Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3239
| Melina wrote:Multumesc mult! Maine am sa il intreb si eu pe medicul meu ginecolog. Voi avea prima vizita. Medicul de la urgente a spus ca putem continua, doar sa ne protejam. De aici am si dedus faptul ca poate am facut o reactie ciuddata. Oricum, va tin la curent. Eu sper sa nu vin cu o veste ce sa il intristeze pe sot. 🫢😅 Update: medicul a interzis categoric contactele sexuale. Sorry hubby 😅🤣 La orice fel de sangerare in sarcina, stiu ca primul lucru interzis e contactul sexual. Asta e, o sa fie timp dupa |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 12/2/2016 Mesaje: 264
| Fetelor am revenit cu vesti. Într-adevăr uterul este cam aplecat în fata asa cum simțeam eu dar asta su pentru ca placenta este în fata și practic este greutate mai mare pe fata. Pentru amuzament va spun ca am un bebe dansator/gimnast care a făcut mișto de noi 40 de minute și nu a sta la aproape nici o măsurătoare. Dădea cu mânuțele după sonda ecografului și se întindea într-una. Dr. A spus ca nu a mai văzut un asemenea bebe hiperactov la 12s și 3 zile în ultimii 10 ani. Pe de alta parte trebuie sa repet ecografia....nu au putut fi vizualizate inimioara și vasele de sânge nici piciorușele...a rrusit sa masoare doar crl care e ok pt varsta sarcinii, bebe are os nazal si acum apare problema : translucenta nucala este de 2.4 mm....doctorita spune ca e la limita superioara. Maine merg sa recoltez si analizele pt bitest. Voi ce parere aveti de aceasta dimensiune? Am 30 ani și mai am o fetita perfect sanatoasa de 4 ani jumate. |
|
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Oanaiuliana wrote:Fetelor am revenit cu vesti. Într-adevăr uterul este cam aplecat în fata asa cum simțeam eu dar asta su pentru ca placenta este în fata și practic este greutate mai mare pe fata. Pentru amuzament va spun ca am un bebe dansator/gimnast care a făcut mișto de noi 40 de minute și nu a sta la aproape nici o măsurătoare. Dădea cu mânuțele după sonda ecografului și se întindea într-una. Dr. A spus ca nu a mai văzut un asemenea bebe hiperactov la 12s și 3 zile în ultimii 10 ani. Pe de alta parte trebuie sa repet ecografia....nu au putut fi vizualizate inimioara și vasele de sânge nici piciorușele...a rrusit sa masoare doar crl care e ok pt varsta sarcinii, bebe are os nazal si acum apare problema : translucenta nucala este de 2.4 mm....doctorita spune ca e la limita superioara. Maine merg sa recoltez si analizele pt bitest. Voi ce parere aveti de aceasta dimensiune? Am 30 ani și mai am o fetita perfect sanatoasa de 4 ani jumate.
Eu azi am avut morfo de prim trimestru (13w1d). TN are 2,3 și nu a zis nimic in legătura cu asta. Nu îmi fac probleme pt ca toate celelalte masiratori sunt in parametri. Ai făcut ai analiza dublu test sa se coreleze cu eco rezultatele ei? |
|
| Andreeax wrote:
Eu azi am avut morfo de prim trimestru (13w1d). TN are 2,3 și nu a zis nimic in legătura cu asta. Nu îmi fac probleme pt ca toate celelalte masiratori sunt in parametri. Ai făcut ai analiza dublu test sa se coreleze cu eco rezultatele ei?
