Gravidutele noastre dragi - 64
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Melina
Scris: Monday, December 5, 2022 10:36 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/24/2022
Va multumesc mult pentru sfaturile oferite! computerlove
Am observat ca apa minerala cu lime si ciorbele acre functioneaza la mine. Zilele astea parca am putut sa mananc putin mai mult. De la inceputul sarcinii am slbit deja 4 kg 😅 se pare ca seaman cu mama… ea a slabit in primul trimestru cat a pus pe ea in urmatoarele doua. 🥲
Si ca sa nu fie scrise o multime de mesaje din partea mea, am sa scriu aici sperietura prin care am trecut ieri. 😅 Dupa multa abstinenta cu sotul (ca deh… nevasta e speriata si evita contactele sexuale), saracul nu a mai rezistat ispitei si probabil nici eu 😅 asa ca toate fiind spuse s-a intamplat. Dupa, instantaneu am inceput sa sangerez (din fericire sangerare maro) si am mers la urgente. S-a uitat medicul pe col, totul ok, s-a uitat la ecograf si acolo la fel, totul ok. Ba mai
mult i-am vazut inima batatnd bebelusului. M-am linistit, iar medicul a zis ca nu e cazul sa ma panichez ca totul e ok. Posibil vreo reactie a corpului meu sau o sensibilitate a colului fiind mai vascularizat in perioada asta. Toate problemele si sperieturile se tin lant. 🥲 Dar sunt tare pt micut. Oricum miercuri merg la ecografia de confirmare si acolo am sa discut mai multe cu medicul meu. Pana una alta, voi cum mai sunteti? 🤗
ria
Scris: Monday, December 5, 2022 11:14 PM
Nivel

Inregistrat: 10/11/2014
Melina wrote:
Am observat ca apa minerala cu lime si ciorbele acre functioneaza la mine. Zilele astea parca am putut sa mananc putin mai mult. De la inceputul sarcinii am slbit deja 4 kg 😅 se pare ca seaman cu mama… ea a slabit in primul trimestru cat a pus pe ea in urmatoarele doua. 🥲
Si ca sa nu fie scrise o multime de mesaje din partea mea, am sa scriu aici sperietura prin care am trecut ieri. 😅 Dupa multa abstinenta cu sotul (ca deh… nevasta e speriata si evita contactele sexuale), saracul nu a mai rezistat ispitei si probabil nici eu 😅 asa ca toate fiind spuse s-a intamplat. Dupa, instantaneu am inceput sa sangerez (din fericire sangerare maro) si am mers la urgente. S-a uitat medicul pe col, totul ok, s-a uitat la ecograf si acolo la fel, totul ok. Ba mai
mult i-am vazut inima batatnd bebelusului. M-am linistit, iar medicul a zis ca nu e cazul sa ma panichez ca totul e ok. Posibil vreo reactie a corpului meu sau o sensibilitate a colului fiind mai vascularizat in perioada asta. Toate problemele si sperieturile se tin lant. 🥲 Dar sunt tare pt micut. Oricum miercuri merg la ecografia de confirmare si acolo am sa discut mai multe cu medicul meu. Pana una alta, voi cum mai sunteti? 🤗

Ce bine si ce frumos ca ai vazut inimioara batand coeur Imi inchipui ce sperietura ai tras, dar ma bucur ca e totul bine!!

Si eu am avut azi control. Puiul meu are 1500 grame (+/- cateva grame), e zvapaiat de zici ca joaca fotbal din burta, col inchis, insa mi s-a confirmat ca ce simt eu de ceva timp nu sunt altceva decat contractii false. Dr a zis ca sunt normale si asa se pregateste corpul de nastere. Asa emotii m-au luat, parca nu prea realizez ca mai e asa putin.
Sunt curioasa, mai sunt mamici care se apropie de 40 de ani/au nascut natural in jurul varstei asteia? La mine dr ma incurajeaza sa nasc natural, dar am auzit tot felul de pareri neavizate ca e mai sanatos si mai bine pt mine avand in vedere varsta sa nasc prin cezariana. Si sincer sa fiu mi-e frica de ambele nasteri:)), dar parca mai tare de ideea ca as fi taiata, operata...
Melina
Scris: Tuesday, December 6, 2022 8:40 AM
Nivel

ria wrote:

Ce bine si ce frumos ca ai vazut inimioara batand coeur Imi inchipui ce sperietura ai tras, dar ma bucur ca e totul bine!!

