|
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/6/2022 Mesaje: 28
| ria wrote:Christinne, Iulia, sarcini usoare va doresc
Mulțumim, ria! |
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/24/2022 Mesaje: 121
| Câtă activitate pe forum! Am lipsit si eu cateva zile si deja avem burtici noi. 🫢 Am reusit sa descifrez ce a scris medicul pe fisa cu morfologia. Translucenta nucleala e 1,3 si prezinta os nazal. 🤩 Deci nu cred ca vom face teste genetice. (Va multumesc pentru explicatii) Intre timp am trecut in trimestrul 2 (sau cel putin asa scrie pe aplicatia Pregnancy+🤣🫣). Voi de la cate saptamani stiti ca incepe trim 2? Alta veste imbucuratoare e faptul ca greata incepe sa se plictiseasca de mine si simt ca incet scade in intensitate. Acum doar dimineata imi mai e greata (si trece dupa ce mananc) si maxim alte 2 episoade usoare pe parcursul zilei. Oricum pe langa ce am indurat asta e lux. 🥲
Christinne, si eu sunt o burtica mica. Înca. 🤣🫣 Felicitari pentru sarcina si bine ai venit printre noi! 🤗
Irinan ne dai emotii! Asteptam vesti! 🤗 Nu mai e mult si iti vei tine la piept puiutul. 🥹
Pana una alta cum mai sunteti fetelor? Ria cum mai esti cu raceala? |
Inregistrat: 4/13/2022 Mesaje: 40
| Buna ziua dragele mele...am și eu o problema și va rog daca cineva a întâmpinat problema asta sa mă ajutați...am5,6 zile de la terminarea menstruației și am observat că de doua zile am inceput sa sângerez câte puțin..culoarea variază de la maro...roz...știe cineva care ar putea fi cauza?a întâmpinat cineva problema asta?sunt puțin panicata, vă mulțumesc! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 12/2/2016 Mesaje: 264
| Fetelor oare ma puteți ajuta cu un sfat? De când am aflat de problema rinichilor fetitei sufăr de insomnie ....dorm 3-4 ore și ma trezesc în mijlocul nopții plina de gânduri și nu mai pot dormi pana dimineata. Ce as putea sa fac sa dorm mai bine ? Ziua sunt cu fetita care are aproape 5 ani, nu am timp sa ma gândesc la nimic, sunt bine psihic....dar noapte ma trezesc pur și simplu la 2-3 și încep sa ma gândesc...ma mai apuca plânsul și câteodată( probabil hormonii de sarcina ) Ma macină gândul ca poate va trebui sa nasc în alt oraș unde exista nefrolog pediatru, departe de casa și de fetita de acasa care ma iubește enorm și care sigur va suferi mult după mine .... |
|
Inregistrat: 10/11/2014 Mesaje: 109
| Melina wrote:Câtă activitate pe forum! Am lipsit si eu cateva zile si deja avem burtici noi. 🫢 Am reusit sa descifrez ce a scris medicul pe fisa cu morfologia. Translucenta nucleala e 1,3 si prezinta os nazal. 🤩 Deci nu cred ca vom face teste genetice. (Va multumesc pentru explicatii) Intre timp am trecut in trimestrul 2 (sau cel putin asa scrie pe aplicatia Preganancy+🤣🫣). Voi de la cate saptamani stiti ca incepe trim 2? Alta veste imbucuratoare e faptul ca greata incepe sa se plictiseasca de mine si simt ca incet scade in intensitate. Acum doar dimineata imi mai e greata (si trece dupa ce mananc) si maxim alte 2 episoade usoare pe parcursul zilei. Oricum pe langa ce am indurat asta e lux. 🥲
Christinne, si eu sunt o burtica mica. Înca. 🤣🫣 Felicitari pentru sarcina si bine ai venit printre noi! 🤗
Irinan ne dai emotii! Asteptam vesti! 🤗 Nu mai e mult si iti vei tine la piept puiutul. 🥹
Pana una alta cum mai sunteti fetelor? Ria cum mai esti cu raceala?
