|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/20/2021 Mesaje: 1547
| Alicia cum ești?Ce face băiețelul tău? |
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/22/2020 Mesaje: 343
| Gaby 41 wrote:Andreealee ce face fetița?Cum merge alăptarea?Mi-am comandat și eu spray-ul acela Vea Bua.Am zis să fiu pregătită pentru că mă aștept să fie complicat cu alăptarea. Gaby merge bine, multumim ca te gandesti la noi. O alaptez la cerere, la 2 ore vad ca cere ea, uneori si mai des.. doar daca o vad ca doarme prea mult o trezesc eu sa pape la 3 ore. E bine sa il ai si il folosesti si zic ei ca nu trebuie spalat inainte de alaptare.. m-am dat si cu 2 zile inainte sa nasc sa hidratez zona si vad ca am scapat de rani .. sa vedem pe viitor. |
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/9/2021 Mesaje: 768
| Andreea_neacsu wrote:fetele care nasc sau au nascut la stat , ati primit de la ei camasa in sala de operatie , ori v-ati dus voi cu a voastra proprie ? am luat 3 camasute desfacute la sani si acum m-a traznit pt sala de operatie ce voi purta .. ca ma gandesc ca daca am o anume camasa , cand merg in salon o sa iau alta caci se va murdari de sange si betadina (cred eu )
În sala de operație/ nastere primești obligatoriu de la ei ca trebuie sa fie sterilizate. Te schimba ei oricum, stai liniștită cel putin cat esti la ati si nu te poti misca. După ce ajungi în salon te poți schimba cu ale tale, cel puțin asa e la noi. |
Inregistrat: 6/19/2018 Mesaje: 1088
| Mulțumesc, fetelor! Cum ați zis și voi, ar trebui sa ma resemnez. Sper sa fie bebe bine și sa ne putem bucura și de un al doilea copil ca alta sarcină eu nu mai vreau. Efectiv este extenuant.
Madalina.d, sincer sunt foarte obosita când îmi este rău, dar cum muncesc nu pot sa atipesc pe timpul zilei, iar când inchid vine copilul de la grădiniță. Mai îmi iau ocazional zile de concediu ca să mai stau liniștită. Acum de cele mai multe ori , vomit dimineața. Dar au mai fost momente și când m-a luat seara. Cred ca daca as dormi pe timpul zilei, ar fi mai ok. Aștept momentul în care sa intre în concediu și superiorul meu ca atunci nu mai are cine sa ma sune pe parcursul zilei. Măcar o sa am și eu o pauza vreo câteva zile. |
| simmo wrote:Mulțumesc, fetelor! Cum ați zis și voi, ar trebui sa ma resemnez. Sper sa fie bebe bine și sa ne putem bucura și de un al doilea copil ca alta sarcină eu nu mai vreau. Efectiv este extenuant.
Madalina.d, sincer sunt foarte obosita când îmi este rău, dar cum muncesc nu pot sa atipesc pe timpul zilei, iar când inchid vine copilul de la grădiniță. Mai îmi iau ocazional zile de concediu ca să mai stau liniștită. Acum de cele mai multe ori , vomit dimineața. Dar au mai fost momente și când m-a luat seara. Cred ca daca as dormi pe timpul zilei, ar fi mai ok. Aștept momentul în care sa intre în concediu și superiorul meu ca atunci nu mai are cine sa ma sune pe parcursul zilei. Măcar o sa am și eu o pauza vreo câteva zile.
