|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/20/2021 Mesaje: 1543
| Andreea_neacsu wrote:multumesc fetelor , sunt de ajutor raspunsurile voastre❤️❤️ Gaby , eu am fost astazi la biserica si m-am impartasit , asa ca inainte de nastere , nu chiar inainte dar nu cred ca mai ajung in alt week end apoi 😁 si am profitat acum astept sa treaca zilele sa vina 22 iunie sa merg la control sa alegem ziua nasterii 😂 eu sunt putin nerabdatoare desi inca nu am facut macar minimul gen bagajul de maternitate 😅 am doar hainele lui bebe si pampersii de spuneam zilele trecute ca i-am luat la reducere din penny (huggies) ma omoara caldura asta , ma lesina .. nici pofta de mancare nu am , in 2 saptamani si ceva de la ultimul control m-am ingrasat doar 600 gr .. nu stiu daca e de bine sau nu , dar nu imi mai fac griji ca tot asa putin am luat la un mom dat si bebele era bine am observat ca sanii mei incep sa se mareasca , nu imi mai e bun(ma strange putin) sutienul care era bun acum 2-3 sapt, nu cu mult , sa spun un nr .. nu port in perioada asta sutiene , dar uneori mai e nevoie si de ele 😅😅😅 ai emotii ? ca mai e putin si mergi sa scoti pesarul Bună Andreea!La băiețel bagajul de maternitate l-am făcut și eu târziu.Cei de la Medlife mi-au zis să pregătesc o pijama pentru fetiță am mai pus o căciuliță și o pereche de șosete și cam atât.Restul voi primi din spital.Căldura pe mine ma terminat cred că din cauza asta nici nu mai pot dormi.Eu mi-am luat niste bustiere mai lejere care nu mă strâng și mai subțirele de la h&m care sunt și pentru alăptat.Mă bate gândul să-mi i-au și centură ca să nu rămân cu burtică după naștere.Vineri când îmi scoate pesarul cred că voi și naște o să am fix 37 de săptămâni.Parcă aș vrea să mai stea fetița măcar încă o săptămână dar doctora a zis că la 37 de săptămâni este considerată la termen.Sincer am ceva emoții și sper să fie totul bine.Andreea și tu mai ai puțin la fel și Mădălina iar Eva naște miercuri. |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/9/2021 Mesaje: 768
| Andreea_neacsu wrote:multumesc fetelor , sunt de ajutor raspunsurile voastre❤️❤️ Gaby , eu am fost astazi la biserica si m-am impartasit , asa ca inainte de nastere , nu chiar inainte dar nu cred ca mai ajung in alt week end apoi 😁 si am profitat acum astept sa treaca zilele sa vina 22 iunie sa merg la control sa alegem ziua nasterii 😂 eu sunt putin nerabdatoare desi inca nu am facut macar minimul gen bagajul de maternitate 😅 am doar hainele lui bebe si pampersii de spuneam zilele trecute ca i-am luat la reducere din penny (huggies) ma omoara caldura asta , ma lesina .. nici pofta de mancare nu am , in 2 saptamani si ceva de la ultimul control m-am ingrasat doar 600 gr .. nu stiu daca e de bine sau nu , dar nu imi mai fac griji ca tot asa putin am luat la un mom dat si bebele era bine am observat ca sanii mei incep sa se mareasca , nu imi mai e bun(ma strange putin) sutienul care era bun acum 2-3 sapt, nu cu mult , sa spun un nr .. nu port in perioada asta sutiene , dar uneori mai e nevoie si de ele 😅😅😅 ai emotii ? ca mai e putin si mergi sa scoti pesarul
Si pe mine ma tâmpește căldura asta, parca nici sa respir nu pot. Si cu mâncarea la fel, mănânc doar roșii cu branza și fructe. Parca îmi e rau de la mancarea gătită, însă eu iau în greutate chiar și asa 😂. 12 kg am luat pana acum și mai urmează. Azi am fost pana la magazin sa îmi iau o pâine și mi-a zis vânzătoarea "vai ce burtica mare, gemeni, nu?". Zic nu, e doar un bebe 🤣🤣. Legat de ce ziceai cu sutienul, stai sa vezi după ce naști si o sa ai lapte 😍 |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 9/26/2021 Mesaje: 366
| Gaby 41 wrote:Bună fetelor,ce mai faceți?Lena cum ești?Ce fac bebelușii? Alicia când pleci cu bebe acasă?
