|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 10/11/2014 Mesaje: 109
| Melina wrote:
Revin cu vesti. Mi s-a parut dubios medicul. Parea a fi ingrijorat. Asta ori faptul ca poate era obosit. Mi-a facut o ecografie si mi-a spus ca uterul e pozitionat mai ciudat si nu se prea poate vedea nimic. Plus ca a zis ca mai trebuie sa asteptam cateva zile pentru morfologie si nu inteleg de ce. El sustinea ca e vorba de faptul ca sarcina mea e mai mica decat indica ultima menstruatie (am ovulat mai tarziu). Mi-a zis sa revin la spitalul de stat luni sau marti la urgente unde va fi de garda pentru a verifica iar ecografic daca e momentul pentru morfologie. Ce mi s-a parut dragut e ca nu mi-a luat bani pe ecografie desi am fost la privat. Credeti ca ar trebui sa ma ingrijorez? 🥺
Melina, poate ca doar din cauza varstei sarcinii trebuie sa revii la ecografie, nu te ingrijora - stiu, usor de zis, greu de facut!! Te duci maine sau marti din nou? Asteptam vesti, o sa fie totul bine, bebelusii nu sunt intotdeauna activi in burtica, sa stii ca eu nu l-am simtit odata o mare parte din zi si am ajuns panicata la urgente, deci inteleg perfect temerile tale
Eu nu stiu cum am reusit in conditiile in care stau in casa mai mult, dar am racit zdravan si cateva zile mi-a fost f rau, abia acum mi-am mai revenit cat de cat... |
| maria2013 wrote: Eu tind sa cred ca ideea asta cum că daca apar probleme la spitalul privat, ajungi tot la stat e exagerata. Nu contest existenta unor cazuri tragice (care, dealtfel, se întâmplă si in spitalele de stat, dar nu mereu sunt la fel de mediatizate ca cele intamplate in spitale private), dar parca prea una, doua, auzi replica "tot la stat ajungi"... Si nu vorbesc din auzite... Am nascut de doua ori, la spital privat. Ambele nasteri au fost cu risc, au aparut complicatii si in timpul operațiilor si imediat dupa si, cu toate astea, medicii s-au comportat exemplar si au gestionat cu profesionalism situatia! Si nu, nu s-a pus vreo clipa problema transferului la stat. Contează enorm sa alegi un medic foarte bine pregatit!
Ai dreptate, conteaza mult medicul, profesionalismul acestuia, increderea ce o ai tu in el. Eu am incredere in medicul meu, e bine pregatit si nu am avut niciodata dubii in legatura cu el, dar parca tot te gandesti ca riscuri pot exista oricand, iar eu sunt si genul care intai pune si raul in fata ca altfel parca nu functionez |
Inregistrat: 11/24/2022 Mesaje: 121
| ria wrote:Melina, poate ca doar din cauza varstei sarcinii trebuie sa revii la ecografie, nu te ingrijora - stiu, usor de zis, greu de facut!! Te duci maine sau marti din nou? Asteptam vesti, o sa fie totul bine, bebelusii nu sunt intotdeauna activi in burtica, sa stii ca eu nu l-am simtit odata o mare parte din zi si am ajuns panicata la urgente, deci inteleg perfect temerile tale Eu nu stiu cum am reusit in conditiile in care stau in casa mai mult, dar am racit zdravan si cateva zile mi-a fost f rau, abia acum mi-am mai revenit cat de cat...
Multumesc pentru raspuns! 🤗
Multa sanatate! Eu in cele 3 luni de sarcina am avut 3 raceli. M-a ajutat faptul ca mancam un catel de usturoi crud in fiecare zi ca tratament. Stiu, suna scarbos, dar nu am avut de ales. 😅 Am evitat sa iau chiar si paracetamol. Ai grija de tine si bebe si sa te faci repede bine! 😘
Maine ii voi scrie medicului un mesaj. Voi reveni cu vesti. Desi eu simt ca totul e ok. Sanii inca ma dor, inca am greturi, am dureri de cap. Deci simptomele exista. Eu totusi zic ca nu e vorba despre o oprire din evolutie. Desi la inceput mi-am cam dat filme. 😅 |
| Melina wrote:
Multumesc pentru raspuns! 🤗
Multa sanatate! Eu in cele 3 luni de sarcina am avut 3 raceli. M-a ajutat faptul ca mancam un catel de usturoi crud in fiecare zi ca tratament. Stiu, suna scarbos, dar nu am avut de ales. 😅 Am evitat sa iau chiar si paracetamol. Ai grija de tine si bebe si sa te faci repede bine! 😘
Maine ii voi scrie medicului un mesaj. Voi reveni cu vesti. Desi eu simt ca totul e ok. Sanii inca ma dor, inca am greturi, am dureri de cap. Deci simptomele exista. Eu totusi zic ca nu e vorba despre o oprire din evolutie. Desi la inceput mi-am cam dat filme. 😅
Asteptam vesti, cu siguranta totul e bine
Buna ideea ta cu catelul de usturoi, eu una ador usturoiul, acum nu stiu cat de mult mi-ar placea mancat simplu, crud, ca in mancare il tot pun si mujdei as manca intruna. Paracetamol am evitat sa iau si eu acum, mai mult vitamine, am mancat portocale multe, lamaie cu miere, ceaiuri si muulta supa de pui. Sunt ceva mai bine azi, dar nu foarte bine, zilele trecute m-am simtit de zici ca eram calcata de tren.
