|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Dee_dea wrote:Mulțumesc! As vrea sa pun o prima intrebare aici, referitoare la urmarirea sarcinii si pachet de nastere. Eu am abonament prin job la Medicover, dar clinicile lor sunt destul de departe (Baneasa) fata de unde locuiesc eu (sector 4), lucru care imi da de gandit pentru deplasarile cu burtica pe mai tarziu. Voi ati ales un medic/clinica aproape de casa sau acest criteriu e mai putin important fata de abilitatile medicului (eu am mers pe recomandari si in functie de reducerea de la job)?
Felicitări pentru sarcina.
Și eu am născut în Băneasa. Făceam o ora cu masina în zilele neaglomerate. Dacă mai erau și ambuteiaje, făceam și 1,5h.
Competenta și încrederea în medicul ginecolog este mai importanta decât distanta. Dacă te gândești ca ai intra in travaliul și nu ai mai ajunge la spital, nu este cazul. La prima nastere, oricum travaliul dureaza mai mult. |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 11/3/2022 Mesaje: 9
| simmo wrote:
Felicitări pentru sarcina.
Și eu am născut în Băneasa. Făceam o ora cu masina în zilele neaglomerate. Dacă mai erau și ambuteiaje, făceam și 1,5h.
Competenta și încrederea în medicul ginecolog este mai importanta decât distanta. Dacă te gândești ca ai intra in travaliul și nu ai mai ajunge la spital, nu este cazul. La prima nastere, oricum travaliul dureaza mai mult.
Multumesc! Inca ma gandesc pentru natural sau cezariana, dar mai am timp. Sper sa prind la primavara targul de bebei pentru a lua cu reducere, daca nu va fi prea tarziu
Am vazut de asemenea ca exista pachete de urmarire sarcina pentru fiecare trimestru. Credeti ca e mai rentabil decat fiecare analiza/ eco in parte, si-a luat cineva un astfel de pachet? |
|
| Dee_dea wrote:Multumesc! Inca ma gandesc pentru natural sau cezariana, dar mai am timp. Sper sa prind la primavara targul de bebei pentru a lua cu reducere, daca nu va fi prea tarziu Am vazut de asemenea ca exista pachete de urmarire sarcina pentru fiecare trimestru. Credeti ca e mai rentabil decat fiecare analiza/ eco in parte, si-a luat cineva un astfel de pachet?
Eu am avut abonament medical. Pentru un eco normal ar fi trebuit sa achit 440, pentru morfo 680; analize de sânge puteau ajunge și la 2000. Am ajuns de multe ori la camera de garda (dacă nu aveam abonament plăteam fiecare consult). Pe mine m-a ajutat faptul ca am abonament. Pachetele de urmărire sarcina nu le cunosc, dar presupun ca sunt mai econome decât dacă ai plăti fiecare consult, eco, analiza... Poți face un calcul estimativ. Dar în mesajul anterior ai spus ca ai deja un abonament la Medicover (sau poate am înțeles greșit...). Dacă ai, poți vedea ce include referitor la sarcina (poate totuși ai consulturile, ecografie cu reducere). Dacă e asa, eu nu vad sensul sa mai iei adițional un pachet de monitorizare sarcină.
La târguri de bebe nu am găsit vreo oferta mai buna vs când am discutat cu un reprezentant pe mail sau telefonic. Deci, poți întreba de oferta, iar când vine târgul faci comparație cu ce ai mai primit. |
|
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3239
| Dee_dea wrote:Mulțumesc! As vrea sa pun o prima intrebare aici, referitoare la urmarirea sarcinii si pachet de nastere. Eu am abonament prin job la Medicover, dar clinicile lor sunt destul de departe (Baneasa) fata de unde locuiesc eu (sector 4), lucru care imi da de gandit pentru deplasarile cu burtica pe mai tarziu. Voi ati ales un medic/clinica aproape de casa sau acest criteriu e mai putin important fata de abilitatile medicului (eu am mers pe recomandari si in functie de reducerea de la job)? Mie de exemplu imi urmareste sarcina medicul de la Iasi cu care am facut fiv, chiar acum sunt internata la Cuza Voda la Iasi, am 210 km de acasa. Am preferat sa fiu cu un medic in care am incredere |
|
| Fetelor, voi cum stati cu progesteronul in sarcina? Desi la 3s5z aveam 22, la 4s5z am primit rezultatul de 17. As fi sperat sa creasca in sarcina, si recunosc ca devin putin panicata. Inca astept si rezultatele hcg sa vad progresul fata de saptamana trecuta, si abia peste 2 zile am programare la OB. Oare e normal sa oscileze in plus/minus sau ar trebui sa ma astept la niste suplimente de la dr?
