Gravidutele noastre dragi - 63
Subiectul anterior · Subiectul urmator
eve23
Scris: Wednesday, April 20, 2022 2:20 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 10/25/2018
Buna fetelor. Va scriu din spital. Totul a decurs bine. In afara faptului ca plâng de azi dimineața aproape continuu, dr mea e absolut minunata. Personalul aici atent. I a pus in garda pe toți pentru mine. M a adormit și m au trezit.
Madalina.d
Scris: Wednesday, April 20, 2022 2:56 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/9/2021
eve23 wrote:
Buna fetelor. Va scriu din spital. Totul a decurs bine. In afara faptului ca plâng de azi dimineața aproape continuu, dr mea e absolut minunata. Personalul aici atent. I a pus in garda pe toți pentru mine. M a adormit și m au trezit.

Bună Eve! Ma bucur ca ești bine fizic. De plâns cred ca e normal, plângi cât ai nevoie dacă asta iti face bine, sigur ajuta sa te descarci. Doamne ajuta sa nu mai treci vreodată prin asa ceva. Când pleci acasă?
eve23
Scris: Wednesday, April 20, 2022 3:04 PM
Nivel

Madalina.d wrote:

Bună Eve! Ma bucur ca ești bine fizic. De plâns cred ca e normal, plângi cât ai nevoie dacă asta iti face bine, sigur ajuta sa te descarci. Doamne ajuta sa nu mai treci vreodată prin asa ceva. Când pleci acasă?

Teoretic mâine, dar plec diseară cu bilet de voie.
Oana.c
Scris: Wednesday, April 20, 2022 3:47 PM
Nivel

Inregistrat: 6/28/2021
eve23 wrote:

Buna eve, te inteleg perfect ... eu am plans continuu inainte sa ma adoarma mai ales ca totul se intampla intr-o zi f speciala pt mn...exact cand fetita mea implinea 2 anisori si culmea la aceeasi ora la care o nascusem pe ea in urma cu 2 ani...a fost trauma pt mn. Am adormit si m am trezit plangand. Este f greu! Psihic a fost f greu.
Eu am ales sa fac procedura intr un spital privat pt care am achitat 1500 ron chiuretajul, pentru ca doar aici mi se facea procedura cu anestezie generala...la stat nu mi se garanta nici macar anestezie locala si oricum nu doream sa aud ustensilele lucrand.
Ma bucur ca esti bine, va trece cu timpul , momentan nu poti decat sa ti plangi trauma.
Capul sus si fii tare , pune-te pe treaba din nou daca vei putea...( mie mi-au trebuit 6 luni ca sa pot psihic sa mi revin din durere si sa incerc din nou).
eve23
Scris: Wednesday, April 20, 2022 7:14 PM
Nivel

Oana.c wrote:

Buna eve, te inteleg perfect ... eu am plans continuu inainte sa ma adoarma mai ales ca totul se intampla intr-o zi f speciala pt mn...exact cand fetita mea implinea 2 anisori si culmea la aceeasi ora la care o nascusem pe ea in urma cu 2 ani...a fost trauma pt mn. Am adormit si m am trezit plangand. Este f greu! Psihic a fost f greu.
Eu am ales sa fac procedura intr un spital privat pt care am achitat 1500 ron chiuretajul, pentru ca doar aici mi se facea procedura cu anestezie generala...la stat nu mi se garanta nici macar anestezie locala si oricum nu doream sa aud ustensilele lucrand.
Ma bucur ca esti bine, va trece cu timpul , momentan nu poti decat sa ti plangi trauma.
Capul sus si fii tare , pune-te pe treaba din nou daca vei putea...( mie mi-au trebuit 6 luni ca sa pot psihic sa mi revin din durere si sa incerc din nou).

Eu am avut noroc cu doamna doctor ca ne Cunoșteam cumva. Ea și soțul ei sunt prieteni cu cumnatul meu și sora mea și așa am ajuns eu sa fac asta la stat cu anestezie ca altfel...s au purtat exemplar cu mine.
Andreea_neacsu
Scris: Wednesday, April 20, 2022 7:31 PM
Nivel

Inregistrat: 9/27/2021
Aliciaaa , e bine baietelul Angel angel
are el timp sa se faca mare mare ras
eu pe 27 am control si sunt asa curioasa cat cantareste
oricum , se vede ca s-a ingreunat, simt burta mai grea si loviturile mai puternice , chiar astazi mi-a tras vreo 2 in stomac(zic eu) , destul de dureroase
Eve , of , imi pare tare tare rau .. plangi cat simti nevoia , sa va ajute Dzeu sa va indepliniti visul curand Cheek Kiss
simmo
Scris: Wednesday, April 20, 2022 7:36 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2018
eve23 wrote:

Bravo, Eve. Ma bucur ca au decurs lucrurile cum trebuiau.
În spital nu am avut nicio reactie, dar când am ajuns acasa o săptămână am plâns zilnic. Pe urma mi-am reluat activitatea zilnica, dar eram aeriana. Eram doar prezenta fizic la birou ca a mea minte era cu totul în alta parte.
Mie mi-a luat 3 luni ca să incerc din nou cf recomandare primita de la medic.
La tine s-ar putea sa te distragă și copilul de la ganduri.
Cand a murit mama mea, datorita copilului nu am plans, doar dupa ce adormea seara ma apuca melancolia. În plus, aveam în minte ce ne spusese mama mai demult: sa nu trăim în trecut sau sa jelim ca nu are sens; trebuie sa ne continuam viata. Din cauza pandemiei, vizitele la spital erau interzise. Am de la ea un mesaj filmat de pe patul de spital din ultimele sale zile; nu puteai deloc sa intri , nici 1 minut , ca să îți iei rămas bun, mai ales când vezi și realizezi ca avea zilele numarate.
simmo
Scris: Wednesday, April 20, 2022 9:03 PM
Nivel

Fetelor, poate pun o întrebare stupida: noi mai suntem în pandemie ? Oms a declarat ca am scăpat ? Știu ca la noi în România au scăzut numărul de cazuri foarte mult în ultima vreme, dar nu știu dacă este și ceva oficial în acest semn.
Întrebare mea vine în contextul în care am primit raportul de la medicina muncii și era menționat ca pe tipul pandemiei sa fac telemunca. M-ar ajuta enorm, asta.
Sa nu mai spun ca a trecut o luna și jumătate de cand le-am dat adeverință și nici acum nu m-au înregistrat la itm; abia ce am primit raportul de la medicina muncii. Crazy
Madalina.d
Scris: Wednesday, April 20, 2022 10:13 PM
Nivel

Inregistrat: 11/9/2021
simmo wrote:
Fetelor, poate pun o întrebare stupida: noi mai suntem în pandemie ? Oms a declarat ca am scăpat ? Știu ca la noi în România au scăzut numărul de cazuri foarte mult în ultima vreme, dar nu știu dacă este și ceva oficial în acest semn.
Întrebare mea vine în contextul în care am primit raportul de la medicina muncii și era menționat ca pe tipul pandemiei sa fac telemunca. M-ar ajuta enorm, asta.
Sa nu mai spun ca a trecut o luna și jumătate de cand le-am dat adeverință și nici acum nu m-au înregistrat la itm; abia ce am primit raportul de la medicina muncii. Crazy

Wow, simo! Nu e normal sa te raporteze atat de târziu la itm. Cere-le număr de înregistrare pentru adeverința aia. Teoretic trebuia sa te pună sa faci și o "cerere" prin care le soliciți sa te raporteze la itm și la aia sa primești nr de înregistrare. Legat de pandemie nu știu sa iti răspund. Total incerta și pt mine situația. Pe lângă asta, mai poți sa iti reduci programul la 6 ore cu o simpla cerere și adeverința de la medic care recomanda asta.
simmo
Scris: Thursday, April 21, 2022 12:20 AM
Nivel

Madalina.d wrote:

Wow, simo! Nu e normal sa te raporteze atat de târziu la itm. Cere-le număr de înregistrare pentru adeverința aia. Teoretic trebuia sa te pună sa faci și o "cerere" prin care le soliciți sa te raporteze la itm și la aia sa primești nr de înregistrare. Legat de pandemie nu știu sa iti răspund. Total incerta și pt mine situația. Pe lângă asta, mai poți sa iti reduci programul la 6 ore cu o simpla cerere și adeverința de la medic care recomanda asta.

Da, nu știu ce sa răspund la asta...sunt colegi noi și se mișcă foarte greu.
Au cererea de la mine cu nr de intrare primit de la recepție pentru a fi luata în evidenta ca și gravidă, sa îmi fie respectate drepturile și recomandarile cf adeverinței primite de la ginecolog. Experiența m-a învățat ca orice lași la hr sa fie cu nr de înregistrare Lol
De atunci au trecut 1,5 luni. M-au mai pus sa completez ulterior un formular cu activitatea ce o desfășor la munca și raportul de la medicina muncii abia zilele trecute mi l-au dat sa-l semnez (sa nu mai spun ca raportul acela de la medic e datat cu 08.04, iar eu l-am primit abia după 2 săptămâni). Știu sigur ca nu m-au raportat la itm pentru ca nu am primit decizia finala. Am primit adeverința de la 10s de sarcina cu program redus la 6 ore, acum am 17s iar eu sunt în continuare pe program de 8h.
zgubyro
Scris: Thursday, April 21, 2022 10:04 AM
Nivel

Inregistrat: 4/18/2017
Madalina.d wrote:

Eu din cate stiu toate ordonantele de urgenta legate de pandemie (implicit cele legate de telemunca) au incetat in momentul in care Romania a iesit din starea de alerta. Bineinteles ca puteti obtine asta daca cadeti de comun acord cu angajatorul.
simmo
Scris: Thursday, April 21, 2022 3:26 PM
Nivel

zgubyro wrote:

Eu din cate stiu toate ordonantele de urgenta legate de pandemie (implicit cele legate de telemunca) au incetat in momentul in care Romania a iesit din starea de alerta. Bineinteles ca puteti obtine asta daca cadeti de comun acord cu angajatorul.