Multumesc de intrebare Am ramas cu stranutul, in rest, chiar ma simt mai bine decat ma asteptam in perioada asta, parca nici arsurile nu mai sunt asa suparatoare (in comparatie cu cat m-a chinuit raceala ). Acum parca am pofte mai intense decat in primul trimestru, aseara la ora 11 m-a apucat o pofta de ceva, dar nu va spun ce ca sa nu va fac si voua pofta Ideea e ca nu aveam in casa si nici nu putea fi procurat la ora aia, asa ca m-am adaptat cu altceva de prin frigider si dimineata am dat comanda pt pranz de chestia respectiva.
Ma bucur mult ca la tine se amelioreaza greturile, sa treaca de tot si sa te bucuri de burtica A inceput sa se cunoasca? |
|
| Oanaiuliana wrote:Fetelor oare ma puteți ajuta cu un sfat? De când am aflat de problema rinichilor fetitei sufăr de insomnie ....dorm 3-4 ore și ma trezesc în mijlocul nopții plina de gânduri și nu mai pot dormi pana dimineata. Ce as putea sa fac sa dorm mai bine ? Ziua sunt cu fetita care are aproape 5 ani, nu am timp sa ma gândesc la nimic, sunt bine psihic....dar noapte ma trezesc pur și simplu la 2-3 și încep sa ma gândesc...ma mai apuca plânsul și câteodată( probabil hormonii de sarcina ) Ma macină gândul ca poate va trebui sa nasc în alt oraș unde exista nefrolog pediatru, departe de casa și de fetita de acasa care ma iubește enorm și care sigur va suferi mult după mine ....
Imi pare rau sa aud ca esti ingrijorata, iti inteleg starea, dar nici sa te ingrijorezi atat de mult nu e bine nici pt tine, nici pt bebele din burtica. Dupa cum ai vazut, exista cazuri in care a fost totul bine, eu cunosc pe cineva care are un rinichi mai mic decat altul, traieste si e bine merci, gandeste pozitiv si asculta de medic. Iar daca vei fi nevoita sa nasti in alt oras, gandeste-te din nou ca vei fi pe maini bune si vei avea alaturi un medic specializat pe problema, care va sti sa ofere solutii exacte, iar cu fetita ta cea mare te vei revedea dupa cateva zile in care iti vei oferi si tie timp sa te mai refaci, iar apoi veti fi formula completa
Eu am avut ceva ani probleme cu insomnia dar erau de alta natura (am avut depresie), ma ajuta mult sa imi obosesc mintea si capul citind si de multe ori adormeam cu cartea in mana sau faceam plimbari mai lungi seara, conteaza sa te linistesti psihic si sa te gandesti ca o sa fie totul bine |
|
Inregistrat: 11/29/2022 Mesaje: 151
| ria wrote:Christinne, Iulia, sarcini usoare va doresc
Mulțumim frumos, și ție sarcina ușoară în continuare, naștere ușoară și bebe sănătos, de-abia aștept și eu să ajung pe final și să știu că mai este puțin și țin pe bebe în brațe |
|
| Alinush wrote:Buna ziua dragele mele...am și eu o problema și va rog daca cineva a întâmpinat problema asta sa mă ajutați...am5,6 zile de la terminarea menstruației și am observat că de doua zile am inceput sa sângerez câte puțin..culoarea variază de la maro...roz...știe cineva care ar putea fi cauza?a întâmpinat cineva problema asta?sunt puțin panicata, vă mulțumesc!
Buna! Nu am mai patit. Sau si daca s-a intamplat eram prea tinerica si distrasa ca sa realizez. Cunosc femei care sangerau la ovulatie. Cred ca pentru linistea ta ai putea face un consult ginecologic. Eu ce am patit era ca aveam menstra suuuper lunga. Si pe cand credeam ca se opreste incepea iar (Dar asta in adolescenta). |
|
| Oanaiuliana wrote:Fetelor oare ma puteți ajuta cu un sfat? De când am aflat de problema rinichilor fetitei sufăr de insomnie ....dorm 3-4 ore și ma trezesc în mijlocul nopții plina de gânduri și nu mai pot dormi pana dimineata. Ce as putea sa fac sa dorm mai bine ? Ziua sunt cu fetita care are aproape 5 ani, nu am timp sa ma gândesc la nimic, sunt bine psihic....dar noapte ma trezesc pur și simplu la 2-3 și încep sa ma gândesc...ma mai apuca plânsul și câteodată( probabil hormonii de sarcina ) Ma macină gândul ca poate va trebui sa nasc în alt oraș unde exista nefrolog pediatru, departe de casa și de fetita de acasa care ma iubește enorm și care sigur va suferi mult după mine ....
