Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/9/2021 Mesaje: 768
| Oana.c wrote: Of Mada, ai grija cu sangerarea.pe mn ma sperie...
Mda și pe mine, mi-a zis ca o sa mai sangerez din cauza asta. Adevărul e ca niciun dr nu m-a controlat asa brutal 🙄 |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/27/2021 Mesaje: 1193
| si eu zic sa urmaresti sangerarea aia cu atentie ... nu-i de gluma de aia nu imi plac mie controalele astea vaginale ... din ce am inteles cica unii doctori fac asa controale si inainte de cezariana , gen in dimineata operatiei .. mi-a spus o verisoara vorbind despre subiectul asta ca ei i-a facut doctorul cand a ajuns la spital ... voi va confruntati cu puls marit (peste 150) si respiratie greoaie ? ca eu nu mai stiu in ce pozitie sa stau sa simt ca pot sa trag aer in piept cum imi trebuie .. si e frustrant , simt ca ma sufoc cateodata .. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Andreea_neacsu wrote: voi va confruntati cu puls marit (peste 150) si respiratie greoaie ? ca eu nu mai stiu in ce pozitie sa stau sa simt ca pot sa trag aer in piept cum imi trebuie .. si e frustrant , simt ca ma sufoc cateodata ..
Și când ești în repaus este 150 ?
Eu în repaus am undeva între 110 - 120, uneori și 100. Eu am palpitații și atunci se strânge și bebe intr-o parte si simt ca respir mai greu. Dacă încep sa ma misc mai crește. Nu am găsit solutie pentru respirație greoaie. Am oxiometru acasă și uneori mai vad ca ajunge la 93 - 94%, dar pe urma îmi revin. |
|
| Andreea_neacsu wrote:si eu zic sa urmaresti sangerarea aia cu atentie ... nu-i de gluma de aia nu imi plac mie controalele astea vaginale ... din ce am inteles cica unii doctori fac asa controale si inainte de cezariana , gen in dimineata operatiei .. mi-a spus o verisoara vorbind despre subiectul asta ca ei i-a facut doctorul cand a ajuns la spital ... voi va confruntati cu puls marit (peste 150) si respiratie greoaie ? ca eu nu mai stiu in ce pozitie sa stau sa simt ca pot sa trag aer in piept cum imi trebuie .. si e frustrant , simt ca ma sufoc cateodata ..
Da, o sa urmăresc, speram sa treacă.
Pulsul îl ai asa in repaus? La 150 nu am ajuns niciodată. Maxim pe La 120 am ajuns în repaus și atunci simt ca o ia inima la trap. Respirație greoaie da, am și eu mai mereu. Simt ca nu îmi ajunge aerul, dar am pus-o pe seama faptului ca e deja sarcina mare și înghesuie tot ce se poate. La tine e posibil sa fie combinat și cu pulsul asa de mărit. Poate ar fi bine sa întrebi dr dacă e normal și ce poți sa faci. |
|
| asta-i problema , ca atunci cand sunt in repaus am pulsul asta ... cand am fost la maternitate atunci aveam 154 si mi-a zis o asistenta “ai pulsul putin cam mare” , dar atat , eu nu am bagat de seama ca am zis ca poate sunt speriata si de aia mi-a luat-o inima la goana , dar dupa l-am luat zilnic , se situeaza de cele mai multe ori intre 145-152 (ieri) si simt ca face inima mea saraca un efort, ca bate ada repede , simt palpitatii .. am uitat sa il intreb pe dr , dar il voi intreba cand merg la monitorizare .. totusi , tensiunea e f normala .. cum se face acel tns (care nu stiu ce inseamna 🤣) ? mie la monitorizare imi pune 2 chestii rotunde ca doua butoane mari oe burta , legate cu curele si trebuie sa stau 20 min pe stanga , sa nu ma misc si de cate ori simt ca misca bebe sa apas pe un mic buton pe care mi-l dau in mana .. cum mai e scurgerea ? mai sunt pete rosii ? |
|
| Andreea_neacsu wrote:asta-i problema , ca atunci cand sunt in repaus am pulsul asta ... cand am fost la maternitate atunci aveam 154 si mi-a zis o asistenta “ai pulsul putin cam mare” , dar atat , eu nu am bagat de seama ca am zis ca poate sunt speriata si de aia mi-a luat-o inima la goana , dar dupa l-am luat zilnic , se situeaza de cele mai multe ori intre 145-152 (ieri) si simt ca face inima mea saraca un efort, ca bate ada repede , simt palpitatii .. am uitat sa il intreb pe dr , dar il voi intreba cand merg la monitorizare .. totusi , tensiunea e f normala .. cum se face acel tns (care nu stiu ce inseamna 🤣) ? mie la monitorizare imi pune 2 chestii rotunde ca doua butoane mari oe burta , legate cu curele si trebuie sa stau 20 min pe stanga , sa nu ma misc si de cate ori simt ca misca bebe sa apas pe un mic buton pe care mi-l dau in mana .. cum mai e scurgerea ? mai sunt pete rosii ?
Da da, ala e tns, când îți pune sondele alea 2 pe burta. Una e pt bătăile inimii bebelusului și cealaltă pt contracții. Când mai mergi? Eu miercuri merg la următorul.
Da, mai sunt încă pete dar parca nu asa ca ieri. Uneori sunt asa mai vâscoase. Oare dacă încep sa pierd din dop îmi dau seama, având un vedere ca se suprapune cu sângerarea? |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/5/2021 Mesaje: 193
| Oana.c wrote: Da eva, f greu, mie imi era/este si frica sa raman singura cu ea ca daca plangr iar eu nu stiu ce sa ii fac...sau frica ca se va trezi si va incepe sa planga...ma linisteam doar cand vedeam ca adoarme ,apoi urma panica ca se va trezi....inca trec prin astea... e o gandire bolnava evident...copilul e normal sa se trezeasca sau sa planga din moment ce are colici...insa pe mine efectiv ma oboseste si ma simt neputiincioasa sa rezolv situatia ..nu pit accepta ca unele situatii nu se pot rezolva. E f greu.