Mulțumesc zgubyro. Asa am bănuit și eu. Mi-a confirmat azi și un prieten care lucrează la stat. O sa vad daca ma vor lăsa sa muncesc 100% remote. Cu toate ca deja cred ca răbdarea lor de a ajuns la limita dapdv. uff
Măcar sa ma treacă odată la 6h ca poate asa îmi va fi mai ușor.
simmo
Scris: Thursday, April 21, 2022 3:48 PM
Nivel

Gravidute, nu am mai avut răbdare și m-am dus la eco mai devreme pentru ca de câteva zile nu îl mai simțeam pe bebe, în plus am început să am ameteli (la sarcina anterioara nu am avut probleme asta).
Bebe e în parametrii, este fix pe fix cu ultimul meu ciclu menstrual. Mi-a făcut cu mâna, a deschis gurita. Sunt simpatici foc când au mișcările acestea involuntare.
Am rarit și antivomitantele, cu toate ca mai vomit zilnic nu am mai luat decât atunci când au fost varsaturi repetitive la doar câteva minute distanță.
Am recuperat 1kg din ce am pierdut pana acum (stiu ca nu este mult, dar e un progres), am primit fier sa iau pana la finalul sarcinii, mi-a dat recomandare la hematologie și cardiologie. După covid am aflat ca am un mic defect la inimă (am fost atunci sa ma controlez de miocardita și am aflat de asta); nu este ceva grav și nu am nevoie de tratament, dar în sarcină e bine de monitorizat (și cu băiețelul am avut probleme cu ritmul cardiac în trimestrul 2, dar la ekg nu se vedea nimic), iar cu ocazia aceasta am aflat ca va trebui sa nasc prin cezariana și sa iau antibiotic înainte de operație pale (fix de ce vroiam sa scap, dar voi trece și peste asta).
Gaby 41
Scris: Thursday, April 21, 2022 8:04 PM
Nivel

Inregistrat: 7/20/2021
simmo wrote:
Gravidute, nu am mai avut răbdare și m-am dus la eco mai devreme pentru ca de câteva zile nu îl mai simțeam pe bebe, în plus am început să am ameteli (la sarcina anterioara nu am avut probleme asta).
Bebe e în parametrii, este fix pe fix cu ultimul meu ciclu menstrual. Mi-a făcut cu mâna, a deschis gurita. Sunt simpatici foc când au mișcările acestea involuntare.
Am rarit și antivomitantele, cu toate ca mai vomit zilnic nu am mai luat decât atunci când au fost varsaturi repetitive la doar câteva minute distanță.
Am recuperat 1kg din ce am pierdut pana acum (stiu ca nu este mult, dar e un progres), am primit fier sa iau pana la finalul sarcinii, mi-a dat recomandare la hematologie și cardiologie. După covid am aflat ca am un mic defect la inimă (am fost atunci sa ma controlez de miocardita și am aflat de asta); nu este ceva grav și nu am nevoie de tratament, dar în sarcină e bine de monitorizat (și cu băiețelul am avut probleme cu ritmul cardiac în trimestrul 2, dar la ekg nu se vedea nimic), iar cu ocazia aceasta am aflat ca va trebui sa nasc prin cezariana și sa iau antibiotic înainte de operație pale (fix de ce vroiam sa scap, dar voi trece și peste asta).
Bună Simmo!Și eu am avut o perioadă când nu am mai simțit fetița chiar vreo 2-3 zile dar apoi a devenit din nou activă.Mă bucur că bebelușul este bine. Eu am născut prin cezariană deși aș fi vrut natural dar mi-am revenit destul de repede după operație.Sora mea are un defect la inimă sa născut cu problema asta și a avut o sarcină fără probleme și a născut prin cezariană o fetiță de 3,800 kg.
simmo
Scris: Friday, April 22, 2022 8:23 AM
Nivel

Gaby 41 wrote:
Bună Simmo!Și eu am avut o perioadă când nu am mai simțit fetița chiar vreo 2-3 zile dar apoi a devenit din nou activă.Mă bucur că bebelușul este bine. Eu am născut prin cezariană deși aș fi vrut natural dar mi-am revenit destul de repede după operație.Sora mea are un defect la inimă sa născut cu problema asta și a avut o sarcină fără probleme și a născut prin cezariană o fetiță de 3,800 kg.

Wow, ce fetiță voinica la naștere. love

Sper sa fie bine pana la capăt. Eu sper sa ajung pana la termen și sa aibă măcar 2,5 kg la nastere (minimul acela ca să nu îl încadreze la prematuri). Nu îmi fac speranțe ca va depăși 3 kg ca nici în cealaltă sarcină din cauza rciu nu a luat foarte mult în greutate.

Fetelor, va urez Paște fericit și sărbători frumoase!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.