Si eu am avut azi control. Puiul meu are 1500 grame (+/- cateva grame), e zvapaiat de zici ca joaca fotbal din burta, col inchis, insa mi s-a confirmat ca ce simt eu de ceva timp nu sunt altceva decat contractii false. Dr a zis ca sunt normale si asa se pregateste corpul de nastere. Asa emotii m-au luat, parca nu prea realizez ca mai e asa putin.
Sunt curioasa, mai sunt mamici care se apropie de 40 de ani/au nascut natural in jurul varstei asteia? La mine dr ma incurajeaza sa nasc natural, dar am auzit tot felul de pareri neavizate ca e mai sanatos si mai bine pt mine avand in vedere varsta sa nasc prin cezariana. Si sincer sa fiu mi-e frica de ambele nasteri:)), dar parca mai tare de ideea ca as fi taiata, operata...

Ce frumos! Iti creste puiutul! 😍Am auzit si eu de acele contractii. Dar nu sunt dureroase, nu?🤔 In legatura cu nasterea, desi pentru mine inca pare SF fiind abia in primul trimestru, te sfatuiesc sa mergi dupa instinct. Poti incerca natural, iar daca va fi cazul oricum medicul te va sfatui pe moment sa apelezi la cezariana.

Out of topic. Stiti cumva din ce perioada si care sunt conditiile pt concediu de risc? Si tot legat de concedii, se calculeaza din brut sau net? Mare dilema. M-am contrazis cu soacra si voiam sa stiu sigur.
Oanaiuliana
Scris: Tuesday, December 6, 2022 2:04 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 12/2/2016
Bună fetelor. Nu am scris pana acum pe acest grup ( am fost la aspirante È™i acum sunt burtica de 11 saptamani). Știu ca pe acest grup sunt multe fete care în trecut s-au luptat cu infertilitatea È™i de aceea ma adresez vouă în special. Cred ca de-a lungul luptei cu infertilitatea v-ati verificat macar o data colul uterin È™i È™tiÈ›i la ce ma refer când spun colul se afla în capătul vaginului È™i are o deschidere. Acum în sarcina ( a doua) am niÈ™te dureri foarte supărătoare în burta jos de tot, parca ma trage cineva de ovare, parca am un bolovan, ma doare burta chiar È™i atunci când calc pe călcâie, ma doare când ma ridic de pe scaun, când apăs pedalele la masina si aseară la dus am observat ceva ciudat. Aveam o secreÈ›ie mai abundenta È™i am vrut sa verific È™i intern sa vad dacă cumva e branzoasa sau altceva È™i atunci am observat ca nu mai simt colul uterin acea deschidere care trebuie sa fie în capătul vaginului este sucita muuuuult în spate spre colon, nu reuÈ™esc sa o ating. Acum va întreb v-ati confruntat cu asa ceva? E posibil sa se fi răsucit uterul È™i sa fie aplecat asa mult în fata È™i de acolo sa am È™i durerile? Sper ca nu vs supăr cu atat de multe detalii dar nu È™tiu ce sa fac. DoctoriÈ›a mea e în concediu, abia daptamana viitoare am programare la ea È™i as vrea sa È™tiu din experientele voastre dacă asta e o urgenta, dacă trupe sa merg la urgente.
simmo
Scris: Tuesday, December 6, 2022 4:00 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2018
Melina wrote:

Out of topic. Stiti cumva din ce perioada si care sunt conditiile pt concediu de risc? Si tot legat de concedii, se calculeaza din brut sau net? Mare dilema. M-am contrazis cu soacra si voiam sa stiu sigur.