Irinaaa, cum esti? |
| Melina, cum esti? Ai fost la ecografie? |
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 12/2/2016 Mesaje: 264
| Buba din nou fetelor. Rezultatul testului nifty a ieșit în regula pana la urma. Voi avea încă o fetita minunata 🥰😍😍. Azi am fost din nou la ecografie de unde am plecat din nou puțin îngrijorată....am 17 s și bebelina din burtica are dilatație la ambii rinichi ....dr spune ca e posibil sa se retragă pana la 24-28 s și sa mai așteptăm totuși sa vedem mai bine la morfologie peste 4 sapt. Ce părere aveți? Ați mai trecut prun asta sau cunoașteți cazuri? |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/12/2020 Mesaje: 801
| Oanaiuliana wrote:Buba din nou fetelor. Rezultatul testului nifty a ieșit în regula pana la urma. Voi avea încă o fetita minunata 🥰😍😍. Azi am fost din nou la ecografie de unde am plecat din nou puțin îngrijorată....am 17 s și bebelina din burtica are dilatație la ambii rinichi ....dr spune ca e posibil sa se retragă pana la 24-28 s și sa mai așteptăm totuși sa vedem mai bine la morfologie peste 4 sapt. Ce părere aveți? Ați mai trecut prun asta sau cunoașteți cazuri?
Buna, cunosc caz. Ambii rinichi dilatați, insa la naștere unul dintre rinichi nu mai prezenta dilatație, doar celalalt. Din ce îmi spunea mămica in cauza, mergea cu copilul la control la 6 luni si încet, încet s-a rezolvat și problema celuilalt rinichi, fără tratament, in jurul vârstei de 1 an jumătate.
Felicitari pentru fetita! |
|
| EllaMaria wrote:
Buna, cunosc caz. Ambii rinichi dilatați, insa la naștere unul dintre rinichi nu mai prezenta dilatație, doar celalalt. Din ce îmi spunea mămica in cauza, mergea cu copilul la control la 6 luni si încet, încet s-a rezolvat și problema celuilalt rinichi, fără tratament, in jurul vârstei de 1 an jumătate.
Felicitari pentru fetita!
Iti mulțumesc pentru răspuns 🥰🥰🥰 ma rog sa fie totul bine ....cu prima fetita a fost totul perfect,am rămas ușor insarcinata , eu m-am simțit perfect, la fiecare control era totul perfect ....acum .... am rămas după 2 ani 10 luni de tratamente investigații și încercări, eu ma simt rau din sapt 7, greata, arsuri, probleme cu rinichii de 2 ori deja , iar la controale dd fiecare data am plecat îngândurata pentru ca tot timpul a fost ceva. Suntem femei și trebuie sa fim puternice, sa ne rugam și sa credem cu tărie ca totul va fi bine! |
|
| ria wrote:Melina, cum esti? Ai fost la ecografie?
A amanat medicul ecografia pt ca era in operatie marti. Merg maine la ora 8:30. Abia astept… vreau sa ma linistesc odata.
Tu cum mai esti? 🤗 |
|
| Oanaiuliana wrote:Buba din nou fetelor. Rezultatul testului nifty a ieșit în regula pana la urma. Voi avea încă o fetita minunata 🥰😍😍. Azi am fost din nou la ecografie de unde am plecat din nou puțin îngrijorată....am 17 s și bebelina din burtica are dilatație la ambii rinichi ....dr spune ca e posibil sa se retragă pana la 24-28 s și sa mai așteptăm totuși sa vedem mai bine la morfologie peste 4 sapt. Ce părere aveți? Ați mai trecut prun asta sau cunoașteți cazuri?
Felicitari pentru fetita, sarcina usoara in continuare! Cu rinichii nu stiu ce sa te sfatuiesc, dar atata timp cat dr spune ca e posibil sa se retraga, eu zic sa ai incredere ca asa va fi :) |
|
| Melina wrote:
A amanat medicul ecografia pt ca era in operatie marti. Merg maine la ora 8:30. Abia astept… vreau sa ma linistesc odata.
