Gravidutele noastre dragi - 64
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andreeax
Scris: Monday, November 28, 2022 3:42 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/6/2020
ria wrote:

Pt alaptat exclusiv m-am gandit si eu ca mi-ar folosi pompa, ca de dorit chiar mi-as dori sa reusesc sa alaptez exclusiv, insa stiu ca teoria e una si practica e alta... Tu ai avut pompa manuala sau electrica? Imi poti recomanda un model, te rog? Cheek Kiss Ca am vazut ca sunt destule recomandari pe internet, dar alta e cand auzi o parere pe incercate. Eu acum ma documentez si cu scaunul auto si scoica, din ce am citit la inceput e recomandata scoica si trebuie una avizata, nu una care se vinde odata cu caruciorul, asa este?

Am avut 3 pompe electrice. 🙈 Recomand din suflet Spectra S2 ,este THE BEST!
Scoica am avut Joie I-size I-level pe care am sa o folosesc la bebe 2 pt ca bebe 1 deja are scaun 🤗
Am mai avut o scoica de la primul cărucior kinderkraft (și cărucioare am 3 🙈🤣 ) căreia i-am spus repede pa-pa pt ca nu era ce trebuie.
EllaMaria
Scris: Monday, November 28, 2022 11:11 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/12/2020
Andreeax wrote:

Am avut 3 pompe electrice. 🙈 Recomand din suflet Spectra S2 ,este THE BEST!
Scoica am avut Joie I-size I-level pe care am sa o folosesc la bebe 2 pt ca bebe 1 deja are scaun 🤗
Am mai avut o scoica de la primul cărucior kinderkraft (și cărucioare am 3 🙈🤣 ) căreia i-am spus repede pa-pa pt ca nu era ce trebuie.

Andreea, cum te mai simti? Inca puțin si treci de primul trimestru.❤️ Vei face un test un test genetic sa stai fata griji sau mergi pe varianta de dublu test? Imi aduc aminte prin ce emotii ai trecut cu prima sarcina...

L.e: ha ha, tocmai ce am observat ca ai avut test pozitiv in 15.10, exact cum am avut si euLol
simmo
Scris: Tuesday, November 29, 2022 9:02 AM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Melania, felicitari! Nu poți decât sa ai răbdare sa vezi la eco cum esre sarcina. Pata roz am avut și eu, multe viitoare mămici au. Faptul ca endometrul este gros, e semn bun pentru ca susține sarcina

Dee_dea, mergi la recepti; nu cred ca o sa-ti răspundă cineva la mail. În plus, dacă o sa faci măcar un control la filantropia, în caz de urgenta pentru internare, te primesc. Altfel, nu. Asa este politica lor.

Ria, este băiatul sau fata ? Dacă este fata, îți pot dona hăinuțe de fetiță, stare foarte bună, diverse mărci. Le-am păstrat ca tot sper sa găsesc pe cineva la care sa dau. Pompa am avut Avent (mi-a făcut rani) si Beurer (super mulțumită, scoteam și 100ml la ea). Soica măcar pana la 1 an, de preferabil testate.
Andreeax
Scris: Tuesday, November 29, 2022 9:36 AM
Nivel

EllaMaria wrote:

Andreea, cum te mai simti? Inca puțin si treci de primul trimestru.❤️ Vei face un test un test genetic sa stai fata griji sau mergi pe varianta de dublu test? Imi aduc aminte prin ce emotii ai trecut cu prima sarcina...

L.e: ha ha, tocmai ce am observat ca ai avut test pozitiv in 15.10, exact cum am avut si euLol