Poate ma înÈ™el, dar din trimestrul 2 se da concediul de risc...dar poate sunt situaÈ›ii în care se da È™i mai devreme.
Dacă te referi la concediul de risc maternal se acorda 75% din brut la care se scade cas-ul. Au mai fost mamici aici care au fost în concediu de risc È™i din ce am înÈ›eles primeau mai putini bani decât dacă ar fi muncit sau decât dacă ar fi intrat în concediu prenatal.
simmo
Scris: Tuesday, December 6, 2022 4:04 PM
Nivel

Oanaiuliana wrote:
Bună fetelor. Nu am scris pana acum pe acest grup ( am fost la aspirante È™i acum sunt burtica de 11 saptamani). Știu ca pe acest grup sunt multe fete care în trecut s-au luptat cu infertilitatea È™i de aceea ma adresez vouă în special. Cred ca de-a lungul luptei cu infertilitatea v-ati verificat macar o data colul uterin È™i È™tiÈ›i la ce ma refer când spun colul se afla în capătul vaginului È™i are o deschidere. Acum în sarcina ( a doua) am niÈ™te dureri foarte supărătoare în burta jos de tot, parca ma trage cineva de ovare, parca am un bolovan, ma doare burta chiar È™i atunci când calc pe călcâie, ma doare când ma ridic de pe scaun, când apăs pedalele la masina si aseară la dus am observat ceva ciudat. Aveam o secreÈ›ie mai abundenta È™i am vrut sa verific È™i intern sa vad dacă cumva e branzoasa sau altceva È™i atunci am observat ca nu mai simt colul uterin acea deschidere care trebuie sa fie în capătul vaginului este sucita muuuuult în spate spre colon, nu reuÈ™esc sa o ating. Acum va întreb v-ati confruntat cu asa ceva? E posibil sa se fi răsucit uterul È™i sa fie aplecat asa mult în fata È™i de acolo sa am È™i durerile? Sper ca nu vs supăr cu atat de multe detalii dar nu È™tiu ce sa fac. DoctoriÈ›a mea e în concediu, abia daptamana viitoare am programare la ea È™i as vrea sa È™tiu din experientele voastre dacă asta e o urgenta, dacă trupe sa merg la urgente.

În primul rand felicitări pentru sarcină.
In al doilea rand, dacă simÈ›i ca ceva nu este ok, mergi la urgență sa te liniÈ™teÈ™ti. Dacă ai dureri când conduci, as renunÈ›a la condus.

Dacă te referi la uter retrovers, eu știu ca te naști cu el, nu prea are cum sa se rasuceasca daca a fost poziționat normal pana acum...dar poate cunoștințele mele sunt eronate. Sper sa vadă postarea vreo alta mamica și sa te ajute cu un răspuns.
Irinan
Scris: Tuesday, December 6, 2022 4:14 PM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2018
ria wrote:

Cum a fost la control? Cheek Kiss Citind ce ai scris, realizez ca trebuie sa ma mobilizez si eu de acum si chiar sa incep serios cumparaturile... Eu ma simt destul de bine, m-am ingrasat mai mult decat imi inchipuiam, dar stau si mult in pat... O noua provocare pt mine e somnul, adorm ff greu si ma tot trezesc, ba mi-e foame, ba am nevoie la baie Lol

Bine. Bebe creste, avea 1600 gr. Nu mi a mai zis cat e colul, a zis ca nu se mai masoara dupa instalarea pesarului dar ca ar parea mai scurt mi a urcat cu o pastila de nifedipina pe zi si repaus.. cu somnul sa sti ca si la mine e jale, adorm greu, ma trezesc des si simt ca mor de somnNuStiu
Irinan
Scris: Tuesday, December 6, 2022 4:16 PM
Nivel

Melina wrote:

Sarcina usoara si implinitoare! coeur

Multumesc ,la felcoeur
Irinan
Scris: Tuesday, December 6, 2022 4:17 PM
Nivel

Melina wrote:

