Nivel: Membru
Inregistrat: 4/1/2022 Mesaje: 9
| Hristos a inviat! As avea nevoie sa va intreb de experientele voastre cu placenta jos inserata / placenta previa, daca se poate.
Acum ceva timp am postat ca aveam o dezlipire de sac descoperita pe la 7s3z. Am fost pe doza maxima de progesteron, la 9s3z inca era acolo dar se micsorase.
Astazi am 12s si am facut morfo. Bebe e bine, dezvoltat normal, nu se mai vede nici o dezlipire, dar placenta e inserata jos anterioara si acopera complet OCI. Inteleg ca diagnosticul de placenta previa completa nu se pune atat de devreme, dar acesta va fi daca nu se ridica intre timp.
Ati avut placenta care sa acopere in intregime orificiul colului? Sau ati avut diagnostic de placenta previa? Care a fost experienta voastra?
Sunt impacata cu ideea de cezariana (am si laser la ochi), dar mi e teama de complicatiile ce pot aparea la un astfel de diagnostic, m am speriat destul de tare.
Multumesc! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/9/2021 Mesaje: 768
| AndreeaCC wrote:Hristos a inviat! As avea nevoie sa va intreb de experientele voastre cu placenta jos inserata / placenta previa, daca se poate.
Acum ceva timp am postat ca aveam o dezlipire de sac descoperita pe la 7s3z. Am fost pe doza maxima de progesteron, la 9s3z inca era acolo dar se micsorase.
Astazi am 12s si am facut morfo. Bebe e bine, dezvoltat normal, nu se mai vede nici o dezlipire, dar placenta e inserata jos anterioara si acopera complet OCI. Inteleg ca diagnosticul de placenta previa completa nu se pune atat de devreme, dar acesta va fi daca nu se ridica intre timp.
Ati avut placenta care sa acopere in intregime orificiul colului? Sau ati avut diagnostic de placenta previa? Care a fost experienta voastra?
Sunt impacata cu ideea de cezariana (am si laser la ochi), dar mi e teama de complicatiile ce pot aparea la un astfel de diagnostic, m am speriat destul de tare.
Multumesc!
Eu am avut placenta jos inserata, la 1 cm distanta de col, am avut și sângerări la 22 de săptămâni din cauza asta. Medicul mi-a zis ca nu e chiar 100% praevia și ca se va ridica pe măsură ce creste sarcina. Între timp a început sa urce, acum am 28 de săptămâni și s-a ridicat cu 2.5 cm la ultimul control iar medicul a zis ca nu mai reprezinta un pericol.
E important sa nu faci efort, sa te odihnești cat mai mult și sa nu ridici nimic pentru ca poți avea sângerări din cauza asta. Diagnosticul de praevia la morfologia de trimestrul 2 se poate pune, parca asa am înțeles eu. |
|
| Andreea_neacsu wrote:Lena , eu nu am nici cea mai mica idee de contractii 😅 eu initial nici nu stiam ca au treaba cu burta 🤣🤣 eu credeam (ca am si avut asa dureri la un mom dat) ca durerea de contractii este durerea din vagin , o durere ascutita , dar s-a dovedit a nu fi asa si mie mi se umfla burtica asa cel putin o data pe zi , fara durere fara nimic , dar dureaza 10-20 sec , deci cred ca nu e contractie , ca spun fetele ca ar dura mai multicel o fi bebele care de joaca 😂😂
Andreea, asta sigur e bebe care face tumbe la tine în burtica ❤ |
|
| Lena_cnd wrote:Fetelor, mie mi se face tot timpul burta asa, se întărește burtica dar parca si simt bebelasii acolo, dar cum ziceti voi in jurul buricului, am ceva înțepături eu zic ca in jurul colului, dar nu stiu exact, joi avem control, sunt curioasa ce o sa-mi zica, incerc sa pun o poza sa vedeti cum mi se face burtica. Sper sa nu fie contracții, eu parca am si uitat cum sunt durerile de menstruatie, parca simt ceva la fel, dar parca nu e chiar asa, nici nu stiu ce sa cred. Dar burtica mi se întărește si ma dor ligamentele incontinuare. App o sa treaca durerea asta de ligamente sau doar dupa nastere. Simt ca parca s-a ridicat mai sus sarcina, in abdomen. Ii simt ca misca mai sus decat deobicei, dar dureri am destule 🙄.
