|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/24/2022 Mesaje: 121
| ria wrote:Pt alaptat exclusiv m-am gandit si eu ca mi-ar folosi pompa, ca de dorit chiar mi-as dori sa reusesc sa alaptez exclusiv, insa stiu ca teoria e una si practica e alta... Tu ai avut pompa manuala sau electrica? Imi poti recomanda un model, te rog? Ca am vazut ca sunt destule recomandari pe internet, dar alta e cand auzi o parere pe incercate. Eu acum ma documentez si cu scaunul auto si scoica, din ce am citit la inceput e recomandata scoica si trebuie una avizata, nu una care se vinde odata cu caruciorul, asa este?
Daa, eu având accidentul auto acum 3 săptămâni voi pune accent pe scoica auto. Vă recomand să investiți cât e necesar. Am văzut pe pielea mea ce înseamnă siguranța într-un impact… dacă te ajută, eu sunt pe facebook într-un grup. “Siguranța auto copii” se numește. Sunt oameni avizați care dau sfaturi. În general am văzut că cele de la cybex sunt cele mai bine testate ADAC. Doar că trebuie să menționezi o greutate aproximativă la naștere (e recomandat să o cumperi destul de târziu ca să fie cât mai relevantă greutatea… cea de la ultima ecografie se ia în general), dimensiunea bebelușului, dar și modelul mașinii, daca ai sau nu isofox. Vă recomand ca unor prietene, din suflet, să vă înscrieți și să dați un ochi pe acolo. |
| simmo wrote:Melania, felicitari! Nu poți decât sa ai răbdare sa vezi la eco cum esre sarcina. Pata roz am avut și eu, multe viitoare mămici au. Faptul ca endometrul este gros, e semn bun pentru ca susține sarcina
Dee_dea, mergi la recepti; nu cred ca o sa-ti răspundă cineva la mail. În plus, dacă o sa faci măcar un control la filantropia, în caz de urgenta pentru internare, te primesc. Altfel, nu. Asa este politica lor.
Ria, este băiatul sau fata ? Dacă este fata, îți pot dona hăinuțe de fetiță, stare foarte bună, diverse mărci. Le-am păstrat ca tot sper sa găsesc pe cineva la care sa dau. Pompa am avut Avent (mi-a făcut rani) si Beurer (super mulțumită, scoteam și 100ml la ea). Soica măcar pana la 1 an, de preferabil testate.
Mulțumesc mult! Da, am citit si eu, de aceea nici nu m-am panicat. Iar asta cu endometrul, multumesc, chiar aveam nevoie de ceva să mă liniștească. Îți doresc și ție sarcină ușoară în continuare! |
| Irinan wrote:Ma simt bine Ria. Sambata am urmatoarea programare. Abia astept, il simt destul de jos cum misca si asta cam imi da de gandit. Eu o sa primesc patut si carucior de la mama. Mi am cumparat cadita, hainute, ieri mi am cumparat si o geanta sa mi pregatesc bagajul pt maternitate.. vreau sa merg zilele astea sa cumpar pampers si lucrurile pt igiena pt spital. Maine fac 30s. Am inceput deja sa ma dau cu o crema pt sani, eu am facut rana la toti copii la sani, si e destul de naspa.. ce mai, ne pregatim Tu cum te simti?
Fetelor când văd cum vorbiți de cumpărături mă iau emoțiile Cam când ați început să faceți primele cumpărături și ce au fost? Eu mai am mult de așteptat, dar totuși mă interesează subiectul.
|
| Madalina.d wrote:Da, pentru început trebuie scoica si nu scaun. O sa vezi ca sunt și scaune care promit ca se potrivesc de la naștere însă este pur marketing. Niciun scaun nu ii va oferi copilului poziția din scoica. De asemenea o sa vezi prin magazine ca scrie "omologat", însă asta înseamnă doar ca are voie sa fie vândut produsul respectiv. Însă pentru a fi sigur, scaunul / scoica trebuie sa treacă un test de impact (adac / plus și cred ca mai era unul dar nu mai țin minte acum). Practic se testează scaunul în condiții reale și primește apoi un scor de siguranță. Au fost și scaune care nu au trecut testul. Cel mai recent a fost un scaun de la chicco care s-a desprins de oe baza în timpul testului, deci iti poți imagina cât de sigur era în caz de accident, doamne ferește. E adevărat ca scaunele astea sunt mai scumpe însă ce e mai important decât siguranța copilului? O sa mai vezi ca exista prindere în centura mașinii și prindere în isofix. Ambele sunt la fel de sigure. În primele 4 luni e recomandat sa prinzi scoica în centura mașinii pentru ca isofix ul îngrădește puțin gradul de înclinare a scoicii. În centura în schimb, poți regla mai ușor cât de pe spate sa stea bebe, astfel încât sa nu stea prea în fundulet. Eu doar în centura am acut scoica si scaunul la fel. De asemenea, e important ca scaunul sa fie orientat cu spatele la sensul de mers. Legea zice pana oe la 1 an jumate dar e recomandat pana pe la 4 anu pt ca abia atunci vertebrele sunt sudate suficient. Plus ca în caz de impact, dacă bebe sau copilul sta cu spatele, nu se pune presiune pe zona cervicala. Fetita mea mare are 4 ani și încă sta cu spatele. Nici nu știe ca merge altfel 😊. Câteva mărci de scaune cu teste de impact care îmi vin acum în minte: cybex, maxi cosi, britax, axkid, besafe și ar mai fi graco și joie dar astea 2 nu au toate scaunele testate deci trebuie verificat înainte. Recomand grupul de Facebook "grup siguranță auto copii" si https://www.siguranta-auto-copii.ro/ . Sunt multe informații utile acolo. Sper ca te-am ajutat 😁.
