|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/29/2022 Mesaje: 151
| Melina wrote:
Sunt mai bine si cu greturile. Parca revine pofta de mancare. Sunt asa bucuroasa! Tu cum mai esti?
Da, da. Deja il simt tot mai mult. Azi noapte am simtit o lovitura. 🫣 E foarte activ mai ales seara pe la ora 18. Astept sa treaca zilele acestea si sa merg la eco in 15 februarie ca sa aflam sexul 100%. In 19 vom organiza un gender reveal de aniversarea logodnei noastre. Ne-am gandit sa facem asta in locul in care s-a intamplat cererea in casatorie si data aniversarii ca sa aiba o mai mare insemnatate pentru noi.
Am emotii totusi in ceea ce priveste sexul bebelusului. Am citit pe net si exista mari sanse sa fi gresit medicul la morfologie. Iar noi ne dorim tare un baietel. Evident ca vom fi fericiti si pt fetita, dar parca deja mi-am fixat in cap ideea cum ca e baietel.
Am cumparat deja primul articol mai scump sa zic asa. Am zis sa facem investitii lunar ca sa nu simtit pe final cheltuielile. Este vorba despre un balansoar de la 4 moms. Mi se pare super util pentru ca are si sunete albe incorporate, plus ca imita foarte bine miscarile naturale ale leganatului manual.
Mă bucur că ești mai bine cu grețurile,iar cu loviturile de-abia aștept și eu să îl simt.Nu mai este așa mult până la următoarea eco a ta și vei știi sigur, oricum eu știu că este cam 70% sigur primul prognostic referitor la sexul lui bebe așa că eu cred că ar trebui sa stai liniștită daca a spus că este băiețel clar s a văzut ceva in plus acolo:)eu nu am deschis inca bilețelul de la doctora așa că nu știu încă ce am dar simt că e băiețel.Ai avut idee foarte buna să organizezi în aceași zi in care sărbătoriți logodna, eu in prima săptămână din martie mă duc la o ecografie 4d și acolo cer și să îmi facă balon și tort pentru petrecerea de gender reveal. Eu inca nu am cumpărat nimic dar am pus ochii deja pe un set de pat cu notpieta 2 in 1 are și cădiță incorporata și este și schimbător, la cărucioare și scoica încă mă mai gândesc nu mă decid, balansoar încă nu am apucat sa vad prea multe dar cu siguranță o să iau pentru că mă gândesc că este de ajutor. Așteptam vesti de la ecografie
|
Inregistrat: 11/24/2022 Mesaje: 121
| Iulia123 wrote:Mă bucur că ești mai bine cu grețurile,iar cu loviturile de-abia aștept și eu să îl simt.Nu mai este așa mult până la următoarea eco a ta și vei știi sigur, oricum eu știu că este cam 70% sigur primul prognostic referitor la sexul lui bebe așa că eu cred că ar trebui sa stai liniștită daca a spus că este băiețel clar s a văzut ceva in plus acolo:)eu nu am deschis inca bilețelul de la doctora așa că nu știu încă ce am dar simt că e băiețel.Ai avut idee foarte buna să organizezi în aceași zi in care sărbătoriți logodna, eu in prima săptămână din martie mă duc la o ecografie 4d și acolo cer și să îmi facă balon și tort pentru petrecerea de gender reveal. Eu inca nu am cumpărat nimic dar am pus ochii deja pe un set de pat cu notpieta 2 in 1 are și cădiță incorporata și este și schimbător, la cărucioare și scoica încă mă mai gândesc nu mă decid, balansoar încă nu am apucat sa vad prea multe dar cu siguranță o să iau pentru că mă gândesc că este de ajutor. Așteptam vesti de la ecografie
Eu m-am hotarat pe carucior in proportie de 70%. Ne-am gandit la baby zen. Patutul il face tatal meu impreuna cu sotul. Deja am desenat schita. Eu am o fiță sa zic asa, de pe la 17 ani si vreau patut rotund/oval 🫣😅. Zilele acestea am fost tot cu ochii pe Pinterest sa caut idei. Acum tot caut pe la ikea si jysk o comoda ca sa o transform in masa de infasat. Vreau sa o vopsesc verde deschis (acel vernil care e si pe caruciorul baby zen). Sarcina asta se pare ca am facut o obsesie pentru hainutele si toate obiectele vernil. 😅
Daca are vreo graviduta sau proaspata mamica sfaturi de obiecte utile si pe care chiar merita sa dai banii le astept cu drag.
