Gravidutele noastre dragi - 64
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Melina
Scris: Wednesday, January 25, 2023 2:17 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/24/2022
Acum astept sa vad daca mai simt senzatia. Vreau sa imi confirm 100% ca nu e doar in capul meu. 🤣

Multumim pentru ponturi. 🤗 Eu am primit colanti din lidl cu eticheta de la sefa mea (are o asociatie si primeste donatii, iar ce nu se potriveste copiilor ne mai da noua ca binefacere🤣🫢). Vreo 10 perechi pe toate marimile. Si am fost in LC Waikiki luni (doar acolo am gasit blugi pt gravide mai subtirei, de primavara) si mi-am cumparat o pereche. A fost 22 de lei 🫢 plus ca are partea aceea textila la burta reglabila. Deci daca doriti blugi de primavara cu burtica (mai ales pt noile burtici care vor avea nevoie lunile viitoare de asa ceva) sa stiti unde gasiti acum la pret suuper bun. Ma bucur totusi ca voi prinde perioada inceputului de vara cu burtica mare si voi putea profita de rochite. Nu prea suport nici eu blugii… mai ales acum iarna cand mai trebuie sa port si ciorapi pe dedesupt. Ma feresc atat de mult de frig, nu mai vreau sa racesc si a patra oara. 🫢
Zilele astea m-a luat panica. Circula o enteroviroza groaznica. Unchiul meu a fost in spital, elevii mei lipsesc caci au aceleasi simptome… groaznic. Făceam cu mama o gluma cum ca la mine e luna si raceala. Am aproape 4 luni si spuneam ca Doamne fereste sa urmeze a patra raceala ca o iau razna…
Oanaiuliana
Scris: Wednesday, January 25, 2023 5:45 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 12/2/2016
Melina wrote:
Acum astept sa vad daca mai simt senzatia. Vreau sa imi confirm 100% ca nu e doar in capul meu. 🤣

Multumim pentru ponturi. 🤗 Eu am primit colanti din lidl cu eticheta de la sefa mea (are o asociatie si primeste donatii, iar ce nu se potriveste copiilor ne mai da noua ca binefacere🤣🫢). Vreo 10 perechi pe toate marimile. Si am fost in LC Waikiki luni (doar acolo am gasit blugi pt gravide mai subtirei, de primavara) si mi-am cumparat o pereche. A fost 22 de lei 🫢 plus ca are partea aceea textila la burta reglabila. Deci daca doriti blugi de primavara cu burtica (mai ales pt noile burtici care vor avea nevoie lunile viitoare de asa ceva) sa stiti unde gasiti acum la pret suuper bun. Ma bucur totusi ca voi prinde perioada inceputului de vara cu burtica mare si voi putea profita de rochite. Nu prea suport nici eu blugii… mai ales acum iarna cand mai trebuie sa port si ciorapi pe dedesupt. Ma feresc atat de mult de frig, nu mai vreau sa racesc si a patra oara. 🫢
Zilele astea m-a luat panica. Circula o enteroviroza groaznica. Unchiul meu a fost in spital, elevii mei lipsesc caci au aceleasi simptome… groaznic. Făceam cu mama o gluma cum ca la mine e luna si raceala. Am aproape 4 luni si spuneam ca Doamne fereste sa urmeze a patra raceala ca o iau razna…

În primul rand mulÈ›umesc pentru sfaturi. M-am mai liniÈ™tit oricum zilele acestea. Și eu sunt învățătoare È™i lucrez cu copii....la fel È™i eu luna È™i raceala ( am luat chiar antibiotic pe la 8-9 saptamâni). În decembrie am fost internata cu fetita în spital È™i acolo am luat alta raceala la care doamna ginecolog mi-a recomandat sa iau oscilococcinum 2 pe zi pana îmi trece apoi una pe săptămână pentru prevenÈ›ie. De atunci chiar nu s-a mai atins nici o raceala de mine. Oricum eu mai merg la munca doar pana la 1 Feb. Număr zilele căci ma termina oboseala È™i insomniile .....plus ca atunci când ajung acasa fetita ma ia de buna ...nu ma lasa sa ma odihnesc
Melina
Scris: Wednesday, January 25, 2023 11:03 PM
Nivel

Oanaiuliana wrote:

În primul rand mulÈ›umesc pentru sfaturi. M-am mai liniÈ™tit oricum zilele acestea. Și eu sunt învățătoare È™i lucrez cu copii....la fel È™i eu luna È™i raceala ( am luat chiar antibiotic pe la 8-9 saptamâni). În decembrie am fost internata cu fetita în spital È™i acolo am luat alta raceala la care doamna ginecolog mi-a recomandat sa iau oscilococcinum 2 pe zi pana îmi trece apoi una pe săptămână pentru prevenÈ›ie. De atunci chiar nu s-a mai atins nici o raceala de mine. Oricum eu mai merg la munca doar pana la 1 Feb. Număr zilele căci ma termina oboseala È™i insomniile .....plus ca atunci când ajung acasa fetita ma ia de buna ...nu ma lasa sa ma odihnesc