Dimineata recoltez probele de sânge pt bitest. Sincer cum am spus mai devreme ...bebe parca era într-o animație făcută pe calculator...nu a star mai deloc. Are os nazal, a făcut măsurătoare crl și e ok pt varsta sarcinii și TN. În rest bebe a făcut mișto de noi. Saptamana viitoare merg din nou pentru verificarea inimii și a arterelor, pt verificarea vaselor de sânge ale cordonului și xe mai trebuia. Sper ca atinci bebe sa fie liniștit. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/24/2022 Mesaje: 121
| Oanaiuliana wrote:Fetelor am revenit cu vesti. Într-adevăr uterul este cam aplecat în fata asa cum simțeam eu dar asta su pentru ca placenta este în fata și practic este greutate mai mare pe fata. Pentru amuzament va spun ca am un bebe dansator/gimnast care a făcut mișto de noi 40 de minute și nu a sta la aproape nici o măsurătoare. Dădea cu mânuțele după sonda ecografului și se întindea într-una. Dr. A spus ca nu a mai văzut un asemenea bebe hiperactov la 12s și 3 zile în ultimii 10 ani. Pe de alta parte trebuie sa repet ecografia....nu au putut fi vizualizate inimioara și vasele de sânge nici piciorușele...a rrusit sa masoare doar crl care e ok pt varsta sarcinii, bebe are os nazal si acum apare problema : translucenta nucala este de 2.4 mm....doctorita spune ca e la limita superioara. Maine merg sa recoltez si analizele pt bitest. Voi ce parere aveti de aceasta dimensiune? Am 30 ani și mai am o fetita perfect sanatoasa de 4 ani jumate.
Felicitari Oana pt bebele activ! 🤗 Eu zic ca totul va fi ok. Sa ne ti la curent.
|
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 12/16/2022 Mesaje: 3
| buna ziua ! am facut astazi morfologia de trimestrul 2 in sarcina ( 22 saptamani ) si este totul in regula ( organe , inima etc. ) doar ca morfologistul a zis ca este o problema cu o artera care este crescuta prin fata traheei ( ARSA ) . Dupa cateva cautari am dedus eu ca este vorba despre artera subclavie aberanta si mi a recomandat sa fac amniocenteza si ca este posibil sa fie sindromul digeorge ( sanse de sub 0.5% - spus de morfologist ) . la morfologia de primul trimestru am facut test panorama( NIPT ) si a iesit perfect. sunt mamici sau viitoare mamici cu asa ceva ? va multumesc din suflet |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| ancageorgiana1 wrote:buna ziua ! am facut astazi morfologia de trimestrul 2 in sarcina ( 22 saptamani ) si este totul in regula ( organe , inima etc. ) doar ca morfologistul a zis ca este o problema cu o artera care este crescuta prin fata traheei ( ARSA ) . Dupa cateva cautari am dedus eu ca este vorba despre artera subclavie aberanta si mi a recomandat sa fac amniocenteza si ca este posibil sa fie sindromul digeorge ( sanse de sub 0.5% - spus de morfologist ) . la morfologia de primul trimestru am facut test panorama( NIPT ) si a iesit perfect. sunt mamici sau viitoare mamici cu asa ceva ? va multumesc din suflet
Testul panorama nu a inclus și sindromul digeorge ? Poate ma înșel, dar dacă ai făcut un test genetic fetal, la amniocenteza primești aceleași informații. |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3079
| simmo wrote:
Testul panorama nu a inclus și sindromul digeorge ? Poate ma înșel, dar dacă ai făcut un test genetic fetal, la amniocenteza primești aceleași informații.
Asa ar trebui, ca NIPT sa depisteze sindromul Di George, nu stiu daca depinde de test. Poti vorbi cu un genetician eventual |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 12/16/2022 Mesaje: 3
| freya1 wrote:
Asa ar trebui, ca NIPT sa depisteze sindromul Di George, nu stiu daca depinde de test. Poti vorbi cu un genetician eventual
Morfologistul s-a uitat pe testul panorama si a zis ca e ok . Mi a recomandat amniocenteza , iar medicul care ma supraveghează mi a zis la panorama sa iau pachetul Basic ce nu includea test digeorge . |
|
Inregistrat: 2/10/2020 Mesaje: 3079
| Dar de ce sa nu faci un test genetic care sa includa si sindromul di george in loc de amniocenteza ? |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| ancageorgiana1 wrote: Morfologistul s-a uitat pe testul panorama si a zis ca e ok . Mi a recomandat amniocenteza , iar medicul care ma supraveghează mi a zis la panorama sa iau pachetul Basic ce nu includea test digeorge .
Același lucru as recomanda și eu ca și freya...dar poate suntem subiective.