Tu cum mai esti? 🤗
Asteptam vesti, multa bafta maine!!
Eu tot racita, parca nu trece deloooc, plus arsuri, ma simt si mare si umflata (mi s-au umflat picioarele), cumva abia astept sa nasc, desi sunt sigura ca o sa fie un moment cand o sa-mi fie dor sa fiu insarcinata. In momentul asta insa chiar abia astept nasterea, tare greu mi-e, mai ales ca nu prea am avut voie sa fac miscare, m-am ingrasat destul si ma chinuie tare si raceala acum. Vineri am si eu programare la control, astept sa-l vad pe bebe, sper sa se fi intors intre timp, ca la ultima ecografie nu era deloc intors, deci mi-as putea lua adio de la nastere naturala daca nu se intoarce. Am incercat eu sa vorbesc cu el si sa-l conving, ramane de vazut daca ma asculta macar acum sau e rebel ca ta-su |
|
| ria wrote:Asteptam vesti, multa bafta maine!! Eu tot racita, parca nu trece deloooc, plus arsuri, ma simt si mare si umflata (mi s-au umflat picioarele), cumva abia astept sa nasc, desi sunt sigura ca o sa fie un moment cand o sa-mi fie dor sa fiu insarcinata. In momentul asta insa chiar abia astept nasterea, tare greu mi-e, mai ales ca nu prea am avut voie sa fac miscare, m-am ingrasat destul si ma chinuie tare si raceala acum. Vineri am si eu programare la control, astept sa-l vad pe bebe, sper sa se fi intors intre timp, ca la ultima ecografie nu era deloc intors, deci mi-as putea lua adio de la nastere naturala daca nu se intoarce. Am incercat eu sa vorbesc cu el si sa-l conving, ramane de vazut daca ma asculta macar acum sau e rebel ca ta-su
Acum chiar revin cu vesti. Mi-a facut medicul morfologia la urgente. Deci practic am scapat de o cheltuiala. 🫢 Dupa cum am observat are os nazal. Si spre usurarea mea era tare vioi. Deci se misca si se dezvolta normal pentru varsta sarcinii. Cu probabilitate am aflat ca va fi baiat. A zis ca oricum inca nu e sigur. Deci aparent (momentan 😂😆) pare ca Doamne Doamne ii va implini dorinta sotului meu. 😅 In sfarsit pot sta linistita ca e ok si se misca. Medicul mi-a zis sa revin la clinica privata peste 4 saptamani. Si mi-a recomandat NIPT. A mai facut cineva? Poate sa ma lamureasca in ce consta, pret etc. Pe internet nu mai vreau sa citesc pentru ca doar ma ingrijorez. Mereu gasesc cate o informatie care sa ma dea peste cap.
Imi pare rau… draga de tine. Multa sanatate si asteptam vesti de la ecografie. 🤩🤗 |
|
| Eu am făcut nifty nu nipt dar din către stiuecam același lucru....un test care se face din sânge și detectează anomali cromozomiale sau diverse defecte genetice....pe mine ma costat 3000 lei. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3233
| ria wrote:Asteptam vesti, cu siguranta totul e bine Buna ideea ta cu catelul de usturoi, eu una ador usturoiul, acum nu stiu cat de mult mi-ar placea mancat simplu, crud, ca in mancare il tot pun si mujdei as manca intruna. Paracetamol am evitat sa iau si eu acum, mai mult vitamine, am mancat portocale multe, lamaie cu miere, ceaiuri si muulta supa de pui. Sunt ceva mai bine azi, dar nu foarte bine, zilele trecute m-am simtit de zici ca eram calcata de tren. Irinaaa, cum esti? Hey, sunt bine. Numar zilele, pe 29 ianuarie ma internez, pe 30 dimineata imi scoate pesarul si dupa cezariana inca nu mi vine a crede ca am ajuns pana aici.. ultima perioada a fost mai grea, dar sunt pe ultima suta de metri si asta imi da curaj |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3233
| Oanaiuliana wrote:Buba din nou fetelor. Rezultatul testului nifty a ieșit în regula pana la urma. Voi avea încă o fetita minunata 🥰😍😍. Azi am fost din nou la ecografie de unde am plecat din nou puțin îngrijorată....am 17 s și bebelina din burtica are dilatație la ambii rinichi ....dr spune ca e posibil sa se retragă pana la 24-28 s și sa mai așteptăm totuși sa vedem mai bine la morfologie peste 4 sapt. Ce părere aveți? Ați mai trecut prun asta sau cunoașteți cazuri? Felicitari pt fetita Oana.. sa ti dea D zeu sarcina usoara si la termen |
|
|