Gravidutele noastre dragi - 63
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Oana.c
Scris: Thursday, June 9, 2022 8:48 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/28/2021
Madalina.d wrote:

Oana, dacă te ajuta, tu poți sa ne zici ce ai pe suflet. Sa nu cumva sa intri în vreo depresie, doamne ferește. Îmi imaginez ca e greu cu 2 copii care au nevoie de atenție. Voi nu aveți posibilitatea sa o duceți pe cea mare la gradi și pe perioada vacantei? La noi se pare ca se poate, însă am ales sa nu o duc chiar dacă știu ca îmi va fi greu. Și la noi e urata vremea săptămâna viitoare și ma gândesc cu groaza ca o sa o am acasă, dar privind la ce zici tu, ar trebui sa nu ma plâng, ca o sa vad eu peste o luna ca se poate și mai rau 😅. N-ai pe nimeni care sa te ajute? Măcar sa o mai distreze putin pe fetita mare.

O sa treacă și perioada asta, sunt sigura ca e greu la început din toate punctele de vedere, dar în curând o sa ieșiți împreună la plimbare și o sa fie mai dragut. Dacă ați stabilit perioada în care plecați în concediu poate ar ajuta sa ii faci fetitei un calendar sau ceva de genul calendarului de advent - poate asa înțelege mai ușor ca trebuie sa aștepte pana mergeți la mare. Și pe mine ma înnebunește fetita. Ea momentan ma întreabă când iese bebele din burta ca să mergem la mare 😂, deci ni vreau sa ma gândesc cât o sa ma bata la cap după ce nasc

Nici nu ma pot gandi la vacanta...sotul este anteprenor si isi va lua cand vom considera ca e mai legata fetita mica si eventual o zi in cursul sapt si weekendul, sa mergem la mare...fiind aproape e si suficient.
O iau pe fata mare in brate si mi se pare inensa, traiesc niste senzatii ce imi dau gandirea peste cap sunt derutata de a binelea, nu stiu cand a crescut asa cand in urma cu o sapt era mititica mea...offf, o sa imi revin cu siguranta, socul este imens pt mn.
Oana.c
Scris: Thursday, June 9, 2022 8:53 PM
Nivel

maria2013 wrote:
Oana, curaj! Trece, crede-mă! E greu, dar trece si vine și partea frumoasa! Perioada de lăuzie e mai dificila, ca nu stii in cate sa te imparti, dar iti vei gasi rutina si va veni si partea faina! Promit!

Maria sincer ma consolez cu gandul ca va veni ziua cand ii va zambi cea mica celei mari, exact cum mi-ai spus, ma agat de acea imagine si ii dau inainte. Am inceput sa plang mai de mai putine ori pe zi. Cand deschid subiectul ma apuca plansul instant , chiar si cand scriu . Stiu ca va trece,imi e clar ca e depresie.
Nu vreau sa ma ajute nimeni, nu suport sa imi intre prin oale...le fac eu si ma simt mai utila, ma simt mai bn ... nici nu sunt omul care sa ceara sa i se faca daca nu se ofera cineva....
Nu vreau sa o plasez pe fetita mare la bunici, soacra(care e cu mine in curte) pt ca nu asta imi doresc si anume sa primeasca dragoste compensatorie din alta parte...as prefera sa primesc mancare gatita si in timpul acela sa o iubesc eu insa ma repet ca daca nu mi se ofera eu nu cer.
Per total, o duc asa de la o zi pa alta si visez la clipele cand o voi vedea pe pitica pe picioarele ei imbratisandu se una pe alta.
Va multumesc din suflet pt ca imi sunteti alaturi. Sper sa nu treceti prin ce trec eu cele care mai aveti acasa puiuti.
maria2013
Scris: Thursday, June 9, 2022 9:42 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 7/29/2013
Oana.c wrote:

Maria sincer ma consolez cu gandul ca va veni ziua cand ii va zambi cea mica celei mari, exact cum mi-ai spus, ma agat de acea imagine si ii dau inainte. Am inceput sa plang mai de mai putine ori pe zi. Cand deschid subiectul ma apuca plansul instant , chiar si cand scriu . Stiu ca va trece,imi e clar ca e depresie.
Nu vreau sa ma ajute nimeni, nu suport sa imi intre prin oale...le fac eu si ma simt mai utila, ma simt mai bn ... nici nu sunt omul care sa ceara sa i se faca daca nu se ofera cineva....
Nu vreau sa o plasez pe fetita mare la bunici, soacra(care e cu mine in curte) pt ca nu asta imi doresc si anume sa primeasca dragoste compensatorie din alta parte...as prefera sa primesc mancare gatita si in timpul acela sa o iubesc eu insa ma repet ca daca nu mi se ofera eu nu cer.
Per total, o duc asa de la o zi pa alta si visez la clipele cand o voi vedea pe pitica pe picioarele ei imbratisandu se una pe alta.
Va multumesc din suflet pt ca imi sunteti alaturi. Sper sa nu treceti prin ce trec eu cele care mai aveti acasa puiuti.