|
|
Inregistrat: 2/9/2016 Mesaje: 3775
| Irinan wrote: Mie de exemplu imi urmareste sarcina medicul de la Iasi cu care am facut fiv, chiar acum sunt internata la Cuza Voda la Iasi, am 210 km de acasa. Am preferat sa fiu cu un medic in care am incredere
Hei, Irina, cum esti? De ce te-ai internat la Cuza Voda? Am vazut ca ai intrebat de mine, eu nu am noutati notabile deocamdata. Te urmaresc cu interes, chiar daca nu scriu totdeauna. Vrei sa si nasti la Iasi?
|
|
| Dee_dea wrote:Fetelor, voi cum stati cu progesteronul in sarcina? Desi la 3s5z aveam 22, la 4s5z am primit rezultatul de 17. As fi sperat sa creasca in sarcina, si recunosc ca devin putin panicata. Inca astept si rezultatele hcg sa vad progresul fata de saptamana trecuta, si abia peste 2 zile am programare la OB. Oare e normal sa oscileze in plus/minus sau ar trebui sa ma astept la niste suplimente de la dr?
Progesteronul e recoltat la acelasi laborator? Are aceeasi unitate de masura? Ca sunt 2 variante de determinare: nmol/L si ng/mL. |
|
| carlita wrote: Progesteronul e recoltat la acelasi laborator? Are aceeasi unitate de masura? Ca sunt 2 variante de determinare: nmol/L si ng/mL.
Da, la acelasi. Este ng/ml. Am tot citit info contradictorii, ca testele de sange ale progesteronului oscileaza in functie de momentul zilei si ca trebuie recoltate mai multe probe pentru a se stabili o medie, pe alta parte cele mai multe cazuri pe care le-am rasfoit au fost cand ori e prea mic progesteronul si se recomanda suplimente, ori e in crestere pe parcursul sarcinii.. Intre timp a venit si valoarea hcg, a crescut la 2829 (4s5z) de la 171 (3s5z), ceea ce pare sa fie relativ OK desi nu foarte ridicat. Nu imi dau seama daca sa continui sa monitorizez valorile sau doar sa urmaresc ecografic sarcina. Maine am intalnirea cu OB si sunt curioasa ce imi recomanda. |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/9/2021 Mesaje: 768
| Dee_dea wrote: Da, la acelasi. Este ng/ml. Am tot citit info contradictorii, ca testele de sange ale progesteronului oscileaza in functie de momentul zilei si ca trebuie recoltate mai multe probe pentru a se stabili o medie, pe alta parte cele mai multe cazuri pe care le-am rasfoit au fost cand ori e prea mic progesteronul si se recomanda suplimente, ori e in crestere pe parcursul sarcinii.. Intre timp a venit si valoarea hcg, a crescut la 2829 (4s5z) de la 171 (3s5z), ceea ce pare sa fie relativ OK desi nu foarte ridicat. Nu imi dau seama daca sa continui sa monitorizez valorile sau doar sa urmaresc ecografic sarcina. Maine am intalnirea cu OB si sunt curioasa ce imi recomanda.
Buna si felicitări pentru sarcina! Cel mai corect ar fi sa repeți beta la 48 h ca sa vezi cum creste. Despre progesteron nu știu ce sa iti zic. |
|
| Madalina.d wrote:
Buna si felicitări pentru sarcina! Cel mai corect ar fi sa repeți beta la 48 h ca sa vezi cum creste. Despre progesteron nu știu ce sa iti zic.