Draga de tine… imi inchipui cat de obositoare sunt gandurile tale. Pe mine ma calmeaza noaptea rugaciunea, o carte, un serial. Cand aveam febra sau dupa accident si sangerarea aceea vaginala m-a ajutat mult rugaciunea. Cand noaptea mi se parea fooarte lunga alegeam un serial si ma uitam la el in maraton toata noaptea. Incearca sa nu te mai gandesti, eu zic ca asa cum au zis fetele totul se va rezolva de la sine. Si bunica mea s-a nascut cu aceasta problema la ambii rinichi si inca traieste si e fooarte bine. Are aproape 70 de ani. S-a operat la 65 de ani, dar daca stia din timp si exista pe vremuri aparatura necesara se putea evita situatia. Eu cred ca vei naste la spitalul pe care il vrei tu in orasul tau. Si chiar daca nu va fi asa gandeste-te doar la vedetele de pe insta care merg sute de km sa nasca la spitale din alte orase. 😅 Incearca doar sa nu te ingrijorezi, caci de cele mai multe ori se intampla exact acel lucru la care ne gandim. Fa exercitii de gandire si imagineaza-te cum vei naste la spitalul dorit, cum rinichiul va avea valoare normala la urmatoarea ecografie. 🤗 |
|
| ria wrote:Multumesc de intrebare Am ramas cu stranutul, in rest, chiar ma simt mai bine decat ma asteptam in perioada asta, parca nici arsurile nu mai sunt asa suparatoare (in comparatie cu cat m-a chinuit raceala ). Acum parca am pofte mai intense decat in primul trimestru, aseara la ora 11 m-a apucat o pofta de ceva, dar nu va spun ce ca sa nu va fac si voua pofta Ideea e ca nu aveam in casa si nici nu putea fi procurat la ora aia, asa ca m-am adaptat cu altceva de prin frigider si dimineata am dat comanda pt pranz de chestia respectiva. Ma bucur mult ca la tine se amelioreaza greturile, sa treaca de tot si sa te bucuri de burtica A inceput sa se cunoasca?
Ce bine! Ma bucur tare ca esti mai bine! 🤗 Trimite si la mine putine pofte, ca am slabit 7 kg si nu prea mananc mare lucru. 🫢
Doamne ajuta! Chiar astept sa vina ziua in care sa ma bucur pe deplin de perioada asta. Se vede deja burtica, mai mult seara sau inainte sa merg la pipi. 😅🫢 V-as pune poza, dar imi e frica ca ma va recunoaste cineva. 😅
Nu stiu daca sunt nebuna sau azi am simtit ca s-a miscat bebe. Cand i-am descris senzatia mamei a zis ca asa a simtit si ea. Nu credeti ca e cam devreme totusi la 14 sapatamni? 🤔 am citit pe net ca se simt intre 14 si 20 de saptamani prima data, doar ca la prima sarcina e greu sa iti dai seama si le simti mult mai tarziu. E ciudat ca odata cu senzatia parca dispar si greturile (stiti voi vorba din stramosi cum ca dispare greata odata cu miscarea bebelusului). Chiar sunt curioasa de parearea voastra. |
|
Inregistrat: 11/29/2022 Mesaje: 151
| Melina wrote:
Nu stiu daca sunt nebuna sau azi am simtit ca s-a miscat bebe. Cand i-am descris senzatia mamei a zis ca asa a simtit si ea. Nu credeti ca e cam devreme totusi la 14 sapatamni? 🤔 am citit pe net ca se simt intre 14 si 20 de saptamani prima data, doar ca la prima sarcina e greu sa iti dai seama si le simti mult mai tarziu. E ciudat ca odata cu senzatia parca dispar si greturile (stiti voi vorba din stramosi cum ca dispare greata odata cu miscarea bebelusului). Chiar sunt curioasa de parearea voastra.
