Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/9/2021 Mesaje: 768
| Fetelor, din categoria plăcerile sarcinii: voi ati găsit vreo metoda de a ameliora durerile provocate de cârcei? Deja ma chinuie rau noaptea carceii și durerea persista și pe parcursul zilei de abia pot sa calc sa ma mișc. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/20/2021 Mesaje: 1547
| simmo wrote:Am fost și eu azi la control. Bebe a început sa fie deja mai mic fata de varsta gestationala (sunt 2 zile); mi se pare cam devreme, cu băiatul am avut probleme în ultima parte din trimestrul 3. M-a chemat mai devreme ca de obicei, peste 3 săptămâni. M-a întrebat dacă am hematolog și i-am zis ca da. Restul parametrilor par în grafic, inclusiv colul a crescut la 4,5. Mi-a dat și mie sa fac testul acela de diabet gestational care mi se pare intr-un fel sa bei atata glucoză. Acum pot sa sper decât ca decalajul fata de vârstă gestationala sa nu se adâncească și sa nu ajung cu bebe la prematuri. ☹
Bună Simo!Sigur va fi totul bine la tine.Ce bine că a crescut colul.Văd că la unele măsurători fetița mea este mai mică chiar și cu o săptămână.Așa am pățit și la băiețel în ultimele luni ieșea mai mic la măsurători îmi amintesc că atunci eram îngrijorată și până la urmă a avut 3220 grame și 50 cm.Cred că în ceea ce privește greutatea fetița mea o să fie mai slăbuță dar important este să fie sănătoasă. |
|
Inregistrat: 7/20/2021 Mesaje: 1547
| Madalina.d wrote:Fetelor, din categoria plăcerile sarcinii: voi ati găsit vreo metoda de a ameliora durerile provocate de cârcei? Deja ma chinuie rau noaptea carceii și durerea persista și pe parcursul zilei de abia pot sa calc sa ma mișc. Mădălina pe la 16 săptămâni au început și la mine cârceii și am luat magneziu simplu (de la Doppelherz) jumătate de comprimat de 500 mg în fiecare zi și nu am mai avut probleme. |
|
Inregistrat: 9/27/2021 Mesaje: 1256
| Mada , nu e regula poate semana cu tine fetita cea mica (eu am caz intre cunoscuti , cea mare seamana leit el , cea mica seamana leit ea) pentru carcei , eu iau magne b6 de 3 ori pe zi ai am scapat de ei daca uit imediat ma iau in noaptea aia (pe zi am uitat sa iau si alaltaseara noapte am avut carcei la ambele picioare , m-au trezit la 6 dimineata si nici ca am mai adormit) o sa il mai rog pe sot sa ma traga cu putina crema pe pulpe , caci acolo patesc necazul 😅 |
|

Inregistrat: 6/28/2021 Mesaje: 906
| Madalina.d wrote:Fetelor, din categoria plăcerile sarcinii: voi ati găsit vreo metoda de a ameliora durerile provocate de cârcei? Deja ma chinuie rau noaptea carceii și durerea persista și pe parcursul zilei de abia pot sa calc sa ma mișc. Magne B6 !!! |
|

Inregistrat: 6/28/2021 Mesaje: 906
| Madalina.d wrote:
Da, te înțeleg perfect! Și prima sarcina a fost grea, cu vomitat mult și deshidratare, pierdere în greutate, perfuzii la greu, cerclaj, internări cu colici renale, internări pt oprit contracții... dar se pare ca am uitat de am avut curaj sa mai fac unul 😂😂. Când mi-a pus-o în brate și am văzut ca e tac-su în miniatura, am zis la naiba, uite cât m-am chinuit și ea seamana cu el 😂😂. Ma aștept sa fie la fel și acum, fiind tot fetita. Oricum, a meritat tot efortul și chinul, de asta sunt sigura ca și tu ești convinsa. Însă după sarcina asta eu chiar nu mai vreau sa fiu gravida vreodată 😂😂
Mada si la mn e la fel....prima leita taica su dar a 2 a parca si mai si !!! Eu in spital o alaptam si o strigam dupa numele celei mari....asa de tare ce seamana...eu o am in brate si parca o am pe cea mare mica din nou...senzatie f ciudata. Abia astept sa ne povestesti cum va fi la tn.🤗 |
|
| Andreea_neacsu wrote:Mada , nu e regula  poate semana cu tine fetita cea mica (eu am caz intre cunoscuti , cea mare seamana leit el , cea mica seamana leit ea) pentru carcei , eu iau magne b6 de 3 ori pe zi ai am scapat de ei daca uit imediat ma iau in noaptea aia (pe zi am uitat sa iau si alaltaseara noapte am avut carcei la ambele picioare , m-au trezit la 6 dimineata si nici ca am mai adormit) o sa il mai rog pe sot sa ma traga cu putina crema pe pulpe , caci acolo patesc necazul 😅
La gambe am și eu noaptea. Uneori îmi e și frica sa ma mișc. Azi noapte pe la 3 am avut la un picior și pe la 5 la celalalt. Evident ca s-a dus somnul meu 😅. Am reușit sa dorm puțin acum la prânz. Ma gândeam și eu la niște magneziu dar am zis sa nu iau asa de capul meu și când am fost la control luni am uitat sa întreb doctorul. Ma gândesc ca rau nu are ce sa facă. Nici nu știu dacă sa ii mai scriu sau sa cumpăr direct.