Acum am văzut că a mai menționat Mădălina despre acel grup. Scuzați repetarea mea, dar am să las asa, poate in viitor vor vedea mamicile ca s-a repetat si vor vedea importanta scoicii, a testelor si a pozitiei. Foarte bine mentionat Madalina! |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Melina wrote:Mulțumesc mult! Da, am citit si eu, de aceea nici nu m-am panicat. Iar asta cu endometrul, multumesc, chiar aveam nevoie de ceva să mă liniștească. Îți doresc și ție sarcină ușoară în continuare!
eu am născut deja. Sa revii cu vesti după ce faci eco. |
| Toate ca toate, dar eu deja sunt la a doua răceală în sarcina asta si am abia 7 săptămâni. Am avut febră, am vorbit cu medicul și mi-a zis să iau paracetamol. Cu lacrimi am luat unul (nu vreau sa iau medicamente), insa stiam ca nu e ok sa creasca temperatura corpului. Am fost pusa intre ciocan si nicovala. Acum am scapat de temperatura si momentan mai am probleme doar cu tusea si gatul. La inceput a debutat cu temperatura, vă dati seama ca am crezut ca e vorba de un avort spontan. Nici nu vreti sa stiti prin ce sperietura am trecut. Urmeaza sa ma duc la ecografia de confirmare a sarcinii miercuri. Doamne ajuta sa fie bine! Prin câte incercari a trecut deja bebe in burtica… Pe cand ma linistisem si eu, a aparut raceala asta sau gripa… ce o fi. Voi ati trecut prin asa ceva? Cum ati procedat? Si inca un aspect… cum ati procedat cu greturile? 🤢 Si cat au durat la voi? |
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Melina wrote:Si inca un aspect… cum ati procedat cu greturile? 🤢 Si cat au durat la voi? Eu am vomitat pana în luna a 9-a. Am avut sarcina toxica, perfuzii multe in ambulator și osetron. Nu cred ca va fi di cazul tău dacă ai doar grețuri. Eu la 6 săptămâni vomitam de nu mai ma opream (zi/noapte). Pentru grețuri trebuie sa găsești ce ți se potrivește ție mai bine (lămâie, ghimbir, ronțăit biscuiți, stiksuri, gresine, apa minerala). Au mai fost mamici răcite în sarcină. Sper sa te poată ajuta cu un răspuns. Eu nu am fost ca de când am rămas gravidă am muncit numai de acasă. |
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3233
| Melina wrote:Mulțumesc mult! 🤗 Am reușit să trec foarte puțin printre mesajele mai vechi. Dar am să îmi fac temele, promit. Așa că sper să nu greșesc cu întrebarea. Tu cum te mai simti? Binisor, mai mult repaus. A inceput numaratoarea inversa la mine, merg pe 31s. Aseara am fost la eco ,bebe are 1600gr |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/27/2021 Mesaje: 772
| Melina wrote:Toate ca toate, dar eu deja sunt la a doua răceală în sarcina asta si am abia 7 săptămâni. Am avut febră, am vorbit cu medicul și mi-a zis să iau paracetamol. Cu lacrimi am luat unul (nu vreau sa iau medicamente), insa stiam ca nu e ok sa creasca temperatura corpului. Am fost pusa intre ciocan si nicovala. Acum am scapat de temperatura si momentan mai am probleme doar cu tusea si gatul. La inceput a debutat cu temperatura, vă dati seama ca am crezut ca e vorba de un avort spontan. Nici nu vreti sa stiti prin ce sperietura am trecut. Urmeaza sa ma duc la ecografia de confirmare a sarcinii miercuri. Doamne ajuta sa fie bine! Prin câte incercari a trecut deja bebe in burtica… Pe cand ma linistisem si eu, a aparut raceala asta sau gripa… ce o fi. Voi ati trecut prin asa ceva? Cum ati procedat? Si inca un aspect… cum ati procedat cu greturile? 