Poate un concediu medical când vezi ca ai zile mai grele. Nu știu cum reziști. Eu n-am putut sa muncesc, vomitam și aerul pe care îl respiram, însă nu m-a ținut toată sarcina asa cum îți e ție acum. Iti doresc putere și răbdare sa treci peste stările astea de rau. Stiu ca sunt crunte. Câte săptămâni ai acum? |
Inregistrat: 9/27/2021 Mesaje: 1213
| multumesc fetelor 😁 m-am gandit ca in caz de nu au ei camasa sa iau una din ale mele desi imi pare rau de ele ca sunt dragute tare 😂😂 si il rog pe sot sa-mi mai ia una , dar depinde si de cat stau in maternitate .. oricum , o sa fie cald si o sa transpir , mai ales ca acum pe timpul sarcinii sunt rea tare de caldura 😅 |

Inregistrat: 9/26/2021 Mesaje: 366
| Gaby 41 wrote:Alicia cum ești?Ce face băiețelul tău? Bună Gaby,sa spunem ca la mine recuperarea după cezariana este foarte grea având în vedere ca sunt alergica la multe calmante,sa va povestesc pe scurt experienta noastră. Vineri pe zi am făcut putina curățenie prin casa după am gătit ceva ,am mâncat și am zis sa îmi pregătesc și bagajul de maternitate sa fie acolo pregătit în caz de ceva,în timp ce făceam bagajul am simțit o durere puternica și ciudata pe care nu am mai simțit-o niciodată de câteva secunde,m.am dus în bucătărie sa beau un pahar de apa și îmi venea sa fac pipi pana sa ajung la wc am făcut pe mine iar la baie din nou durerile,atunci m.am gândit ca sunt contracțiile ptr ca citisem și erau la interval de 3 /4minute când m.am șters pe hârtie aveam 2 firicele măricele de sânge,pana a venit soțul acasă ptr ca era la fotbal, pana am ajuns la urgenta plângeam de dureri, cât de dureroase pot fi, ajunsa la urgenta în timp ce ma controla mi s.a rupt apa pe capră și mi.a spus ca în 2/3ore trebuie sa nasc dar nu la ei ptr ca este prematur 36 de sapt si ei nu au în spital ptr nastere prematuri, am stat în travaliu cu contractii de la 20:00 pana 00:00 din 3 în 3 minute ,pana mi.a făcut testul covid,pana mi.a făcut toate analizele, s.a născut băiatul meu cu 2400g la 00:15 pe 4 iunie,a fost sub tratament cu antibiotic ptr ca a avut o infecție cică de la mine🤔iar acum e pus la lampa ptr ca a făcut icter sper ca vineri sa plecam acasă.Personalul forte bun ,niște oameni minunați, nu am nascut cu medicul meu ci cu cine era de garda ,am vrut sa dau ceva bani în dreapta și în stânga și nimeni nu a vrut nimic,abia aștept sa ajung acasă sa ma bucur de el.In legătură cu lactația azi-noapte nu am putut sa dorm din cauza sânilor de durere și patul era tot ud ,eu crezând ca am transpirat dar de fapt toată noaptea mi.a curs lapte,dimineața erau ca pietrele de tari,m.am dezbrăcat în pat și în drum spre baie țâșnea laptele era exact ca o vacuta care a venit de la păscut cu tatele pline ,foarte ciudat,m.au pus sa ma mulg sa nu stau asa.Cam asta a fost experienta mea😘😘nastere ușoara la toate va doresc 🙏🙏și fără contracții 🙈😵💫 |
| Madalina.d wrote:
Poate un concediu medical când vezi ca ai zile mai grele. Nu știu cum reziști. Eu n-am putut sa muncesc, vomitam și aerul pe care îl respiram, însă nu m-a ținut toată sarcina asa cum îți e ție acum. Iti doresc putere și răbdare sa treci peste stările astea de rau. Stiu ca sunt crunte. Câte săptămâni ai acum?
Au schimbat ăștia legislația și mf-ul nu poate sa-mi dea decât cu recomandare pentru gravide și maxim 4 zile. Înainte putea sa dea și 10 zile fără recomandare. Posibil cei de la cas decontau multe medicale de la mf și au vrut sa previna abuzurile (în cazul în care erau doctori care eliberau prea multe pe luna). Ginecologul este la privat, are contract doar pe intervenții, nu poate acorda. Pe partea asta sunt ca intr-un cerc vicios.