Te inteleg perfect. Si eu am vrut sa intru in concediu, doar ca am mai tras parca de mine in speranta ca voi reveni cu greturile. Tind sa cred ca a fost o perioada de sarcina toxica… Partea buna e ca am prins si perioada aceasta a vacantelor si am putut oarecum sa imi ling ranile acasa, in liniste. E greu sa ai greturi si sa ai 30 de copii in fata ta. Nu prea ai ce face decat sa te abti pana la pauza sau sa te fortezi sa nu lesini la tabla. 😅 Dar Doamne multumesc ca am trecut cu bine si peste perioada asta! Azi m-am programat la urmatorul eco (15 februarie). Astept sa treaca timpul sa vad diferenta de crestere. 🤩 Inca nu imi vine sa cred ca am deja 14 saptamani. Parca acum faceam testul de sarcina. 🥹

Eu revin cu alta intrebare. Cred ca deja va exasperez. 😅 Mai e vreo burtica printre noi care are Rh negativ, iar sotul pozitiv? Stiu ca se da o anumita injectie in acest caz. Pe net scrie ca se da si in trimestrul 3 in anumite situatii, nu doar la nastere. Stiti ceva despre acest aspect?

Si inca una (promit ca e ultima saptamana asta 🫢🤣). A folosit cineva deviator pt centura de siguranta? Puteti sa imi recomandati un site/brand? Deja incepe sa ma deranjeze centura si fara nu pot umbla… mai ales dupa sperietura cu accidentul.
Iulia123
Scris: Thursday, January 26, 2023 8:45 AM
Nivel

Inregistrat: 11/29/2022
Melina wrote:

Eu revin cu alta intrebare. Cred ca deja va exasperez. 😅 Mai e vreo burtica printre noi care are Rh negativ, iar sotul pozitiv? Stiu ca se da o anumita injectie in acest caz. Pe net scrie ca se da si in trimestrul 3 in anumite situatii, nu doar la nastere. Stiti ceva despre acest aspect?

Si inca una (promit ca e ultima saptamana asta 🫢🤣). A folosit cineva deviator pt centura de siguranta? Puteti sa imi recomandati un site/brand? Deja incepe sa ma deranjeze centura si fara nu pot umbla… mai ales dupa sperietura cu accidentul.

Eu am Rh negativ È™i logodnicul meu este pozitiv, nu È™tiu exact in Romania cum este dar bănuiesc că merg cam pe acelaÈ™i sistem, aici în săptămâna 28 se face o injecÈ›ie È™i din câte am înÈ›eles se mai face inca una la naÈ™tere.
Pentru întrebarea cu centura nu am suficientă informaÈ›ie aÈ™a că las fetele mai pricepute È™i informate sa te ajute cu un sfat Buddy1
ria
Scris: Thursday, January 26, 2023 10:48 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 10/11/2014
Oana, Melina, ce dragut mi se pare ca lucrati cu copiii (in acelasi timp si greu). In timpul liceului, si eu voiam tot invatamant, visam sa ma fac profa de mate, am mers dupa la facultate pe inginerie si cu toate ca faceam mate si teoretic as fi putut sa predau dupa, nu am mai urmat cursul de pedagogie si am simtit pur si simplu ca nu-i drumul meu asta, desi am mai avut uneori ganduri de genul ce ar fi fost daca... Am si o cumnata in invatamant si ii este greu, inca nu a prins post si se chinuie cu titularizarea dupa ceva timp, plus e nemultumita de sistem in sine, de elevi etc. Dar pe voi va admir pentru rabdare!

Melina, eu am deviator centura. Sotul meu spune ca eu o sa nasc la volan Lol Si ieri am iesit cu masina, ajung mai usor in zonele de interes cu masina, stam undeva mai inspre periferie, intr-un cartier mai nou, iar cu mijloacele comune de transport mi-a fost frica in ultima perioada avand in vedere ca circula tot felul de viroze, gripa etc, am zis sa nu risc, asa ca eu inca conduc, nu stiu pana cand insa Lol De pe emag am luat deviatorul, se numeste Pregnant Izi Fix. Eu sunt multumita, se fixeaza usor, nu provoaca disconfort, cam din a sasea luna de sarcina am inceput sa folosesc deviatorul si nu am avut nicio problema pana acum cu el.
freya1
Scris: Thursday, January 26, 2023 10:58 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/10/2020
Eu am rh negativ, se fac regulat analize pt anticorpi anti-rh si in functie de ele se decide. Pt ca am facut NIPT am primit bonus un test de rh fetal si sm vazut ca baietelul meu are tot rh negativ, asa ca am stat linistita. In anumite tari se ia in considerare acest test, altfel se testeaza la nastere si, daca bebe are rh pozitiv, vi se face o injectie
Melina
Scris: Thursday, January 26, 2023 8:06 PM
Nivel