Sunt surprinzător de bine,uit ca sunt gravida cu câta treaba îmi da toddlerul din dotare și ce mai e de facit prin casa. Azi am 11 săptămâni și morfologia abia pe 14 decembrie la 13 săptămâni o am....cam la limita dar am prins exact cu perioada sărbătorilor și măcar am loc la cine voiam. Voi face analiza vieții normala și vedem in funcție de ea dacă mai fac ceva test genetic sau nu...depinde și de ecografie...am experiența de la prima sarcina și nu mai sunt așa panicata și nici nu am timp sa fiu Lol Cu banii pe care o-as da pe testul genetic as prefera sa fac altceva...vedem pe moment! Am fost ieri la eco totul in parametrii și era un mic miscacios coeur As vrea sa cumpăr chestii dar am cam de toate și nu am ce 🤣🤣🤣 Primul lucru am zis ca o sa fie o păturica/jucarie de atașament sa o introduc la somn de la început....știi tu despre ce vorbesc,despre nopți nedormite pt ca țâță toată noaptea iar asta sigur vreau sa schimb. alcool Nu cred ca as mai vrea sa alăptez exclusiv pt ca noaptea sa poată și soțul sa fie pe poziții altfel singura cu doi nu cred ca voi putea sa reușesc Crazy Hai ca m-am dus deja departe...deja ne facem planuri cum o sa fie și ce o sa facem și parca văd ca dormim 4 in pat...noroc ca avem pat de 2/2 🤣
Nu am mai scris la mămici ca sunt subiecte de gravidute iar la gravidute nu mai cunosc 🙈 Roser sigur are muuulta treaba decât sa vorbească cu mine Lol Poate dacă vede mesajul ne mai scrie despre viața in 4 ♥️
Dee_dea
Scris: Tuesday, November 29, 2022 10:23 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/3/2022

Dee_dea, mergi la recepti; nu cred ca o sa-ti răspundă cineva la mail. În plus, dacă o sa faci măcar un control la filantropia, în caz de urgenta pentru internare, te primesc. Altfel, nu. Asa este politica lor.

Din pacate, mi-au spus ca nu au locuri libere, dar m-au pus pe lista de asteptare in caz ca se elibereaza ceva. Este o perioada tare nefericita cu morfologia, pica fix de sarbatori :( La Elias la fel, mi-au spus ca ei nu fac morfologii in perioada sarbatorilor, ca au multi doctori in concedii...La Medicover nici ei nu au liber in decembrie, astept sa vad daca in ianuarie va fi ceva loc dupa ce afiseaza programul ca inca nu e disponibil. La Wellborn am reusit sa fac programare si desi ecografia este gratis (cu bilet de trimitere), dublu-test se plateste (400 si ceva RON). Of :(
EllaMaria
Scris: Tuesday, November 29, 2022 11:59 AM
Nivel

Inregistrat: 9/12/2020
Andreeax wrote:

Sunt surprinzător de bine,uit ca sunt gravida cu câta treaba îmi da toddlerul din dotare și ce mai e de facit prin casa. Azi am 11 săptămâni și morfologia abia pe 14 decembrie la 13 săptămâni o am....cam la limita dar am prins exact cu perioada sărbătorilor și măcar am loc la cine voiam. Voi face analiza vieții normala și vedem in funcție de ea dacă mai fac ceva test genetic sau nu...depinde și de ecografie...am experiența de la prima sarcina și nu mai sunt așa panicata și nici nu am timp sa fiu Lol Cu banii pe care o-as da pe testul genetic as prefera sa fac altceva...vedem pe moment! Am fost ieri la eco totul in parametrii și era un mic miscacios coeur As vrea sa cumpăr chestii dar am cam de toate și nu am ce 🤣🤣🤣 Primul lucru am zis ca o sa fie o păturica/jucarie de atașament sa o introduc la somn de la început....știi tu despre ce vorbesc,despre nopți nedormite pt ca țâță toată noaptea iar asta sigur vreau sa schimb. alcool Nu cred ca as mai vrea sa alăptez exclusiv pt ca noaptea sa poată și soțul sa fie pe poziții altfel singura cu doi nu cred ca voi putea sa reușesc Crazy Hai ca m-am dus deja departe...deja ne facem planuri cum o sa fie și ce o sa facem și parca văd ca dormim 4 in pat...noroc ca avem pat de 2/2 🤣
Nu am mai scris la mămici ca sunt subiecte de gravidute iar la gravidute nu mai cunosc 🙈 Roser sigur are muuulta treaba decât sa vorbească cu mine Lol Poate dacă vede mesajul ne mai scrie despre viața in 4 ♥️