Multumesc! Am fost astazi la prima vizita, a confirmat si ecografic, unde aparent masoara 5+5, nu doar 5 conform LMP. S-a uitat si peste valorile beta si progesteron, nu a zis ca ar fi ceva neinregula si nici nu mi-a mentionat sa le repet (iar eu din prea mult entuziasm am uitat sa intreb). Aveti idee daca la vizitele eco se permit si insotitori (acum cu regulile post-covid)? Ar fi fost minunat sa auda si taticul inimioara la urmatoarea vizita :) |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/9/2021 Mesaje: 768
| Dee_dea wrote:
Multumesc! Am fost astazi la prima vizita, a confirmat si ecografic, unde aparent masoara 5+5, nu doar 5 conform LMP. S-a uitat si peste valorile beta si progesteron, nu a zis ca ar fi ceva neinregula si nici nu mi-a mentionat sa le repet (iar eu din prea mult entuziasm am uitat sa intreb). Aveti idee daca la vizitele eco se permit si insotitori (acum cu regulile post-covid)? Ar fi fost minunat sa auda si taticul inimioara la urmatoarea vizita :)
Cel mai bine ar fi sa întrebi medicul, fiecare are regulile lui, ca să zic asa. Eu am născut în iulie și pe tot parcursul sarcinii sotul a putut sa intre cu mine (asta se întâmpla în Brașov). Legat de vârsta sarcinii, exista 2 variante: - vârsta conform ultimei menstruații (în funcție de asta vei avea dpn și asta va fi vârsta de referinta) - vârsta ecografica (im funcție de măsurători embrionul / fătul va avea mai mult sau mai puțin câteva zile fata de vârsta conform ultimei menstruații. Asa iti dai seama dacă bebe e mai mare sau mai mic. Te prinzi tu din mers oricum 😊 |
|
| Dee_dea wrote:
Multumesc! Am fost astazi la prima vizita, a confirmat si ecografic, unde aparent masoara 5+5, nu doar 5 conform LMP. S-a uitat si peste valorile beta si progesteron, nu a zis ca ar fi ceva neinregula si nici nu mi-a mentionat sa le repet (iar eu din prea mult entuziasm am uitat sa intreb). Aveti idee daca la vizitele eco se permit si insotitori (acum cu regulile post-covid)? Ar fi fost minunat sa auda si taticul inimioara la urmatoarea vizita :)
În București soțul a fost la orice eco excepție morfologiile (doctorul care le efectua nu accepta însoțitori în sala). Referitor la progesteron nu știu sa iti spun (eu nu am făcut testul acesta în sarcină), dar dacă doctorul nu a spus nimic presupun ca este în regulă. Bhcg nu cred ca mai are sens sa îl repeți atât timp cât s-a văzut bebe ecografic. |
|
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3239
| carlita wrote: Hei, Irina, cum esti? De ce te-ai internat la Cuza Voda? Am vazut ca ai intrebat de mine, eu nu am noutati notabile deocamdata. Te urmaresc cu interes, chiar daca nu scriu totdeauna. Vrei sa si nasti la Iasi?
Da, o sa nasc la Iasi. Dar mai am un pic pana acolo, vineri am 2s de cand sunt internata. Mi s a scurtat colul de la 3,5 la 2,6. Dupa tratament de 8 zile, am fost reevaluata cu o diferenta de 0,05, adica de la 2,61 la 2,66. Dar fiind ecograf diferit mi s a spus ca nu poate fi luat in considerare. Azi mi s a montat pesar si sper sa fiu externata zilele astea |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 10/11/2014 Mesaje: 109
| Irinan wrote: Da, o sa nasc la Iasi. Dar mai am un pic pana acolo, vineri am 2s de cand sunt internata. Mi s a scurtat colul de la 3,5 la 2,6. Dupa tratament de 8 zile, am fost reevaluata cu o diferenta de 0,05, adica de la 2,61 la 2,66. Dar fiind ecograf diferit mi s a spus ca nu poate fi luat in considerare. Azi mi s a montat pesar si sper sa fiu externata zilele astea
Irina, imi pare rau sa aud ca esti internata! Acum ca ti s-a montat pesarul si ai fost sub observatie, sper sa fii externata rapid si sa nu mai intampini probleme, sa te intalnesti cu bebe la termen |
|
| Irinan wrote: Da, o sa nasc la Iasi. Dar mai am un pic pana acolo, vineri am 2s de cand sunt internata. Mi s a scurtat colul de la 3,5 la 2,6. Dupa tratament de 8 zile, am fost reevaluata cu o diferenta de 0,05, adica de la 2,61 la 2,66. Dar fiind ecograf diferit mi s a spus ca nu poate fi luat in considerare. Azi mi s a montat pesar si sper sa fiu externata zilele astea
Mi-am imaginat tot felul de scenarii legate de internarea ta, dar nu mi-ar fi trecut prin cap sa ai probleme cu lungimea colului ... Îmi pot doar închipui cum ai stat atata timp internata, stiind ca te asteapta acasă si ceilalti copilasi. Cred ca ai mare ajutor în fata cea mare.... Hai ca deja ai trecut de perioada critica, dar zi-i lui bebe să mai stea la caldurica ca e frigut rău în zona noastră. Doamne ajuta! Hugs! |
|
|