Super! Sa ne ti la curent! 🥰
|
Inregistrat: 11/24/2022 Mesaje: 121
| In legatura cu miscarile bebelusului. Eu l-am simtit prima data la 14 saptamani. Credeam ca mi se pare, dar aparent chiar l-am simtit. Ideea e ca fiind tot rau stateam doar in pat si atunci a fost mai usor sa ii vânez miscarile. 🤣🫢 Sincer spun, la inceput am crezut ca sunt doar gaze. Dar pe parcurs am observat ca se misca la ore destul de fixe. Si-a facut deja program. Sau dupa ce ma plimb si ma intind pe spate. (stiu ca nu prea e ok dupa 14 sapt sa stau pe spate, dar uneori o fac intentionat ca sa il simt pe bebe🫣) Am mai observat ca atunci cand mananc ceva dulce salta prin burtica. E pofticios. 🫢🤣
Daca vei fi atenta, cel mai probabil o sa simti si tu bebelusul dupa 14 saptamani.
Am citit cum ca grasimea de pe abdomen conteaza mult in ceea ce priveste momentul in care simti bebelusul. Eu nu pot sa zic ca sunt slabuta, dar am abdomenul destul de “plat” sa zic asa. Posibil sa fi ajutat si asta. Habar nu am… |
Inregistrat: 11/29/2022 Mesaje: 151
| Melina wrote:In legatura cu miscarile bebelusului. Eu l-am simtit prima data la 14 saptamani. Credeam ca mi se pare, dar aparent chiar l-am simtit. Ideea e ca fiind tot rau stateam doar in pat si atunci a fost mai usor sa ii vânez miscarile. 🤣🫢 Sincer spun, la inceput am crezut ca sunt doar gaze. Dar pe parcurs am observat ca se misca la ore destul de fixe. Si-a facut deja program. Sau dupa ce ma plimb si ma intind pe spate. (stiu ca nu prea e ok dupa 14 sapt sa stau pe spate, dar uneori o fac intentionat ca sa il simt pe bebe🫣) Am mai observat ca atunci cand mananc ceva dulce salta prin burtica. E pofticios. 🫢🤣
Daca vei fi atenta, cel mai probabil o sa simti si tu bebelusul dupa 14 saptamani.
Am citit cum ca grasimea de pe abdomen conteaza mult in ceea ce priveste momentul in care simti bebelusul. Eu nu pot sa zic ca sunt slabuta, dar am abdomenul destul de “plat” sa zic asa. Posibil sa fi ajutat si asta. Habar nu am…
Mai am puțin de așteptat dar la mine este și placenta anterioară așa că eu cred că o să simt mai târziu deși doctora a spus că nu este o regulă, eu am mijlocul și talia foarte subțire așa că grăsime în zona asta cam deloc, aștept răbdătoare |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1623
| Felicitări Ria! Sa fie sănătos si sa vă aducă multe bucurii micuțul vostru Horia :) Cu alăptarea e puțin mai greu la inceput dar pe parcurs e floare la ureche. La mine a fost mai greu la primul copil, si eu i-am dat completare pana la 6 săptămâni (a avut fren sublingual si nu se atașa bine la sân). Cu cât ii dai mai mult formula cu atât e mai greu sa renunți la ea, mulți preferă apoi biberonul. Dacă ai răni la sâni trebuie sa verifici dacă se atașează corect. Găsești multe informații pe grupul de Facebook "Alăptează!- Breastfeeding Support". Iar in caz că ai nevoie să stimulezi lactația pt mine pastilele cu schinduf au făcut minuni. Suntem multe mămici aici care alăptăm, dacă ai vreo nedumerire știi unde ne găsești |
Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1623
| Irinan wrote: Multumesc mult Roser😘😘🤗🤗.. La tine cum mai e viata in 4?
