Nivel: Membru
Inregistrat: 9/11/2022 Mesaje: 38
| Madalina.d wrote:
Daaa, clar nu scapai de cerclaj mai ales daca avea si tendinta sa se deschidă. Sa stai linistita si fara niciun pic de efort. Recuperezi cu siguranta dupa ce nasti. Eu m-am simțit mai in siguranță dupa ce mi-a facut. Tot stresata eram dar mereu îmi ziceam ca bebe sta bine pt ca e cusut acolo colul și nu se întâmplă nimic. 3 cm e o dimensiune bună, deci dacă stai cuminte nu are de ce sa nu fie bine. La a doua sarcina am reușit sa îl menținem în jurul a 3 cm și am scăpat de cerclaj.
Buna! Incep si eu sa ma simt in siguranta din zi in zi.M-am obisnuit si cu serclajul si pesarul si parca nu mai simt presiune deloc.
Vreau sa intreb, pentru ca imi este foarte pofta de vin dulce, pot gusta macar 20-30 ml? Stiu ca e ciudat, dar am vazut atatea filme in care se bea vin, de imi lasa gura apa si sunt persoana care nici ocazional nu bea alcool. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1624
| anna96maria wrote:
Buna! Incep si eu sa ma simt in siguranta din zi in zi.M-am obisnuit si cu serclajul si pesarul si parca nu mai simt presiune deloc.
Vreau sa intreb, pentru ca imi este foarte pofta de vin dulce, pot gusta macar 20-30 ml? Stiu ca e ciudat, dar am vazut atatea filme in care se bea vin, de imi lasa gura apa si sunt persoana care nici ocazional nu bea alcool.
Sorry dar nu prea poti :). Alcoolul e una din substanțele care nu sunt filtrate de placentă. E ca si cum ai avea bebelușul cu tine si i-ai da sa bea din biberon 20-30 ml de vin. Iti dai seama ce efect ar avea asupra lui mai ales ca e atât de mic. Alta e treabă când alaptezi. Atunci ai putea bea cantitatea asta pt ca in lapte nu ajunge decât o mică parte.
|
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| anna96maria wrote: Vreau sa intreb, pentru ca imi este foarte pofta de vin dulce, pot gusta macar 20-30 ml? Stiu ca e ciudat, dar am vazut atatea filme in care se bea vin, de imi lasa gura apa si sunt persoana care nici ocazional nu bea alcool.
Eu nu consum alcool deloc, dar cand eram însărcinată cu băiatul îmi plăcea mirosul de vin. Mai consuma ocazional soțul, iar eu ii adulmecam paharul Nu stiu daca ajuta sau mai rău îți lasă gura apă.
Mai poți în perioada aceasta de repaus sa cauți informații despre noi născuți, gen scoica/scaune auto acreditate adac, caruturi, pat de bebe, somnul bebelusului în primele lui, alaptare etc. Obiecte materiale nu trebuie sa cumperi acum, poți urmări ofertele și sa iei la momentul potrivit (eu am cumpărat esentialele in luna a 9-a de sarcina, cu 2 săptămâni înainte să nasc). |
|

| anna96maria wrote:
Vreau sa intreb, pentru ca imi este foarte pofta de vin dulce, pot gusta macar 20-30 ml? Stiu ca e ciudat, dar am vazut atatea filme in care se bea vin, de imi lasa gura apa si sunt persoana care nici ocazional nu bea alcool.
Multumesc mult de raspuns, amandurora! Voi incerca doar sa miros si atat.Nu imi doresc sa risc deloc!
Pupici! |
|