Bună Gaby, am ajuns acasă de joi,suntem bine ca e și mama cu mine și ma ajuta foarte mult, sunt puțin trista ca băiatul nu a luat în greutate de când sunt acasă,mănâncă,doarme,nu vad ca ar avea ceva și nu înțeleg de ce nu ia în greutate, ii dau și lapte de la san dar și formula,referitor la buric pe mine ma sperie asta nu am mai văzut asa ceva🙈cu clema aia mare pris foarte ciudat este🤦♀️🤦♀️.Voi fetelor cu experienta cu ce curățați buricului și dacă o faceți doar după baita sau mereu?abia aștept sa cada ca ma panichează. |
|
| Gaby 41 wrote: Bună Andreea!La băiețel bagajul de maternitate l-am făcut și eu târziu.Cei de la Medlife mi-au zis să pregătesc o pijama pentru fetiță am mai pus o căciuliță și o pereche de șosete și cam atât.Restul voi primi din spital.Căldura pe mine ma terminat cred că din cauza asta nici nu mai pot dormi.Eu mi-am luat niste bustiere mai lejere care nu mă strâng și mai subțirele de la h&m care sunt și pentru alăptat.Mă bate gândul să-mi i-au și centură ca să nu rămân cu burtică după naștere.Vineri când îmi scoate pesarul cred că voi și naște o să am fix 37 de săptămâni.Parcă aș vrea să mai stea fetița măcar încă o săptămână dar doctora a zis că la 37 de săptămâni este considerată la termen.Sincer am ceva emoții și sper să fie totul bine.Andreea și tu mai ai puțin la fel și Mădălina iar Eva naște miercuri.
Gaby, eu cred ca rămân ultima 😂. Cam toate știți când nasteti, eu aștept sa vad când vrea domnișoara mea, asa ca sigur raman ultima pe aici 😅. Gabi eu zic sa mai sta ferita ta macar câteva zile după ce iti scoate pesarul. Doar dacă vrea dr ta sa te opereze fix când îți scoate pesarul ma gândesc ca naști atunci. Oricum ar fi, ai ajuns la 37 și totul va fi în regula. |
|
| AliciaAlicia wrote:
Bună Gaby, am ajuns acasă de joi,suntem bine ca e și mama cu mine și ma ajuta foarte mult, sunt puțin trista ca băiatul nu a luat în greutate de când sunt acasă,mănâncă,doarme,nu vad ca ar avea ceva și nu înțeleg de ce nu ia în greutate, ii dau și lapte de la san dar și formula,referitor la buric pe mine ma sperie asta nu am mai văzut asa ceva🙈cu clema aia mare pris foarte ciudat este🤦♀️🤦♀️.Voi fetelor cu experienta cu ce curățați buricului și dacă o faceți doar după baita sau mereu?abia aștept sa cada ca ma panichează.
Alicia eu doar dupa baita o ștergeam cu spirt și după ce a căzut am mai pus câteva zile baneocin pudra ca să se închidă acolo ca mai curgea sânge dar nu cine știe ce. Legat de greutate, nu iti face griji, o sa înceapă curând sa ia. Stiu ca și fetita mea în prima luna a luat foarte puțin după care a început sa ia mult mai mult. Important sa ude scutece și sa aibă și scaune zilnic. Asa iti dai seama ca se hrănește. |
|
| Madalina.d wrote:
Si pe mine ma tâmpește căldura asta, parca nici sa respir nu pot. Si cu mâncarea la fel, mănânc doar roșii cu branza și fructe. Parca îmi e rau de la mancarea gătită, însă eu iau în greutate chiar și asa 😂. 12 kg am luat pana acum și mai urmează. Azi am fost pana la magazin sa îmi iau o pâine și mi-a zis vânzătoarea "vai ce burtica mare, gemeni, nu?". Zic nu, e doar un bebe 🤣🤣. Legat de ce ziceai cu sutienul, stai sa vezi după ce naști si o sa ai lapte 😍
Bună Mădălina!Super faza cu burtica și germenii, înseamnă că o să fie grăsunică fetița ta!Eu am pățit o chestie fără să fiu însărcinată într-o perioadă mă îngrășasem de la anticoncepționale așa că făcusem și ceva burtică și m-am întâlnit cu o cunoștință care ma întrebat dacă sunt graviduță și i-am spus că sunt doar grasă, după experiența respectivă m-am pus urgent pe slăbit. |
|
| Gaby 41 wrote: Bună Mădălina!Super faza cu burtica și germenii, înseamnă că o să fie grăsunică fetița ta!Eu am pățit o chestie fără să fiu însărcinată într-o perioadă mă îngrășasem de la anticoncepționale așa că făcusem și ceva burtică și m-am întâlnit cu o cunoștință care ma întrebat dacă sunt graviduță și i-am spus că sunt doar grasă, după experiența respectivă m-am pus urgent pe slăbit.
