avea 16 si nu 39 indata:), ce imi trebuie copil la varsta asta, nu imi pot vedea de viata, ca o sa fiu mama batrana, ca o sa ii fie rusine copilului cu mine si ca nu o sa am rabdare cu el, ca o sa iasa bolnav, ca... Nu vreti sa stiti cum ma simt, cu atat mai mult cu cat stie cat e de dorit copilul asta si ca in viata mea lucrurile nu au mers asa cum am planuit, avand in vedere ca din 2014 tot am incercat sa am un copil (si ma bucur ca nu am reusit atunci, cu persoana nepotrivita, dar dupa mama mea ar fi fost mai potrivit sa am un copil atunci si sa raman mama singura sau sa raman in relatia toxica pt un potential copil decat sa devin mama la 39 de ani, asa ca va închipuiti situatia). E frustrant. Dar incerc sa evit contactul cu mama mea, oricat e de dureros, pt ca e prea dorit copilul asta ca sa imi mai pese de ce spun altii, atat doar ca in adancul sufletului mi-e frica si mie de vreun diagnostic urat. Am mai citit de diferite teste, oare imi puteti recomanda, daca se poate din experienta, ceva potrivit varstei mele? Evident ca o sa aleg ceva cu ajutorul dr meu ginecolog, dar m-ar ajuta niste pareri in plus.

0
Ria, eu sunt cea mai mare dintre copiii mamei mele, provenita din prima căsătorie. Părinții mei s-au despărțit când aveam eu aproape 2 ani. Nu ini cunosc tatăl și nici nu vreau, mama mi-a povestit ce relație toxica aveau. Între mine și sora mea e diferența de 10 ani, deci iti dai seama ca a fost făcută târziu. Asta nu înseamnă ca mama a fost mai mamă pentru mine decât a fost pentru fratele sau sora mea. Deci nu te învinovăți vreodată ca vei fi mămica la 39 de ani. E greu sa accepți vorbele astea de la propria mama, sunt convinsa. Important e sa fiți voi bine și sănătoși. Eu nu am făcut teste genetice, dar stiu ca sunt mai multe: panorama, veracity, harmony, nifty si or mai fi. Cu siguranță te va sfătui și medicul care e cel mai potrivit pentru tine. Sunt fete aici în grup care au făcut și te pot sfătui mai bine decât mine.
Madalina.d
Scris: Wednesday, June 22, 2022 5:53 PM
Nivel

Fetelor, am fost astăzi la control. Fetita a luat bine în greutate în ultimele 2 săptămâni, are 3200 acum. Colul are 2.8 cm și este închis, tns-ul bun și mi-a zis ca continui cu utrogestan și no-spa pentru încă o săptămână. Mai zicea ca ar trebui sa mai stea vreo 2 săptămâni dar nu e obligatoriu, oricând se poate schimba situația. Mai merg miercurea viitoare la tns și apoi pe 5 iulie tot tns și verificat col.
simmo
Scris: Wednesday, June 22, 2022 6:04 PM
Nivel

Ria, Adriana Iliescu a fost mult și bine judecată pentru ca a devenit mama la o vârstă mai înaintată. O condamnau ca nu ii va putea oferi feței o viață cumsecade, nu o va vedea crescând, ca o sa ajungă orfana etc. Iar acum fata are 18 ani și da examen la facultate.
Nu se știe niciodată cum îți este menit sa fie pentru tine. Nu o zic prea des pentru ca sunt adepta familiei, dar poate pentru o perioada este mai bine sa păstrezi distanta fata de persoanele care îți emana energie negativă.
Ambii bunici ai mei au decedat când eram eu insarcinata cu băiatul (nu au apucat deloc sa îl vadă), mama mea nu mai este printre noi de anul trecut (deci, nu a apucat sa știe și de al doilea nepot). Pentru mine asta este foarte greu de digerat. Ma bufnește plansul numai când ma gândesc, iar mama era genul : 'dacă veți avea copii bine, dacă nu iarăși bine; daca veți adopta bine, dacă nu iarăși bine'.
Teste genetice sunt cele enumerate de fete.

PS: nici eu nu sunt prea tinerica (37) si am albit în cap de la 20 ani (genetic).
simmo
Scris: Wednesday, June 22, 2022 6:09 PM
Nivel

eva.maria wrote:

Eva, ce bine ca ai scris. Chiar îmi făceam gânduri dacă ești ok pentru ca și eu la fel am pățit.
Eu pentru lactație am luat galafor și more milk, dar dupa 3 luni nici alea nu au mai avut efect (la mine totul a fost pe baza de stres, oboseala, epuizare).
simmo
Scris: Wednesday, June 22, 2022 6:09 PM
Nivel

Madalina.d wrote:
Fetelor, am fost astăzi la control. Fetita a luat bine în greutate în ultimele 2 săptămâni, are 3200 acum. Colul are 2.8 cm și este închis, tns-ul bun și mi-a zis ca continui cu utrogestan și no-spa pentru încă o săptămână. Mai zicea ca ar trebui sa mai stea vreo 2 săptămâni dar nu e obligatoriu, oricând se poate schimba situația. Mai merg miercurea viitoare la tns și apoi pe 5 iulie tot tns și verificat col.

Ce bine a luat fetița. Ma bucur ca este totul bine. Mai ai puțin și tu. DistanceKiss
Irinan
Scris: Wednesday, June 22, 2022 7:37 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2018
Madalina.d wrote:

Ce vesti bune Irina! Ce sa și faci acum... iei un pumn de medicamente, dar măcar știi ca e totul bine. Ti-a recomandat repaus pt col? Acum e mica sarcina, nu pune presiune dar având istoric sa stai cuminte. Și eu sunt cu col scurt, l-am avut și la prima sarcină și îmi spusese ca la sarcina asta problemele pot sa apară din trimestrul 2. Când mergi la următoarea ecografie?

Urmatoarea eco o am pe 16 iulie. Mi a zis ca pe moment e ok, doar ca avand antecedente e de masurat la fiecare eco.. luam madalina toate pastilele care sunt nevoie ,ce sa facemcoeur
Irinan
Scris: Wednesday, June 22, 2022 7:44 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2018
zgubyro wrote:

Buna Irina si felicitari pentru sarcina. Eu din cate stiu sacul yolk este o problema daca este mai mare pentru ca asta inseamna ca embrionul nu se hraneste si saculetul se mareste. Nu am auzit sa fie o problema daca este mic.
Ce lungime are embrionul? banuiesc ca pana intr-un cm, deci si saculetul ala e mai mic. Sarcina usoara iti doresc!

Multumesc Zgubyro,, iti dai seama ca am cautat si eu informatii dupa. Am gasit ca ar fi probleme daca ar fi sub 2 sau peste 6. Ar indica anomalii genetice, ideal ar fi peste 3.. al meu e cumva la limita de jos 2,7.. embrionul are 7,3 mm. E ok ca marimehearts
https://ibb.co/n6Y5hHY
https://ibb.co/YX27gzL
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.