| simmo wrote:Eu nu consum alcool deloc, dar cand eram însărcinată cu băiatul îmi plăcea mirosul de vin. Mai consuma ocazional soțul, iar eu ii adulmecam paharul  Nu stiu daca ajuta sau mai rău îți lasă gura apă. Mai poți în perioada aceasta de repaus sa cauți informații despre noi născuți, gen scoica/scaune auto acreditate adac, caruturi, pat de bebe, somnul bebelusului în primele lui, alaptare etc. Obiecte materiale nu trebuie sa cumperi acum, poți urmări ofertele și sa iei la momentul potrivit (eu am cumpărat esentialele in luna a 9-a de sarcina, cu 2 săptămâni înainte să nasc).
Inca nu m-am gandit la nimic pentru ca atunci cand am fost gravida si am pierdut sarcina la aproape 6 luni, deja ii si alesesem un nume si ne uitasem de orice...chiar si cum sa organizam camera...etc. Acum chiar vreau sa fac totul dupa ce se naste si stiu ca este in bratele mele.De dragostea mea si de ingrijirea mea are nevoie mai mult si stiu ca ii pot oferi asta.
Multumesc mult pentru sfaturi! O seara minunata! |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| anna96maria wrote:Inca nu m-am gandit la nimic pentru ca atunci cand am fost gravida si am pierdut sarcina la aproape 6 luni, deja ii si alesesem un nume si ne uitasem de orice...chiar si cum sa organizam camera...etc. Acum chiar vreau sa fac totul dupa ce se naste si stiu ca este in bratele mele.De dragostea mea si de ingrijirea mea are nevoie mai mult si stiu ca ii pot oferi asta. Multumesc mult pentru sfaturi! O seara minunata!
Am citit postarea ta anterioara si te inteleg perfect. Si eu am pierdut o sarcina, dar nu era asa avansata. Cat am stat acasa am citit multe articole de bebelusi, iar lucrurile esentuale le-am luat dupa ce am facut 36s. Nu am organizat nicio camera a copilului (oricum spatiu nu imi permitea decat sa stea cu noi in dormitor), am luat un singur set de haine ca sa am la externarea din spital, scaun auto ca sa am cu ce sa transport copilul acasa. Nu am vrut sa primesc niciun cadou în avans pentru bebe (nici nu vroiam sa aud de asa ceva). Carut de bebe, pompa san, aleze etc. (si alte lucruri elementare; pampers a luat sotul cat am stat în spital); am luat dupa nastere. Si sexul copilului l-am aflat la nastere. Ma interesa sa fie sanatos. Am ales cu sotul un nume de fata și unul de baiat în ultima luna de sarcina. Dacă ai o viata mai activa, timpul pare ca trece greu. Eu mai citeam beletristica și am mai umplut din timp.
Câte săptămâni ai acum ? |
|

| simmo wrote:
Am citit postarea ta anterioara si te inteleg perfect. Si eu am pierdut o sarcina, dar nu era asa avansata. Cat am stat acasa am citit multe articole de bebelusi, iar lucrurile esentuale le-am luat dupa ce am facut 36s. Nu am organizat nicio camera a copilului (oricum spatiu nu imi permitea decat sa stea cu noi in dormitor), am luat un singur set de haine ca sa am la externarea din spital, scaun auto ca sa am cu ce sa transport copilul acasa. Nu am vrut sa primesc niciun cadou în avans pentru bebe (nici nu vroiam sa aud de asa ceva). Carut de bebe, pompa san, aleze etc. (si alte lucruri elementare; pampers a luat sotul cat am stat în spital); am luat dupa nastere. Si sexul copilului l-am aflat la nastere. Ma interesa sa fie sanatos. Am ales cu sotul un nume de fata și unul de baiat în ultima luna de sarcina. Dacă ai o viata mai activa, timpul pare ca trece greu. Eu mai citeam beletristica și am mai umplut din timp.
Câte săptămâni ai acum ?
Nici eu nu as vrea sa primesc nimic inainte.Dar vedem cu cateva saptamani inainte.Acum am aproape 18 saptamani. |
|
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3239
| Ce liniste pe aici... fetelor nu mai intra nimeni?
|
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 10/11/2014 Mesaje: 109
| Buna fetelor! Si eu pe aici, am avut o perioada mai dificila, dar acum s-au mai linistit treburile. Vorba aia, un ghinion nu vine niciodata singur, nu era de ajuns ca am avut problema cu placenta, au aparut si alte probleme cu alti oameni neintelegatori si lipsiti de empatie In fine, in alta ordine de idei, baietelul meu dospeste bine in burtica, il simt mai des si burta mea deja e f sesizabila, am schimbat deja perechile de blugi si pantalonii ca nu prea ma mai incape nimic de dinainte de sarcina E o perioada frumoasa, chiar ma simt bine, citesc despre sarcina, bebelusi si ma uit la seriale, mai citesc si literatura pe care am cam neglijat-o in ultimii ani, am incercat sa fac placut si util timpul acesta pe care il stau acasa si sa ma bucur de ceea ce am, mai ales ca nu a mai fost nimic care sa ma ingrijoreze referitor la bebe, dar si eu sunt vigilenta si respect indicatiile de la dr.
Irina, tu cum te simti? E activ baietelul tau in burtica? Cred ca ai ceva activitate cu copilasii tai 
Roser, oare tu cum esti? Bebelina ta si-a facut aparitia in lume? |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 12/2/2016 Mesaje: 264
| Fetelor eu sunt noua pe aici, am fost la aspirante și abia vineri am aflat ca sunt insarcinata. Încă dinainte cu câteva zile de test aveam ușoare crampe ca la menstruație care au continuat pana în prezent, în unele zile ușoare, în altele moderate. Astazi am avut dd dimineața secreție maronie care pare ca s,au oprit. Iau la nevoie nospa și dufaston 3/zi. Credeți că aceste crampe ar putea fi un semn de îngrijorare? |
|

