Gravidutele noastre dragi - 63
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Oana.c
Scris: Tuesday, March 22, 2022 11:45 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/28/2021
Fetelor toate ati facut testul de toleranta la glucoza?
Mie medicul de la judetean mi-a scris in eco sa il fac, sau sa fac hb glicozilata.
Dr de la privat mi a dat decat glicemia sa o fac si dc e ok nu ma mai pune sa fac testul....
Nu stiu, am zis ca voi face maine testul de toleranta, avand in vedere ca in alte tari este obligatoriu de multi ani...la noi vad ca e mai recent introdus, la prima sarcina nu mi l-au recomandat.
La analize glicemia mi-a iesit ok insa am zis sa il fac si pe acesta maine.
Mai stiti cumva ce analize mai trebuiesc facute in trim 3? Mie mi-a scris si morfo 3 pt ca el tre sa scrie insa am decis sa nu mai fac asta.
Andreealee
Scris: Wednesday, March 23, 2022 12:04 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 10/22/2020
Oana.c wrote:
Mie medicul de la judetean mi-a scris in eco sa il fac, sau sa fac hb glicozilata.
Dr de la privat mi a dat decat glicemia sa o fac si dc e ok nu ma mai pune sa fac testul....
Nu stiu, am zis ca voi face maine testul de toleranta, avand in vedere ca in alte tari este obligatoriu de multi ani...la noi vad ca e mai recent introdus, la prima sarcina nu mi l-au recomandat.
Mai stiti cumva ce analize mai trebuiesc facute in trim 3? Mie mi-a scris si morfo 3 pt ca el tre sa scrie insa am decis sa nu mai fac asta.

Eu nu am facut testul, am intrebat de el si a spus doctora ca nu este nevoie sa il fac, hemoglobina era ok, glicemia la fel, bebe in masuratori si daca nu aveam nici in familie probleme cu glicemia, a spus ca nu este nevoie.
La morfo 3 nici nu mi-a dat de ales, m-au programat direct la receptie pt morfo 3 ca urma control la 32 sapt si atunci se face.. oricum o face aceeasi doctora la care merg acum si e tot aia.. nu mi s-a parut ca face ceva deosebit la morfo in afara ca noteaza chestii mai in detaliu.. si dureaza cam la fel ca un control normal din ce am vazut.

Alte analize inca nu am primit. O sa vad cand merg la 32 de saptamani.
eva.maria
Scris: Wednesday, March 23, 2022 8:15 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 12/5/2021
Oana.c wrote:

Buna Oana, eu urmează sa fac morfologia de trimestrul 3 la jumătatea lui Aprilie. Sigur îmi da si analize de trim 3. Din câte știu de la medicul meu sunt aceleași din trimestrul 2. Eu am făcut acum 3 săptămâni testul de toleranta la glucoza. La cât se slaba sunt si puțin cât mananc m am gândit ca n are cum sa nu iasă bine. Dar a fost cu bătaie de cap. Am ajuns pe super mare graba in clinica pt ca trebuia sa ma mișc repede ca după test trebuia sa ma întorc acasă sa o duc pe mama la o alta clinica. Si m am trezit ca mi cer glucoza. Si eu ma uitam contrariata. Deși e clinica privată si deși am vorbit la telefon de 3 ori cu ei nu mi a spus nimeni ca va trebui sa am glocoza la mine. Si uite cum am stat sa umblu pe jos sa găsesc farmacie deschisă la ora aia ca sa pot cumpara glucoza. Asa ca sa știți si voi sa nu va treziți ca mine ca ajungeți acolo la prima ora si nu aveți glucoza.
Madalina.d
Scris: Wednesday, March 23, 2022 8:25 AM
Nivel

Inregistrat: 11/9/2021
Oana.c wrote:

Oana testul de toleranta la glucoza încă nu l-am făcut, dar urmează la început de aprilie pe lângă alte analize. Iti las o poza cu ce mi-a dat de făcut acum în trimestrul 2 și o sa vezi acolo și ce o sa fac în trimestrul 3. La fel am făcut și la prima sarcină, însă cele de trimestrul 3 îmi spusese sa le fac mai târziu, undeva în jurul săptămânii 35.