În curând fac 24s. Din septembrie as vrea sa îmi iau concediu. Trag de mine și mai zic încă puțin. Asa mai functionez. |
| Alicia, recuperare ușoară și sa ajungeți repede cu bine acasă amandoi. Și mie mi s-a părut recuperarea dupa cezariană destul de grea, doar prin prisma faptului ca și după o luna eu încă mai aveam dureri ocazionale. |
Inregistrat: 7/20/2021 Mesaje: 1547
| AliciaAlicia wrote: Bună Gaby,sa spunem ca la mine recuperarea după cezariana este foarte grea având în vedere ca sunt alergica la multe calmante,sa va povestesc pe scurt experienta noastră. Vineri pe zi am făcut putina curățenie prin casa după am gătit ceva ,am mâncat și am zis sa îmi pregătesc și bagajul de maternitate sa fie acolo pregătit în caz de ceva,în timp ce făceam bagajul am simțit o durere puternica și ciudata pe care nu am mai simțit-o niciodată de câteva secunde,m.am dus în bucătărie sa beau un pahar de apa și îmi venea sa fac pipi pana sa ajung la wc am făcut pe mine iar la baie din nou durerile,atunci m.am gândit ca sunt contracțiile ptr ca citisem și erau la interval de 3 /4minute când m.am șters pe hârtie aveam 2 firicele măricele de sânge,pana a venit soțul acasă ptr ca era la fotbal, pana am ajuns la urgenta plângeam de dureri, cât de dureroase pot fi, ajunsa la urgenta în timp ce ma controla mi s.a rupt apa pe capră și mi.a spus ca în 2/3ore trebuie sa nasc dar nu la ei ptr ca este prematur 36 de sapt si ei nu au în spital ptr nastere prematuri, am stat în travaliu cu contractii de la 20:00 pana 00:00 din 3 în 3 minute ,pana mi.a făcut testul covid,pana mi.a făcut toate analizele, s.a născut băiatul meu cu 2400g la 00:15 pe 4 iunie,a fost sub tratament cu antibiotic ptr ca a avut o infecție cică de la mine🤔iar acum e pus la lampa ptr ca a făcut icter sper ca vineri sa plecam acasă.Personalul forte bun ,niște oameni minunați, nu am nascut cu medicul meu ci cu cine era de garda ,am vrut sa dau ceva bani în dreapta și în stânga și nimeni nu a vrut nimic,abia aștept sa ajung acasă sa ma bucur de el.In legătură cu lactația azi-noapte nu am putut sa dorm din cauza sânilor de durere și patul era tot ud ,eu crezând ca am transpirat dar de fapt toată noaptea mi.a curs lapte,dimineața erau ca pietrele de tari,m.am dezbrăcat în pat și în drum spre baie țâșnea laptele era exact ca o vacuta care a venit de la păscut cu tatele pline ,foarte ciudat,m.au pus sa ma mulg sa nu stau asa.Cam asta a fost experienta mea😘😘nastere ușoara la toate va doresc 🙏🙏și fără contracții 🙈😵💫
Alicia mă bucur că ne-ai scris.Cezariana doare mai ales în primele zile dar apoi o să vezi că va fi din ce în ce mai bine.Îți doresc recuperare ușoară.Te îmbrățișez. |
| AliciaAlicia wrote: Bună Gaby,sa spunem ca la mine recuperarea după cezariana este foarte grea având în vedere ca sunt alergica la multe calmante,sa va povestesc pe scurt experienta noastră. Vineri pe zi am făcut putina curățenie prin casa după am gătit ceva ,am mâncat și am zis sa îmi pregătesc și bagajul de maternitate sa fie acolo pregătit în caz de ceva,în timp ce făceam bagajul am simțit o durere puternica și ciudata pe care nu am mai simțit-o niciodată de câteva secunde,m.am dus în bucătărie sa beau un pahar de apa și îmi venea sa fac pipi pana sa ajung la wc am făcut pe mine iar la baie din nou durerile,atunci m.am gândit ca sunt contracțiile ptr ca citisem și erau la interval de 3 /4minute când m.am șters pe hârtie aveam 2 firicele măricele de sânge,pana a venit soțul acasă ptr ca era la fotbal, pana am ajuns la urgenta plângeam de dureri, cât de dureroase pot fi, ajunsa