| Oanaiuliana wrote:Fetelor eu sunt noua pe aici, am fost la aspirante și abia vineri am aflat ca sunt insarcinata. Încă dinainte cu câteva zile de test aveam ușoare crampe ca la menstruație care au continuat pana în prezent, în unele zile ușoare, în altele moderate. Astazi am avut dd dimineața secreție maronie care pare ca s,au oprit. Iau la nevoie nospa și dufaston 3/zi. Credeți că aceste crampe ar putea fi un semn de îngrijorare?
Si eu am avut crampe si inainte sa aflu ca sunt insarcinata, dar si cateva zile dupa ce am aflat. Nu era nimic de ingrijorat, nu erau dureroase. Despre scurgere totusi n-as sti ce sa zic... Beta ai facut? Ca la ecograf ar fi cam devreme sa mergi avand in vedere ca abia ai aflat de sarcina. Felicitari si sa fie o sarcina usoara! :) |
|

Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1624
| Da ria, am născut joia trecută. Am scris la mamici si am pus câteva poze (pagina 23). Ma bucur ca esti bine si tu si bebe |
|

| Roser wrote:Da ria, am născut joia trecută. Am scris la mamici si am pus câteva poze (pagina 23). Ma bucur ca esti bine si tu si bebe
Felicitari!!! Crestere usoara si sa fiti sanatosi cu totii! E adorabila fetita ta, cand vad cat e de mica, ma tot intreb daca o sa ma descurc cu un bebe atat de mic, poate ca spun ceva ciudat, dar mi-e si frica ca nu o sa ma descurc... Nici nu prea am avut mare contact cu copiii si acum parca, vazand cat sunt de mici si de fragili, ma ia frica. Insa in acelasi timp abia astept sa il tin in brate |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 12/2/2016 Mesaje: 264
| Am revenit cu informații. Am fost la doctor, la eco abia s-a văzut un punct mic mic în anumite poziții...a zis ca trebuie sa ma aștept dat aveam abia 4 sapt. Despre dureri mi-a dat nospa și paracetamol și sa fac testele de urina( scurgerea trecut). Aseara pe la 9 mi-au ieșit o parte din rezultate: proteine in urina 10, cristale de oxalat de calciu și avid uric prezenta în urina. După părerea mea am din nou nisip sau pietre la rinichi. Am mai avut su am eliminat făcând atunci hidronefroza la ambii rinichi. Ați mai trecut prin asta? E periculos la începutul sarcinii? Doctoriței o sa ii scriu în dimineata asa rezultatul |
|
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3239
| Roser wrote:Da ria, am născut joia trecută. Am scris la mamici si am pus câteva poze (pagina 23). Ma bucur ca esti bine si tu si bebe Crestere usoara Roser🥰🥰 |
|
|