A fost haos Irina până Chloe a împlinit 3 luni, dar acum parcă încep sa văd lumina de la capătul tunelului:)). Mai stă și singură in leagan sau pe jos cate 15-20 de minute, nu tot la mine in brate sau la sân. A avut si laringită pe la 2 luni, Hugo bronșiolită, a fost fun nu glumă :)) toate trec. Voi cum sunteți? |
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 12/2/2016 Mesaje: 264
| Fetelor voi ați parit sa aveți contracții nedureroase, sa vi se întărească burta de la 20 sapt? E normal? Nu ma doare nimic.....de vreo 2 săptămâni simt contracții seara care ma lasa dacă îmi mișc poziția în pat însă acum am și ziua dacă stau un pic mai mult în picioare sau dacă merg câteva sute de metri pe jos și plus ca acum parca nu mai trec asa ușor dacă îmi schimb poziția. Bebelina misca deci presupun ca este ok doar ca nu știu dacă sa sun doctorul sau nu. Peste 6 zile am control pe 15 Feb |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 802
| Oanaiuliana wrote:Fetelor voi ați parit sa aveți contracții nedureroase, sa vi se întărească burta de la 20 sapt? E normal? Nu ma doare nimic.....de vreo 2 săptămâni simt contracții seara care ma lasa dacă îmi mișc poziția în pat însă acum am și ziua dacă stau un pic mai mult în picioare sau dacă merg câteva sute de metri pe jos și plus ca acum parca nu mai trec asa ușor dacă îmi schimb poziția. Bebelina misca deci presupun ca este ok doar ca nu știu dacă sa sun doctorul sau nu. Peste 6 zile am control pe 15 Feb
Buna, eu pe tot parcursul sarcinii am avut contractii nedureroase, in special când stăteam mult in picioare. Se întărea foarte tare burtica. La control totul era in regula. |
Inregistrat: 5/6/2020 Mesaje: 1565
| Oanaiuliana wrote:Fetelor voi ați parit sa aveți contracții nedureroase, sa vi se întărească burta de la 20 sapt? E normal? Nu ma doare nimic.....de vreo 2 săptămâni simt contracții seara care ma lasa dacă îmi mișc poziția în pat însă acum am și ziua dacă stau un pic mai mult în picioare sau dacă merg câteva sute de metri pe jos și plus ca acum parca nu mai trec asa ușor dacă îmi schimb poziția. Bebelina misca deci presupun ca este ok doar ca nu știu dacă sa sun doctorul sau nu. Peste 6 zile am control pe 15 Feb
Eu in prima sarcina am avut de la 12 săptămâni pana am născut la 37 săptămâni. In teorie ele îți pregătesc corpul pt momentul final,se numesc contractii brexton hicks ,dar totul e subiectiv și tb sa discuți asta cu medicul. Mie in urma lor mi s-a scurtat colul și foarte posibil sa mi se fi rupt membranele la 37 săptămâni din cauza lor pt ca începuseră sa fie din ce in ce mai dese și mai lungi deși nedureroase ,de la 32 de săptămâni încolo.
L.E. Pot apărea și dacă nu elimini gazele sau dacă ai vezica plină,de la unele poziții,statul prea mult in picioare,efortul,la schimbarea poziției in pat.
Nu te speria dar discuta cu medicul pt ca corpul fiecăruia e unic. 🤗 |
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/6/2022 Mesaje: 28
| Bună, fetelor!
Săptămâna trecută am făcut și eu analizele din primul trimestru. Toate bune până la infecția urinară cu E-coli. Dr mi-a dat o rețetă pentru această infecție, însă mi-e frică. Sper ca bebe să fie bine, simptomele ar fi că am urinari mai dese, o ușoară durere de burtă dacă mă țin puțin mai mult și niște dureri de "mijloc", sper tare să nu afecteze rinichii sau sarcina.
Joi am prima morfologie, abia aștept să văd cum e bebe. Nu știu de ce toată perioada asta am avut numai gânduri rele... La primul bebe a fost totul ok, acum parcă sunt mai panicată.