Stai linistita, și dacă sunt contractii, atâta timp cât sunt nedureroase și la intervale neregulate nu e niciun pericol. Medicul îmi spusese sa îl anunț dacă se întâmplă să am 4-5 contractii într-o ora. La mine am observat ca se intensifica aceste contractii atunci când am vezica plina.
Si ligamentele, vaaai ca nu mai suport durerea asta. Am mai avut și pauze, dar acum ma dor tare, abia pot sa ma mișc. Te-as încuraja dar cred ca doar după naștere scăpăm de durerile astea 😂.
Si sarcina o sa se tot ridice de acum, o sa vezi ca burtica iti creste în sus și te lasă parca fara aer. Eu obosesc și când mananc și am senzația ca nu îmi ajunge aerul 😅 |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| AndreeaCC wrote:Hristos a inviat! As avea nevoie sa va intreb de experientele voastre cu placenta jos inserata / placenta previa, daca se poate.
Multumesc! Da, eu, la prima sarcină! S-a mai ridicat, in timp, dar nu suficient cat sa fiu relaxata. Am avut si sangerari la 6 si la 10 săptămâni. Am primit tratament de susținere, indicatia de a nu face efort, plimbari scurte etc. Am nascut prin cezariana la cald, la 39s4z. La următoarea sarcina nu am mai avut aceeasi problema. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/15/2021 Mesaje: 322
Multumesc! Salutare, Eu am asa, nu te îngrijora se va ridica placenta, eu am sarcina gemelara si cel poziționale mai jos a fost foarte aprope de colul uterin, eu am si sângerat din saptamana 6 pana in 17, dupa care in momentul in care s-a ridicat s-a oprit sângerarea, daca la mine s-a ridicat cu un bebe deasupra se va ridica si la tine. Eu am avut niste dureri de ligamente îngrozitoare, inca mai am dar suportabile. Placenta previa poate sa-ti dea un diagnostic doar spre sfârșitul sarcinii, cand chiar nu s-a ridicat, dar din cate stiu sunt foarte rare situațiile. Sa stii ca nu e musai cezariana, totul depinde de evoluția sarcinii.
|
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/15/2021 Mesaje: 322
| Madalina.d wrote:
Stai linistita, și dacă sunt contractii, atâta timp cât sunt nedureroase și la intervale neregulate nu e niciun pericol. Medicul îmi spusese sa îl anunț dacă se întâmplă să am 4-5 contractii într-o ora. La mine am observat ca se intensifica aceste contractii atunci când am vezica plina.
Si ligamentele, vaaai ca nu mai suport durerea asta. Am mai avut și pauze, dar acum ma dor tare, abia pot sa ma mișc. Te-as încuraja dar cred ca doar după naștere scăpăm de durerile astea 😂.
Si sarcina o sa se tot ridice de acum, o sa vezi ca burtica iti creste în sus și te lasă parca fara aer. Eu obosesc și când mananc și am senzația ca nu îmi ajunge aerul 😅
Aouleu, 🙄, nu scăpăm de dureri de curand ? Aia e! Si eu obosesc, maxim, la mine sunt mai multe, am putina tensiune, ma misc ca un pinguin bătrân, am o burta la 6 luni ca toata lumea crede ca nasc 🙄. Tratamentul se glanda m-a obosit si el. Oricum ma enervează treaba asta cu contracțiile 😐, ca nu stiu ce sa inteleg, daca nu am avut niciodata nu stiu ce trebuie sa urmăresc. |
|
| Lena_cnd wrote: Aouleu, 🙄, nu scăpăm de dureri de curand ? Aia e! Si eu obosesc, maxim, la mine sunt mai multe, am putina tensiune, ma misc ca un pinguin bătrân, am o burta la 6 luni ca toata lumea crede ca nasc 🙄. Tratamentul se glanda m-a obosit si el. Oricum ma enervează treaba asta cu contracțiile 😐, ca nu stiu ce sa inteleg, daca nu am avut niciodata nu stiu ce trebuie sa urmăresc.