https://ibb.co/gM3v3V1
Oana.c
Scris: Wednesday, March 23, 2022 8:46 AM
Nivel

Andreealee wrote:

Eu nu am facut testul, am intrebat de el si a spus doctora ca nu este nevoie sa il fac, hemoglobina era ok, glicemia la fel, bebe in masuratori si daca nu aveam nici in familie probleme cu glicemia, a spus ca nu este nevoie.
La morfo 3 nici nu mi-a dat de ales, m-au programat direct la receptie pt morfo 3 ca urma control la 32 sapt si atunci se face.. oricum o face aceeasi doctora la care merg acum si e tot aia.. nu mi s-a parut ca face ceva deosebit la morfo in afara ca noteaza chestii mai in detaliu.. si dureaza cam la fel ca un control normal din ce am vazut.

Alte analize inca nu am primit. O sa vad cand merg la 32 de saptamani.

Si mie mi a scris ca se face la 32-33 sapt morfo 3. La mine pt morfo trebuie sa merg in alt oras, in plus dureaza mai bine de 30 min eco , iar la un consult obisnuit de regula nu dureaza mai kult de 10 min. Medicul meu de la judetean a stat acum la eco chiar 20 min cred...destul de mult, a stat sa studieze tot plus ce notite si a luat, este si tanar...ma gandesc ca pt el si ot experienta a fost mai atent.
Oana.c
Scris: Wednesday, March 23, 2022 8:52 AM
Nivel

eva.maria wrote:

Buna Oana, eu urmează sa fac morfologia de trimestrul 3 la jumătatea lui Aprilie. Sigur îmi da si analize de trim 3. Din câte știu de la medicul meu sunt aceleași din trimestrul 2. Eu am făcut acum 3 săptămâni testul de toleranta la glucoza. La cât se slaba sunt si puțin cât mananc m am gândit ca n are cum sa nu iasă bine. Dar a fost cu bătaie de cap. Am ajuns pe super mare graba in clinica pt ca trebuia sa ma mișc repede ca după test trebuia sa ma întorc acasă sa o duc pe mama la o alta clinica. Si m am trezit ca mi cer glucoza. Si eu ma uitam contrariata. Deși e clinica privată si deși am vorbit la telefon de 3 ori cu ei nu mi a spus nimeni ca va trebui sa am glocoza la mine. Si uite cum am stat sa umblu pe jos sa găsesc farmacie deschisă la ora aia ca sa pot cumpara glucoza. Asa ca sa știți si voi sa nu va treziți ca mine ca ajungeți acolo la prima ora si nu aveți glucoza.

Eva imi pare rau de experienta ta, eu cred ca ei trebuiau sa aiba glucoza, altfel ce rost mai are? Practic in afara de glucoza ei doar recolteaza 3 probe de glicemie lucru pe care il poate face si cel mai slab laborator....in sfarsit. Per total a fost totul bn?
Eu am facut abia acum pt ca....pana acum am mers cu gandul ca voi naste la privat si medicul de acolo mi-a zis ca daca e ok glicemia nu e necesar acest test.
Acum ca m-am hotarat in privinta nasterii la spitalul de stat, medicul care ma monitorizeaza aici mi-a spus ca e bn de facut cu cat mai devreme cu atat mai bn si avand in vedere ca nu voi mai face nici morfo 3 am zis macar acest test sa il fac.
Oana.c
Scris: Wednesday, March 23, 2022 8:58 AM
Nivel

Madalina.d wrote:

Oana testul de toleranta la glucoza încă nu l-am făcut, dar urmează la început de aprilie pe lângă alte analize. Iti las o poza cu ce mi-a dat de făcut acum în trimestrul 2 și o sa vezi acolo și ce o sa fac în trimestrul 3. La fel am făcut și la prima sarcină, însă cele de trimestrul 3 îmi spusese sa le fac mai târziu, undeva în jurul săptămânii 35.