S-a mai confruntat cineva cu infecția urinară în sarcină? |
|
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| Chrisstinne wrote:Bună, fetelor! Săptămâna trecută am făcut și eu analizele din primul trimestru. Toate bune până la infecția urinară cu E-coli. Dr mi-a dat o rețetă pentru această infecție, însă mi-e frică. Sper ca bebe să fie bine, simptomele ar fi că am urinari mai dese, o ușoară durere de burtă dacă mă țin puțin mai mult și niște dureri de "mijloc", sper tare să nu afecteze rinichii sau sarcina. Joi am prima morfologie, abia aștept să văd cum e bebe. Nu știu de ce toată perioada asta am avut numai gânduri rele... La primul bebe a fost totul ok, acum parcă sunt mai panicată. S-a mai confruntat cineva cu infecția urinară în sarcină? Dacă medicul ți-a dat tratament, înseamnă că e unul compatibil cu sarcina. Orice infecție în sarcina poate fi foarte periculoasa. |
|
| Da, mi-a explicat și ea. Acum se pare că primul tratament nu se mai găsește, deci cade. La al doilea sunt alergică, deci cade și acesta. Acum aștept al 3 lea tratament. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/9/2021 Mesaje: 768
| Chrisstinne wrote:Bună, fetelor! Săptămâna trecută am făcut și eu analizele din primul trimestru. Toate bune până la infecția urinară cu E-coli. Dr mi-a dat o rețetă pentru această infecție, însă mi-e frică. Sper ca bebe să fie bine, simptomele ar fi că am urinari mai dese, o ușoară durere de burtă dacă mă țin puțin mai mult și niște dureri de "mijloc", sper tare să nu afecteze rinichii sau sarcina. Joi am prima morfologie, abia aștept să văd cum e bebe. Nu știu de ce toată perioada asta am avut numai gânduri rele... La primul bebe a fost totul ok, acum parcă sunt mai panicată. S-a mai confruntat cineva cu infecția urinară în sarcină?
Eu La prima sarcina am avut toate bacteriile posibile și nici nu știu de unde naiba le luam pt ca stăteam doar acasă în pat. La naștere am avut 2 bacterii care au ieșit și La urocultura, dar și la secrețiile din col, dar am primit antibiotic în vena în timpul travaliului și am putut sa nasc natural. Am primit mereu antibiotic pt infecțiile astea urinare și scăpam, dar apoi luam alta bacterie nenorocita. Bebe fa fi bine, ai încredere, e mai riscant sa nu tratezi infecția. |
|
| Madalina.d wrote:
Eu La prima sarcina am avut toate bacteriile posibile și nici nu știu de unde naiba le luam pt ca stăteam doar acasă în pat. La naștere am avut 2 bacterii care au ieșit și La urocultura, dar și la secrețiile din col, dar am primit antibiotic în vena în timpul travaliului și am putut sa nasc natural. Am primit mereu antibiotic pt infecțiile astea urinare și scăpam, dar apoi luam alta bacterie nenorocita. Bebe fa fi bine, ai încredere, e mai riscant sa nu tratezi infecția.
Nici nu mă gândesc să nu iau tratament. Nu la asta mă refeream. Tocmai că știu că sunt periculoase infecțiile în sarcină, de aceea mi-e frică să nu pățească bebe ceva de la ele. Acum mă confrunt cu situația că nu găsesc antibioticele prescrise... abia la o singură farmacie mi s-a spus că îmi poate prepara, în rest nu se găsesc... Altă soluție nu văd. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 12/2/2016 Mesaje: 264
| Vin și eu cu noutăți. Am fost azi la eco. În legătură cu rinichii ma linisitit doctorița și mi-a spus ca oricum nu intervine nici un doctor pana la vârsta de 1 an a bebelușului și ca de obicei pana atunci se rezolva de la sine și ca ea nu a întâlnit pana acum vreun caz de bebe care sa aibă nevoie de operație. Cu contracțiile ...nu e prea bine ...am placenta jos inserata, uterul cicatriceal din cauza cezarienei de acum 5 ani și mia spus ca nu mai am voie efort și nici contact și sa iau nospa de câte ori sint contracții pana la 3 pe zi. O sa fiu cuminte acum. Sunt fericita ca în rest e activa și bine bebelina. Are aproape 450 grame la 21 sapt și 2 zile |
|
|