Multumesc mult fetelor! 🤗

Si oare acel deviator e usor de montat si demontat? Eu tot schimb locul in masina, plus ca fac naveta. O saptamana conduc eu si cealalta o colega. Deci ar trebui destul de des sa schimb locul acestuia..
ria
Scris: Friday, January 27, 2023 12:04 AM
Nivel

Melina wrote:
Multumesc mult fetelor! 🤗

Si oare acel deviator e usor de montat si demontat? Eu tot schimb locul in masina, plus ca fac naveta. O saptamana conduc eu si cealalta o colega. Deci ar trebui destul de des sa schimb locul acestuia..

Mie una mi se pare usor, si eu l-am mai demontat si montat pt atunci cand merg in dreapta sotului. Se poate utiliza si pe scaunele din spate (eu nu am incercat, dar e bine de stiut). Eu una m-am impacat bine cu el.
ria
Scris: Friday, January 27, 2023 11:49 AM
Nivel

Irina, cum esti cu contractiile? Cat de putin mai ai! Clap Am impresia ca si la mine sunt ceva mai diferite contractiile, desi in sine nu le simt mai dureroase, dar chiar simt burtica intarita si parca sunt ceva mai dese. Acum mi-e tot frica sa nu le confund cu cele care ar trebui sa ma faca sa merg la spital, ca alte simptome nu am, apa nu s-a rupt inca, dopul nu l-am pierdut...
Madalina.d
Scris: Saturday, January 28, 2023 7:47 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/9/2021
ria wrote:
Irina, cum esti cu contractiile? Cat de putin mai ai! Clap Am impresia ca si la mine sunt ceva mai diferite contractiile, desi in sine nu le simt mai dureroase, dar chiar simt burtica intarita si parca sunt ceva mai dese. Acum mi-e tot frica sa nu le confund cu cele care ar trebui sa ma faca sa merg la spital, ca alte simptome nu am, apa nu s-a rupt inca, dopul nu l-am pierdut...

Fii sigura ca vei recunoaÈ™te contracÈ›iile de nastere 😊. Dacă aveai durereri în timpul menstruaÈ›iei, sa È™tii ca exact asa sunt si contracÈ›iile, doar ca mai intense. În plus, simti ca se intareste f tare toată burta, cumva de sus în jos (asta pt ca fiecare contracÈ›ie il împinge pe bebe în jos) si te doare È™i spatele. Cel mai uÈ™or e sa iti instalezi o aplicaÈ›ie de monitorizat contracÈ›iile È™i când simÈ›i ca ai una înregistrezi acolo, chiar dacă nu pare sa fie mare sau dureroasa. În felul asta vezi care este tiparul È™i dacă se menÈ›ine un interval constant. Dacă vezi ca sunt la 15 minute ar fi bine sa mergi către maternitate chiar dacă È›ie nu È›i se par dureroase. Eu de exemplu aveam din alea false dar totuÈ™i au fost eficiente. Ma dusesem la control si mi-a zis doctorul "ai 3 cm dilatatie, maine naÈ™tem" 🤭, si asa a fosy, doar ca a trebuit provocata nasterea pt ca de la 3 cm corpul meu nu mai facea nimic singur. Aaa È™i sa È™tii ca nu e obligatoriu sa È›i se rupă membranele înainte sa intri în travaliu. Mie de ex mi le-a rupt medicul când aveam 4 cm dilatatie.

Mai ai puÈ›in din câte vad în semnătura 🥰. Nastere uÈ™oară È™i implinitoare iti doresc!
Melina
Scris: Monday, January 30, 2023 1:52 PM
Nivel

Cum mai sunteti fetelor? Irina, Ria? Aveti vesti pentru noi? 😁
Burticile noi?

Nu a mai dat nimeni niciun semn de viata. Ieri am incercat sa intru pe forum dar nu am reusit… cred ca se lucra la el. Dar azi cand am vazut ca merge nu mai aveam rabdare sa ajung acasa si sa va pot scrie. 🤗

Iulia123
Scris: Monday, January 30, 2023 6:00 PM
Nivel

Inregistrat: 11/29/2022
Melina wrote:
Burticile noi?