Oanaaaaa exact aceeași problema o am si eu. 🥺🥺🥺 mi e teama sa nu rămân singura cu el si sa nu știu ce sa fac. Ma îngheață momentul ăla. La un moment dat am rămas singura cu el 2 ore si ma rugam sa nu înceapă sa plângă ca sa nu intru in panica. Deci simțim la fel. 🥺🥺 |
|

| Madalina.d wrote:
Eu din cauza rănilor, și a faptului ca nu reușeam nicicum sa o atașez la san, am avut lapte si tarziu, doar cu protecțiile de silicon am reușit sa o alăptez. Pur și simplu ea știa doar tetina aia și nu puteam sa o pun la san ca făcea scandal maxim și ma chinuiam groaznic. Nu e neapărat o soluție, dar dacă vezi ca nu merge altfel, încearcă și asa. Dacă zici ca iti xurg sânii și te și ard e clar ca laptic e destul acolo. Acum trebuie doar întreținută lactatia. Uite ce bine te-ai descurcat pana acum. Zilele următoare sunt sigura ca tai de pe lista stresul cu laptele și o sa fii și psihic mai bine.
Da Mada. Mi ai dat idee buna cu mameloanele de Silicon poate le accepta mai ușor pe acelea. Sa încerc si asa. Daaa. Sper sa tai de pe lista stesul asta … |
|
| Madalina.d wrote:
Da da, ala e tns, când îți pune sondele alea 2 pe burta. Una e pt bătăile inimii bebelusului și cealaltă pt contracții. Când mai mergi? Eu miercuri merg la următorul.
Da, mai sunt încă pete dar parca nu asa ca ieri. Uneori sunt asa mai vâscoase. Oare dacă încep sa pierd din dop îmi dau seama, având un vedere ca se suprapune cu sângerarea?
wow si stai 2 ore ? eu in 20 min maxim sunt gata 😁 cred ca in 2 h mi-ar amorti toaaaaate oasele cred ca iti vei da seama ca difera scurgerea normala fata de dop .. |
|
| Andreea_neacsu wrote:wow si stai 2 ore ? eu in 20 min maxim sunt gata 😁 cred ca in 2 h mi-ar amorti toaaaaate oasele cred ca iti vei da seama ca difera scurgerea normala fata de dop ..
De obicei 20 de minute stau și eu dar ieri au vrut sa ma monitorizeze mai mult. Iti dai seama ca ieri am crezut ca lesin acolo într-o singura poziție 😅
O sa mai urmăresc azi scurgerea aia, sa vad cum e |
|
| Madalina.d wrote:
De obicei 20 de minute stau și eu dar ieri au vrut sa ma monitorizeze mai mult. Iti dai seama ca ieri am crezut ca lesin acolo într-o singura poziție 😅
O sa mai urmăresc azi scurgerea aia, sa vad cum e
si la urmatorul tns iti mai fac control vaginal ? |
|
| Andreea_neacsu wrote:si la urmatorul tns iti mai fac control vaginal ?
Pai dr meu mi-a zis ca săptămâna viitoare sa merg doar la tns și îl verifica colega lui pt ca el e plecat, iar în săptămâna următoare, pe 5 iulie merg din nou doar la tns dar a zis ca atunci o sa ma vadă și pe masa, sa verifice colul. Știam ca la final am parte de controale din astea 😅. Măcar știu ca nu o sa mai fie asa brutale cum a fost ala de ieri. |
|
| prin cate trecem noi , mai ales nenorocitele astea de controale vaginale 😅 pe 5 iulie , hmm , chiar acolo aproape de mine 🥰 ce o fi cu Gaby , nu ne-a dat niciun semn pana acum |
|
| Andreea_neacsu wrote:prin cate trecem noi , mai ales nenorocitele astea de controale vaginale 😅 pe 5 iulie , hmm , chiar acolo aproape de mine 🥰 ce o fi cu Gaby , nu ne-a dat niciun semn pana acum
Mda, deloc nu îmi plac nici mie, dar ce sa facem... cand mi-a recoltat proba pt secrețiile din col n-am simțit absolut nimic. Când mi-a zis 5 iulie asa departe mi se părea, în mintea mea deja se derula filmul nașterii înainte sa se întoarcă el din concediu 😂😂 Tu când ai următoarea monitorizare? |
|

| simmo wrote:Eva, tu ai fost cea mai harnicuta. Tu ai intrat în concediu prenatal înainte să naști? Sau ai primit concediu din maternitate, după ce ai născut?
Alice, ma bag și eu în grupul de whatsapp, dacă sunt mamici/viitoare mămici care mai vor.
Gaby mai are puțin. Dacă îmi aduc aminte, la 14 a zis ca este programata.
Buna Simo !! Hai in grupul de pe whats app. Sau esti deja acolo ? Sa mi dau numărul sa te înscriu sau sa i dau celui care a deschis grupul.
Eu nu am intrat in concediu prenatal înainte de naștere 😂😂 am fost atât de nebuna încât m am dus pana pe 8 Iunie la munca inclusiv. Iar pe 15 Iunie am născut. Mi am luat concediul in integralitatea lui din ziua nasterii. Adică cele 126 de zile. Practic pana in Octombrie voi fi in concediu maternal si apoi voi intra pe indemnizație. |
|
|