🤢 Si cat au durat la voi? si eu am racit in prima luna de cand am descoperit sarcina 😪 am luat cateva pastile de paracetamol , nu faceam febra , nu ma durea gatul decat putin .. de la 6-7 saptamani am avut stari de greata pana la 16 sau 17 saptamani .. puteam manca doar ciorbe acre , iaurt la greu , 2 mese din 3 pe zi 😅 , biscuiti , paine cu unt , mere granny smith ca erau acre nici nu puteam sa simt miros de carne , nici macar cruda .. au fost niste saptamani grele , mai ales ca eram in perioada Craciunului , Rev , gratare peste gratare , sarbatoriti .. |
|
Inregistrat: 10/11/2014 Mesaje: 109
| Andreeax wrote:
Am avut 3 pompe electrice. 🙈 Recomand din suflet Spectra S2 ,este THE BEST! Scoica am avut Joie I-size I-level pe care am sa o folosesc la bebe 2 pt ca bebe 1 deja are scaun 🤗 Am mai avut o scoica de la primul cărucior kinderkraft (și cărucioare am 3 🙈🤣 ) căreia i-am spus repede pa-pa pt ca nu era ce trebuie.
La Spectra am citit si eu muulte review-uri pozitive, asa ca stiu inspre ce ma indrept. Din toate carucioarele, care ti se pare cel mai bun (calitativ si ma intereseaza sa fie usor manevrabil, iar pt mine cel mai important e sa incapa in lift, locuiesc la etajul 7 )? |
|
| simmo wrote:Melania, felicitari! Nu poți decât sa ai răbdare sa vezi la eco cum esre sarcina. Pata roz am avut și eu, multe viitoare mămici au. Faptul ca endometrul este gros, e semn bun pentru ca susține sarcina
Dee_dea, mergi la recepti; nu cred ca o sa-ti răspundă cineva la mail. În plus, dacă o sa faci măcar un control la filantropia, în caz de urgenta pentru internare, te primesc. Altfel, nu. Asa este politica lor.
Ria, este băiatul sau fata ? Dacă este fata, îți pot dona hăinuțe de fetiță, stare foarte bună, diverse mărci. Le-am păstrat ca tot sper sa găsesc pe cineva la care sa dau. Pompa am avut Avent (mi-a făcut rani) si Beurer (super mulțumită, scoteam și 100ml la ea). Soica măcar pana la 1 an, de preferabil testate.
Ce frumos, apreciez mult, insa eu am baietel O sa caut review-uri si la pompele mentionate de tine, multumesc! |
|
| Irinan wrote:Ma simt bine Ria. Sambata am urmatoarea programare. Abia astept, il simt destul de jos cum misca si asta cam imi da de gandit. Eu o sa primesc patut si carucior de la mama. Mi am cumparat cadita, hainute, ieri mi am cumparat si o geanta sa mi pregatesc bagajul pt maternitate.. vreau sa merg zilele astea sa cumpar pampers si lucrurile pt igiena pt spital. Maine fac 30s. Am inceput deja sa ma dau cu o crema pt sani, eu am facut rana la toti copii la sani, si e destul de naspa.. ce mai, ne pregatim Tu cum te simti?