Nu a mai dat nimeni niciun semn de viata. Ieri am incercat sa intru pe forum dar nu am reusit… cred ca se lucra la el. Dar azi cand am vazut ca merge nu mai aveam rabdare sa ajung acasa si sa va pot scrie. 🤗

Eu am avut azi medic, am văzut pe bebe È™i doamne ajuta totul este bine, el esté in grafic È™i corespunde exact vârstei ultimei menstrutii, am auzit È™i inimioara È™i s a văzut È™i sexul probabil.
Analizele mele au ieÈ™it bine, nu am anticorpi la toxoplasma, am placenta anterioară È™i ce nu înÈ›eleg prea bine este că aici mi a ieÈ™it rh pozitiv...nu prea înÈ›eleg cum având în vedere că mama este negativ tata la fel È™i în Romania când am făcut anul trecut a ieÈ™it tot negativ. O să întreb medicul È™i probabil repet analiza .
Bebe al meu dădea mici salturi È™i era aÈ™a de drăguÈ› coeur acum stau liniÈ™tită până la următoarea ecografie pe 22 martie.
Sarcini uÈ™oare în continuare tuturor!
ria
Scris: Monday, January 30, 2023 9:02 PM
Nivel

Madalina.d wrote:

Fii sigura ca vei recunoaÈ™te contracÈ›iile de nastere 😊. Dacă aveai durereri în timpul menstruaÈ›iei, sa È™tii ca exact asa sunt si contracÈ›iile, doar ca mai intense. În plus, simti ca se intareste f tare toată burta, cumva de sus în jos (asta pt ca fiecare contracÈ›ie il împinge pe bebe în jos) si te doare È™i spatele. Cel mai uÈ™or e sa iti instalezi o aplicaÈ›ie de monitorizat contracÈ›iile È™i când simÈ›i ca ai una înregistrezi acolo, chiar dacă nu pare sa fie mare sau dureroasa. În felul asta vezi care este tiparul È™i dacă se menÈ›ine un interval constant. Dacă vezi ca sunt la 15 minute ar fi bine sa mergi către maternitate chiar dacă È›ie nu È›i se par dureroase. Eu de exemplu aveam din alea false dar totuÈ™i au fost eficiente. Ma dusesem la control si mi-a zis doctorul "ai 3 cm dilatatie, maine naÈ™tem" 🤭, si asa a fosy, doar ca a trebuit provocata nasterea pt ca de la 3 cm corpul meu nu mai facea nimic singur. Aaa È™i sa È™tii ca nu e obligatoriu sa È›i se rupă membranele înainte sa intri în travaliu. Mie de ex mi le-a rupt medicul când aveam 4 cm dilatatie.

Mai ai puÈ›in din câte vad în semnătura 🥰. Nastere uÈ™oară È™i implinitoare iti doresc!

Multumesc mult pentru mesajul tau si pentru urari, Madalina Cheek Kiss Foarte buna ideea ta cu aplicatia, chiar asta am facut, sincer nici nu m-am interesat sa vad daca exista, dar o gasesc utila acum odata ce am instalat-o. Momentan nimic diferit, ba chiar weekend-ul asta m-am simtit destul de bine si nu a fost nimic diferit cu contractiile, durere de spate nu am inca, insa m-au suparat aseara arsurile, nu ma gandeam ca o sa le am asa de tarziu uff
ria
Scris: Monday, January 30, 2023 9:05 PM
Nivel

Melina wrote:
Burticile noi?

Eu tot cu bebe la purtator sunt, nimic diferit, doar emotiile parca se intensifica si nerabdarea e si ea acolo, abia astept sa-l cunosc pe bebe Clap Tu cum te mai simti? Cand mai ai control? Cheek Kiss

Irina, ma gandesc la tine coeur Nastere usoara (daca nu ai nascut intre timp), asteptam vesti! Cheek Kiss
ria
Scris: Monday, January 30, 2023 9:06 PM
Nivel

Iulia123 wrote:

Eu am avut azi medic, am văzut pe bebe È™i doamne ajuta totul este bine, el esté in grafic È™i corespunde exact vârstei ultimei menstrutii, am auzit È™i inimioara È™i s a văzut È™i sexul probabil.
Analizele mele au ieÈ™it bine, nu am anticorpi la toxoplasma, am placenta anterioară È™i ce nu înÈ›eleg prea bine este că aici mi a ieÈ™it rh pozitiv...nu prea înÈ›eleg cum având în vedere că mama este negativ tata la fel È™i în Romania când am făcut anul trecut a ieÈ™it tot negativ. O să întreb medicul È™i probabil repet analiza .
Bebe al meu dădea mici salturi È™i era aÈ™a de drăguÈ› coeur acum stau liniÈ™tită până la următoarea ecografie pe 22 martie.
Sarcini uÈ™oare în continuare tuturor!

Iulia, ma bucur pentru vestile bune, sarcina usoara in continuare si bebe voios Cheek Kiss
Utilizatori in acelasi subiect
Maria2508
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.