Chiar sunt curioasa ce greutate va avea la naștere. Ecografic e doar cu o zi mai mare și dr zicea ca va fi mai micuta decât prima. Depinde și cât de repede sau cât de târziu nasc. Prima fetita am nascut-o la 39s1z. As zice ca nu cred ca nasc mai târziu de atat de data asta, dar cine știe, ma aștept la orice. Dr zicea ca mușchii abdominali nu s-au refăcut după prima sarcina și din cauza asta as avea burta asa mare. Am zis ca o sa încerc sa port o centura după naștere, poate ajuta mai mult. Dar pe caldura asta cred ca greu o sa o suport. |
|
| AliciaAlicia wrote:
Bună Gaby, am ajuns acasă de joi,suntem bine ca e și mama cu mine și ma ajuta foarte mult, sunt puțin trista ca băiatul nu a luat în greutate de când sunt acasă,mănâncă,doarme,nu vad ca ar avea ceva și nu înțeleg de ce nu ia în greutate, ii dau și lapte de la san dar și formula,referitor la buric pe mine ma sperie asta nu am mai văzut asa ceva🙈cu clema aia mare pris foarte ciudat este🤦♀️🤦♀️.Voi fetelor cu experienta cu ce curățați buricului și dacă o faceți doar după baita sau mereu?abia aștept sa cada ca ma panichează.
Alicia o să ia super bine în greutate în următoarea perioadă.Nepotica mea a avut 2100 grame la naștere iar din spital a ieșit cu 1740 grame la început a luat m-ai greu în greutate iar după o perioadă a început să ia foarte bine.Este tare bine că îi dai sân.Eu la buric băiețelului i-am dat cu betadină și cu baneocin pulbere(așa mi-au zis din spital) dar ia căzut destul de greu.Mi-e clema aia mi sa părut imensă. |
|
| Madalina.d wrote:
Gaby, eu cred ca rămân ultima 😂. Cam toate știți când nasteti, eu aștept sa vad când vrea domnișoara mea, asa ca sigur raman ultima pe aici 😅. Gabi eu zic sa mai sta ferita ta macar câteva zile după ce iti scoate pesarul. Doar dacă vrea dr ta sa te opereze fix când îți scoate pesarul ma gândesc ca naști atunci. Oricum ar fi, ai ajuns la 37 și totul va fi în regula.
Mădălina,eu aș vrea să mai stea să ia în greutate dar cred că doar pesarul o m-ai ține în burtică și cred că am și colul foarte scurt pentru că de o lună nu la mai măsurat pentru că nu a mai putut. Poate o să reușească să-mi măsoare colul după ce îmi scoate pesarul.Mi-a zis că nu mi-ar mai lasa pesarul pentru că am uter cicatricial de la cezariana trecută și să nu punem presiune și să pățesc ceva. |
|
Inregistrat: 9/27/2021 Mesaje: 977
| Gaby hai ca-i buna asta cu anticonceptionalele si pe mine m-a intrebat o cunostinta daca am gemeni ca am burta mare tare , fata de ce a mai vazut ea pana acum Mada eu presimt ca nastem in aceeasi perioada , sa nu spun chiar in aceeasi zi chiar ,stateam si ma gandeam ca mie imi va lipsi casuta , cu toate discutiile astea , parca dincolo nu mi-ar veni sa discut despre atatea , sa nu se piarda esentialul .. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Ce buna dispoziție aici!