Sa fie tot asa de bine! ❤️ Ma bucur ca ești ok ținând cont ca esti mai mereu in mișcare. Te înțeleg perfect cu alăptatul exclusiv si sper sa găsești de la inceput o metoda mai buna.. Sau cine știe, poate viitorul bebe te surprinde si o sa doarmă noaptea 😁 poate tragi lozul norocos Lol
simmo
Scris: Tuesday, November 29, 2022 12:46 PM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Dee_dea wrote:

Din pacate, mi-au spus ca nu au locuri libere, dar m-au pus pe lista de asteptare in caz ca se elibereaza ceva. Este o perioada tare nefericita cu morfologia, pica fix de sarbatori :( La Elias la fel, mi-au spus ca ei nu fac morfologii in perioada sarbatorilor, ca au multi doctori in concedii...La Medicover nici ei nu au liber in decembrie, astept sa vad daca in ianuarie va fi ceva loc dupa ce afiseaza programul ca inca nu e disponibil. La Wellborn am reusit sa fac programare si desi ecografia este gratis (cu bilet de trimitere), dublu-test se plateste (400 si ceva RON). Of :(

Mai poți încerca Sanador; și ei mai primeau cu bilet de trimitere daca aveau fonduri. Poate acolo dublu test e msi ieftin.
Dee_dea
Scris: Tuesday, November 29, 2022 7:38 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/3/2022
simmo wrote:

Mai poți încerca Sanador; și ei mai primeau cu bilet de trimitere daca aveau fonduri. Poate acolo dublu test e msi ieftin.

O sa incerc si acolo, multumesc de sugestie, nu ma gandisem la ei.

In alta ordine de idei, voi ce vitamine prenatale luati? Eu tocmai am terminat cutia de Elevit 1, dar as schimba deoarece nu imi e deloc bine de la ele. Poate ceva natural, vegetal, dar totusi care sa aiba toate vitaminele si mineralele recomandate. Pe net am vazut o gramada de variante..
Irinan
Scris: Wednesday, November 30, 2022 8:55 AM
Nivel

Inregistrat: 9/20/2018
ria wrote:

Irina, cum te simti? Cand mai ai o control? Ai cumparat ceva pt bebe? Eu nu am cumparat absolut nimic pana acum, am doar citit de unele si de altele, nu sunt superstitioasa, dar am preferat sa mai las putin timpul sa treaca. Maica-mea imi tot zice ca daca nu cumpar acum ce-mi trebuie, dupa nu o sa mai pot umbla prin magazine si ca raman fara nimic, dar pentru ce s-au inventat cumparaturile online? Lol Plus ca nu vreau sa iau o gramada si sa nu am nevoie de ele, nu sunt adepta cumparaturilor multe si fara folos. Patut, carucior, astea da, sunt necesitati, haine sigur o sa mai primim (desi abia astept sa cumpar si eu haine mici), in rest, tot fac liste cu ce ar trebui sa iau. Pompa de san e o necesitate? Ai avut?

Ma simt bine Ria. Sambata am urmatoarea programare. Abia astept, il simt destul de jos cum misca si asta cam imi da de gandit. Eu o sa primesc patut si carucior de la mama. Mi am cumparat cadita, hainute, ieri mi am cumparat si o geanta sa mi pregatesc bagajul pt maternitate.. vreau sa merg zilele astea sa cumpar pampers si lucrurile pt igiena pt spital. Maine fac 30s. Am inceput deja sa ma dau cu o crema pt sani, eu am facut rana la toti copii la sani, si e destul de naspa.. ce mai, ne pregatimcoeur
Tu cum te simti?
Irinan
Scris: Wednesday, November 30, 2022 8:58 AM
Nivel

ria wrote:

Pt alaptat exclusiv m-am gandit si eu ca mi-ar folosi pompa, ca de dorit chiar mi-as dori sa reusesc sa alaptez exclusiv, insa stiu ca teoria e una si practica e alta... Tu ai avut pompa manuala sau electrica? Imi poti recomanda un model, te rog? Cheek Kiss Ca am vazut ca sunt destule recomandari pe internet, dar alta e cand auzi o parere pe incercate. Eu acum ma documentez si cu scaunul auto si scoica, din ce am citit la inceput e recomandata scoica si trebuie una avizata, nu una care se vinde odata cu caruciorul, asa este?