Cum a fost la control? Citind ce ai scris, realizez ca trebuie sa ma mobilizez si eu de acum si chiar sa incep serios cumparaturile... Eu ma simt destul de bine, m-am ingrasat mai mult decat imi inchipuiam, dar stau si mult in pat... O noua provocare pt mine e somnul, adorm ff greu si ma tot trezesc, ba mi-e foame, ba am nevoie la baie |
|
| Madalina.d wrote:Da, pentru început trebuie scoica si nu scaun. O sa vezi ca sunt și scaune care promit ca se potrivesc de la naștere însă este pur marketing. Niciun scaun nu ii va oferi copilului poziția din scoica. De asemenea o sa vezi prin magazine ca scrie "omologat", însă asta înseamnă doar ca are voie sa fie vândut produsul respectiv. Însă pentru a fi sigur, scaunul / scoica trebuie sa treacă un test de impact (adac / plus și cred ca mai era unul dar nu mai țin minte acum). Practic se testează scaunul în condiții reale și primește apoi un scor de siguranță. Au fost și scaune care nu au trecut testul. Cel mai recent a fost un scaun de la chicco care s-a desprins de oe baza în timpul testului, deci iti poți imagina cât de sigur era în caz de accident, doamne ferește. E adevărat ca scaunele astea sunt mai scumpe însă ce e mai important decât siguranța copilului? O sa mai vezi ca exista prindere în centura mașinii și prindere în isofix. Ambele sunt la fel de sigure. În primele 4 luni e recomandat sa prinzi scoica în centura mașinii pentru ca isofix ul îngrădește puțin gradul de înclinare a scoicii. În centura în schimb, poți regla mai ușor cât de pe spate sa stea bebe, astfel încât sa nu stea prea în fundulet. Eu doar în centura am acut scoica si scaunul la fel. De asemenea, e important ca scaunul sa fie orientat cu spatele la sensul de mers. Legea zice pana oe la 1 an jumate dar e recomandat pana pe la 4 anu pt ca abia atunci vertebrele sunt sudate suficient. Plus ca în caz de impact, dacă bebe sau copilul sta cu spatele, nu se pune presiune pe zona cervicala. Fetita mea mare are 4 ani și încă sta cu spatele. Nici nu știe ca merge altfel 😊. Câteva mărci de scaune cu teste de impact care îmi vin acum în minte: cybex, maxi cosi, britax, axkid, besafe și ar mai fi graco și joie dar astea 2 nu au toate scaunele testate deci trebuie verificat înainte. Recomand grupul de Facebook "grup siguranță auto copii" si https://www.siguranta-auto-copii.ro/ . Sunt multe informații utile acolo. Sper ca te-am ajutat 😁.
Melina wrote:Daa, eu având accidentul auto acum 3 săptămâni voi pune accent pe scoica auto. Vă recomand să investiți cât e necesar. Am văzut pe pielea mea ce înseamnă siguranța într-un impact… dacă te ajută, eu sunt pe facebook într-un grup. “Siguranța auto copii” se numește. Sunt oameni avizați care dau sfaturi. În general am văzut că cele de la cybex sunt cele mai bine testate ADAC. Doar că trebuie să menționezi o greutate aproximativă la naștere (e recomandat să o cumperi destul de târziu ca să fie cât mai relevantă greutatea… cea de la ultima ecografie se ia în general), dimensiunea bebelușului, dar și modelul mașinii, daca ai sau nu isofox. Vă recomand ca unor prietene, din suflet, să vă înscrieți și să dați un ochi pe acolo.
Fetelor, multumesc mult pt sfaturile voastre In grup nu am cum sa intru, sunt din categoria aceea care a renuntat la viata sociala de pe fb , dar am gasit cateva site-uri cu info utile. Ma preocupa oricum subiectul sigurantei bebelusului in masina, sunt mereu terifiata cand vad copii tinuti in brate in masina... Plus ca noi mergem muult cu masina, nu vreau sa risc nimic, vreau ca bebe sa fie in deplina siguranta acolo si sa respectam toate regulile. |
|
| Melina wrote:Toate ca toate, dar eu deja sunt la a doua răceală în sarcina asta si am abia 7 săptămâni. Am avut febră, am vorbit cu medicul și mi-a zis să iau paracetamol. Cu lacrimi am luat unul (nu vreau sa iau medicamente), insa stiam ca nu e ok sa creasca temperatura corpului. Am fost pusa intre ciocan si nicovala. Acum am scapat de temperatura si momentan mai am probleme doar cu tusea si gatul. La inceput a debutat cu temperatura, vă dati seama ca am crezut ca e vorba de un avort spontan. Nici nu vreti sa stiti prin ce sperietura am trecut. Urmeaza sa ma duc la ecografia de confirmare a sarcinii miercuri. Doamne ajuta sa fie bine! Prin câte incercari a trecut deja bebe in burtica… Pe cand ma linistisem si eu, a aparut raceala asta sau gripa… ce o fi. Voi ati trecut prin asa ceva? Cum ati procedat? Si inca un aspect… cum ati procedat cu greturile? 🤢 Si cat au durat la voi?
Insanatosire usoara! Eu am avut covid fix la inceputul sarcinii, am luat paracetamol simplu pt febra, in rest, complex de vitamine (vit C, D, zinc), sirop de brad pt tuse, ceaiuri cu lamaie. Eu greturi nu prea am avut, mai mult lipsa a poftei de mancare si dureri de cap (asociate virusului), deci aici nu stiu cum sa te ajut... |
|
| Irinan wrote: Binisor, mai mult repaus. A inceput numaratoarea inversa la mine, merg pe 31s. Aseara am fost la eco ,bebe are 1600gr
Sarcina usoara si implinitoare! |
|
|