În perioada scurta și fără prea mult succes, eu aveam un san mai mare ca altul (unul avea mai mult lapte). Asa ca, Andreea , sa te pregătești și de asta
Eu vreau sa va întreb de contracții; nici nu știu dacă asta este ceea ce simt sau poate o fi în imaginația mea ca pana acum orice contracție am msi avut au fost cu înțepături de spate și întărit burta. Acum fără pic de durere, la un moment dat vad cum bebe se pune intr-o parte si burta este tare, pe urma se relaxează. Exista și contracții din acestea ? Fără durere ? Or fi contracții sau altceva ? În mintea mea ma gândesc nunai la punctuletul de la inima lui bebe. |
|
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Referitor la mâncat, eu de o săptămână am început să gatesc din nou, iar alimentația mea este în continuare în stil lacto vegetarian. Altceva nu intra. Abia am luat 5 kg pana acum, ma uit în oglinda și mi se pare ca am burta asa mica, mulți nici nu observa ca sunt gravidă, mai ales ca mai port și rochii puțin mai largi. |
|
| simmo wrote:Ce buna dispoziție aici! În perioada scurta și fără prea mult succes, eu aveam un san mai mare ca altul (unul avea mai mult lapte). Asa ca, Andreea , sa te pregătești și de asta Eu vreau sa va întreb de contracții; nici nu știu dacă asta este ceea ce simt sau poate o fi în imaginația mea ca pana acum orice contracție am msi avut au fost cu înțepături de spate și întărit burta. Acum fără pic de durere, la un moment dat vad cum bebe se pune intr-o parte si burta este tare, pe urma se relaxează. Exista și contracții din acestea ? Fără durere ? Or fi contracții sau altceva ? În mintea mea ma gândesc nunai la punctuletul de la inima lui bebe.
Simo, pot sa apară contracțiile false acum sau Braxton-Hicks. În principiu ele sunt nedureroase și simți cum se întărește burta, mai mult partea de jos a uterului. Ideea e ca simți ca se întâmplă asa peste tot, nu doar într-un lateral. Acum sa știi ca uneori nici eu nu mai știu sa fac diferenta între contracție și bebe. Câteodată simt treaba asta în partea de sus a burții și ma tot gândesc dacă e contracție sau pur și simplu se înghesuie bebe acolo cumva. Burta nu se deformează sa zic asa, este doar foarte tare, deci as tine sa cred ca e contracție. Dacă zici ca simți ca se așează burta într-o parte și se și vede, atunci as zice ca nu e contracție. Oricum, stai linistita, chiar dacă e contracție, dacă nu e dureroasa și se întâmplă rar, atunci e doar ceva normal pentru vârsta asta a sarcinii. |
|
| simmo wrote:Ce buna dispoziție aici! În perioada scurta și fără prea mult succes, eu aveam un san mai mare ca altul (unul avea mai mult lapte). Asa ca, Andreea , sa te pregătești și de asta Eu vreau sa va întreb de contracții; nici nu știu dacă asta este ceea ce simt sau poate o fi în imaginația mea ca pana acum orice contracție am msi avut au fost cu înțepături de spate și întărit burta. Acum fără pic de durere, la un moment dat vad cum bebe se pune intr-o parte si burta este tare, pe urma se relaxează. Exista și contracții din acestea ? Fără durere ? Or fi contracții sau altceva ? În mintea mea ma gândesc nunai la punctuletul de la inima lui bebe. Bună Simmo! Posibil să fie contracții false dacă nu te și doare burtica!Am înțeles că cele dureroase sunt periculoase.Eu în sarcina cu băiețelul numai la problema aceea cu rinichii m-am gândit(el a avut ectazie bazinetală pe care doctorul a asociat-o cu ceva grav)Și binențeles că m-am consumat fără sens iar băiețelul este perfect sănătos.Ai încredere în bunul Dumnezeu că va fi totul bine. |
|
Inregistrat: 10/21/2018 Mesaje: 1623
| Simmo am fost si eu la morfo 2 vinerea trecuta si la fel s-a vazut un mic punct la inimioara, o mica calcificare dar Dr nu i-a dat importanță, a spus ca e destul de des întâlnită si dispare până la naștere. De obicei e relaționată cu sindromul Down dar la începutul sarcinii am facut testul genetic si nu are niciun sindrom asa ca stau liniștită. Bănuiesc ca si in cazul tau e la fel, daca a iesit bine dublu test si nu este cu risc de Down nu ai de ce sa iti faci griji. Stii ca fibrele musculare (chiar si cele cardiace) contin calciu si in unele locuri se acumulează mai mult (fără sa aibe vreo importanță clinică) iar acum ecografele sunt atât de performante ca vad absolut orice. |
|
|