Stiu și eu cazuri cum zici tu cu asemănarea între copii și părinți. Tare curioasa sunt cum sta reala la mine de data asta. Va dau de știre 😅 |
|
| Oana.c wrote: Mada si la mn e la fel....prima leita taica su dar a 2 a parca si mai si !!! Eu in spital o alaptam si o strigam dupa numele celei mari....asa de tare ce seamana...eu o am in brate si parca o am pe cea mare mica din nou...senzatie f ciudata. Abia astept sa ne povestesti cum va fi la tn.🤗
Si nu-i asa ca cea mare ți se pare imensa acum? Aștept și eu cu interes sa va povestesc ca tare m-am saturat de plăcerile sarcinii. Sunt curioasa ce diferențe vor fi între ele, dacă vor fi. Sincer, mi-ar plăcea sa semene bine între ele 😍 |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/5/2021 Mesaje: 193
| Madalina.d wrote:
Da, te înțeleg perfect! Și prima sarcina a fost grea, cu vomitat mult și deshidratare, pierdere în greutate, perfuzii la greu, cerclaj, internări cu colici renale, internări pt oprit contracții... dar se pare ca am uitat de am avut curaj sa mai fac unul 😂😂. Când mi-a pus-o în brate și am văzut ca e tac-su în miniatura, am zis la naiba, uite cât m-am chinuit și ea seamana cu el 😂😂. Ma aștept sa fie la fel și acum, fiind tot fetita. Oricum, a meritat tot efortul și chinul, de asta sunt sigura ca și tu ești convinsa. Însă după sarcina asta eu chiar nu mai vreau sa fiu gravida vreodată 😂😂
Madaaaaa. Eu sunt atât de nebuna încât i am apus ginecologului ca eu nu vreau fată…. Când mi a spus i Decembrie din senin ca el deduce ca as avea fata am avut o reacție de dezamagire de a rămas medicul meu perplex. Si care crezi ca e motivul pt care nu am vrut fata. Pt ca fetele seamănă cu tatii si eu vreau băiat ca sa semene cu mine. Ca eu vreau sa văd varianta masculină a feței mele 🤣🤣 Si apoi când ma resemnasem ca e fata in Ianuarie mi a trântit direct ca e băiat. Si eu zic cum ??? Ca era fata in Decembrie :))) Doamne ce fericita am fost :)))) Si da. Simpatic comentariul tău cu tu te ai chinuit atât si ea sa fie leită tatăl :)))))) eu i am zic ca daca e fata i o dau lui sa o crească el daca seamănă cu el :))))
Daaa. Ai fost curajoasa daca ai mai făcut unul. Dar parca văd ca si eu o sa uit si o sa zic hai fie sa mai fie unul :)))
Doamne ajuta sa fim bine cu toate. Știu ca important e sa fie sănătoși orice ar fi dar uneori e haios sa mai ai si dorințe in anumite direcții ca altfel am fi asa prea reci. :))))) |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/5/2021 Mesaje: 193
| Madalina.d wrote:Fetelor, din categoria plăcerile sarcinii: voi ati găsit vreo metoda de a ameliora durerile provocate de cârcei? Deja ma chinuie rau noaptea carceii și durerea persista și pe parcursul zilei de abia pot sa calc sa ma mișc.