Nu ești nebună 😄 stai liniștită, din cate am înțeles bebe se mișcă destul acum doar că nu se percepe prea mult fiind micuț, și mama mi a spus că ea simțea deja pe la 14 săptămâni ca niste balonase ce se sparg sau fluturași. Eu nu am avut grețuri cam deloc, am avut foarte mare pofta de mâncare deși înainte de sarcină nu eram prea mâncăcioasa, am luat în greutate 2 kg deja, aveam 48 înainte de sarcină acum am 50 și am 1,58 înălțimea |
|
| Iulia123 wrote:Nu ești nebună 😄 stai liniștită, din cate am înțeles bebe se mișcă destul acum doar că nu se percepe prea mult fiind micuț, și mama mi a spus că ea simțea deja pe la 14 săptămâni ca niste balonase ce se sparg sau fluturași. Eu nu am avut grețuri cam deloc, am avut foarte mare pofta de mâncare deși înainte de sarcină nu eram prea mâncăcioasa, am luat în greutate 2 kg deja, aveam 48 înainte de sarcină acum am 50 și am 1,58 înălțimea
Exact asta am simtit si eu. Sub buric am simtit ca niste balonase care se miscau si apoi s-au spart. 🫣M-am mai linistit.
Sarcina usoara iti doresc! 🤗 sa ne ti la curent cu tot ce se intampla. |
|
Inregistrat: 1/6/2022 Mesaje: 28
| Melina wrote:
Nu stiu daca sunt nebuna sau azi am simtit ca s-a miscat bebe. Cand i-am descris senzatia mamei a zis ca asa a simtit si ea. Nu credeti ca e cam devreme totusi la 14 sapatamni? 🤔 am citit pe net ca se simt intre 14 si 20 de saptamani prima data, doar ca la prima sarcina e greu sa iti dai seama si le simti mult mai tarziu. E ciudat ca odata cu senzatia parca dispar si greturile (stiti voi vorba din stramosi cum ca dispare greata odata cu miscarea bebelusului). Chiar sunt curioasa de parearea voastra.
Este posibil, eu la prima sarcină nu mai știu când l-am simțit pe Luca, dar primele dăți nu eram sigură. Dar încercam să vorbesc cu el, să primesc confirmarea că el a fost. Iar apoi când simțeam de-a binelea loviturile, dacă punea și taică-su mâna, nu mai lovea. |
|
| Melina wrote:
Ce bine! Ma bucur tare ca esti mai bine! 🤗 Trimite si la mine putine pofte, ca am slabit 7 kg si nu prea mananc mare lucru. 🫢
Doamne ajuta! Chiar astept sa vina ziua in care sa ma bucur pe deplin de perioada asta. Se vede deja burtica, mai mult seara sau inainte sa merg la pipi. 😅🫢 V-as pune poza, dar imi e frica ca ma va recunoaste cineva. 😅
Sa stii ca si eu slabisem in primul trimestru, in perioada in care am avut coronavirus, dar dupa am recuperat intens cu poftele
E foarte probabil sa fi fost bebe, eu in jur de 16 saptamani l-am simtit, ideea e ca bebelusii misca in burtica, dar nu au suficienta forta incat sa ii simtim. Cu toate astea, am mai auzit/citit cazuri in care bebe a fost simtit si mai repede, chiar si la prima sarcina. Sa vezi mai incolo cum o sa fie cu picioruse si manute, mai ales cand simti ca face box cu organele tale si nu mai are loc Bebe al meu a fost si este activ, acum chiar simt ca abia are loc, dar tot misca si imi elimina orice paranoia, ti-am zis ca la un moment dat ajunsesem la urgente ca era prea cuminte si ma gandeam ca ceva nu e in regula. |
|
| Fetelor, voiam sa va zic ca au la Lidl leggings pt gravide, mie mi-au prins tare bine, i-am folosit si pt stat in casa, si pt iesit in oras cu bluze/tricouri mai lungi, sunt comozi, eu una am evitat sa port blugi (desi mi-am cumparat 2 perechi pt gravide) pt ca ma incomodau. Sunt si ceva carti pt bebei, am luat si din alea, v-am mai zis ca nu sunt eu cu cumparatul compulsiv, dar vad ca ma schimba copilul cand e vorba de cumparaturi pt el Si mai sunt si body-uri din bumbac organic, poate nu sunt de cele mai bune din categoria body-urilor, dar eu am zis ca nu o sa-i cumpar cine stie ce haine de firma acum/f scumpe pt ca ei cresc repede si nu are sens, de asta nici f multe haine nu i-am cumparat pana acum, am si primit de la prieteni/rude, am grija doar sa fie material ok, sa nu provoace iritatii, sa nu il incomodeze. |
|
|