Da, te înțeleg, la prima sarcina nici eu nu știam sa le recunosc. Din cauza asta nici nu îmi amintesc când au început. Întrebam pe toată lumea ce ar trebui sa simt, mi se explica, dar tot nu reușeam sa pricep. Când vor fi din alea grave le vei recunoaște cu siguranță.
La prima sarcina am avut ceva dureri de ligamente dar nu cine știe ce. Acum sunt horror, ma dor rau de tot, înțeleg perfect ce zici. Fin păcate urmează cea mai grea parte a sarcinii pt noi și îmi imaginez ca la tine cu 2 bebei e și mai greu.
Ieri mi-a zis și mie cineva ca am o burta de zici ca mai mai maxim o luna și nasc 😂. Ce e drept, chiar am burta mult mai mare decât data trecuta. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/5/2021 Mesaje: 193
| Buna. Se întâmpla sa aveți medic de familie la clinica privată ? Am rămas fără medic se familie pt ca si a suspendat activitatea si trebuie neaparat sa aleg un altul. Ma gândeam daca are cineva vreo experiența la privat cu medic de familie. Daca se plătește ceva daca nu … Mulțumesc !! |
|
| Madalina.d wrote:
Eu am avut placenta jos inserata, la 1 cm distanta de col, am avut și sângerări la 22 de săptămâni din cauza asta. Medicul mi-a zis ca nu e chiar 100% praevia și ca se va ridica pe măsură ce creste sarcina. Între timp a început sa urce, acum am 28 de săptămâni și s-a ridicat cu 2.5 cm la ultimul control iar medicul a zis ca nu mai reprezinta un pericol.
E important sa nu faci efort, sa te odihnești cat mai mult și sa nu ridici nimic pentru ca poți avea sângerări din cauza asta. Diagnosticul de praevia la morfologia de trimestrul 2 se poate pune, parca asa am înțeles eu.
Sper sa se ridice si la mine.
Cat despre efort, am noroc ca pot lucra de acasa, dar nu mi dau seama care e maximul de efort pe care il pot sustine - pot ridica o sacosa de 3 - 4 kg, de exemplu? Sau deloc deloc?
Sangerarile cum s au oprit? Ai fost internata? Tratament specific?
Multumesc! |
|
| eva.maria wrote:Buna. Se întâmpla sa aveți medic de familie la clinica privată ? Am rămas fără medic se familie pt ca si a suspendat activitatea si trebuie neaparat sa aleg un altul. Ma gândeam daca are cineva vreo experiența la privat cu medic de familie. Daca se plătește ceva daca nu … Mulțumesc !!
Buna,
Eu am medic de familie la Medicover si nu am platit niciodata nimic. Am si abonament medical la ei, dar nu cred ca e un criteriu - puteti suna in call center si verifica.
|
|
| Lena_cnd wrote: Salutare, Eu am asa, nu te îngrijora se va ridica placenta, eu am sarcina gemelara si cel poziționale mai jos a fost foarte aprope de colul uterin, eu am si sângerat din saptamana 6 pana in 17, dupa care in momentul in care s-a ridicat s-a oprit sângerarea, daca la mine s-a ridicat cu un bebe deasupra se va ridica si la tine. Eu am avut niste dureri de ligamente îngrozitoare, inca mai am dar suportabile. Placenta previa poate sa-ti dea un diagnostic doar spre sfârșitul sarcinii, cand chiar nu s-a ridicat, dar din cate stiu sunt foarte rare situațiile. Sa stii ca nu e musai cezariana, totul depinde de evoluția sarcinii.
Gemeni! Ce frumos!
Sper sa se ridice si la mine placenta, desi medicul meu mi a spus ca la cum o am eu, mai rar.
Ma sperie aceste potentiale sangerari - ai fost internata?
Si eu am dureri de ligamente, ca niste intepaturi le simt, cateodata sunt dureroase tare, dar nu de lunga durata. Au trecut cu nospa. Sa vedem de acum incolo, mai e cale lunga.