Citește ce presupune amniocenteza și te hotărăști pe urma care din variante este mai buna pentru tine. |
|
Inregistrat: 11/29/2022 Mesaje: 155
| Bună fetelor!
Sunt noua pe aici, am scris foarte puțin și la aspirante înainte să iasă testul pozitiv. Am 6 săptămâni și 3 zile de sarcina, pe 21 decembrie am programare la medic sa îmi recolteze și pentru HCG, locuiesc în Madrid și aici este puțin diferit modul în care acționează medici in sarcină. Când am avut testul pozitiv am făcut programare la medicul de familie unde am fost întrebată decât de ultima menstruatie și felicitată pentru sarcină dar nu mi au realizat niciun test in cabinet sa verifice, direct au calculat sarcina și au scos o grămadă de hârtii cu viitoarele programări. Aici daca totul este bine și nu sunt sângerări sau probleme, prima ecografie se realizează de-abia la 12 săptămâni de sarcină...iar în funcție de nivelul de HCG din sânge interpretează daca este ok sarcina sau nu. Acum am de așteptat și sper sa fie totul bine dar mă îngrijorează faptul că nu prea am simptome și chiar am momente când uit că sunt gravida.Singurul simptom care îmi amintește de sarcina sunt sânii foarte inflamați și dureroși cam tot timpul și oboseala parca mai accentuată. Voi cam de când ați început cu grețurile?
|
|

Inregistrat: 11/24/2022 Mesaje: 121
| Iulia123 wrote:Bună fetelor!
Sunt noua pe aici, am scris foarte puțin și la aspirante înainte să iasă testul pozitiv. Am 6 săptămâni și 3 zile de sarcina, pe 21 decembrie am programare la medic sa îmi recolteze și pentru HCG, locuiesc în Madrid și aici este puțin diferit modul în care acționează medici in sarcină. Când am avut testul pozitiv am făcut programare la medicul de familie unde am fost întrebată decât de ultima menstruatie și felicitată pentru sarcină dar nu mi au realizat niciun test in cabinet sa verifice, direct au calculat sarcina și au scos o grămadă de hârtii cu viitoarele programări. Aici daca totul este bine și nu sunt sângerări sau probleme, prima ecografie se realizează de-abia la 12 săptămâni de sarcină...iar în funcție de nivelul de HCG din sânge interpretează daca este ok sarcina sau nu. Acum am de așteptat și sper sa fie totul bine dar mă îngrijorează faptul că nu prea am simptome și chiar am momente când uit că sunt gravida.Singurul simptom care îmi amintește de sarcina sunt sânii foarte inflamați și dureroși cam tot timpul și oboseala parca mai accentuată. Voi cam de când ați început cu grețurile?
Buna Iulia! Bine ai venit printre noi! Felicitari pentru sarcina! Asa am fost si eu cu simptomele. Greturile au inceput pe la 6 saptamani si cateva zile. Si acum ma lupt cu ele… sunt groaznice, mai ales daca ai un job care nu iti permite sa lucrezi de acasa. Am cunostinte care au avut sarcina toxica si am de asemenea cunostinte care nu am avut greturi deloc. Depinde de fiecare organism in parte. Eu zic sa nu iti faci griji. Bucura-te de mica ta binecuvantare si tine-ne la curent. 🤗 |
|
| Fetelor help. A ieșit rezultatul la dublu test .....riscul biochimic pentru trisomia 21 este 1:117....e mare. Doctorita mi-a recomandat sa fac mâine dimineata testul NIFTY. Aveți experiente similare cu final fericit? |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/9/2021 Mesaje: 768
| Oanaiuliana wrote:Fetelor help. A ieșit rezultatul la dublu test .....riscul biochimic pentru trisomia 21 este 1:117....e mare. Doctorita mi-a recomandat sa fac mâine dimineata testul NIFTY. Aveți experiente similare cu final fericit?
Bună! O prietena a avut 1:25. A făcut un test genetic și a fost totul în regula. Fetita s-a născut sănătoasă. Dublu test ăsta e pur statistic, nu are relevanta asa mare. Încearcă sa te liniștești și sa faci nifty. Cu siguranță vei primi un rezultat bun 🤗 |
|
|