La mine se întâmpla asa pt ca nu beam apa …. Daca beam apa mai serios pe parcursul zilei nu mai apăreau cârceii. Vezi sa nu bei prea putina apa :) |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Gaby 41 wrote: Bună Simo!Sigur va fi totul bine la tine.Ce bine că a crescut colul.Văd că la unele măsurători fetița mea este mai mică chiar și cu o săptămână.Așa am pățit și la băiețel în ultimele luni ieșea mai mic la măsurători îmi amintesc că atunci eram îngrijorată și până la urmă a avut 3220 grame și 50 cm.Cred că în ceea ce privește greutatea fetița mea o să fie mai slăbuță dar important este să fie sănătoasă.
Doamne ajuta sa fie bine la toate. 🙏 Voi mai aveți puțin. Eu stau ca pe ace. Asa ma simt acum. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Eva, la mine băiatul seamă cu tati Doar la ochi se aseamănă cu mine. Cel mai tare este la par ca noi suntem bruneți, iar copilul blond. În rest, e copia lui tati. La morfologie cand mi-a arătat imagine 3d/4d cu bebe reacția mea a fost 'Doamne, ce seamănă bebe cu baiatul'; iar doctorul îmi spune: 'nu sunt rude, nu ?' |
|
Inregistrat: 9/27/2021 Mesaje: 1256
| eu initial l-am luat vreo 2-3 zile de capul meu , dar la control l-am intrebat pe doctor si a zis ca as putea lua pt carcei fara nicio problema si am inteles ca e bun magne b6 si pt contractiile uterului (cand am ramas gravida primul dr la care am fost m-a indopat de magneziu , nu am luat 6 pe zi cum recomandase ci doar 3 ca nu aveam dureri si oricum aveam si altele de luat - acid folic , no spa , elevit si fier 🤣🤣 ) |
|
| eva.maria wrote:
Madaaaaa. Eu sunt atât de nebuna încât i am apus ginecologului ca eu nu vreau fată…. Când mi a spus i Decembrie din senin ca el deduce ca as avea fata am avut o reacție de dezamagire de a rămas medicul meu perplex. Si care crezi ca e motivul pt care nu am vrut fata. Pt ca fetele seamănă cu tatii si eu vreau băiat ca sa semene cu mine. Ca eu vreau sa văd varianta masculină a feței mele 🤣🤣 Si apoi când ma resemnasem ca e fata in Ianuarie mi a trântit direct ca e băiat. Si eu zic cum ??? Ca era fata in Decembrie :))) Doamne ce fericita am fost :)))) Si da. Simpatic comentariul tău cu tu te ai chinuit atât si ea sa fie leită tatăl :)))))) eu i am zic ca daca e fata i o dau lui sa o crească el daca seamănă cu el :))))
Daaa. Ai fost curajoasa daca ai mai făcut unul. Dar parca văd ca si eu o sa uit si o sa zic hai fie sa mai fie unul :)))
Doamne ajuta sa fim bine cu toate. Știu ca important e sa fie sănătoși orice ar fi dar uneori e haios sa mai ai si dorințe in anumite direcții ca altfel am fi asa prea reci. :)))))
Tot din categoria comentarii simpatice, soțul mi-a zis ca era nasol dacă nu semăna cu el 🤣🤣. La sarcina asta, prima data ne-a zis ca pare sa fie băiat. Soțul era în extaz, eram fericita și eu, deși recunosc ca îmi doream tot o fetita. Daaar, La următorul control ne-a zis "v-am zis ca e fetita, nu?". N-am sa uit reacția soțului 😂😂. El tot zice ca poate mai facem unul sa vedem dacă iese băiat, dar eu am exclus aceasta varianta. I-am zis sa caute alta mama 🤣🤣. Sănătoși sa ii avem, dar vorba ta, parca ar fi prea monotona viata fără sa ma comentăm câte ceva.
P.S. asteptam sa ne zici cu cine seamănă 😁 |
|
| simmo wrote:Eva, la mine băiatul seamă cu tati Doar la ochi se aseamănă cu mine. Cel mai tare este la par ca noi suntem bruneți, iar copilul blond.  În rest, e copia lui tati. La morfologie cand mi-a arătat imagine 3d/4d cu bebe reacția mea a fost 'Doamne, ce seamănă bebe cu baiatul'; iar doctorul îmi spune: 'nu sunt rude, nu ?'
Simo, chiar sunt curioasa cu cine seamana de data asta 😁 Fetita mea doar la gura seamana cu mine. Soțul zice ca din toate punctele de vedere, mai ales ca e rea de gura asa ca mine 😂😂. Aaa și la par pare sa semene cu mine. Eu am parul foarte ondulat și asa pare sa fie și al ei. Sper sa nu se schimbe când mai creste. |
|
|