Stiu ce zici... Chiar stiu... Daca financiar nu e o problema, comanda tot ce poți! Pt o vreme, poate fi o soluție!
Oana.c
Scris: Thursday, June 9, 2022 10:26 PM
Nivel

maria2013 wrote:

Stiu ce zici... Chiar stiu... Daca financiar nu e o problema, comanda tot ce poți! Pt o vreme, poate fi o soluție!

As putea face asta, insa sincer simt ca fac cate ceva din ce faceam inainte si ma face sa revin cu picioarele pe pamant. Usor, usor ma obisnuiesc cu cea mica insa o privesc pe cea mare si parca ini doresc sa stea zilele in loc sa nu le pierd iar ea sa creasca fara ca eu sa pot asista la orice schimbare.
Stiu ca peste jumatate de an voi fi mult mai ok. Iti multumesc pt sprijin ma ajuta enorm 🤗
Gaby 41
Scris: Thursday, June 9, 2022 10:29 PM
Nivel

Inregistrat: 7/20/2021
Bună fetelor!Am fost la control fetița la 35 de săptămâni și 5 zile are 2600 grame.A zis că este bine dar îmi tot spunea că nu poate să o măsoare că sarcina mea este prea jos.Vineri săptămână viitoare cred că îmi scoate pesarul și tare cred că și nasc atunci.
Gaby 41
Scris: Thursday, June 9, 2022 10:47 PM
Nivel

Eva ai primit mesajul meu?
eva.maria
Scris: Thursday, June 9, 2022 10:56 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 12/5/2021
Madalina.d wrote:

Oo daaa! Mie chiar mi-au zis ca ce a fost un capul meu sa nasc natural și sa stau în dureri. Asta în condițiile în care ele habar nu au ce înseamnă sarcina macar. Asta a fost pur și simplu dorința mea și la fel îmi doresc și acum chiar dacă știu ce ma așteaptă 😅. Dar asta nu înseamnă ca le critic pe cele care nasc prin cezariana. Doamne ferește!

Sterilizator nici eu nu am luat, însă am folosit metoda "babeasca" sa zic asa. Pur și simplu am pus o oala cu apa la fiert și am sterilizat asa componentele pompei și biberoanele. Am considerat ca doar pt atat nu are sens sa investesc într-un sterilizator și ca voi cumpăra doar dacă nu voi reuși sa alăptez. La primul copil nu am avut probleme folosind metoda asta.

Eu ce sa fac, număr zilele, chiar dacă știu ca va fi greu cu 2 copii, dar nici asa gravida nu prea mai pot. Foarte grea mi s-a părut sarcina asta, nu mai vreau sa fiu gravida vreodată 😂😂 Am încercat azi sa fac un pic de lumina în camera care va fi a fetitei - noi ne-am mutat anul trecut și în camera aia am depozitat chestii care trebuie duse în pod sau pe care nu aveam încă în ce mobila sa le băgăm. Am abandonat destul de repede 😂, ma rupe spatele și nu îmi iese mare lucru.

Asa voi face si eu. Doar pt pompa nu se merita sa cheltuiesc pe un sterilizator.
Eu sunt la primul copil si a fost oribil. Am avut o sarcina f f f nașpa. Cu voma f mult timp. Pierdut in greutate. Mâncat mai nimic. Greață continua. Si toate cele urate. Vomitat si apa. Eu după experiența asta nici nu știu daca as mai vrea încă un copil. Poate doar sa mi șteargă cineva din memorie tot chinul din lunile astea :)))
OtiliaC
Scris: Thursday, June 9, 2022 11:10 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2020
simmo wrote:
OtiliaC, la tine de la cate săptămâni a început sa manifeste restrictie de crestere ?