Felicitari pt inimioara Melinacoeur eu nu prea am avut voie contact mai deloc sarcina asta. Ne invatam si cu asta
Irinan
Scris: Tuesday, December 6, 2022 4:19 PM
Nivel

ria wrote:

Felicitari pt grasunelcoeur .. eu am 37 de ani, abia impliniti, dar o sa nasc prin cezariana. Am 2 nasteri naturale si ultima cezariana.. deci nu stiu ce sa ti spun
Melina
Scris: Tuesday, December 6, 2022 4:24 PM
Nivel

Oanaiuliana wrote:

Eu sunt mai sperioasă de fel si cred ca de aceea spun ca, dacă as fi in locul tau, probabil as merge la urgente. Cred ca e mai ok si pt linistea ta si a bebelusui. Am avut o colega la munca care a pierdut 4 sarcini. Ultima fiind ectopica (extrauterina). Ea a spus ca la aceasta a simtit dureri foarte nasoale comparativ cu celelate sarcini. Poate ca nu e cazul la tine. Doamne ajuta sa fie totul ok. Spun doar ca e mai bine sa te duci sa vezi care e situatia. Sa ne ti la curent! Si nu te speria, ramai calma orice ar fi! 🤗
Melina
Scris: Tuesday, December 6, 2022 4:27 PM
Nivel

Irinan wrote:

Felicitari pt inimioara Melinacoeur eu nu prea am avut voie contact mai deloc sarcina asta. Ne invatam si cu asta

Multumesc mult! coeur
Maine am sa il intreb si eu pe medicul meu ginecolog. Voi avea prima vizita. Medicul de la urgente a spus ca putem continua, doar sa ne protejam. De aici am si dedus faptul ca poate am facut o reactie ciuddata. Oricum, va tin la curent. Eu sper sa nu vin cu o veste ce sa il intristeze pe sot. 🫢😅

Update: medicul a interzis categoric contactele sexuale. Sorry hubby 😅🤣
Melina
Scris: Tuesday, December 6, 2022 4:30 PM
Nivel

simmo wrote:

Poate ma înÈ™el, dar din trimestrul 2 se da concediul de risc...dar poate sunt situaÈ›ii în care se da È™i mai devreme.
Dacă te referi la concediul de risc maternal se acorda 75% din brut la care se scade cas-ul. Au mai fost mamici aici care au fost în concediu de risc È™i din ce am înÈ›eles primeau mai putini bani decât dacă ar fi muncit sau decât dacă ar fi intrat în concediu prenatal.

Si CCC-ul tot din brut se calculeaza, nu? Oare suma este mai mare in cazul CCC-ului? Acum tot imi faceam calcule cu sotul.
simmo
Scris: Tuesday, December 6, 2022 7:36 PM
Nivel

Melina wrote:

Si CCC-ul tot din brut se calculeaza, nu? Oare suma este mai mare in cazul CCC-ului? Acum tot imi faceam calcule cu sotul.

Ccc-ul se calculeaza din net, media veniturilor pe ultimele 12 luni lucrate.
Oanaiuliana
Scris: Tuesday, December 6, 2022 10:16 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 12/2/2016
MulÈ›umesc pentru primirea călduroasă È™i pentru sfaturi. Cu uterul retrovers m-am născut într-adevăr doar ca era lăsat pe spate. DoctoriÈ›a mi-a spus ca pe perioada sarcinii el vine intr-o poziÈ›ie normala È™i după naÈ™tere probabil îÈ™i va relua poziÈ›ia retroversa. Am citit pe internet ca exista cazuri de torsiune uterina în sarcinamai ales la persoanele care au mai avut sarcini in trecut pentru ca ligamentele sunt mai flexibile decat la proma sarcina si permit o kobilitate mai mare a uterului....la aia ma tot gândeam È™i ma speria gândul.... La condus nu am cum sa renunÈ›....fac naveta cu masina la serviciu È™i nu am alta varianta de transport.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.