Multumesc! |
|
| maria2013 wrote: Da, eu, la prima sarcină! S-a mai ridicat, in timp, dar nu suficient cat sa fiu relaxata. Am avut si sangerari la 6 si la 10 săptămâni. Am primit tratament de susținere, indicatia de a nu face efort, plimbari scurte etc. Am nascut prin cezariana la cald, la 39s4z. La următoarea sarcina nu am mai avut aceeasi problema.
Imi da sperante faptul ca nu ai mai sangerat dupa sapt 10. Eu am 12 si n am sangerat deloc pana acum, sper sa nici nu o fac!!
Si de asemenea ma bucura ca ai reusit sa nasti dupa 39 sapt, am tot citit diverse povesti cu nasteri premature din cauza placentei…
Sper sa nu mai am nici eu la urmatoarea, daca avem noroc sa se intample ❤️ |
|
| AndreeaCC wrote:
Sper sa se ridice si la mine.
Cat despre efort, am noroc ca pot lucra de acasa, dar nu mi dau seama care e maximul de efort pe care il pot sustine - pot ridica o sacosa de 3 - 4 kg, de exemplu? Sau deloc deloc?
Sangerarile cum s au oprit? Ai fost internata? Tratament specific?
Multumesc!
Eu făcusem ceva treaba prin casa în ziua aia (nu cine știe ce) și seara m-am trezit cu sângerare și un cheag de sange. Am fost la urgente și mi-au zis ca nu știu care e cauza 😅 (nimerisem un rezident, medicul meu era în concediu), apoi în săptămâna următoare am fost la control la medicul meu și mi-a confirmat ca din cauza placentei am sângerat. Mie mi-a zis sa nu ridic mai mult de o sticla de 2 l de apa, dar am și colul scurt și asta e un motiv în plus. Sângerarea s-a oprit de la sine, a doua zi doar ceva pete maro am mai avut, aveam deja tratament cu Nos-pa și Utrogestan pentru colul scurt. La urgente mi-au zis sa continui cu xe aveam deja de la medicul meu și m-au lăsat acasă. Au zis ca ma interneaza doar dacă sângerarea e abundenta.
Dacă poți lucra de acasă e foarte bine, te va ajuta mult. Eu când am aflat de placenta joasa cerusem sa vin mai rar la birou dar am fost ignorata. Stai linistita, cu timpul o sa fie bine. Mie mi-a zis medicul ca puține cazuri se confirma a fi praevia. |
|
| Madalina.d wrote:
Eu făcusem ceva treaba prin casa în ziua aia (nu cine știe ce) și seara m-am trezit cu sângerare și un cheag de sange. Am fost la urgente și mi-au zis ca nu știu care e cauza 😅 (nimerisem un rezident, medicul meu era în concediu), apoi în săptămâna următoare am fost la control la medicul meu și mi-a confirmat ca din cauza placentei am sângerat. Mie mi-a zis sa nu ridic mai mult de o sticla de 2 l de apa, dar am și colul scurt și asta e un motiv în plus. Sângerarea s-a oprit de la sine, a doua zi doar ceva pete maro am mai avut, aveam deja tratament cu Nos-pa și Utrogestan pentru colul scurt. La urgente mi-au zis sa continui cu xe aveam deja de la medicul meu și m-au lăsat acasă. Au zis ca ma interneaza doar dacă sângerarea e abundenta.
Dacă poți lucra de acasă e foarte bine, te va ajuta mult. Eu când am aflat de placenta joasa cerusem sa vin mai rar la birou dar am fost ignorata. Stai linistita, cu timpul o sa fie bine. Mie mi-a zis medicul ca puține cazuri se confirma a fi praevia.
Multumesc mult de tot pentru detalii, sunt de ajutor.
Acum am observat altceva pe documentele de la morfo…desi eu ieri aveam fix 12 sapt…dupa lungimea lui bebe spune ca as avea 11s5z, deci e mai micut 🙈 cred ca si eu imi fac prea multe probleme…sper sa fie ok. |
|
|