https://ibb.co/gM3v3V1

Buna Madalina, nu inteleg de ce te au pus sa faci testele de coagulare in tr 2.
Of, 10 medici-10 pareri.
Eu nu facut in tr 2 hlg,glic,ex urina,uroc si cum hb a iesit scazuta am luat tratament cu sideral si la o luna repetare aceleasi analize plus siderekie adaugata d mn sa vad valoarea fierului.
Acum sunt la laborator si am recoltat pt testul de toleranta la glucoza.
Sunt speriata de ace dar sincer...dupa ce am baut glucoza mi s-a facut rau de-a dreptul, are un gust groaznic de dulce, scarbos, si mi-a si spus ca daca vars nu mai este valabil testul...nici apa nu am voie sa beau dupa scarbosenia asta. Groaznica!!!
AliciaAlicia
Scris: Wednesday, March 23, 2022 8:59 AM
Nivel

Inregistrat: 9/26/2021
Oana.c wrote:

Bună Oana ,și mie doctorul mi.a spus sa îmi iau glicemia într-o dimineață (am aparatul de la socru meu)și dacă e modificat sa îmi fac testul dacă nu ,nu este nevoie.In legătură cu analizele ptr trimestru 3 îți las o lista pe care mi-a dar doctorul de la morfologie ce trebuie făcut în fiecare trimestru poate te ajuta

https://ibb.co/jVvzJtQ
Madalina.d
Scris: Wednesday, March 23, 2022 9:07 AM
Nivel

Oana.c wrote:

Buna Madalina, nu inteleg de ce te au pus sa faci testele de coagulare in tr 2.
Of, 10 medici-10 pareri.
Eu nu facut in tr 2 hlg,glic,ex urina,uroc si cum hb a iesit scazuta am luat tratament cu sideral si la o luna repetare aceleasi analize plus siderekie adaugata d mn sa vad valoarea fierului.
Acum sunt la laborator si am recoltat pt testul de toleranta la glucoza.
Sunt speriata de ace dar sincer...dupa ce am baut glucoza mi s-a facut rau de-a dreptul, are un gust groaznic de dulce, scarbos, si mi-a si spus ca daca vars nu mai este valabil testul...nici apa nu am voie sa beau dupa scarbosenia asta. Groaznica!!!

Le-am făcut și în primul trimestru din ce îmi amintesc cam pe aceleași + torch. O sa le fac și acum, aia e. Eu sunt obișnuită cu acele - când eram mai tinerica am făcut 5 ani injecții cu moldamin care doare ca dracu' și analize din 3 în 3 luni, asa ca le pot da acum puțin mai mult sânge 😂
Suspectez și eu o anemie la mine. Am niște amețeli puternice de câteva zile și presupun ca de acolo sunt pentru ca nu le-am avut pana acum. Dar vedem ce o sa iasă la analize. Îmi amintesc și eu de la prima sarcina ca mi-a fost rau tare după ce am băut glucoza aia, simțeam ca lesin, noroc ca a fost soțul cu mine ca nu știu ce ma făceam. Mie îmi spusese atunci ca apa am voie sa beau dar altceva nu.
Oana.c
Scris: Wednesday, March 23, 2022 9:08 AM
Nivel

AliciaAlicia wrote:

Bună Oana ,și mie doctorul mi.a spus sa îmi iau glicemia într-o dimineață (am aparatul de la socru meu)și dacă e modificat sa îmi fac testul dacă nu ,nu este nevoie.In legătură cu analizele ptr trimestru 3 îți las o lista pe care mi-a dar doctorul de la morfologie ce trebuie făcut în fiecare trimestru poate te ajuta

https://ibb.co/jVvzJtQ

Cultura de col, ureaplasma , mycoplasma... astea se fac oare la fetele ce nasc natural? Mie nu mi le-au indicat. Le -am facut inainte sa raman insarcinata si au iesit bine si de atunci nu .
Stiu de la sarcina trecuta ca m-a pus sa fac la sange in ziua dinaintea nasterii sa fac cateva analize printre care hemoleucograma, ts, tc ,inr, timp quicq ( cele de coagulare)...si sa ma prezint cu acestea dimineata la camera de garda pt operatie.
Madalina.d
Scris: Wednesday, March 23, 2022 9:21 AM
Nivel