Eu mi am cumparat un colector de lapte de pe emag. N am luat pompa, a fost destul de recomandat colectorul pe aici la un moment dat. Il folosesti la un san in timp ce alaptezi la celalalt san
Irinan
Scris: Wednesday, November 30, 2022 9:02 AM
Nivel

Andreeax wrote:

Eu am avut morfo la 13s4z, si toate masuratorile au fost in grafic. Ma bucur ca esti bine Andreeacoeur
Irinan
Scris: Wednesday, November 30, 2022 9:05 AM
Nivel

Dee_dea wrote:

O sa incerc si acolo, multumesc de sugestie, nu ma gandisem la ei.

In alta ordine de idei, voi ce vitamine prenatale luati? Eu tocmai am terminat cutia de Elevit 1, dar as schimba deoarece nu imi e deloc bine de la ele. Poate ceva natural, vegetal, dar totusi care sa aiba toate vitaminele si mineralele recomandate. Pe net am vazut o gramada de variante..

Eu iau femibion plus sideral forte 2×zi, hemoglobina imi cam da de furca, si cum ma apropii si de momentul cel mare si o sa nasc prin cezariana e mai bine sa nu fie anemie
Andreeax
Scris: Wednesday, November 30, 2022 6:47 PM
Nivel

Irinan wrote:

Eu am avut morfo la 13s4z, si toate masuratorile au fost in grafic. Ma bucur ca esti bine Andreeacoeur

Mulțumesc frumos,Irina! 🤗😘
Madalina.d
Scris: Thursday, December 1, 2022 9:45 PM
Nivel

Inregistrat: 11/9/2021
ria wrote:

Da, pentru început trebuie scoica si nu scaun. O sa vezi ca sunt și scaune care promit ca se potrivesc de la naștere însă este pur marketing. Niciun scaun nu ii va oferi copilului poziția din scoica. De asemenea o sa vezi prin magazine ca scrie "omologat", însă asta înseamnă doar ca are voie sa fie vândut produsul respectiv. Însă pentru a fi sigur, scaunul / scoica trebuie sa treacă un test de impact (adac / plus și cred ca mai era unul dar nu mai țin minte acum). Practic se testează scaunul în condiții reale și primește apoi un scor de siguranță. Au fost și scaune care nu au trecut testul. Cel mai recent a fost un scaun de la chicco care s-a desprins de oe baza în timpul testului, deci iti poți imagina cât de sigur era în caz de accident, doamne ferește. E adevărat ca scaunele astea sunt mai scumpe însă ce e mai important decât siguranța copilului? O sa mai vezi ca exista prindere în centura mașinii și prindere în isofix. Ambele sunt la fel de sigure. În primele 4 luni e recomandat sa prinzi scoica în centura mașinii pentru ca isofix ul îngrădește puțin gradul de înclinare a scoicii. În centura în schimb, poți regla mai ușor cât de pe spate sa stea bebe, astfel încât sa nu stea prea în fundulet. Eu doar în centura am acut scoica si scaunul la fel. De asemenea, e important ca scaunul sa fie orientat cu spatele la sensul de mers. Legea zice pana oe la 1 an jumate dar e recomandat pana pe la 4 anu pt ca abia atunci vertebrele sunt sudate suficient. Plus ca în caz de impact, dacă bebe sau copilul sta cu spatele, nu se pune presiune pe zona cervicala. Fetita mea mare are 4 ani și încă sta cu spatele. Nici nu știe ca merge altfel 😊. Câteva mărci de scaune cu teste de impact care îmi vin acum în minte: cybex, maxi cosi, britax, axkid, besafe și ar mai fi graco și joie dar astea 2 nu au toate scaunele testate deci trebuie verificat înainte.

Recomand grupul de Facebook "grup siguranță auto copii" si https://www.siguranta-auto-copii.ro/ . Sunt multe informații utile acolo. Sper ca te-am ajutat 😁.
Melina
Scris: Sunday, December 4, 2022 8:46 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/24/2022
Irinan wrote:

Felicitari pt sarcina Melinacoeur

Mulțumesc mult! 🤗

Am reușit să trec foarte puțin printre mesajele mai vechi. Dar am să îmi fac temele, promit. AngelNot Așa că sper să nu greșesc cu întrebarea. Tu cum te mai simti? angel
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.