Inca de la inceput a fost mai mica cu 2 3 zile, dar decalajul super mare a inceput in saptamana 34, a fost mai mica cu 4 5 zile, dupa pana la 38s5z ajunsese cu aproape 3 sapt mai mica. Si eu am fost la hematolog pe toata perioada sarcinii, am luat aspenter pana in sapt 28 parca, dupa a zis sa opreac si ne vedem la 36 s daca totul avea sa fie in regula. Am mers la 34 s si mi-a dat clexane, dar cam degeaba, cred ca mult prea tarziu..
Gaby 41
Scris: Thursday, June 9, 2022 11:22 PM
Nivel

Oana.c wrote:

Oana și eu mă gândesc de pe acum că îmi va fi tare greu.Îmi fac griji cum o să mă descurc cu amândoi.Oana,te înțeleg perfect e tare greu cu doi copii și m-ai sunt și treburile casnice care trebuiesc făcute.Tu ești foarte puternică și cu fiecare zi va fi mai bine.Te îmbrățișez.
simmo
Scris: Friday, June 10, 2022 5:10 AM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
Gaby 41 wrote:
Bună fetelor!Am fost la control fetița la 35 de săptămâni și 5 zile are 2600 grame.A zis că este bine dar îmi tot spunea că nu poate să o măsoare că sarcina mea este prea jos.Vineri săptămână viitoare cred că îmi scoate pesarul și tare cred că și nasc atunci.

Gaby , poate o sa ai o surpriza ca la Oana și bebe va fi mult mai mare ras
Ce puțin mai ai și tu.
simmo
Scris: Friday, June 10, 2022 5:13 AM
Nivel

Inregistrat: 6/19/2018
OtiliaC wrote:

Inca de la inceput a fost mai mica cu 2 3 zile, dar decalajul super mare a inceput in saptamana 34, a fost mai mica cu 4 5 zile, dupa pana la 38s5z ajunsese cu aproape 3 sapt mai mica. Si eu am fost la hematolog pe toata perioada sarcinii, am luat aspenter pana in sapt 28 parca, dupa a zis sa opreac si ne vedem la 36 s daca totul avea sa fie in regula. Am mers la 34 s si mi-a dat clexane, dar cam degeaba, cred ca mult prea tarziu..

Mulțumesc Otilia. Sper sa nu se adâncească decalajul și la mine foarte mult. Eu la prima sarcina am stat cu aspenter pana la 33s, pe urma clexane, dar în ultimele 5 săptămâni nu mai lua în greutate asa mult.
Lena_cnd
Scris: Friday, June 10, 2022 6:23 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/15/2021
Madalina.d wrote:

Lena, dar bebeii sunt bine, nu? Ma gândesc ca doar pt a lua în greutate trebuie sa stați, nefiind alte probleme. Tu cum ești?

Da da, sunt bine, chiar Numa pentru greutate stam.
Madalina.d
Scris: Friday, June 10, 2022 7:54 AM
Nivel

Inregistrat: 11/9/2021
Gaby 41 wrote:

Gaby ma bucur ca sunteți bine. Stai linistita, o sa fie bine. Și dacă ar fi sa naști imediat după ce iti scoate pesarul, fetita e deja destul de mare și va fi totul în regula.
Madalina.d
Scris: Friday, June 10, 2022 8:00 AM
Nivel

eva.maria wrote:

Asa voi face si eu. Doar pt pompa nu se merita sa cheltuiesc pe un sterilizator.
Eu sunt la primul copil si a fost oribil. Am avut o sarcina f f f nașpa. Cu voma f mult timp. Pierdut in greutate. Mâncat mai nimic. Greață continua. Si toate cele urate. Vomitat si apa. Eu după experiența asta nici nu știu daca as mai vrea încă un copil. Poate doar sa mi șteargă cineva din memorie tot chinul din lunile astea :)))

Da, te înțeleg perfect! Și prima sarcina a fost grea, cu vomitat mult și deshidratare, pierdere în greutate, perfuzii la greu, cerclaj, internări cu colici renale, internări pt oprit contracții... dar se pare ca am uitat de am avut curaj sa mai fac unul 😂😂. Când mi-a pus-o în brate și am văzut ca e tac-su în miniatura, am zis la naiba, uite cât m-am chinuit și ea seamana cu el 😂😂. Ma aștept sa fie la fel și acum, fiind tot fetita. Oricum, a meritat tot efortul și chinul, de asta sunt sigura ca și tu ești convinsa. Însă după sarcina asta eu chiar nu mai vreau sa fiu gravida vreodată 😂😂
Madalina.d
Scris: Friday, June 10, 2022 8:02 AM
Nivel

Lena_cnd wrote:

Da da, sunt bine, chiar Numa pentru greutate stam.

No, asta e foarte bine! Sa vezi ce repede trece timpul și mergeți acasă. ❤️
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.