la urgenta în timp ce ma controla mi s.a rupt apa pe capră și mi.a spus ca în 2/3ore trebuie sa nasc dar nu la ei ptr ca este prematur 36 de sapt si ei nu au în spital ptr nastere prematuri, am stat în travaliu cu contractii de la 20:00 pana 00:00 din 3 în 3 minute ,pana mi.a făcut testul covid,pana mi.a făcut toate analizele, s.a născut băiatul meu cu 2400g la 00:15 pe 4 iunie,a fost sub tratament cu antibiotic ptr ca a avut o infecție cică de la mine🤔iar acum e pus la lampa ptr ca a făcut icter sper ca vineri sa plecam acasă.Personalul forte bun ,niște oameni minunați, nu am nascut cu medicul meu ci cu cine era de garda ,am vrut sa dau ceva bani în dreapta și în stânga și nimeni nu a vrut nimic,abia aștept sa ajung acasă sa ma bucur de el.In legătură cu lactația azi-noapte nu am putut sa dorm din cauza sânilor de durere și patul era tot ud ,eu crezând ca am transpirat dar de fapt toată noaptea mi.a curs lapte,dimineața erau ca pietrele de tari,m.am dezbrăcat în pat și în drum spre baie țâșnea laptele era exact ca o vacuta care a venit de la păscut cu tatele pline ,foarte ciudat,m.au pus sa ma mulg sa nu stau asa.Cam asta a fost experienta mea😘😘nastere ușoara la toate va doresc 🙏🙏și fără contracții 🙈😵💫
Alicia, felicitări și recuperare ușoară! Ma bucur ca ne-ai scris și ca sunteți bine. Încă puțin și mergeți acasă. Ce bine ca ai și laptic, sa te mulgi dacă ți se întăresc sânii, sa nu stai asa. Aveți grija de voi si mi scrie-ne când poți 🤗 |
| simmo wrote:
Au schimbat ăștia legislația și mf-ul nu poate sa-mi dea decât cu recomandare pentru gravide și maxim 4 zile. Înainte putea sa dea și 10 zile fără recomandare. Posibil cei de la cas decontau multe medicale de la mf și au vrut sa previna abuzurile (în cazul în care erau doctori care eliberau prea multe pe luna). Ginecologul este la privat, are contract doar pe intervenții, nu poate acorda. Pe partea asta sunt ca intr-un cerc vicios.
În curând fac 24s. Din septembrie as vrea sa îmi iau concediu. Trag de mine și mai zic încă puțin. Asa mai functionez.
Of, ce nasol! Nu știam ca s-a schimbat treaba cu concediile medicale. Îmi pare rău, chiar ar fi fost o varianta buna pentru tine macar ocazional. Nu intri în maternal de la 30 de săptămâni? Practic ai mai avea doar 6 de muncit și poate iti va fi mai ușor după. |
Inregistrat: 2/22/2020 Mesaje: 589
Felicitari, Alicia! Sa creasca mare si sanatos bebele, iar pentru tine recuperare usoara. Nu-ti fa griji pentru greutate lui bebe, o sa creasca foartee repede. E super bine ca ai si laptic. Si fetita mea s-a nascut cu 2340gr si la 4 luni jum are 6,5 kg, e o grasunaa. |
|

Inregistrat: 9/26/2021 Mesaje: 366
| OtiliaC wrote: Felicitari, Alicia! Sa creasca mare si sanatos bebele, iar pentru tine recuperare usoara. Nu-ti fa griji pentru greutate lui bebe, o sa creasca foartee repede. E super bine ca ai si laptic. Si fetita mea s-a nascut cu 2340gr si la 4 luni jum are 6,5 kg, e o grasunaa.
Mulțumesc frumos!te pup😘😘 |
|
| Madalina.d wrote:
Of, ce nasol! Nu știam ca s-a schimbat treaba cu concediile medicale. Îmi pare rău, chiar ar fi fost o varianta buna pentru tine macar ocazional. Nu intri în maternal de la 30 de săptămâni? Practic ai mai avea doar 6 de muncit și poate iti va fi mai ușor după.
Dacă ma tin balamalele, în septembrie as vrea sa întru în concediu. Eu mai am și foarte multe zile de co de odihna (24); aștept sa facem închiderea de Q și din iulie încep sa îmi iau din ele. Am vorbit cu superiorul meu și i-am zis ca asta fiind luna de Q mai stau activa, dar din iulie vreau și eu concediu. |
|
|