Oana.c wrote:

Cultura de col, ureaplasma , mycoplasma... astea se fac oare la fetele ce nasc natural? Mie nu mi le-au indicat. Le -am facut inainte sa raman insarcinata si au iesit bine si de atunci nu .
Stiu de la sarcina trecuta ca m-a pus sa fac la sange in ziua dinaintea nasterii sa fac cateva analize printre care hemoleucograma, ts, tc ,inr, timp quicq ( cele de coagulare)...si sa ma prezint cu acestea dimineata la camera de garda pt operatie.

Cultura de col știu sigur ca se face indiferent de cum naști ca în cazul în care iese ceva pozitiv sa se administreze antibiotic în timpul nașterii pentru a nu exista riscul sa se transmită la bebe infecția. Teoretic la cezariana e mic riscul de transmitere, mai ales dacă e cezariana programata și nu se face după ce se rup membranele. Dar cum nu poate garanta nimeni ca nu se hotărăște bebe sa vina mai repede decât data programata, presupun ca asta e și motivul pentru care trebuie sa se știe dacă exista sau nu o infecție activa. Cel puțin asa știu eu.
Andreealee
Scris: Wednesday, March 23, 2022 9:54 AM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2020
Oana.c wrote:

Si mie mi a scris ca se face la 32-33 sapt morfo 3. La mine pt morfo trebuie sa merg in alt oras, in plus dureaza mai bine de 30 min eco , iar la un consult obisnuit de regula nu dureaza mai kult de 10 min. Medicul meu de la judetean a stat acum la eco chiar 20 min cred...destul de mult, a stat sa studieze tot plus ce notite si a luat, este si tanar...ma gandesc ca pt el si ot experienta a fost mai atent.

Buna Oana. Intr-adevar depinde de medic. La mine fiind aceeasi doctora la toate controalele, ea oricum se uita la ce o intereseaza mereu, si avand controale constant, probabil nu are nevoie sa insiste pe ceva anume ca un medic care te vede dupa cateva luni si trebuie sa vada cum a avansat sarcina. Ii convine probabil si ca incaseaza mai mult pt morfo, dar bine macar ca imi deconteaza asigurarea.
Gaby 41
Scris: Wednesday, March 23, 2022 10:12 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 7/20/2021
Oana.c wrote:
Bună Oana!Nu mi-a zis nimic încă doctora de test.Dar am o foaie dată de Dr.Albu la început unde îmi scria că trebuie făcut la 28 de săptămâni.
Gaby 41
Scris: Wednesday, March 23, 2022 10:22 AM
Nivel

Inregistrat: 7/20/2021
eva.maria wrote:

Bună Eva! Nu-mi vine să cred că la un spital privat îți cer glucoză.Mi-e acum 2 săptămâni când mi-au pus pesarul m-au trimis să cumpăr Baneocin.Sincer la cât costă totul la Medlife mi sa părut penibil să cumpăr eu medicamente.La stat mereu cumpărăm medicamente dar la privat sincer nu mi se pare deloc normal.
Roser
Scris: Wednesday, March 23, 2022 12:24 PM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2018
Fetelor ati facut careva testul Papanicolau la începutul sarcinii? Dr mi-a recomandat sa il fac dar parca mi-e frica sa imi bage speculul pe acolo.
In legătură cu testul de toleranta la glucoza, aici in Spania e obligatoriu. Eu la prima sarcină m-am dus cu Hellas-ul de lămâie după mine, mi-am pus cateva picături în soluția aia de glucoză si așa am baut-o fără probleme. Nu mai e asa de grețoasă.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.